Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

• Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 139 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη πριν από τον χρήστη nikos_splash.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,036 έως 1,050 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@aroulio Σοβαρά τώρα, το πιθανότερο είναι να έχει μαλακώσει με τα χλμ το ύφασμα. Μακάρι, γιατί το βρίσκω υπερβολικά άκαμπτο.

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

Σήμερα παρέλαβα το UB 19 από adidas.com με φοβερή έκπτωση και τελική τιμή 71€ . Ο σκοπός τους, να με οδηγήσουν 104χλμ στον γύρω της Θάσου. Η προσμονή τεράστια, το άγχος άλλο τόσο.

@echetlos
    Νίκο, σε ευχαριστώ για την συνομιλία μας, αλλά μετά από αλλεπάλληλες δοκιμές στα μαγαζιά, και παρά το βάρος τους, τα αισθάνθηκα στο πόδι μου καλύτερα από τα άλλα (hoka ahari 3, brooks ghost και saucony triumph iso 5).

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@skull Κοίτα Γιώργο, πολλοί είναι ευχαριστημένοι από το 19, οπότε γιατί να μην είσαι κι εσύ σ’ αυτούς;
    Επίσης, όντας μαθημένος στα βουνίσια μοντέλα που είναι πιο βαριά, ίσως να μην σου φανεί τελικά και τόσο.

Periklis
    Συμμετέχων

Γιώργο, καταρχάς ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΑ φίλε μου!!! … η αλήθεια είναι οτι τα Ultraboost αδικούνται από το βάρος τους. Σαν αίσθηση και άνεση στο πόδι δεν υπάρχουν! Αλλά νομίζω (δε ξέρω αν κανω λάθος) πως τα μοντέλα των τελευταίων 2 ετών (2018-19) και τώρα του 20′ με βάρος άνω των 300gr χάνουν σε προτίμηση.
    Πλέον είναι “βαρύ” το καλούπι τους και μοιαζουν πολύ ζεστά.
    Φόρεσα το Ultraboost PB (personal best version) και είναι καλύτερο γιατί έχει αυτό το υλικό που αναπνέει το πόδι και δε σκάει. Αλλά και πάλι ζυγίζει 307γρ. Αν έβγαινε ένα ultraboost σε βάρος τύπου Boston, εστω 250gr θα ήταν ΙΔΑΝΙΚΟ για τρέξιμο.

Οσο για εμένα…δεν άντεξα! Οπως postαρα και στο FB “τσίμπησα” τα BOSTON 8 v2 σε πορτοκαλάκι. Eίναι υπέροχα αλλά με ματιασαν!!!χαχαχα διότι σήμερα που θα τα έτρεχα πρώτη φορά σε ένα δεκαράκι, ΤΣΟΥΠ, απότομη κινηση στη δουλεια και με εχει πεθάνει η μέση μου!!! Δε μπορώ να κουνηθώ!
    Ομως ειναι υπέροχα….

Α! ενημερωτικά, μέσα στον πάτο γράφουν με μεγάλα γράμματα για να τονίσουν προφανώς την έκδοση αυτή “Lightstrike”.
    Τα βρήκα μεσω σκρουτζ με ατοκες δόσεις στα 118ε. Moυ ήρθαν σε μία (!) εργάσιμη ημέρα από MyBrandshoes και αψεγάδιαστα!

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

στην αξιολόγησή τους σχετικά με το βάρος τους σκέφτηκα ότι, αφού προορίζονται για αργό τρέξιμο, δεν θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα το βάρος τους. Αν μιλούσαμε για αγώνα έως 40χλμ σίγουρα θα ήταν άλλη η προσέγγιση. Καλοφόρετα και σε σένα @periklis1987 Περικλή και περαστικά.

nightmare
    Συμμετέχων

ειμαστε off topic εδώ και αρκετα posts αλλα αφου πιασαμε κουβεντα ας συνεχισω τωρα που αρχισα να “μιλαω”.

@Echetlos
    Νικο, και εγω υποθετω ότι το σωμα πρεπει να θυμαται αλλα από την άλλη το τοτε με το τωρα δεν εχει καμια σχεση.
    Οι χρονοι που τοτε λεγαμε ότι “οκ,εχουμε πολύ αργα κομματια σημερα” τωρα μου φαινονται απιαστοι ή αλλιως είμαι τερματισμένος. Τις δυνατες προπονήσεις του τοτε δεν θελω να τις σκέφτομαι όπως και τα pb που ειχα τοτε σαν 15χρονων παιδι.

