Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,546 έως 1,560 (από 1,667 συνολικά)
  • Συντάκτης
    aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Χρόνια πολλά σε όλους

@john114

40 βγαίνει μόνο σε γυναικείο και το βρίσκεις
    113ευρώ εδώ
    https://www.misterrunning.com/en/adidas-adizero-boston-12-womens-running-shoes-arctic-night-id6898.html

120 ευρώ εδώ
    https://www.misterrunning.com/en/adidas-adizero-boston-12-womens-running-shoes-royal-blu-if8170.html

και όπως σου είπε ο Στέλιος @hypnox ΔΕΝ πας στο 11, όσο πιο φθηνό κι αν το βρείς. Το 12 είναι σουπερ παπούτσι (το έχω κι εγώ).

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@john114 Υπάρχει και σχετικό review για το Β12 στο site.

john114
    Συμμετέχων

Ναι νικο το ειχα δει απλα ηθελα να ρωτησω κιολας εδω. Ευχαριστω ολους γαι τις απαντησεις σας

john114
    Συμμετέχων

Καλημερα στην Ομαδα επδ ειδα αλλα δυο παππουτσακια εκτος του boston 12 μου αρεσαν και τα asics gel nimbus 25 και τα saucony ride 15 ποια η γνωμη σας? δλδ ειμαι αναμεσα στα τρια

john114
    Συμμετέχων

Υ.Γ να σημειωσω το θελω για long run σε ασφαλτο

Stelios
    Συμμετέχων

Καλημέρα. Όλα αυτά είναι διαφορετικά παπουτσια. Το Boston είναι πολυ καλο και σε τέμπο και σε long , γενικά είναι ένα παπουτσι που τα κάνει όλα αν θελεις.
    Το Nimbus είναι πολυ πιο αργό παπουτσι αλλά πιο cushioned. Δε μπορείς να κάνεις πχ τέμπο με το Nimbus . Βασικά με όλα μπορείς αλλά δε θα είναι και ότι καλυτερο. Στο long όμως θα είναι πιο ανετο, ειδικά αν οι ρυθμοί είναι αργοί.
    Το ride 15 δεν το έχω μιας και αποφεύγω τη saucony ,το μόνο που θα φορουσα πλεον θα ήταν το elite και αυτό μόνο υπο προυποθεσεις αλλά θεωρώ πως το ride 15 είναι το πιο “φτωχό” από τα 3.

john114
    Συμμετέχων

Στελιο σε ευχαριστω για αλλη μια φορα γ την λεπτομερεις απαντηση σου παρηγγειλα το boston. Καλες γιορτες ευχομαι σε ολους

Stelios
    Συμμετέχων

Ξέρω πως κυρίως τα παπούτσια που δοκιμάζονται είναι δρόμου αλλά μόλις παρέλαβα τα Brooks Caldera 6 . Όπως τα βλέπω και λίγο που τα πάτησα στην αυλή,άνετα μπορουν να χρησιμοποιηθούν σαν commuter shoe για μικτες διαδρομες. Θα πω περισσότερα μετά το κυριακάτικο long σε δασικό.
    Ίσως χρησιμεύσει σε κάποιους μιας και πολλα από τα long στην περιοδο βάσης παντα εγώ τουλάχιστον τα κανω σε δασικό και χώμα.

john114
    Συμμετέχων

Παντως εχω απορια να δω την διαφορα. Γτ παντα ετρεχα με μη δρομικα παππουτσια των 50 ευρω κ ολοι μου λενε παρε παππουτσι για τρεξιμο θα δεις διαφορα. Η αληθεια ειναι οτι τελευταιο διαστημα πηρα τα γονατα στα χερια στο ογδωο χιλιομετρο τετοιος πονος και στα δυο γονατα λες και μου ειχες μπηξη μαχαιρια μεσα

