Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 421 έως 435 (από 1,406 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Blackdog
    Συμμετέχων

Έχουμε παπούτσι πολύ κοντά στα Turbo 2 καθώς δεν τα βρίσκω πια στο νουμερό μου;

Babinovski01
    Συμμετέχων

Προσωπικά κοντά στα turbo 2 θεωρό πως είναι τα e-speed και novablast.

Apostolis Vitzi
    Συμμετέχων

@Blackdog ίσως και το Brooks Hyperion Tempo

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από Apostolis Vitzi.
    takosan
    Συμμετέχων

Και εγώ αυτο ψάχνω φίλε μου αλλα μάλλον δεν υπάρχει παπούτσι σαν το turbo 2. Πήρα το novablast πιστεύντας οτι θα μοιάζει, αλλά μάταια…
    Πιό βαρύ, πιο σφιχτό upper και ασταθές πάτημα, λες και φοράς παπούτσια με τακούνια!
    Λένε πως το E-speed μοιάζει με το turbo.

petransfhp
    Συμμετέχων

Κάτι σε Hoka ίσως;
    Το Mach4?

Blackdog
    Συμμετέχων

Για πες για το mach το έχω τσεκάρει

Echetlos
    Συντονιστής

Το Novablast δεν είναι κοντινό στο Turbo μοντέλο, ιδίως στο v2. Ούτε σε βάρος, ούτε σε όγκο, ούτε σε πολυχρηστικότητα.
    Το Speed κάνει ό,τι και το Nike και κατ’ εμέ, αρκετά καλύτερα.
    Έρχονται μέσα στο έτος παπούτσια με επίσης μεγάλο εύρος χρήσης, όπως το Rebel 2 και το Razor Excess. Πιθανώς τέτοιο να είναι και το Mach 4, όπως και κάποια από τη Nitro σειρά της Puma.

Άσχετο αλλά έκανα σήμερα κάτι κομμάτια με το Adios 3. Εντάξει, τα έχουμε πει για το efficiency της νέας γενιάς μοντέλων, άλλο πράγμα όμως το παραδοσιακό λεπτόσολο. Νυστέρι!

nightmare
    Συμμετέχων

@Echetlos

Νίκο, στα hoka και στα sketches πάμε στο ίδιο νούμερο με adidas/nike?

Ευχαριστώ!

ps: με μπερδεύει λίγο η adidas γιατί το size table της δείχνει λιγότερα cm από ότι πχ της nike.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από nightmare.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από nightmare.
    Echetlos
    Συντονιστής

@nightmare Πήγαινε βάσει US sizing που είναι σταθερό. Ναι, ίδιο νούμερο με τα υπόλοιπα.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Παρέλαβα και πρωτοδοκίμασα το Invincible. Σε σχέση με το Nova, το άλλο προπονητικό που έχω αυτή την περίοδο, και μοιάζουν αρκετά αναφορικά με το ύψος σόλας και το μεγάλο bounce:

Στο Nova ο αφρός είναι λίγο πιο σφιχτός, με λιγότερη απόσβεση και μεγάλη επιστροφή που σε σπρώχνει μπροστά. Το Invi έχει καλύτερη απορροφητικότητα και μεγαλύτερο (τεράστιο) όγκο στη σόλα που το κάνει πιο σταθερό σε στροφές και ανωμαλίες του δρόμου. Κάποιος παραπονέθηκε ότι το Nova κάνει πολύ θόρυβο τρέχοντας και του είπα «δεν με πειράζει γιατί έχω μουσική στις προπονήσεις». Ε με το Invi δεν μπορούσα να ακούσω τη μουσική αν δεν ήταν δυνατά! Στο δια ταύτα, εντελώς υποκειμενικά αφού έχει να κάνει με τη δική μου μηχανική τρεξίματος και ταχύτητες:

Το Invi ιδανικό για τρέξιμο μέχρι το MP (αργά Long Runs, recovery). Σε πιο γρήγορα από MP γίνεται κουραστικό. Σαν να προσπαθώ να τρέξω γρήγορα πάνω σε άμμο.
    Το Nova ιδανικό για ρυθμούς μεταξύ MP και HMP, χωρίς να γίνεται ενοχλητικό στα πιο γρήγορα. Όμως στα πιο αργά (άρα και πιο μεγάλα) ο αφρός κουράζει σε βάθος χρόνου τα πόδια από την αναπόσβεστη επιστροφή αλλά και από την αστάθεια που έχει λόγω ύψους σόλας σε στροφές και ανωμαλίες δρόμου.

