Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,636 έως 1,650 (από 1,667 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Stelios
    Συμμετέχων

@echetlos
    Νίκο έχω διαβάσει και καλά και μέτρια σχόλια. Για να το λες λογικά θα ευνοεί το forefoot.
    Σαν εταιρεία εγώ την έχω πολυ ψηλά αλλά την έχω δουλέψει μόνο σε κολυμβητικά είδη.
    Αυτό που με προβληματιζει είναι η συνθεση του peba γιατί βλέπω πως μοιάζει πολυ με της saucony που δε με βολευει καθόλου.
    Παρ’όλα αυτά περιμενουμε το review για να μας πεις εντυπώσεις. Πολυ υψηλή τιμή όμως και αν φτάσεις σε αυτά τα νουμερα δε ξερω γιατι να μην πάρει κάποιος το alpha 3.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 μήνες, 2 εβδομάδες πριν από Nikos Pilikas.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@hypnox Ναι, το rocker είναι γκρεμός και το forefoot πολύ γεμάτο.
    Όντως μοιάζει με τον Pwrrun PB (βασικά ίδιος είναι) αλλά με την γεωμετρία του Elite.

Periklis
    Συμμετέχων

.

Stelios
    Συμμετέχων

Μόλις ήρθαν τα Ultrafly.
    πρώτη εντύπωση σαν πάτημα τίποτα το ιδιαίτερο , Εξωτερικά ίσως ότι πιο όμορφο έχω πάρει.
    Πάω να τα τρέξω να δούμε τι κάνουν !!

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 μήνες, 2 εβδομάδες πριν από Stelios.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 μήνες, 2 εβδομάδες πριν από Stelios.
    Stelios
    Συμμετέχων

Σχετικά με τα Ultrafly.
    Χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, πρόκειται για ένα παρα πολυ καλο long run shoe. Πάει σε άσφαλτο μια χαρά λόγω 3mm lungs τα οποία είναι σαν να μην υπάρχουν.
    Στο χώμα, δασικό, χόρτο, το παπουτσι ειναι εκπληκτικό. Ειδικά σε δασικό δρόμο είναι από άλλο πλανήτη.
    Σε οτιδήποτε ελάχιστα τεχνικό απλά δε το φοράς.
    Πολυ φαρδύ και σταθερό ακομα και σε στίβο.
    Ακουγεται πολύ και λόγω vibram βεντουζάρει παντού.
    Αν περιμενει κάποιος ένα vaporfly τότε θα απογοητευτεί. Πολυ πιο γήινο, πιο σκληρό με λιγότερο bounce αλλά και παλι με αρκετό και με πολύ προστασια για μεγάλα. Δε νοιώθεις την πλάκα και σε παει άνετα σε αργά μέχρι και marathon pace. Από εκεί και πέρα αρχίζει το βάρος να παιζει ρόλο.
    Πανέμορφο, για πολλα χιλιόμετρα. Θεωρώ πως μετά το alphafly η Nike πραγματικά δουλεψε παρα πολύ για να κάνει όλα τα στοιχεία του παπουτσιου να δουλεψουν μαζί ( ντυσιμο του ΖοοmX με extra μεμβράνη, vibram σολα κτλ κτλ.
    Δεν θα το αγόραζα στην αρχική του τιμή αλλά στα 119€ που το πήρα είναι πραγματικα κλεψιά.

naftony
    Συμμετέχων

Ας κάνουμε και ένα φρέσκο after review των παπουτσιών που χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο.
    – Saucony triumph 20 (850χλμ): Ίσως το καλύτερο παπούτσι που έχω φορέσει για εύκολα και μεγάλα τρεξίματα (εξαιρούνται τα super shoes). Αρκετά μαλακό, πολύ προστατευτικό, πολύ ωραία αίσθηση και ρολάρισμα. Επιπλέον μπορείς και να ανεβάσεις και ρυθμό, σίγουρα μέχρι marathon pace αλλά και λίγο γρηγορότερα. Μικρή η φθορά στην εξώσολα και η αίσθηση είναι σχεδόν όπως στην αρχή, νομίζω θα βγάλει τουλάχιστον 1000 χλμ και βλέπουμε.
    – Nike streakfly (530χλμ) : Μπορείς να κάνεις τα πάντα με αυτό το παπούτσι, από recovery εώς μικρά κομμάτια στο στίβο. Χωρίς να είναι κορυφαίο σε κάτι, τα καταφέρνει σε όλα καλά και είναι και πούπουλο. Υπάρχει φθορά στον εκτεθειμένο αφρό αλλά μόνο επιφανειακά, δεν επηρεάζει σε κάτι. Η αίσθηση παραμένει καλή και πιστεύω θα κρατήσει άλλα 200-300 χλμ. Το μόνο αρνητικό τα πολύ λεπτά κορδόνια που αν τα σφίξεις πολύ θα σε ενοχλήσουν.
    – Puma deviate nitro elite v2 (200χλμ) : Έχοντας τρέξει και έναν μαραθώνιο με αυτά, θα πω ότι είναι εξαιρετικό παπούτσι. Δεν είναι από τα πιο γρήγορα super shoe αλλά σε πάει σε μαραθώνιο γρήγορα, πολύ άνετα και σταθερά και στο τέλος έχεις και τα πόδια σε πολύ καλή κατάσταση, ξεχνάς ότι το φοράς. Ακόμα και σε αργούς ρυθμούς είναι πολύ καλό. Είναι, όπως λέει και ο Νίκος, ένα γρήγορο παπούτσι που μπορεί να πάει και αργά. Καμία φθορά μέχρι τώρα, αίσθηση ακριβώς όπως στην αρχή.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Επόμενο review: Hoka Mach 6.

