Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 241 έως 255 (από 1,667 συνολικά)
  • Συντάκτης
    notaSOL
    Συμμετέχων
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@grigoris01 Συμβαίνουν κάτι τέτοια κουλά πολλές φορές, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.
    Το Speed θέλει λίγο στρώσιμο να μαλακώσει η πλάκα. Πόσες φορές το έχεις τρέξει;
    Επίσης, επειδή είναι αρκετά contoured ο εσωτερικός πάτος και ίσως κάπου να μην κάθεται καλά το πέλμα σου, για δοκίμασε να τρέξεις με έναν άλλον, πιο φλατ.

*Γράφε σε αυτό το νήμα, καλύτερα.

καλημέρα, μετά απο κανένα χιλιόμετρο ξεκινά μία ενόχληση στο κουτουπιε λίγο πίσω απο το μεγάλο δάχτυλο. Απλά μου κάνει εντύπωση ότι νιώθω το παπούτσι περισσότερο να μου κρατά ψηλά την εξωτερική πλευρά του πέλματος κάτι που δε συμβαίνει στο άλλο παπούτσι.
    Η ενόχληση συνεχίζει για 3-4 μέρες και μετά είμαι καλά. Όσο φορώ τα παλιά παπούτσια (Nike zoom fly 3) ,δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εάν κάνω προπόνηση με τα saucony ξανά το ίδιο.
    Στην αρχή νόμιζα ότι είναι απο πίεση (τα κορδόνια)αλλά τώρα νομίζω ότι είναι απο τη λάθος πάτημα κάτι σαν τενοντίτιδα λόγο του βάρους που πέφτει (λάθος πάτημα)

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 10 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    grigoris01
    Συμμετέχων

Το έχω κάνει 30 επίπονα χιλιόμετρα και ακόμη ενοχλεί. (Δυστυχώς)
    Θα το δοκιμάσω για τον πάτο.
    Ευχαριστώ…

pseiras
    Συμμετέχων

Στο speed προσωπικά δεν έχω καμία ενόχληση από το παπούτσι απο την πρώτη μέρα και το μόνο περίεργο είναι οτι νιώθω έντονα να με “σπρώχνει” να πατάω προς την εσωτερική πλευρά του ποδιού , σαν να πρηνίζω. Ενώ το πατημά μου στα φυσιολογικά είναι ακριβώς το αντίθετο και σε όλα τα παπούτσια μου η φθορά είναι πάντα στην εξωτερική πλευρά του παπουτσιού.
    Δεν ξέρω αν συμβαίνει σε κάποιον ή έχω πέσει σε περίεργο κομμάτι.
    Στο περπάτημα είναι εντονότατο και στο τρέξιμο πολύ λιγότερο αλλα υπάρχει (ειδικά στο δεξί παπούτσι).

Περιοστίτιδα έπαθα και στα δύο καλάμια και “έτυχε” να συμβεί όταν άλλαξα παπούτσια που για κακή μου τύχη ήταν και τα αγαπημένα μου και αναγκαστικά τα “έκοψα”. Τώρα δεν ξέρω , μπορεί να ήταν και σύμπτωση αλλά το ότι ήταν ταυτόχρονα και στα δυο πόδια , μειώνει τις πιθανότητες.

Για το turbo που αναφέρθηκε πιστεύω ότι το σταμάτησαν γιατί ήταν προπονητικό αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ , έκανε σχεδόν τα πάντα και άρεσε παρα πολύ στο κόσμο. Κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει η Nike και τους σχεδιαστές λογικά τους έδιωξαν και πέταξαν τα πραγματά τους στον δρόμο.
    Κάτι πιο λογικό από αυτό δεν έχω σκεφτεί.