Οσον αφορα το τωρα, ξεκινησα μεσα Ιουνιου με το garmin coach Galloway οπου το σταματησα μεσα σε μια εβδομαδα γιατι μου φανηκε ότι δεν πιεζομουν. Επειτα μεχρι τα μεσα Ιουλιου συνεχισα με ένα training program παλι της garmin με βαση τους παλμους, αν δεν κανω λαθος, αλλα κατι δεν μου αρεσε και το γυρισα και παλι σε garmin coach με τον greg McMillan που ειχε στοχο τα 22λεπτα τα 5Κ. Τον Αυγουστο λογω διακοπων κτλ ουσιαστικα δεν προπονηθηκα, το Σεπτεμβρη δυστυχως και παλι δεν. Ξεκιναω δυναμικα τον Οκτωβρη συνεχιζοντας το πρόγραμμα που ανεφερα προηγουμένως. Αρχες Νοεμβρη, για την ακριβεια στις 3 του μηνα κανω ένα τεστ οπου εκανα 20:34. Συνεχιζω προπονήσεις με το runcoach μεχρι που επαθα την θλαση που σου ανεφερα νωρίτερα. Συγκεκριμένα τελευταια προπονηση ηταν στις 2/12. Ξαναξεκιναω από 01/01 με πρόγραμμα βαση του βιβλιου the runner’s edge το οποιο χρησιμοποιώ μεχρι και σημερα εχοντας κατεβασει όμως το χιλιομετρικο ογκο (3-4 προπονήσεις την εβδομαδα με max τα 42km που αγγιξα προσφατα) και πειράζοντας καποιες προπονήσεις, ειδικα οσο περναει ο καιρος.
    Στις 26/01 συμμετεχω στα Κυριακιδεια μονο και μονο για να παρω έναν επισημο χρονο, το χρονομετρο εδειξε 43:33 net. To Σαββατο ειχα μια προπονηση lactate οπου εγραψε 20:13.

Καταλαβαίνεις τωρα Νικο, γιατι λεω ότι αν ειμαστε καλα και αν πανε όλα καλα και ερθει κατι από 19 και κατω θα είμαι φουλ ευχαριστημένος.

Sorry, αν σας ζαλισα…

ps. πρεπει να το κοψουμε το ρημαδι!!!

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 9 μήνες πριν από nightmare.
    Periklis
    Συμμετέχων

Γιώργο πάντως η τιμή αυτή που τα βρήκες είναι ΣΚΟΤΩΜΑ! Ευκαιρία από αυτές που την αρπάζεις από τα μαλλιά! Πολύ καλή αγορά! UltraBoost 19 71 ευρώ ΤΣΑΜΠΑ!!! Κακά τα ψέμματα πάντως, αν εξαιρέσεις το βάρος που λέμε, το οποίο ειναι σχετικό και παίζει ρόλο πόσο αντέχουν τα πόδια του καθενός, τα UB ειναι μοντέλο με άντερα. Γενικά γουστάρω την adidas γιατί θεωρώ τα παπούτσια της “σκυλιά” του πολέμου. Εχουν μια ισσοροπία στην ποιότητα κατασκευής τους και τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Αξίζουν τα χρήματά τους. Τερμα! Πλέον έχοντας 2 boston και ένα Turbo II, ενα UB στο κοντινό μέλλον θα το τιμήσω. Μου γυάλισαν να σου πω την αλήθεια τα UB20 PB. Τα 19άρια με χαλάνε λίγο σχεδιαστικά. Αυτή η διχρωμία που έχουν.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nightmare Έτσι όπως τα περιγράφεις Γιώργο, η πιο σωστή κίνηση θα ήταν κάποια στιγμή να δουλέψεις με προπονητή. Θα σου δώσει την εξατομίκευση που χρειάζεται και πιθανώς και μια κάποια συνέπεια.
    Κι επειδή το έχεις πάρει και σωστά εξ αρχής, καθώς δουλεύεις την ταχύτητα προτού περάσεις σε μεγαλύτερες αποστάσεις, θα μπορούσες να γράψεις καλούς χρόνους μελλοντικά, δεδομένης και της ηλικίας σου.

ΥΓ: Δεν υπάρχει off-topic όταν συμμετέχει κι ο διαχειριστής. Ό,τι θέλει κάνει…

nightmare
    Συμμετέχων

@Echetlos επειδη εχω καποια κολληματα και επειδη νιωθω ακομα και σημερα μετα απο 20χρονια οτι “χρωσταω” στον τοτε προπονητη μου οτι ειχα καταφερει, μου ειναι καπως δυσκολο να παω σε καποιον αλλον προπονητη χωρις την “εγκριση” του. Εχω οικογενειακες σχεσεις ακομα και σημερα μαζι του και θα μπορουσα να του ζητησω να με ξαναπροπονησει και πιστευω οτι θα δεχοταν παρολο που πλεον ειναι συνταξιουχος. Αλλα υπαρχει ενα μεγαλο αλλα, αν γινοταν κατι τετοιο τα πραγματα θα σοβαρευαν πολυ, συν οτι θα επρεπε να γραφτω σε συλλογο!
    Το τελευταιο δεν ειναι μεγαλο προβλημα αφου υπαρχει στον δημο μου και ξερω τον προεδρο του απο τα παλια.

Σκεψου οτι το 5αρι δεν το θεωρω γρηγορο με βαση οτι παλιοτερα ετρεχα 1000-1500.

Νικο, δεν ειμαι και τοσο μικρος, 35 ειμαι.

ps. σωστο και αυτο! για αυτο κ εγω συνεχισα και συνεχιζω τη συζητηση.

