Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 871 έως 885 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Orcatattoo
    Συμμετέχων

Hello guys!
    Προχθές Παρασκευή πήγα στο κατάστημα της New Balance στο The Mall και δοκίμασα 3 μοντέλα. Ομολογώ οτι “καταμπερδεύτηκα”!
    Αρχικά να πω τα εξής:
    Α) Είμαι τεράστιος φαν της μάρκας τα τελευταία χρόνια, δεν θυμάμαι πότε αγόρασα τελευταία φορά κάτι άλλο. Η μάρκα συνεχίζει κα ιμε εκπλήσσει ευχαριστα συνεχώς. Έχω aγοράσει και τρέξει με: Boracay 1,2 και 3, zante 2, 1080v6 και εδώ και ένα χρόνο έχω το Beacon. Για να μην πω και 2 ζευγάρια NB Cruz που έχω για καθημερινό στη δουλειά.
    Β) Το Beacon (v1) που έχω είναι ίσως το καλύτερο από όσα έχω φορέσει, είναι γρήγορο, ελαφρύ και απορροφητικό. Με αυτά έβγαλα προετοιμασία και αγώνα ironman και πρέπει να πω οτι από την επόμενη μέρα κιόλας τα πόδια μου ήταν αρκετά φρέσκα (δεν φταίνε μόνο τα παπούτσια φυσικά αλλά παίζουν σίγουρα πολύ μεγάλο ρόλο).
    Γ) Τώρα ψάχνω ένα αντίστοιχο παπούτσι για τη συνέχεια του “ταξιδιού” με τη διαφοροποίηση οτι θέλω να βάλω περισσότερα χιλιόμετρα στο τρέξιμο σε σχέση με πέρσι.

Και ερχόμαστε στο παρασύνθημα:
    Στο Mall δοκίμασα:
    1. Beacon v2
    2. Propel
    3. 1080 v9

Μπερδεύτηκα εντελώς. Τα παπούτσια με ενθουσίασαν στο πρώτο πάτημα και τα 3 εξισου, αν και δεν έτρεξα κανένα από αυτά. Και δυστυχώς το κόστος δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο γιατί πάνω κάτω οι τιμές είναι ίδιες (στο internet, όχι στο κατάστημα). Επιμέρους:
    Το Beacon v2 μοιάζει πολύ με το v1. Με εξαίρεση τις διαφορές στο κολάρο και στη φτέρνα (που στο v1 είχα μια ανεπαίσθητη ενόχληση είναι η αλήθεια) το πάτημα έμοιαζε ίδιο ακριβώς. Δένει πάνω στο πόδι και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, δεν νιώθεις να φοράς παπούτσι.

Το Propel με το που το φόρεσα, πραγματικα ένιωσα “απόλαυση” από το cushion. Μοιάζει να είναι το παπούτσι που θες να φοράς όλη μέρα, χωρίς όμως να βουλιάζεις μέσα. Στο περπάτημα και μόνο, δείχνει πολύ σταθερό και αρκετά responsive. Το ίδιο λένε και όλα τα review που έχω διαβάσει, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του τεστ που έκανε ο Νίκος εδώ.

Κι εκεί που είχα το δίλλημα, είπα να δοκιμάσω και το 1080v9 μιας και βρέθηκα εκεί… Καταδίκη!
    Αν δεν το είχα δοκιμάσει, ενδεχομένως να είχα καταλήξει σε κάποιο από τα 2. To αγαπημένο μοντέλο της ΝΒ με κατέπληξε. Περισσότερο cushion από το v6 αλλά και το beacon, λιγότερο “χοντροκομμένο” τόσο από το v6 όσο και από το propel (που έχει αρκετό όγκο ομολογουμένως).
    Ένιωσα οτι έχουν αλλάξει κάτι στο μπροστά μέρος της σόλας, σαν να έχουν προσθέσει αφρό παρόλο που το drop εχει παραμείνει στα 8μμ.

Και ρωτάω… τι κάνουμε τώρα???
    Αν υποθέσουμε οτι θα απέκλεια το beacon v2 γιατί το v1 ακόμα αντέχει και έχει χιλιόμετρα να μου δώσει μάλλον… τι κάνουμε? 1080 ή propel?

Βοηθήστε παρακαλώ έναν απελπισμένο “συνάδελφο”!

