Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 226 έως 240 (από 1,667 συνολικά)
  • Συντάκτης
    aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@blackdog από προσωπική εμπειρία, το επικίνδυνο είναι να πας από ψηλό drop σε χαμηλό. Με το χαμηλό drop ζορίζεται (άρα και γυμνάζεται) πιο πολύ ο αχίλλειος και η γάμπα. Στο θέμα του αχιλλείου θέλει προσοχή γιατί αν είναι αγύμναστος μπορεί να βγάλει τραυματισμούς. Αν το χαμηλό drop συνδυάζεται και με σκληρό/χαμηλό παπούτσι (π.χ. racing flat) τότε θέλει ακόμη περισσότερη προσοχή. Η μετάβαση πρέπει να είναι σταδιακή, δηλαδή λίγα χιλιόμετρα κάθε φορά, και αναμονή 3-4 μέρες να δεις αν σε ενόχλησε ή όχι πριν το ξαναφορέσεις. Το να πας σε ψηλότερο drop, το πολύ πολύ να ζορίσει λίγο τους μύες μπροστά στην κνήμη (όπως όταν τρέχει σε κατηφόρα), αλλά όπως και η γάμπα, μύες είναι, δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο ο αχίλλειος τένοντας.

big-blue
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους.
    Σας διαβάζω, αλλά επειδή δεν έχω κάτι να πω, δε γράφω…

Στο θέμα: Τα asics glideride τι λένε; Τα έχει πάρει ένας φίλος, νέος τρεχαλατζής σχετικά…

takosan
    Συμμετέχων

Νίκο τι λέει το vomero 15 το δοκίμασες? Έχει καμία σχέση με το turbo ? Πες μας δυο λόγια.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@takosan
    Όχι, καμμία σχέση με το Turbo. Θυμίζει αρκετά το 13. Έτσι κι αλλιώς, άλλη κατηγορία.
    Κι αν θες την γνώμη μου, για να μην τρέφετε ελπίδες, θεωρώ ότι δεν είναι στα άμεσα πλάνα της Nike κάτι αντίστοιχο του Turbo. Προσωπική άποψη…

TAKISSS
    Συμμετέχων

Καλησπέρα να κάνω και εγω μια ερωτηση για παπουτσι για λονγκ ραν πιο θεωρειται το πιο κατάλληλο? Το nike pegasus 37 ή το nike react miler? Ειμαι στα 82 κιλά και για ρυθμό 5 με 5:10 στα λονγκ ραν.

petransfhp
    Συμμετέχων

Για ποιον λογο λες Νικο δεν σχεδιαζει η Nike να βγαλει ξανα ενα παπουτσι με τα χαρακτηριστικα του Turbo?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@big-blue Πολύ καλό, απ’ ό,τι λέγεται. Λίγο περίεργο στην αρχή, λόγω του μεγάλου rocker.

@takisss
    Πιο μαλακό, cushioned και σταθερό αλλά βαρύ και ογκωδες το Miler. Σαφώς πιο σβέλτο, μαζεμένο και versatile το Ρ37.
    Εννοείται πως και τα δύο κάνουν για LRs.

timxon
    Συμμετέχων

Καλησπέρα και από εμένα, θέλω και εγώ να κάνω μια ερώτηση αν και δεν είμαι στο σωστό ποστ. Με πολύ μεγάλη χαρά την περασμένη Δευτέρα παρέλαβα τα ASICS Novablust μετά από 1100 χιλιόμετρα με pegasus turbo 2 ( μάλλον το παράκανα με τα χιλιόμετρα ) και βγήκα να τα δοκιμάσω , με ένα πεντάρι. Η αίσθηση που είχα ήταν σαφώς διαφορετική αλλά συγχρόνως πολύ ωραία. Την επόμενη μέρα και σχεδόν εδώ και μια εβδομάδα έχω έντονη ενόχληση στην κνήμη ( περιοστιτιδα κνήμης ίσως ;;) , κάνω όσο μπορώ θεραπεία με πάγο και το ξεκουράζω όσο μπορώ το οποίο βέβαια μου είναι δύσκολο λόγο της δουλειάς μου. Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στην αλλαγή παπουτσιού , να μου άλλαξε το πάτημα και να έγινε ο τραυματισμός ή απλά έτυχε. Είμαι να σκάσω που δεν μπορώ να βγω να ευχαριστηθώ τα νέα μου παπούτσια.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@timos έκανα και εγώ αυτήν την μετάβαση, και τα 1100 είναι normal (τα δικά μου 3 ζευγάρια είχαν 1700, 1500 και 1400 και ακόμα τα φοράω καμιά φορά, ειδικά τα 2 πρώτα που είναι Turbo1).