PanDex
    Συμμετέχων

@nightmare Τα 35 είναι τα νεα 15…..έτσι και αλλιώς στα 20 και στα 25 κανείς δεν τρέχει και λογικό είναι.. Δεν είναι εύκολο εφηβικά και μεταεφηβικά να μπείς σε αυτόν τον αθλητικό μαζοχισμό.

nightmare
    Συμμετέχων

@PanDex ειναι αυτο που λεμε “οταν θελεις δεν μπορεις και οταν μπορεις δεν θελεις”!

κακα τα ψεμματα, σοβαρος αθλητισμος και σχολειο δεν συνδιαζονται καθολου ευκολα. καποιο θα μεινει πισω στα σιγουρα.
    με το “σοβαρος αθλητισμος” εννοω τον πρωταθληματισμο γιατι πολυ απλα οταν προπονεισαι 6 μερες την εβδομαδα κανεις πρωταθληματισμο και οχι την πλακα σου.

γενικα, ολα τα αθληματα του στιβου ειναι “σκληρα”, λογω οτι εισαι μονος σου, δεν εχει γελακια και πλακιτσα, αν π.χ. δεν πετυχεις τον στοχο σου “φταις” μονο εσυ και δεν μπορεις να κατηγορησεις καποιον αλλον οπως συμβαινει στα ομαδικα αθληματα. επισης, πειτε μου εσεις ποσο ευκολο ειναι για εναν παιδα/εφηβο τα σκ να μην μπορει να βγει με τους φιλους του γιατι την κυριακη εχει αγωνα? δεν μπορουν πολλα παιδια να το δεχτουν αυτο.
    Τελος, ενα μεγαλο προβλημα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι δεν μπορει να υπαρξει επαγγελματικο μελλον. Ελληνες επαγγελματιες αθλητες ουσιαστικα δεν υπαρχουν. Ειδικα παλιοτερα που δεν υπηρχαν τα social networks, ποιος χορηγος θα ασχολιοταν και με ποιον?? Με τους Ολυμπιακους τα πραγματα εφτιαξαν λιγακι αλλα νομιζω οτι ολοι ξερετε πως εφτιαξαν τα πραγματα (doping, ακομα ψαχνουν τον Κεντερη και τη Θανου) και μετα ξεφουσκωσε το ολο θεμα.
    Κ αφου αναφερθηκα στο doping, το θεωρω πολυ μεγαλο αποτρεπτικο παραγοντα γιατι ξερεις εξαρχης οτι αν θελεις να εισαι καθαρος, αυτο που ειναι το σωστο δλδ και δεν χρειαζεται περαιτερω συζητηση, θα εχεις ενα ταβανι. Ενα ταβανι που οσο ταλεντο και να εισαι, οσο σκληρα και να προπονεισαι, πιθανοτατα να μην μπορεις να πιασεις καν τα ορια για τους Ολυμπιακους.

ps. οποιος ενδιαφερεται ας ριξει μια ματια στο http://www.irunclean.org . Μπορει ο οποιοσδηποτε να συμμετασχει στην εν λογω κινηση και να παρει την “πιστοποιηση”, που παρεμπιπτοντως ειναι υποχρεωτικη για τη συμμετοχη σε επισημους διεθνης αγωνες. Προσωπικα, παρακολουθησα να βιντεακια τα οποια δεν απαιτουν πολυ χρονο.

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

@periklis1987 αυτός είναι ο λόγος που τα πήρα, αυτή η τιμή ήταν απίστευτη.
    Δυστυχώς δεν έχω άλλη δικαιολογία πλέον, ρούχα έχω, παπούτσια έχω, γράφτηκα, προπονούμαι. Δεν έχω τρόπο να “αποφύγω” τον αγώνα. Ας ελπίζουμε ότι θα αντέξω τα χιλιόμετρα και ας είμαι εκτός χρόνου.

Periklis
    Συμμετέχων

Πάντα λέω ότι δεν με ενδιαφέρει ο χρόνος, αλλά έχω τα δικά μου προσωπικά ρεκόρ και κάθε φορά που τα νικάω νιώθω σα να βγήκα 1ος!
    Το θέμα είναι ότι ολα αυτά τα πραγματάκια (ρολόγια, ρούχα, παπούτσια) δεν κανουν εναν αθλητή, αλλά σίγουρα δίνουν πινελιές ενδιαφέροντος και στο αντικείμενο αυτό και κινητρο να βγεις με όρεξη και στυλ να προπονηθείς.
    Βάλε λοιπόν τις ULTRAπαπουτσάρες σου και δώστα όλα!!!

Periklis
    Συμμετέχων
    Gregorysg
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην κοινότητα
    Νέο μέλος
    Είμαι σε αναζήτησή παπουτσιού και έχω καταλήξει ανάμεσα στα Saucony ride iso 2 και Νew Balance beacon 2
    1,80 ύψος 80 κιλά τρέχω περισταστιακα απλά για φυσική κατάσταση με χρόνους γύρω στα 43’ τα 10χλμ
    Το ΝΒ μαρεσει λόγω βάρους αλλά δεν ξερω κατά ποσο βολεύει το Ultra heel καθώς από τι έχω δει από φωτο δεν έχει δομικά στοιχεία

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,036 έως 1,050 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.