- Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 139 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 11 μήνες πριν από τον χρήστη nikos_splash.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
2 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00 #113440Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχων
Καλησπέρα Ηλία @iliasn94. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ένα παπούτσι που μπορεί να είναι πιο κατάλληλο από τα άλλα για πόνους στο γόνατο. Θα σου πρότεινα, ωστόσο, να κάνεις τα εξής:
1) Πιο μικρά και πιο γρήγορα βήματα, το λεγόμενο cadence στα ρολόγια. Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι μειώνεται η καταπόνηση στα γόνατα όταν το κάνεις αυτό. Χρησιμοποίησε κάποιο μετρονόμο σε κινητό, ή παρακολούθα συχνά το ρολόι σου. Αν κάνεις 165 βήματα το λεπτό, αύξησε τα στα 170 σταδιακά σε κάποια τρεξίματά σου, χωρίς να αυξάνεις το pace σου. Δοκίμασε και ακόμα πιο γρήγορα βήματα όσο περνάει ο καιρός.
2) Μυική ενδυνάμωση. Προσπάθησε να ενισχύσεις τους μύες γύρω από το γόνατο, τετρακέφαλο, δικέφαλο, γάμπα μπροστά και πίσω. Αρκετά συχνά πόνοι στο γόνατο προκύπτουν από ανισορροπία δύναμης ανάμεσα στον δικέφαλο και τον τετρακέφαλο.
3) Αν προσγειώνεσαι στο πίσω μέρος του πέλματος, είσαι δηλαδή heel striker, σταδιακά, μα πάρα πολύ σταδιακά, ξεκίνα να πατάς πιο μπροστά. Η προσγείωση πίσω μεταφέρει μεγαλύτερες δυνάμεις στο γόνατο, σε σχέση με την προσγείωση στο μέσο του πέλματος. Η προσγείωση στο μέσο του πέλαμτος όμως, αυξάνει τις δυνάμεις στον αστράγαλο και στους γύρω τένοντες και μύες, γι’ αυτό έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στο “σταδιακά”.
4) Μην κάνεις υπερβολές σε χιλιόμετρα και σε ένταση. Τα μειώνεις και τα δύο όταν νιώθεις περισσότερες ενοχλήσεις, πολύ προοδευτικά τα αυξάνεις όταν δεν έχεις ενοχλήσεις.3 Νοεμβρίου 2019 στις 15:16 #113450big-blueΣυμμετέχων@iliasn94 Καλησπέρα συνονόματε!
Έχεις κάνει όλες τις δυνατές εξετάσεις ώστε να καταλήξουν αρκετοί γιατροί πως έχεις ρευματοειδή αρθριτιδα;
Είχα πρόσφατα χοντρό θέμα με το γόνατο και έπειτα από τη γνώμη 3 ορθοπεδικών (ο ένας γνώστης του αντικειμένου και μαραθωνοδρόμος), ενός φυσικοθεραπευτή και με εξετάσεις συνολικού κόστους >350€ δεν καταλήξαμε πουθενά! Δηλαδή, δε μάθαμε που πονούσα, γιατί πονούσα, πως θα περάσει-αν πέρασε-αν πρέπει να κάνω επέμβαση κτλ. Εγώ μεθαύριο στον ΑΜΑ θα τρέξω…
Κατά τα άλλα, όπως στα λέει ο Σωτήρης.3 Νοεμβρίου 2019 στις 18:21 #113462ΗλίαςΣυμμετέχωνΚαλησπέρα παιδιά και σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας ! Ναί θεωρώ πως έχω κάνει όλες τις πιθανές εξετάσεις από απλες αιματολογικές εώς μαγνητικές κλπ κλπ. Έχω πάει στις “μεγάλες πόλεις ξέρετε σε γιατρούς που μου προτείναν (Αθήνα, Θεσσαλονίκη,Λάρισα και Βόλο) όλοι κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα!.Έκτοτε απο το 2016 αρχισα μικρή δοση κορτιζόνης(για να υποχωρήσει η φλεγμονή που είχε δημιουργηθεί) και μετά ενέσιμα φάρμακα που παίρνω εως και σήμερα.Αυτά που αναφέρει και ο Σωτήρης παραπάνω τα έχω διαβασει και εγώ σε σχετικα αρθρα που αφορουν την καταπονηση των γονάτων κατα την διαρκεια του τρεξιματος(και τον ευχαριστω). Ωστόσο επειδη εχω κατι ultraboost τα οποία εχουν φθαρει και σκεφτομαι να τα αντικαταστησω ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο παπουτσι το οποιο υπερτερει σε σχεση με τα αλλα σε οτι αφορα τετοιους ειδους προβληματα?!.