ΥΓ: Σαν να μη φτάνουν αυτά, βλέπω οτι κυκλοφόρησε και το 1080v10… Damn you New Balance!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dimitriskopanas Καλώς τον Μητσάρα!
    Αν υποθέσουμε ότι θες κάτι πιο “γεμάτο” από το Beacon, τότε Propel ή 1080V10.

Orcatattoo
    Συμμετέχων

@echetlos Thanks Νικόλα!
    v10 και όχι v9 λες ε?
    Δεν έχω καταφέρει να βρω κάποιο review ακόμα! Δεν ετοιμ’αζεις κάτι?? Χαχαχα

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Απ’ όσο λένε, θυμίζει Beacon on steroids.

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Στο ebay υπάρχει πολιτης που πουλάει το vaporfly next 90 ευρώ και λέει ότι είναι original γιατί συνεργάζεται με το εργαστήριο της nike και έχει άδεια να πουλάει φθηνά. Τι πιθανότητα υπάρχει αυτό το ωραίο σενάριο να ισχύει;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Προσωπικά, δεν θα το ρίσκαρα.
    Οκ, έχεις την ασφάλεια του Paypal και δεν θα χάσεις τα χρήματά σου αλλά και πάλι θα ταλαιπωρηθείς αν είναι μαιμούδες ή ο πωλητής απατεώνας. Βέβαια, αυτό με την “άδεια” από τη Nike, ακούγεται αστείο.
    Απ’ την άλλη, κάποιος πρέπει να το τσεκάρει και για εμάς τους υπολοίπους… 😛

Periklis
    Συμμετέχων

Ναι ναι! να το τσεκάρεις @Vasilis Giannaris!!! χαχοαχαχα!!!
    Σοβαρά ομως τωρα, οκ, ακουγεται too good to be true..καλυτερα μη ρισκάρεις ομως! Εκτός κι αν σου περισσεύουν χρηματα και ακομη περισσοτερο η υπομονη σε περιπτωση που σου τυχει αυτο που ειπε ο @Echetlos ! Να βρεις ενα μοντέλο από 270 στα 200 η τα 180, παει στα κομματια! Αλλά 90 ?????
    Και ειναι οντως αστείο αυτό με την άδεια…
    Πάντως πρέπει να ειναι παπουτσάρα.
    Πρώτη φορά που με εντυπωσίασε παπουτσι NIKE είναι το Pegasus turbo 2 το οποίο ειναι προπονητικό κατώτερου επιπέδου αλλά ιδιας τεχνολογίας παπουτσι με το Vaporfly Next. Αν ειναι τοσο καλό το Pegasus turbo 2 τρομάζω στη σκέψη ποσο καλο ειναι το αλλο!!!

kostas
    Συμμετέχων

καλημερα! ριχνω την σκορπια σκεψη μου εδω :}
    μετα τον αμα θα μπει σιγα σιγα και λιγο βουνο στις προπονησεις μεχρι να μπω παλι σε ρυθμο αγωνων
    το κακο ειναι οτι δεν εχω ιδεα περι της αγορας trail shoes και αν εχετε καμια ιδεα θα ημουν υποχρεος.
    ψαχνουμε τον πηγασο των βουνων αλλα το pegasus trail δεν με εχει ψησει (εκτος της τιμης) λογω κριτικων που διαβαζω.
    κανα speedcross σκεφτομαι της salomon η κανα hoka με μια πρωτη ματια.

georun
    Συμμετέχων

πες τι αγωνα θες να τρεξεις κ θα σου πω την γνωμη μου!καθε τεραιν εχει κ διαφορετικο παπουτσι θα ελεγα.εχω τρεξει 4βουνα στα οποια θα εβαζα διαφορετικα παπουτσια.
    1.το μετσοβο θελει <<τακουνι>>για τα μαλακα χωματα(speedcross κλπ)
    2.ταυγετος μικροτερη ταπα..πολυ πετρα πολυ <<ξυλο>> κατι μαλακο κ αποροφητικο.
    3.ολυμπος (…..)αναλογα τα κιλα σου sportiva bushido!!!
    4.ζαγορι οπως κ ολυμπο bushido!.
    ελπιζω να βοηθησα!!!!