Andy
    Συμμετέχων

@pseiras ακριβώς το ίδιο επιβεβαιώνω κ εγώ. Ομοίως τα παπούτσια μου φθείρονται στην εξώ πλευρά. Το αποτέλεσμα είναι ότι ενώ το παπούτσι έχει καταπληκτικό αφρό, στο δικό μου πόδι δεν έχει ταιριάξει καθόλου. Το φαινόμενο γίνεται εξαιρετικά ενοχλητικό στα μεγάλα. Επειδή έχω μια ευαισθησία στον δεξί οπίσθιο κνημιαίο τα speed μου δημιουργούν αίσθηση κόπωσης μετά την μια ώρα. Ίσως αν είχε πιο φαρδιά σόλα να ήταν λιγότερο αισθητό το φαινόμενο. Εχω προσπαθήσει πολύ να το αγαπήσω αλλά δυστυχώς δεν μου έχει κάτσει καθόλου. Το χρησιμοποιώ πλέον σπάνια και μόνο σε γρήγορα κομμάτια

pseiras
    Συμμετέχων

@andreas_dimitrakopoulos
    Χμμ ….γίναμε δύο.
    Τα ίδια και εγώ , πλέον μόνο στα γρήγορα κομμάτια ενώ το προόριζα για σχεδόν τα πάντα.

tse89
    Συμμετέχων

@pseiras
    Ισχύει αυτό με το πρυνισμό !! Προσωπικά περα απο την αισθητική δεν με επηρεάζει κάπου αλλου σε ενόχληςη κλπ !σήμερα έκανα τα πρωτα 10χλμ απροβλημάτιστα αλλά χωρίς να πω το ουάου όπως με τα next πχ!! Το θετικό είναι οτι αποτο πρώτο χλμ ενιωθα τοσο φιλικό που νόμιζα ειχα κάνει αλλα 1000χλμ μαζί του!! Μακάρι εμένα να μου ταιριαξει ως αντικαστάτης του τούρμπο 1 διοτι όντως ήταν το υπερτελειο παπουτσι!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tse89 Κάνε υπομονή 20-25 χλμ…

pseiras
    Συμμετέχων

@tse89
    Το speed είναι το καλύτερο παπούτσι που έχω φορέσει. Τόσο φιλικό και άνετο όπως λες και εσύ και τόσο γρήγορο και ξεκούραστο.
    Ξέχασα το turbo άμεσα.
    Απλά έχασα το peace of mind και όποια μικροενόχληση νιώθω (κατι τσιμπηματάκια γόνατο/ισχίο) αυτόματα δυστυχώς τα αποδίδω εκεί.

@echetlos

Νίκο άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για vomero 16 και ότι το 15 δεν θα πάει Αμερική.
    Θα μας τρελάνουν?

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 10 μήνες πριν από pseiras.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@pseiras Ναι, δεν κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το V15. Περίεργο, όντως…
    Τα είδα κι εγώ τα leaks για το 16, αν και η σόλα φαίνεται ίδια.

ΥΓ: ευχαριστώ και για την βοήθεια!

nvlass
    Συμμετέχων

Καλησπέρα και από εμένα
    Δυστυχώς και σε μένα δεν έκατσε καλά το speed. Έχω κάνει περίπου 80 χιλ αλλά δυστυχώς δεν.
    Έχω και εγώ πόνους.
    Δεν ξέρω αν πουλιούνται μεταχειρισμένα παπούτσια.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikos_vlasiadis Φυσικά και πωλούνται. Το συγκεκριμένο πιστεύω ότι θα το δώσεις κι εύκολα.

grigoris01
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, αρχικά να ευχαριστήσω τον Νίκο το συντονιστή μας που μου έδειξε το δρόμο και τον τρόπο στο να απολαύσω αυτό που μπορεί να δώσει το saucony endorfin speed.
    Αλλάζοντας τον πάτο στο speed (όπως πρότεινε ο Νίκος) όλα πήγαν καλά. Το πόδι έμεινε στη θέση όπου έπρεπε, δηλαδή, πάνω στη πλατφόρμα του παπουτσιού και αυτό είχε σαν συνέχεια το σωστό πάτημα του ποδιού με συνέπεια να βγουν 15 χιλιόμετρα χωρίς ενοχλήσεις αλλά και μετέπειτα πόνους.
    Και πάλι ευχαριστώ Νίκο!!!
    Παιδιά όποιος έχει θέμα με το πάτημα του speed ας δοκιμάσει άλλους πατους και ίσως βρείτε την ησυχία σας…

Andy
    Συμμετέχων

@grigoris01 τι πάτους χρησιμοποίησες;

grigoris01
    Συμμετέχων

https://www.pikaifi.com.gr/product/562/patos-athlitikos-anatomikos.html
    Αθλητική πατοι απο το πι&φι
    Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που ευχαριστήθηκα το speed μετά απο 70 επίπονα χιλιόμετρα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 241 έως 255 (από 1,667 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.