Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 976 έως 990 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@petransfhp Ρε συ, αντέχουν τα Next, μην τα φυλάς.
    Βάλ’ τα και σε καμιά απαιτητική προπόνηση να τα ευχαριστηθείς.

@fotis-tasoulis
    Μια χαρά αίσθηση έχει το V14, Φώτη. Απλά δεν είναι μαλακό.

Periklis
    Συμμετέχων

@petransfhp δώσε μου τα φώτα σου σχετικά με τα Epic React Flyknit 2. Αξίζουν; Ελαφρύ παπουτσι; Μαλακο;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής
    Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

@echetlos
    https://www.nike.com/gr/t/ανδρικο-παπουτσι-για-τρεξιμο-react-infinity-run-flyknit-1Dlbt9/CD4371-004
    Άλλο ένα hype ή έχει κάτι να μας πει;; Το λανσάρουν ως φάρμακο στους τραυματισμούς aka maximalism, προφανώς και το έχεις υπόψιν σου. Δε το παίζω εξυπνος!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@chousidisieremias Λογικά θα μοιάζει με το πάτημα του Epic, Ιερεμία. Πιο σταθερό σίγουρα, και λόγω του πλαστικού πετάλου στην φτέρνα αλλά και του λάστιχου από κάτω.
    Βέβαια, ψήλωσε αρκετά η σόλα και βάρυνε επίσης αρκετά. Θα δούμε…
    Αυτό περί μείωσης τραυματισμών τώρα, καταλαβαίνεις κι εσύ ότι μπάζει από παντού.

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

@echetlos
    Ως αστείο το ανέφερα!! Διάβασα από ‘δω και από ‘κει πως είναι ίσως ο αντικαταστάτης του structure, το οποίο απ’οτι θυμάμαι αποτελεί την συμπάθεια σου (ούτε καν)!!! 😂

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Αν δεν κάνω λάθος, καταργούνται και τα Structure και τα Epic.

geomaz
    Συμμετέχων

Ετσι για να ιντριγκαρω λιγο την συζητηση, αποτι φαινεται ενα αρθρο που ελεγε απο το μινιμαλισμο στον μαξιμαλισμο και πισω στην χρυση τομη τελικα δεν φαινεται να βγηκε.

Οχι μονο ο μαξιμαλισμος δεν εφυγε, αλλα απο χρονια σε χρονια ολο και περισσοτερες εταιριες αυξανουν τα χοντροσολα μοντελα τους και μαλιστα σε πολλα απο αυτα επιπλεον μεγαλωνει και το υψος τους (πχ νεο saucony triumph , skechers maxroad 4-οπου ανεβηκαν και αλλο τα παχη).

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Όταν γράφτηκαν τα άρθρα, ήμασταν στην εποχή των EVA αφρών ακόμη, Γιώργο. Δεν είχαν εμφανιστεί οι super foams.
    Απόδειξη ότι και σήμερα μοντέλα με ψηλές σόλες αλλά κλασικούς αφρούς, εξακολουθούν να είναι περιορισμένης χρήσης και κυρίως για αργά τρεξίματα.
    Πέραν αυτού, αν προσέξεις στο κείμενο, η “χρυσή τομή” χαρακτηρίζει την προσπάθεια των εταιρειών να καλύψουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες που “απαιτεί” το κοινό.

geomaz
    Συμμετέχων

Νικο με βρισκεις συμφωνο με την τοποθετηση σου.

Και εγω πιστευω οτι μια αιτια που αυξανεται αυτος ο τυπος δρομικων παπουτσιων, αποτελουν τα νεα υλικα (πιο ελαφρα υλικα και πιο ανθεκτικα- ο απλος αφρος EVA, ολο και λιγοτερο πλεον χρησιμοποιειται).

Καθως επισηςσημαντικο παραγωντα αποτελουν και οι βελτιωσεις στην σχεδιαση/αδυναμιες των πρωτων μοντελων.
    Πχ τωρα φροντιζουν τα παπουτσια να παρεχουν μεγαλυτερη σταθερότητα, φτιαχνωντας την βαση πιο φαρδια.

Σκεψουν μονο οτι το πιο αντιπροσωπευτικο παπουτσι της τοτε εποχης (Hoka clifton 1) ειχε υψος πισω 29 και σημερα ποσα μοντελα απο ποσες εταιριες υπαρχουν που ξεπερνουν αυτο το υψος.

Θεωρω οτι θα δουμε μελλοντικα πολυ περισσοτερα μοντελα, ισως και γιατι ασχολουνται ολο και περισσοτεροι δρομεις που το μυοσκελετικο τους δεν ειναι προετοιμασμενο στην κρουση και αυτα τα παπουτσια σιγουρα κανουν την διαφορα σε αυτο το κομματι τουλαχιστον (ειναι πιο ευχαριστα σε αισθηση στο σωμα). Σε αυτους ανοικω και εγω, που οταν τρεχω με πιο χαμηλα οπως πχ τα reebok forever energy, εαν ειμαι κουρασμενος εκεινη την μερα ‘την ακουω στα ποδια’.

Επισης αρκει μια ματια στα παπουτσια που επιλεγουν οι αθλητες υπεραποστασεων.
    Αμεσα σχετιζομενο με την καταπονηση πιστευω πως ειναι τα παπουτσια που επιλεγουν να φορανε- τυπου maximal (πχ Σπαρταθλον).

Παντως οπως καταλαβαινεις χαιρομαι ιδιαιτερα που πλεον εχω ολο και περισσοτερες επιλογες στην διαθεση μου χαχαχχ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Pegasus 37, μάλλον στην τελική του μορφή:

Peg37

PanDex
    Συμμετέχων

Στο οποίο τι βλέπεις Νίκο; απο κάτω είναι σαν τα NB. Άλλαξε τελείως η σόλα. Μέσα της τι μπορεί να έχει; Πάνω μοιάζει με τα τουρμπο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Δεν ξέρω, Πάνο. Zoom είναι σίγουρα.
    Αν είναι React, θα συγκρούεται αρκετά με το Vomero, εκτός αν το δεύτερο αλλάξει επίσης (π.χ. ύψη).
    Πιθανώς να παραμείνει ο old school Cushlon αλλά λόγω μειωμένου λαστίχου από κάτω, όπως και της κοιλότητας που νομίζω ότι φαίνεται, να έχει διαφορετική αίσθηση.

tse89
    Συμμετέχων

To upper του μοιάζει με το rival fly , και η σόλα πιο πολύ στο zf3 φέρνει!! Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει σχεδον καθόλου αλλά οκ ο καθένας έχει την γνώμη του!!!

tse89
    Συμμετέχων

Επίσης μια άλλη επισήμανση! Βλεπω ακόμη και στουδ επαγγελματίες αθλητές ο τόσο μαλακός αφρός του next τους κανει τουλ στις φωτό να πρυνίζουν πάρα πολύ!!νομίζω οτι για μας τους πιο αργούς δεν κανουν καλό τέτοιου είδους παπούτσια με τοσο πολύ μαλακό αφρό!! Στο alphafly απο τις φοτό και μονο φαίνεται να έχει διορθωθεί αρκετά αυτό!!δλδ δείχνει λίγο πιο σκληρό!!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 976 έως 990 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.