Τα novablast είναι πιο responsive, με μικρότερη απόσβεση, και είναι λογικό να ζορίζεται λίγο παραπάνω το πόδι.
    Εμένα με είχαν ενοχλήσει στην αρχή στο “κουντεπιέ” (σορρυ για την ποδοσφαιρική ορολογία μου, απλά για να συνεννοούμαστε). Μόλις σταμάτησα να σφίγγω πολύ τα κορδόνια, ηρέμησε το πόδι. Ίσως επειδή είναι σχετικά λεπτά τα κορδόνια να πιέζουν σημειακά και να ερεθίζουν σε αυτό το σημείο. Εσύ αν καταλαβαίνω καλά πονάς στο «καλάμι» ? Τα 5km πάντως είναι πολύ μικρή απόσταση για να σε ενοχλήσει το πάτημά τους. Εκτός και εάν πήγες για PR, «όλα μέσα», οπότε έφερες τα πόδια σου στο όριό τους.

timxon
    Συμμετέχων

@aRiSTiDi Ναι όντως τα 5 είναι μικρή απόσταση, η αλήθεια είναι βγήκα από το σπίτι με πολύ κρύο και απλά άρχισα να τρέχω χωρίς να κάνω ζέσταμα για να προλάβω να είμαι σπίτι μέχρι της 9 για να μη φάμε και κανα πρόστιμο ( έχει καταντήσει αηδία αυτό το μέτρο , με την ψυχή στο στόμα μετά την δουλειά να βγούμε να τρέξουμε μέχρι της 9 γιατί μετά απαγορεύεται ). Όποτε ίσως και να φταίει αυτό. Απλά μου έκανε εντύπωση γιατί δεν έχω πάθει ξανά κάτι αντίστοιχο για τόσες μέρες και έγινε ακριβώς με την αλλαγή του παπουτσιού.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 10 μήνες πριν από timxon.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 10 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    takosan
    Συμμετέχων

Και εγώ έχω καλομάθει τόσο καιρό με το turbo 2 και δεν μπορώ να φορέσω άλλο παπούτσι. Ακόμα και το clifton μου φαίνεται σκληρό! Δεν θα υπάρξει turbo 3 , το vomero 15 είναι άλλη κατηγορία , οπότε να στοκάρουμε 1-2 ζευγάρια turbo τωρα στις εκπτώσεις ή να περιμένουμε το zoomX invincible run?

https://news.nike.com/news/nike-react-infinity-run-2-nike-zoomx-invincible-run-official-images-and-release-date

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 10 μήνες πριν από takosan.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@timos Δεν υπάρχει περίπτωση να έπαθες ζημιά από το παπούτσι, πρώτη φορά και με μόλις 5Κ τρεξίματος. Προφανώς, κάτι κουβαλούσες ήδη.

@petransfhp
    Πολλά νέα μοντέλα φέτος και έχω την αίσθηση ότι θα επιμείνει σε αυτά. Το βάρος φαίνεται να πέφτει στα προπονητικά (νέο Pegasus, βελτιωμένο Infinity, Miler, Vomero μετά από 2 χρόνια, Invincible), με το Tempo να μένει μόνο του στην Performance κατηγορία. Ανέκαθεν η Nike δεν έριχνε βάρος στα ενδιάμεσα μοντέλα, το Turbo περισσότερο “προέκυψε” παρά σχεδιάστηκε, ως ένα τόσο versatile παπούτσι.
    Επίσης, πιστεύω ότι τα Turbo και ZF3 θα τα διατηρεί στην παραγωγή για κάποιο διάστημα ακόμη, παρότι επίσημα έχουν καταργηθεί.

@takosan
    Το Invincible είναι ένα max cushioning μοντέλο και βαρύ αντικειμενικά, απλά οι ιδιότητες του ZoomX του δίνουν μία έξτρα ζωηράδα. Βασικά, ο αντικαταστάτης του Turbo είναι το Endorphin Speed. 😉

TAKISSS
    Συμμετέχων

Με την τιμή του turbo να μην ειναι στα 120 που το είχα πάρει πριν ενα χρονο, πιστεύω οτι ειναι καλύτερη αγορα του speed.

Steven Tsok
    Συμμετέχων

@echetlos “Βασικά, ο αντικαταστάτης του Turbo είναι το Endorphin Speed. 😉”!!! Πάρα πολύ σωστό αυτό που λες…. Έτρεξα το Σάββατο 20χλμ σε 4.35 και ένιωθα στο τέλος ότι δεν είχα κάνει προπόνηση… Ένιωθα τόσο καλά που την Κυριακή πήγαμε πάλι για 20 χλμ trail χωρίς κανένα πρόβλημα…. Αν συνεχίσω έτσι ή και ακόμα καλύτερα, θεωρείς ότι σε αγώνες (π.χ. Μαραθώνιος Αθήνας) θα με ωφελήσει περισσότερο το ENDORHIN PRO;;;;;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@steven_tsok Δεν θα το έλεγα, Σταύρο…
    Ναι μεν είναι πολύ πιο γρήγορο το Pro αλλά πιστεύω πως η φιλικότητα του Speed θα σου δωσει συνολικά περισσότερα, ιδίως μετά το 30-32.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 226 έως 240 (από 1,667 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.