Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,591 έως 1,605 (από 1,667 συνολικά)
  • Συντάκτης
    georgiospkontos
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους. Νέος στην ομάδα, εδώ και ένα μήνα γράφω τα πρώτα μου χιλιόμετρα και πάλι, μετά από ένα πρόβλημα στην μέση που με κράτησε εκτός για 3 μήνες σχεδόν. Είμαι σε αναζήτηση νέων παπουτσιών και διαβάζοντας την εξέλιξη της κουβέντας, περισσότερο έχω πελαγώσει παρά έχω βγάλει μια άκρη. Έχω ύψος 1,79 και βάρος 75 κιλά, τρέχω κυρίως σε τσιμέντο και άσφαλτο και μαζεύω την εβδομάδα από 20-30 χιλιόμετρα ανάλογα με το όσο μου το επιτρέπει το πρόβλημα στην μέση μου και μια ελαφριά χονδροπαθεια στα δυο γόνατα. Έχω καταλήξει σε δυο παπούτσια, το NEW BALANCE – FUELCELL REBEL V4 και το Puma Velocity Nitro 3. Δεν ξέρω αν είναι τα κατάλληλα για την περίπτωση μου και τις ανάγκες μου και θα ήθελα την γνώμη σας ή την πρόταση σας. Σαν budget έχω τα 130-160€.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλά χιλιόμετρα με υγεία σε όλους.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@georgiospkontos Καλωσήρθες, Γιώργο. 🙂

Για να μην σε μπλέξω περισσότερο, πάρε τα Novablast 3.

georgiospkontos
    Συμμετέχων

Νίκο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και την βοήθεια. Διάβασα και το review σου για το συγκεκριμένο παπούτσι και θα ακολουθήσω την συμβουλή σου κι θα κάνω αυτή την αγορά.

Θα με βοηθούσε και ένα σύντομο σχόλιο για τα 2 παπούτσια που είχα καταλήξει.

Ευχαριστώ και πάλι.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@georgiospkontos Θα μπορούσες κάλλιστα να πάρεις ένα από τα άλλα δύο που λες.
    Το Rebel είναι πιο performance και δεν ξέρω πώς τα πάει από θέμα ανθεκτικότητας.
    Το Puma είναι εξαιρετικό workhorse και κοντινό με το Novablast. Απλά το Asics είναι και πιο σβέλτο.
    Δεν ξέρω βέβαια και τι είδους προπονήσεις κάνεις.

georgiospkontos
    Συμμετέχων

Να σου πω την αλήθεια έχω ρίξει το βάρος στο να βρω ένα παπούτσι με καλή συμπεριφορά σε τσιμέντο και άσφαλτο που τρέχω και καλή απορρόφηση των κραδασμών λόγο του θέματος με την μέση και τα γόνατα.

swimer
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, nikos pilikas, διόρθωσέ με εάν κάνω λάθος, βλέπω σε κάθε αναφορά για τα nb rebelv4,τίθεται το θέμα αξιοπιστίας-μακροζωίας. Υπάρχει; Αυτό δεν ισχύει και για κάθε καινούριο μοντέλο που βγαίνει στην αγορά; Άρα όλες οι παρουσιάσεις των μοντέλων δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν την υποσημείωση περί μακροζωίας; Στις ξένες ιστοσελίδες που παρακολουθώ διαπιστώνω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει γίνει το αγαπημένο παπούτσι αυτών που δοκιμάζουν και δεν βάζουν θέμα αξιοπιστίας. Και εγώ που το φοράω διαπιστώνω ότι είναι πολύ καλύτερο από άλλα παπούτσια ναυαρχίδες εταιρειών αρκετά ακριβότερα από αυτό.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@swimer O μόνος λόγος που το ανέφερα, είναι επειδή περιέχει πολύ EVA. Κι είναι και μία νέα σύνθεση ο συγκεκριμένος FC, οπότε δεν έχουμε προγενέστερη εικόνα από άλλα μοντέλα.
    Προφανώς και σε ένα review η ανθεκτικότητα του αφρού (το να διατηρεί τις ιδιότητές του, δηλαδή) δεν μπορεί να προβλεφθεί, σε πολλά όμως ξέρουμε από άλλες αντίστοιχες εφαρμογές του εκάστοτε υλικού.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Δεν θα αργήσει και το review αλλά όσοι ψάχνετε ένα καθημερινό προπονητικό που να έχει και μια σπιρτάδα μέσα του, δείτε και το Cumulus 26.
    Το πάτημά του εμένα μου θυμίζει ένα πιο ψηλό και γεμάτο Mach 5.

