Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,576 έως 1,590 (από 1,667 συνολικά)
  • Συντάκτης
    takosan
    Συμμετέχων

Για το Superblast πότε θα δούμε review;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Είναι old news πλέον το παπούτσι. Δεν το έχω κιόλας.
    Δε νομίζω όμως να χρειάζεται review, όλοι δηλώνουν από ευχαριστημένοι έως ενθουσιασμένοι.

Για το Superblast πότε θα δούμε review;

Stelios
    Συμμετέχων

Εδώ το ψαχνουμε 3 μήνες να βρουμε νούμερο. Έχουν εξαντληθεί τα παντα και παντου. Αν το κάνεις και review καήκαμε. Άστο καλά είναι.
    Το diadora gara είναι ενδιαφέρον με εξαιρετικές κριτικές αλλά πολύ ακριβό δυστυχώς.

Ma31mus
    Συμμετέχων

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους! Θα δούμε review το New Balance elite v4? Και θα ήθελα να ρωτήσω αν συγκρίνεται με AF3 ή με Prime X.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@ma31mus Καλό μήνα!
    Πιστεύω πως ναι αλλά δεν μπορώ να σου πω το πότε.
    Με το AF3 σίγουρα δεν συγκρίνεται, με το Χ θα λέγαμε ότι μπορεί κι αυτό να δουλέψει ως super trainer.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους! Θα δούμε review το New Balance elite v4? Και θα ήθελα να ρωτήσω αν συγκρίνεται με AF3 ή με Prime X.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

20240301_083417

dimitris765
    Συμμετέχων

TO NEW BALANCE SC ELITE V4 πως είναι σε σχέση με το v3 ;έχει διαφορά;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ο αφρός στο ν4 είναι από Peba. Άρα σίγουρα καλύτερος.

GreTsi31
    Συμμετέχων

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω τα θετικά – αρνητικά του αφρού peba που έχει ο zoomx με τον αφρό που έχει η adidas στα lightstrike pro. Ρωτάω διότι δοκίμασα τα prime x 2 σήμερα σε 15χλμ και έπαθα ζημιά. Είχα σκοπό να αγοράσω το AF3 και μπήκα σε σκέψεις.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@gretsi31 Ο ZoomX είναι από Peba και ο Lightstrike Pro από TPE. Σαν ιδιότητες, ο πρώτος υπερέχει πολύ του δευτέρου κι έχει και διαφορετική αίσθηση. Ο LSP όμως είναι μακράν πιο ανθεκτικός. Απαιτεί μάλιστα αρκετά χλμ για να “στρώσει”.

Αυτό που απεκόμισες από το Prime X, έχει να κάνει και με την ποσότητα του αφρού. Κατά την γνώμη μου, το softness και το rebound που ένοιωσες είναι περισσότερο αποτέλεσμα των 50mm παρά του αφρού αυτού καθαυτού.

GreTsi31
    Συμμετέχων

Ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω, αν και η ανθεκτικότητα της adidas δεν είναι και λίγο. Αλλά η καρδιά λέει AF3 χωρίς να το έχω δοκιμάσει αλλά ίσως το ρίσκο να αξίζει. Τα VF2 πάντως που έχω και με βολεύουν και τρέχουν δίχως φρένα. Έστω και λίγο να ταιριάξουν πάνω μου όσο αυτά θα ειμαι σούπερ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Μόλις πιάσεις ρυθμό που αρχιζει να δουλεύειτο AF3, είναι πολύ πιο αποδοτικό παπούτσι.
    Απ’ την άλλη, το Adidas θα το αξιοποιήσεις σε περισσότερες προπονήσεις.

Ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω, αν και η ανθεκτικότητα της adidas δεν είναι και λίγο. Αλλά η καρδιά λέει AF3 χωρίς να το έχω δοκιμάσει αλλά ίσως το ρίσκο να αξίζει. Τα VF2 πάντως που έχω και με βολεύουν και τρέχουν δίχως φρένα. Έστω και λίγο να ταιριάξουν πάνω μου όσο αυτά θα ειμαι σούπερ!

dimitris
    Συμμετέχων

Έχει δοκιμάσει κάποιος τους πατους από ανθρακόνημα hypernova; Έχουν την ίδια αίσθηση επιστροφής ενέργειας με τα παπούτσια που έχουν την πλάκα μέσα στον αφρό;

Stelios
    Συμμετέχων

@dimitris
    Η carbon plate δε βοηθάει στην επιστροφή ενέργειας. Όλο το θέμα είναι ο αφρός, ο ρόλος τ ου plate και γενικά του εκάστοτε σκληρότερου υλικού είναι ξεκάθαρα για σταθεροποίηση του αφρού. Οι νέοι superfoams αν δεν είχαν κάποιο “σκληρό” Βοήθημα θα ήταν τελείως ασταθής. Η σταθερότητα επιτυγχάνεται είτε με plate είτε με συνδυασμό και άλλοι αφρου (dual foam) που είναι σκληροτερος. Δεν παρεχει καμια ώθηση λοιπόν η πλάκα απλά σταθεροποιεί τον αφρό και βοηθάει στο να αποδώσει καλυτερα. Και έτσι να μην ήταν όμως το να βάλεις plate επάνω από τον αφρό δεν έχει κανένα νόημα, το πιθανότερο είναι να σε τραυματίσει λόγω σκληρότητας. Θα έπρεπε να ενσωματωθεί μέσα στο foam και ανάλογα το τι θέλει να πετυχει κάποιος να μπει σε κατάλληλο υψος. Παράδειγμα το metaspeed sky που είναι κοντά στο πέλμα και το edge που είναι αρκετά χαμηλότερα. Αλλά και πάλι όπως είπα το CP δεν βοηθάει στην ώθηση αλλά βοηθάει τον super foam στο να βγάλει πιο σωστά τις ιδιότητες του μέσω σταθεροποίησης.

dimitris
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ Στέλιο για την απάντηση σου

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,576 έως 1,590 (από 1,667 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.