441508722_7518839974898665_7403309501693187716_n

Blackdog
    Συμμετέχων

Αυτό το review θα καθορίσει και αν θα πάω σε rebel η mach. Για να δούμε…

apkor
    Συμμετέχων

Καλησπέρα. Στην ελληνική αγορά τα HOKA είναι δυσεύρετα (τουλάχιστον όσον αφορά το πολύ μεγάλο νούμερο που φοράω). Έχετε εμεπιρία από το ευρωπαϊκό eshop της εταιρίας;
    Αξιοπιστία, χρόνοι παράδοσης, ευκολία σε πιθανή επιστροφή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Αποστόλης

Orfeas26
    Συμμετέχων

@apostoloskorlo Δοκίμασε το misterrunning.com αν θες

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 μήνες, 4 εβδομάδες πριν από Nikos Pilikas.
    Chris Rose
    Συμμετέχων

@apostoloskorlo Έχω παραγγείλει μερικές φορές ρούχα όχι παπούτσια. Τα έξοδα επιστροφής που με χρέωσαν ήταν 35€ για ένα μπουφάν, αν θυμάμαι καλά, δηλαδή κανονικό κλέψιμο. Αξιόπιστοι είναι αν εννοείς ότι θα στα στείλουν και η σελίδα τους έχει σχεδόν τα πάντα και στέλνουν φυσικά και Ελλάδα, γεγονός σημαντικό, αφού δεν έχουν εδώ κάποιο κατάστημα. Αν όμως δεν είσαι σίγουρος για το νούμερο καλύτερα όχι. Το misterrunning.com είναι σχετικά καλή μία επιλογή(αν και ουδέποτε μου αντικατέστησαν takumi sen που σκίστηκαν μπροστά μετά από 100 χλμ.) ακόμη και κάποια αγγλικά μαγαζιά, εφόσον μένεις κάτω από 150€ κόστος(μετά έχει φόρους).

apkor
    Συμμετέχων

@christostriadafillidis @orfeas26, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς δεν έχει το νούμερο μου. Το επίσημο site της Hoka, μάλλον είναι μονόδρομος.

Αποστολης

Stelios
    Συμμετέχων

Μετά από 810 χλμ με το superblast ήρθε η στιγμή να αντικατασταθεί για τα long runs πάλι με το ίδιο.
    Ο αφρός προφανώς έχει κάτσει και έχει μαλακώσει πολύ.
    Άνετα το δουλεύεις για long και για ελεύθερα φυσικά. Το έβαλα τις προάλλες στην παραλία Θεσσαλονίκης όπου είναι τσιμέντο και δεν ένιωσα τπτ , απλά δεν είναι τόσο γρήγορο και διασκεδαστικό πλέον.
    Τώρα που βγήκε το 2 έχουν βγάλει σε προσφορά το 1 σε πολυ Καλή τιμή. Φυσικά είναι πολύ δύσκολο να βρεις νούμερο ( παγκοσμίως ,ακόμα και με την παλιά τιμή δυσκολευόσουν )
    Πάντως οποίος θέλει να κάνει την καλύτερη επένδυση για τα πόδια του να ξέρει πως η τιμή πλέον είναι πολύ καλή.

petransfhp
    Συμμετέχων

@Stelios σε ποιο site το έχεις βρει σε προσφορά; Γιατί δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο από ότι βλέπω!

Stelios
    Συμμετέχων

@petransfhp , το Hall of brands έχει 43,5 και 44 στα 157€

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,636 έως 1,650 (από 1,667 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.