Και εγώ το Σαββατο θα τρέξω στον ΑΜΑ στα 10χλμ 🙂4 Νοεμβρίου 2019 στις 14:14 #113494pseirasΣυμμετέχωνΠροσωπικά με ultraboost (ψιλοφθαρμενα) επαθα και στα δυο γονατα τενοντιτιδα χηνειου ποδα.
Φυσικα δεν εφταιγαν μονο τα παπουτσια αλλα και το κεφαλι μου γιατι ως αρχαριος αρχισα να βαζω χιλιομετρα παραπανω απο οσα μπορουσα να αντεξω οπως φανηκε.
Παρολα αυτα παιρνοντας τα brooks ghost ολα μου περασαν μαγικα.
Νομιζω οτι τρεχω πανω σε μαξιλαρια.
Ακομη πιο μαλακά ειναι τα Glycerin.5 Νοεμβρίου 2019 στις 17:55 #113582ΑνώνυμοςΑνενεργόςδιαβαζονυας τις παρουσιασεις του Νικ για τα μοντελα της nike πηρα το turbo 2 ,πραγματικα το παπουτσι ειναι ονειρο ,πιστευω αν κ εχω μικρη εμπειρια απο τα nike οτι η μαρκα αυτη πλεον ειναι καμμια εκατοστη χρονια μπροστα…
9 Νοεμβρίου 2019 στις 20:38 #113764roukounasΣυμμετέχωνΓια τον καθαρισμό των παπουτσιών τι χρησιμοποιούμε; Κάνει η βούρτσα ή θέλουν πανί;
9 Νοεμβρίου 2019 στις 21:10 #113770petransfhpΣυμμετέχων@roukounas έπαιζες ikarian;
9 Νοεμβρίου 2019 στις 21:13 #113772roukounasΣυμμετέχωνΌχι, απλή συνωνυμία μάλλον 🙂
10 Νοεμβρίου 2019 στις 23:06 #113838Giorgos spΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στον ΑΜΑ…μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω…επίδοση σε 10Αρι 53:50 με Pegasus 35…σε ημι να φορέσω το ίδιο ή το saucony triumph iso??
14 Νοεμβρίου 2019 στις 14:49 #113976Nikos PilikasΣυντονιστής@giorgos_papas Προπονητικό παπούτσι είναι και το Pegasus, παρέχει αρκετή προστασία.
Απ’ την άλλη, αν νοιώθεις πιο safe με το Triumph και δεν σε πειράζει το παραπάνω βάρος, είναι καλή επιλογή.
Εγώ θα διάλεγα Ρegasus πάντως.14 Νοεμβρίου 2019 στις 14:55 #113978Giorgos spΣυμμετέχωνΑυτό σκέφτομαι και γω απλά ήθελα τη γνώμη των έμπειρων
14 Νοεμβρίου 2019 στις 15:22 #113982ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΣυμμετέχωνKαλησπέρα και απο μενα
Ερωτηση
Ποια η διαφορα του Pegasus 35 απο το Pegasus 36?
14 Νοεμβρίου 2019 στις 15:51 #113984Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχων@giorgos-pliakos ίδιο midsole και outsole, διαφορετικό upper. Επί της ουσίας μιλάμε για ίδια παπούτσια. Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία βάρους και χρήσης έχεις ήδη το Floatride Energy, οπότε δεν σου δίνουν κάτι διαφορετικό, σε περίπτωση που ψηνόσουν να τσιμπήσεις κάποιο από αυτά.
14 Νοεμβρίου 2019 στις 15:56 #113986ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΣυμμετέχων@sotiris diamantopoulos εισαι πολυ μπροστα ρε φιλε…Με καταλαβες,, 🙂
Ελεγα σε black friday αν βγει κατι καλο να το τσιμπησω14 Νοεμβρίου 2019 στις 15:58 #113988Giorgos spΣυμμετέχωνVomero 14 το είδα τυχαία χθες με 96€… πάλι σε σκέψεις μπηκα
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.