Nikolas
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους. Νέος στην ομάδα, εδώ και ένα μήνα γράφω τα πρώτα μου χιλιόμετρα και πάλι, μετά από ένα πρόβλημα στην μέση που με κράτησε εκτός για 3 μήνες σχεδόν. Είμαι σε αναζήτηση νέων παπουτσιών και διαβάζοντας την εξέλιξη της κουβέντας, περισσότερο έχω πελαγώσει παρά έχω βγάλει μια άκρη. Έχω ύψος 1,79 και βάρος 75 κιλά, τρέχω κυρίως σε τσιμέντο και άσφαλτο και μαζεύω την εβδομάδα από 20-30 χιλιόμετρα ανάλογα με το όσο μου το επιτρέπει το πρόβλημα στην μέση μου και μια ελαφριά χονδροπαθεια στα δυο γόνατα. Έχω καταλήξει σε δυο παπούτσια, το NEW BALANCE – FUELCELL REBEL V4 και το Puma Velocity Nitro 3. Δεν ξέρω αν είναι τα κατάλληλα για την περίπτωση μου και τις ανάγκες μου και θα ήθελα την γνώμη σας ή την πρόταση σας. Σαν budget έχω τα 130-160€.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλά χιλιόμετρα με υγεία σε όλους.

μεταξύ των 2 ήμουν και εγώ και στο τέλος αγόρασα τα puma… ανώτερα από τα saucony ride 15 που είχα
    τα novablast που λέει ο Νικολας μου φάνηκαν χοντροκομμένα

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 7 μήνες, 1 εβδομάδα πριν από Nikolas.
    GreTsi31
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, καθώς είμαι στο ψάξιμο ενός νέου αγωνιστικού διότι τα VF2 παρέδωσαν πνεύμα. Πηγα σήμερα για αγορά. Δοκίμασα τα νέα Pro 4, speed 4, new balance elite v4. Και κανένα από αυτά δεν μου πέρασε λίγο την αίσθηση του VF2. Βεβαια δεν ειμαι ειδικός αλλά την αίσθηση του rocket δεν την ένιωσα. Η αναζητηση συνεχίζεται. Περιμένω να δοκιμάσω τα VF4 και τα adios pro 3. Αν έχετε κάτι να προτείνεται ή γνώμη για αυτά τα δυο θα ήταν καλοδεχούμενη.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@gretsi31 Σε τι προπονήσεις ή αγώνες θα το χρησιμοποιείς; Ρυθμοί περίπου;

GreTsi31
    Συμμετέχων

10-15k καθημερινά και για 2-3 ημιμαραθώνιους. Ρυθμός 4:20

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Αν δεν θες πολύ επιθετικό πάτημα αλλά περισσότερο ένα cruiser, τοτε Cielo X1.

GreTsi31
    Συμμετέχων

Η αλήθεια είναι πως θα το ήθελα αρκετά επιθετικό και αρκετά πιο ελαφρύ από το Hoka. Σε κάτι τέτοιο θα προτιμούσα το prime x2 που το έχω τρέξει και μου κάθεται πολύ καλά.

Alkis
    Συμμετέχων

GreTsi31
    Το Cielo X1 δεν είναι σε καμία περίπτωση πιο βαρύ από το primex 2.Το αντίθετο ισχύει!
    Αν σου άρεσε το Adidas θα ενθουσιαστείς σίγουρα με το Hoka, είναι πιο ελαφρύ και πιο σταθερό, φανταστικό παπουτσι.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,591 έως 1,605 (από 1,667 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.