Andy
    Συμμετέχων

@aristidi ευχαριστούμε για το feedback. Επιβεβαιώνω τα λεγόμενά σου σχετικά με τα Nova. Φανταστικό παπούτσι δεν το συζητώ όμως απορώ πως γίνεται κάποιοι να πηγαίνουν αργά με αυτό. Έκλεισα 250χλμ μαζί του και ενώ είναι η πρώτη μου επιλογή τις Κυριακές με τραβάει συνέχεια να τρέξω πιο γρήγορα. Πρέπει να επαναφέρω τις αργές προπονήσεις γιατί με βλέπω να τσακίζομαι (!). Έχω βάλει στο στόχαστρο το invicible για αυτή ακριβώς τη δουλειά. Περιμένω και review απο @echetlos για να αποφασίσω.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από Andy.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από Andy.
    Echetlos
    Συντονιστής

Έχοντας ήδη πάνω από 80 χλμ με το Invincible, θα συμφωνήσω με τον @aristidi ως προς το εύρος ρυθμού. Όντως το ΜΡ είναι το κατώτατο άκρο του. Μέχρι εκεί όμως κάνει τα πάντα με αδιανόητη ευκολία.
    Απ’ την άλλη, μου κάνει εντύπωση που λες ότι στα μεγάλα τρεξίματα δεν σου επαρκεί το cushioning του Novablast.

@andreas_dimitrakopoulos
    Δεν συμφωνώ στο ότι σε παρασύρει τόσο πολύ το Novablast. Αλλάζεις σχετικά εύκολα ρυθμό, όχι όμως ότι δεν είναι ένα easy run μοντέλο. Υποκειμενικά είναι όλα, βέβαια…
    Μέσα στην εβδομάδα θα ανέβει το review αλλά δεν χρειάζεται να το περιμένεις. 😉

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@echetlos Δεν νομίζω ότι είναι θέμα cushioning του Nova που με κουράζει στα μεγάλα. Αλλά το γενικότερο “στήσιμο”. Όλες μου οι προπονήσεις γίνονται σε δρόμο/πεζοδρόμιο. Άρα, σε μεγάλες προπονήσεις που αρχίζεις να κουράζεσαι, και χαλάει το δρομικό στυλ, και “πρέπει” να πήγαινεις και αργά (άρα να πατάς και πιο πίσω) το ανέβα/κατέβα πεζοδρόμιο, οι λακούβες, οι σχάρες ομβρίων, οι στροφές, κτλ, σε ταλαιπωρούν περισσότερο λόγω του συνδυασμού επιστροφής ενέργειας+αστάθειας. Το Invi είναι “οδοστρωτήρας” όπως έγραψε ο Γιώργος, 4×4, δέν σε απασχολούν όλα αυτά.

Και εγώ νοιώθω ότι το Nova με παρασύρει σε πιο γρήγορο ρυθμό όπως είπε ο @andreas_dimitrakopoulos . Όχι γενικά και αόριστα, ανεξαρτήτως ρυθμού, όπως π.χ. τα Next. Το Nova με σπρώχνει, όταν πηγαίνω αργά, να μπω στο εύρος MP-HMP, γιατί εκεί “ρολάρουμε” καλύτερα.

Δέν αναφέραμε το θέμα τίμής: Τα Nova τα είχα πάρει 80-85ευρώ (κάποιος τα βρίσκει κάτω από 100 με λίγο ψάξιμο) και τα Invi 135 με συνδυασμό εκπτώσεων. Επίσης δέν έχω άποψη για το πόσο θα διατηρήσει τις ιδιότητες του ο αφρός των Invi. Τα Nova, σίγουρα 1000ριζουν χωρίς αισθητή μεταβολή της συμπεριφοράς τους.

Echetlos
    Συντονιστής

@aristidi Ναι, τώρα κατάλαβα τι εννοείς, Αριστείδη.
    Και φαντάσου ότι έχεις και το πιο σφιχτό χρώμα, το λευκό (αν θυμάμαι σωστά), τα πρώτα (πορτοκαλί, μαύρο) ήταν πιο μαλακά.

Andy
    Συμμετέχων

@aristidi Αριστείδη ναι ακριβώς αυτό. Άλλωστε και εγώ το λευκό Nova πήρα από τον Ιταλό και το έχω αγαπήσει. Αν δεν υπήρχαν τα Carbon Plated παπούτσια ή αν είχα περιορισμένο budget θα ήταν η επιλογή μου για να τρέξω μαραθώνιο.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 421 έως 435 (από 1,406 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.