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

@kostass έχει δίκαιο ο georun< απλά θα θέσω έναν προβληματισμό: είναι θέμα budget αν μπορείς να έχεις τόσα ζευγάρια παπουτσιών, όσοι είναι και οι αγώνες.
    Αν δεν έχεις θέμα, οκ, πάρε όσα θες,
    αν όμως έχεις θέμα, δεν θα στηριχτείς στις κριτικές, αλλά πως σου κάθεται το κάθε παπούτσι. Υπάρχουν αρκετά παπούτσια που θεωρούνται multipurpose, λίγα απ’ όλα δηλαδή, στα οποία ανοίκουν και τα pegassus trail που ανέφερες. τα speedcross δεν καλύπτουν τόσο ευρεία γκάμα και έχουν ιδιαιτερότητες στο fit. Προσωπικά, εκτός από τα Inov8, μου έχουν αρέσει όλα τα μοντέλα τις “μεσαίας” κατηγορίας των εταιριών για οποιονδήποτε αγώνα

petransfhp
    Συμμετέχων

Όχι ρε παιδιά ποιοι είμαστε για να έχουμε διαφορετικό ζευγάρι για καθε τερέν; Είπαμε να μιλάμε και λίγο λογικά. Υπάρχουν παπούτσια με τα οποία μπορείς να τρέξεις σε οποιοδήποτε αγωνιστικό τερέν χωρίς να σε προβληματίσουν καθόλου. Όπως είναι γιa παράδειγμα το Lasportiva Akasha.Και για Όλυμπο και για Παρανέστι και Μέτσοβο κτλ, μην διυλιζετε τον κονοπα…

kostas
    Συμμετέχων

λογικο να υπαρχουν επιλογες αναλογα το ποδι το τερεν κτλ. ενω εγραφα το αρχικο ποστ αυτο σκεφτομουν, σαν να ζηταω παπουτσι για ασφαλτο χωρις καμια αλλη πληροφορια (λεω θα φαω βρισιμο χαχα).

προφανως και δεν παιζει η δυνατοτητα για αγορα περαν του ενος ζευγαριου trail (θελω και ασφαλτινο οποτε φρενο), το οποιο θελω αρχικα να το χρησιμοποιω για προπονησεις και μελλοντικα αν κατσει σε καναν αγωνα, ο αρχικος μου σκοπος ειναι να κανω πραγματα παρνηθα υμηττο προπονητικα μεχρι να ξαναμπω σε διαδικασια προετοιμασιας για ασφαλτινους αγωνες την ανοιξη. οποτε λογικα ψαχνω κατι οπως ειπωθηκε multipurpose.
    απλα δεν εχω ιδεα απο τα μοντελα οποτε χρειαζεται λιγο διαβασμα υποθετω.

chamav
    Συντονιστής

Χωρίς να είμαι ο @echetlos των trail παπουτσιών, ούτε ο @tazi των επιδόσεων… τα La Sportiva Akasha με καλύπτουν κι εμένα για όλα τα βουνά.

Το pegasus trail δεν νομίζω ότι είναι επιλογή για βουνό, εκτός και αν το θέλει κανείς για τη διαδρομή από το σπίτι, στην άσφαλτο και στον κοντινότερο λόφο. Για αυτό ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.

tazi
    Συντονιστής

Είσαι ο @chamav της καρδιάς μας που χωρίς εσένα το goRUN δεν θα υπήρχε καν. Επίσης είσαι ο σκεπτόμενα αντιδραστικός δρομέας που τρέχει για τη πλάκα του σε δρόμο και βουνο ενίοτε φέρνοντας πολύ καλά αποτελεσματα έχοντας από θέση επιλέξει να μη ζορίζεται.

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

Αν και τα akasha δεν τα έχω φορέσει, έχω ακούσει μόνο καλά λόγια.
    Εδώ έρχεται στο προσκήνιο και το προσωπικό κριτήριο του καθενός μας, για το πως αγοράζει παπούτσια. Εγώ ας πούμε, αν και έχω πολλά ζευγάρια, δεν έχω αγοράσει ποτέ παπούτσια στις “νορμάλ” τους τιμές (λόγω τσιγκουνιάς, ελπίζω πάντα στις ευκαιρίες). Συγκεκριμένα για τα Akasha, ποτέ δεν τα έχω βρει σε τιμή που θα ήθελα να πληρώσω (κάτω από 100 ευρώ ας πούμε). Έτσι, διαλέγω ένα μοντέλο που μου αρέσει και ΟΤΑΝ και ΑΝ το βρω κάπου, το παίρνω. Έτσι είχα σταμπάρει και το La Sportiva Lycan, τα Pegassus Trail ή τα Supernova Trail της Adidas.
    Οπότε, αν δεν βιάζεσαι, κάνε από τώρα μια αναζήτηση και όταν βρεις καλύτερη τιμή, τα “χτυπάς”

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 871 έως 885 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.