Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

• Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 139 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη πριν από τον χρήστη nikos_splash.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,246 έως 1,260 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    xpanosx
    Συμμετέχων

@Echetlos κάπως έτσι νόμιζα και εγώ ότι θα είναι τα πράγματα γενικότερα.
    Πριν από ενάμιση χρόνο αγοράζω τα beacon από την amazon (Με σκοπό να αντικαταστήσουν skechers ride 7. Δεν έμεινα ευχαριστημένος με το πάτημα τους). Δύο-τρεις μήνες μετά άρχισε να εμφανίζεται μία μικρή τρυπίτσα στο upper του ενός παπουτσιού. Λίγο η τρυπίτσα, λίγο ότι δεν τα είχα ευχαριστηθεί με έκαναν και έστειλα ένα email στην amazon. στο μυαλό μου είχα αυτό ακριβώς που περιγράφεις και εσύ “σιγά μη βγάλω άκρη”.
    Και τότε παίρνω την απάντηση που μου λέει ότι ” τα παπούτσια συνοδεύονται από 2 χρόνια εγγύηση” !! ΣΟΚ!!
    Οι επιλογές τότε που μου δώσανε ήταν;
    1. Να πάρω πίσω το 15% της αξίας και να κρατήσω τα παπούτσια
    2. Να τα στείλω πίσω και να μου επιστραφεί ολόκληρο το ποσό (ακόμα και τα μεταφορικά)
    3. Να τα στείλω πίσω και να μου στείλουν ένα ζευγάρι καινούργια.
    Εγώ τότε διάλεξα το δυο αφου δεν ήμουν ευχαριστημένος με το παπούτσι.

Από τότε πρέπει να έχω επιστρέψει γύρω στα τέσσερα ζευγάρια παπούτσια στην amazon. Όλα είχαν ως φθορά μία μικρή τρυπίτσα στο upper (όχι ότι έχει σημασία)
    Με το που Θα στείλω μήνυμα ότι έχω πρόβλημα με κάποιο ζευγάρι, η απάντησή τους είναι”λυπούμαστε, αυτές είναι οι επιλογές σας…”.
    δεν μπαίνουν στην διαδικασία ούτε να ρωτήσουν ποιο είναι το πρόβλημα, ούτε καν να ζητήσουν φωτογραφία.

Και σκέφτομαι αυτά τα δύο χρόνια εγγύηση δεν θα έπρεπε να ισχύουν σε όλα τα μαγαζιά; Με βάση την νομοθεσία της ευρωπαϊκής Ένωσης όλα τα προϊόντα που πωλούνται πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση.

Το επόμενο πείραμα επιστροφής θα είναι στην nike (όπου και εκεί στο site τους γράφουν για 2 χρόνια εγγύηση) αλλά μάλλον θα αργήσει λίγο γιατί τα react 2 και τα zf3 δεν δείχνουν κανένα ίχνος φθοράς…

Αν έχει κάποιος εμπειρία με την nike η με κάποιο άλλο κατάστημα ας ενημερώσει

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@xpanosx Για να είμαι ειλικρινής, δεν βρίκω λογική σε όλο αυτό. Ούτε και πιστεύω πως υπόκειται σε μια ευρύτερη νομοθεσία περί εγγυήσεως.
    Νομίζω πως απλά η Amazon το κάνει για να τραβήξει πελάτες. Η ζημιά της από τέτοιες περιπτώσεις είναι ελάχιστη σε σχέση με τον κόσμο που προσελκύει με μία τέτοια πολιτική επιστροφών.
    Aνάλογη είναι κι η πολιτική της Nike, δίνοντας σου την δυνατότητα να επιστρέψεις χρησιμοποιημένο παπούτσι εντός μηνός, no questions asked.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 7 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    Belial
    Συμμετέχων

https://www.nike.com/gr/help/a/spring25-promo-terms-eu
    nike -25% στα προιόντα κανονικής τιμής με τον κωδικό SPRING25

xpanosx
    Συμμετέχων

@echetlos Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το “Για να είμαι ειλικρινής, δεν βρίκω λογική σε όλο αυτό.”.

Με βάση το ότι τα 2 χρόνια εγγύηση είναι υποχρεωτικά (https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/greece/index_el.htm) και το γεγονός ότι δεν το διαφημίζει (όπως κάνει η nike με το 30 ήμερο) , ούτε καν το αναγράφει όταν αγοράζεις αλλά πρέπει να μπεις στους όρους χρήσης για να το δεις,πιστεύω ότι δεν είναι επιλογή της.

Ίσως επιλογή της είναι το γεγονός ότι δεν σου ψήνει το ψάρι στα χείλη ζητώντας αποδεικτικά, φωτογραφίες κτλ

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Εννοώ Πάνο ότι δεν βρίσκω λογική στο να θεωρείται η οποιαδήποτε φθορά ως ελάττωμα, μόνο και μόνο επειδή είναι εντός διετίας.
    Το δρομικό παπούτσι εν προκειμένω, είναι όπως π.χ. τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Έχει φυσιολογική φθορά βάσει χρήσης και όχι χρονικού διαστήματος. Οπότε τα 2 έτη εγγύησης που ορίζει η νομοθεσία, δε νομίζω ότι αφορούν τέτοιες περιπτώσεις αλλά ξεκάθαρου κατασκευαστικού ελαττώματος.

xpanosx
    Συμμετέχων

@echetlos καταλαβαίνω τι λες. Σίγουρα υπάρχουν φθορές που είναι φυσιολογικές.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο κατασκευαστής δεν έχει ευθύνη για κάποιες από τις φθορές ενός παπουτσιού ( όπως π.χ. μία τρύπα στο upper).

