Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 331 έως 345 (από 1,667 συνολικά)
  • Συντάκτης
    geomaz
    Συμμετέχων

Εννοειται οτι αφαιρεις τον εσωτερικο πατο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Και πάλι, Γιώργο…
    Πρόσεξε λίγο την φωτο του Turbo από πάνω, το οποίο δεν έχει μάλιστα και ιδιαίτερα σηκωμένα πλαϊνά (όπως π.χ. ένα Hoka). Δεν γίνεται να καταφέρεις να υπολογίσεις πού ακριβώς “οριζοντιώνονται”. Μην ξεχνάς ότι στις περισότερες περιπτώσεις έχουμε και το footbed.

pseiras
    Συμμετέχων

Τα invincible θα τα πάρω σε 44 μισό αλλά ΑΣΠΡΑ και ας μην μου κάνουν!!

geomaz
    Συμμετέχων

Νικο μπορεις και με τετοιο να κανεις δουλεια..(με βλεπω να περνω , αφου οι ενδειξεις μου, μου λενε οτι υπαρχουν διαφορες,που αξιζει να τις παρακολουθουμε.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΥΨΟΥΣ CMT SERIES:DHG-001 Digital height gauge

Θυμαμαι παλαιοτερα,οτι το runnersworld,που τα μετραγε συχνα εβγαζε αλλανταλλα, σε σχεση με τα επισημα των εταιριων.

geomaz
    Συμμετέχων

Ασε που θα σαι απο τους ελαχιστους που δινουν τετοιες μετρησεις στα reviews..

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Γιώργο, κατ’ αρχάς τι νόημα έχει να πω ότι στο Νο45 η σόλα έχει ύψος 36mm, όταν το 32mm που δίνει η εταιρεία είναι στο 42.5 (αν και μπορεί να είναι και στο 42, σε αυτό το μέγεθος μέτρησε η WA το Alphafly); Πώς θα γίνει η σύγκριση;

Το Runners world μετρούσε και τον εσωτερικό πάτο, ενώ οι υπόλοιποι χωρίς αυτόν.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Εν πάση περιπτώσει, εσύ πάρε το Invincible και ξεμπερδεύεις από δρομικά παπούτσια. Για εσένα το έφτιαξαν.

geomaz
    Συμμετέχων

Νικο δεν το χα υποψιν μου οτι αλλαζει τοσο σημαντικα απο νουμερο σε νουμερο, το υψος και ναι σε αυτην την περιπτωση υπαρχει θεμα οπως το πες.

Οσο για το invincible θα το παρω. Ο Ιταλος ηδη το εχει ριξει στα 160,οποτε αναμενω αυτα τα επιπλεον 15% που βγαζει ανα διαστηματα.

Φυσικα αναμενουμε και το πολυ ενδιαφερον review σου!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Μάλλον θα υπάρξει και ν4 τελικά.

157989459_3765018620253902_2081324722549083217_n

geomaz
    Συμμετέχων

Τι θα φορεσει ο kipchoge τον αλλο μηνα Νικο; Κανενα νεο alphafly; Εχουμε rumors;
    Η adidas ερχεται παντως με αγριες διαθεσεις εαν επαληθευτουν οι φωτο των adizero X..

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Δεν νομίζω ότι έχει ακουστεί κάτι, Γιώργο. Αν ετοιμάζει κάτι νέο η Nike άλλωστε, η λογική λέει ότι θα το παρουσιάσει στο Τόκιο.
    Για το Χ λέγεται ότι δεν είναι εντός προδιαγραφών, πάντως.

Aris 910XT
    Συμμετέχων

Το ίδιο πρόβλημα διαφοράς στην απόδοση είχα με το Nike Pegasus 34. Είχα ένα στα κλασικά χρώματα μπλε upper-λευκή σόλα και ένα total black (μαύρη και η σόλα). Είχα την εντύπωση ότι το μαύρο είχε ελαφρώς πιο μαλακό πάτημα (γενικά αλλά κυρίως μπροστά) και ότι αυτό οφείλονταν στο ότι η σόλα “άπλωνε” πιο πολύ από το μπλε.
    Γενικά το αισθανόμουν σαν ένα διαφορετικό παπούτσι ακόμα και όταν τα έτρεξα από ένα σε κάθε πόδι

tsakataman
    Συμμετέχων

Καλησπέρα!
    Για ακόμα μια φορά τα reviews του @echetlos είναι ο φάρος για την επιλογή παπουτσιού μιας και τα Turbo έφτασαν αισίως τα 1000 χλμ και πάνε σιγά σιγά στα αποδυτήρια. Τα ευχαριστήθηκα και μπορώ να πω ότι με κακομάθανε. Μόνο αρνητικό (όπως έχεις εντοπίσει και εσύ Νίκο) η μεγάλη τους φθορά στην εξώσολα. Ήδη από τα 600 ήταν εμφανής αλλά σε καμμία περίπτωση το παπούτσι δε γλυστρούσε ή μου μετέδιδε ανασφάλεια.
    Στο σήμερα λοιπόν, είμαι ανάμεσα στα Prism και τα Kinvara 10 καθώς ελλέιψει αγώνων το επόμενο διάστημα θέλω ένα προπονητικό παπούτσι που αν μου κάτσει καλά να μπορώ να το φοράω (γιατί όχι) σε σχεδόν όλες τις προπονήσεις. Το χαμηλότερο drop ιδιαίτερα στα Kinvara δεν σας κρύβω ότι μου φαίνεται μεγάλη αλλαγή.

Δικαιολογείται η σκέψη μου;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες προτάσεις!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@theolvs Κάπου συναντιούνται τα δύο μοντέλα, ερχόμενα όμως από διαφορετικές κατευθύνσεις.
    Το Prism κατ’ εμέ είναι ένα προπονητικό που μπορεί εύκολα να ανεβάσει ρυθμό. Έχει μεν μαλακή φτέρνα αλλά πιο responsive forefoot. Είναι η νέα γενιά performance trainers, τα οποία είναι πιο φιλικά σε θέμα προστασίας.
    Το Kinvara για τους περισσοτέρους είναι ένα γρήγορο παπούτσι, για αρκετούς όμως δουλεύει και ως προπονητικό. Έχει περισσότερο cushioning απ’ όσο δείχνει, απλά το πάτημά του είναι semi-firm.
    Όσον αφορά την εφαρμογή, βρίσκονται στα δύο άκρα. Πολύ άνετο το ΝΒ, ιδίως μπροστά, ενω το Kinvara έχει την παραδοσιακή, σφιχτή (όχι στενή) γραμμή της κατηγορίας.
    Αν υποθέσουμε ότι πας ν’ αντικαταστήσεις το Turbo, τότε θα πρότεινα ξεκάθαρα το Prism. Αρκετά πιο versatile και safe.
    Όσον αφορά στο drop, τα έχουμε πει πολλές φορές. Καθένας αντιδρά διαφορετικά στην αλλαγή.

tsakataman
    Συμμετέχων

@echetlos καλημέρα!

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! To Κinvara το έβαλα στην εξίσωση διαβάζοντας την παρουσίασή σου σχετικά με το πόσο έχει βολέψει αρκετούς σαν προπονητικό και λέω ας ακούσουμε μια άποψη και γι’ αυτό. Το Prism φαίνεται να είναι αυτό που ψάχνω. Προστατευτικό και ικανό σε ένα εύρος προπονήσεων.
    Το παρήγγειλα ήδη! Μόλις τα παραλάβω θα γράψω και εντυπώσεις!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 331 έως 345 (από 1,667 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.