Stelios
    Συμμετέχων

Μετά από ένα long σε δασικό δρόμο με το Caldera 6 βγήκαν αρκετά συμπεράσματα.
    Ο καινούργιος αφρος Loft V3 είναι μια έκπληξη. Δεν είναι πολύ μαλακός αλλά είναι τρομερά απορροφητικός, ειδικά όταν υπάρχει σε τέτοια ποσότητα. Δεν τον λες σκληρό σε καμία περίπτωση, μου θύμισε αρκετά τον light strike pro της Adidas όταν πλέον έχει γράψει κάποια χιλιόμετρα, φυσικά χωρίς την επιστροφή ενέργειας και το bounce που έχει ο light strike pro.
    Το Caldera 6 εξωτερικά μοιάζει με τέρας. ΔΕΝ ισχυει κάτι τέτοιο γιατί έχουμε 36mm πίσω και 30mm μπροστά. Το παπούτσι μοιάζει τεράστιο γιατί είναι αρκετά ψηλά ο αφρός στα πλαϊνά. Στην ουσία υπάρχει ένα καλούπι αφρού στο οποίο μπαίνει το πόδι μέσα αντί να παταει μόνο επάνω. Αυτό βοηθάει αρκετά και στη σταθερότητα και στην άνεση αλλά υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί extra τριβή στα πλάγια.
    Το upper του είναι αρκετά γεμάτο χωρίς να προκαλει σφίξιμο πουθενά, γενικά όλα στο παπούτσι έχουν σαν στόχο την άνεση στη μεγάλη διάρκεια , έτσι και αλλιώς η Brooks το χαρακτηρίζει ως ultra shoe. Φυσικά αυτό όπως το ένιωσα θα είναι θέμα το καλοκαίρι με τη ζέστη, πάντως όταν το έβρεξα λίγο στέγνωσε πολύ γρήγορα.
    Η σολα τώρα δεν έχει μεγάλα lungs πράγμα το οποίο βοηθάει πάρα πολυ στη χρήση του παπουτσιου και εκτός χώματος. Φυσικά αυτό είναι μειονέκτημα στη λάσπη αλλά για εκεί υπάρχουν άλλα παπούτσια. Ιδιαίτερη εντυπωση μου έκανε το grip της σόλας, για κάποιο παράξενο λόγο ενώ η διάταξη του ελαστικού δεν σου γεμίζει το μάτι, το παπούτσι γραπώνει και μάλιστα πολύ κιόλας. Δοκιμάζω το grip πάντα σε συγκεκριμένες συνθήκες (πρωινή υγρασία σε άσφαλτο, βρεγμένο πεζοδρόμιο στην κίτρινη γραμμή για τα άτομα με προβλήματα όρασης και στο χειρότερο για εμένα, πευκοβελόνες σε πεζοδρόμιο), δεν κόλλησε πουθενά… Δε ξέρω τι ελαστικό χρησιμοποιούν αλλά δουλεύει και μάλιστα τόσο καλά που ο συνδυασμός grip και συμπίεσης του αφρού λόγω δύναμης,το κάνει ένα από τα πιο γρήγορα παπούτσια βουνού που έχω βάλει σε κατηφόρα ,κρατούσε ρυθμούς κάτω από 4/χλμ άνετα. Μετά από 25 χλμ τα πόδια δεν είχαν κανένα πόνο ούτε σφίξιμο.
    Συμπερασματικά πρόκειται για ένα πολυ καλό ultra shoe το οποίο μπορεί να πάει σε χώμα εξαιρετικά αλλά θεωρώ πως άνετα τρέχει και σε άσφαλτο.Στα θετικά του είναι το grip, η προστασία από κάτω (δεν καταλαβαίνει τπτ από πέτρες, κλαδιά κτλ), η αντοχή του (θεωρώ πως ο αφρός θα βγάλει άνετα 600+χλμ ) , η ποιότητα κατασκευής και η ευελιξία του στη χρήση.
    Στα αρνητικά πρέπει να βάλω το βάρος του 325grm σε 44 νούμερο, (το νιώθεις πολύ πολύ ελαφρύτερο βέβαια όταν τρέχεις αλλά δε παύει να είναι βάρος στα πολλά χιλιόμετρα) και το ότι θα είναι ζεστό το καλοκαίρι.
    Πως θα μπορούσε να μπει σε rotation ; Για εμένα σε διαδρομές με χώμα, ελεύθερα τρεξίματα, δασικούς στην περίοδο της προετοιμασίας και φυσικά σε αγώνες βουνού μέτριας τεχνικής δυσκολίας.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Πρόλαβε κανείς AF3;

Stelios
    Συμμετέχων

Ούτε καν. Αλλά και παλι δε θα έδινα τόσα, θα περιμενω να πέσει και μάλλον παει για καλοκαιρινή αγορά.
    Περιμένω και το cielo X1 που μοιάζει για ανταγωνιστής.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

15″ μετά την κυκλοφορία έχω ολοκληρώσει το checkout και περιμένω το αναμενόμενο: να μου ακυρωθεί. Όπως και έγινε.
    Αμέσως πάω στο top4running, όπου υπάρχουν σχεδόν όλα τα νούμερα, πλην του δικού μου.
    Μιάμιση ώρα μετά ξαναμπαίνω στο top4running και είναι όλα τα νούμερα εξαντλημένα… πλην του δικού μου! 🙂

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Έχετε υπ’ όψιν σας ότι το nike.com πλέον δεν δέχεται επιστροφές παπουτσιών που έχουν φορεθεί.

“Όταν αγοράζεις προϊόντα Nike online, είτε στην εφαρμογή Nike είτε στο Nike.com, μπορείς να επιστρέψεις είδη που δεν έχουν φορεθεί και πλυθεί και εξακολουθούν να έχουν τις ετικέτες προϊόντος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς (ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις). Αυτό ισχύει και για τα εξατομικευμένα sneaker του Nike By You.”

petransfhp
    Συμμετέχων

Χρόνια πολλά και καλή Φώτιση!
    Δεν πρόλαβαβα ούτε εγώ τα AlphaFly3 , τώρα λέει το επόμενο mass released θα γίνει 4 Απριλίου στο χρώμα Voltag, απίστευτο.
    Βέβαια θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσα κομμάτια διαυέθηκαν!
    Προσωπικά αναγκαστικά θα συμβιβαστώ για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας στα Vaporfly3, μου τα φέρνει ο Άγιος Βασίλης, αλλά θα είναι ekiden, οπότε θα είναι λίγο πιο γρήγορα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,546 έως 1,560 (από 1,667 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.