Άσχετο με το τι πιστεύω εγω ομως, η ερώτηση μου είναι αν κάποιος έχει επιχείρησει να επιστρέψει κάποιο παπούτσι σε κάποιο από τα γνωστά καταστήματα ( δεν αναφέρομαι στο 30ήμερο της nike) και τι αποτέλεσμα έιχει αυτή η προσπάθεια. Πάντα για εντός εγγυήσεως.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@xpanosx Μέσες άκρες, ισχύει αυτό που σου έγραψα στην πρώτη απάντησή μου, Πάνο.
    Επέστρεψα ένα Vaporfly σε μαγαζί της Nike (είχε ξηλωθεί το θηλάκι του κορδονιού) και μου είπαν ότι δέχονται την επιστροφή χωρίς καμμία συζήτηση, καθώς το παπούτσι ήταν εντός 6μήνου. Αν είχε περάσει το 6μηνο, θα έπρεπε να το στείλουν στην εταιρεία και να μας απαντούσε.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Φαίνεται ότι το Adizero Pro δεν θα είναι τελικά το distance racer της Adidas, αφού το Adios Pro εμφανίζεται (κι εξαφανίζεται) στα sites της εταιρείας.

Screenshot_2020-05-01 Instagram

pseiras
    Συμμετέχων

Σαν πολυ σε Fuelcell TC δεν φέρνει ? αντε με μεγαλυτερο stack.
    Μέχρι και η φιλοσοφια της εξωσολας ιδια ειναι.

Μιλανε για carbon στο συγκεκριμένο?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@rokoandreasgmail-com To Propel είναι το πιο μαλακό απ’ όλα, πολύ φαρδιά γραμμή, χωρίς όμως να πλέει το πόδι ποτέ, κι απ’ τα τρία το πιο “αργό”.
    Το Turbo 2 είναι semi-soft, πολύ cushioning και bounce, πανάλαφρο και πάει και αρκετά γρήγορα. Επίσης, κατά γενική ομολογία ο ZoomX αφήνει τα πόδια πιο ξεκούραστα. Η εφαρμογή του είναι λίγο περίεργη, ιδίως στην φτέρνα.
    Το Ride 8 κάνει όσα και το Turbo αλλά με διαφορετικό τρόπο. Πιο σφιχτό πάτημα αλλά εξίσου απορροφητικό, πολύ πιο σταθερό, επίσης springy και σβέλτο και με πιο universal εφαρμογή. Υστερεί στο βάρος σε σχέση με το Nike αλλά είναι ελαφρύ για trainer.

Καλησπέρα!Από τις κατατοπιστικές αξιολογήσεις σας είμαι σε δίλλημα ποιό παπούτσι θα είναι το επόμενο μου.Έχω ξεχωρίσει,όπως όλοι,το turbo 2,ride 8 και propel.Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@pseiras Ναι, carbon plate, Κώστα.
    Όλα τα μοντέλα με αυτά τα ύψη ίδια μοιάζουν, απλά κάποιες έχουν διχρωμία και κρύβουν κάπως τον όγκο τους, σε σχέση με τις μονόχρωμες.
    Το συγκεκριμένο είναι στα 35/27, απ’ ό,τι λέγεται.

pseiras
    Συμμετέχων

@echetlos
    Μακάρι να μην έχει την τύχη του huperion elite που απλα πεταξαν ανάμεσα σε ενα carbon plate , μπολικο αφρο και φυσικα δεν “δουλεψε”.

Αλήθεια , για τον συγκεκριμενο αφρο γνωριζουμε αν ειναι κατι καινουργιο ή ειναι ο γνωστός Lightsrike?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Το Hyperion ήταν μία μάλλον βιαστική κίνηση, την οποία διόρθωσαν αμέσως με το V2. Γενικότερα, η ιστορία με τα regulations και τις επίσημες διοργανώσεις, αναστάτωσε πολύ τον χώρο.

Κανείς δεν ξέρει κάτι για το Adios Pro. Μέχρι προχθές, εμφανιζόταν στην αναζήτηση στο σάιτ και όταν πάταγες επάνω, δεν έβγαζε τίποτα.
    Προσωπικά, δεν έχω καν καταλάβει αν ο Lightstrike είναι TPU ή EVA.
    Στις εφαρμογές που το έχουμε δει έως τώρα, είναι σκληρό υλικό. Η λογική λέει ότι στο Adios Pro θα έχει κάποιο διαφορετικό tuning, δεν έχει νόημα να βάλεις 35mm σκληρού αφρού, συν την πλάκα. Θα είναι εντελώς τούβλο.

longrunnidis
    Συμμετέχων

Καλησπέρα! Επειδή τα clifton δε βολεύουν τα χοντροπόδαρά μου, έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο trainer εκτός από το floatride, που να είναι φαρδύ στην καμάρα; Neutral πάντα!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@longrunnidis Ψάξε να βρεις το Skechers Ultra Road 2 ή Max Road 3, τα ίδια παπούτσια είναι.
    You thank me later.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,246 έως 1,260 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.