Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 451 έως 465 (από 1,406 συνολικά)
  • Συντάκτης
    389 PAP
    Συμμετέχων

Flytefoam Blast Turbo!!!!!!!!!!

Babinovski01
    Συμμετέχων

Θα παραθέσω την άποψη μου και εγώ για τα e-speed.Στα 2 τελευταία run που τα χρησημοποιησα (στο πρώτο 21κμ και στο δεύτερο 10κμ) έχω μεγάλη ενόχληση κάτω από το δεξί μεταρσιο. Στο πρώτο run ειδικά αναγκάστικα να διακόψω κάπου στα 17κμ λόγω μεγάλης πίεσης(σαν να πατούσε γυμνό το πόδι σε πέτρα ήταν η αίσθηση στο σημείο αλλά επειδή δεν βρήκα κάτι μέσα συνέχισα σχεδόν κουτσενοντας.α σημειώσω εδώ ότι δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο ζευγάρι που παρέλαβα είχε θέμα με τους πάτους και εννοώ ότι ο δεξιός πάτος είναι κομμένος 1 εκατοστό μικρότερος και σε μάκρος αλλά και στο μεταρσιο στα πλάγια πράγμα που το παρατήρησα από την αρχή επειδή με ενοχλούσε αλλά όχι σημαντικά.Αλαξα πάτους όπως έβαλα όπως έλεγε ένα παλικάρι πήρα τους ίδιους από το πι&φι(να σημειωσω εδώ ότι με τους συγκεκριμένους πάτους το παπούτσι χάνει πολύ από το responsive και γίνεται αρκετά πιο βαρύ) και μετά από 2 εβδομάδες έκανα το 10αρι.Παλι στα πρώτα 5χλμ η ενόχληση επανήλθε και συνέχισα κουτσενοντας ρίχνοντας ρυθμό.Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω σε εκείνο το σημείο είναι λες και το πόδι πατάει γυμνο στο έδαφος και χτυπάει.Με γυμνο χέρι από μέσα δεν παρατηρώ κάποιο εξωγκομα προς τα πάνω ή κάτι.θα δείξει τι θα απογίνει.

Echetlos
    Συντονιστής

@babis001 Παλαιότερα δεν σου είχε δημιουργήσει ποτέ ανάλογο θέμα;

Babinovski01
    Συμμετέχων

@echetlos όχι. Συνολικά τα παπούτσια έχουν κοντά στα 90 με 100 χιλιόμετρα νομίζω. Εάν βγάλεις τα τελευταία 30 δεν είχα κάποια ενόχληση στο σημείο(μόνο στα δάχτυλα μπροστά που νομίζω οφείλεται στον εσωτερικό πάτο επειδή ήταν μικρότερος).

Echetlos
    Συντονιστής

Αν το νοιώθεις σαν εξόγκωμα, μόνο κάτι με την πλάκα μπορεί τρέχει. Σύγκρινε την ακαμψία του ενός με το άλλο.
    Κι αν μπορείς, μηπως να το έδινες σε κάποιον άλλον να το τρέξει, να σου πει αν αισθάνεται κάτι.

KADIETICIAN
    Συμμετέχων

Συντρέχτες μηπως έχετε δοκιμάσει την σειρά nitro της puma? Εχθες ανέβηκε το nitro deviate elite racer και σε μια ημερα εξαντλήθηκε.

Babinovski01
    Συμμετέχων

@echetlos Νίκο κάποιο εξωγκομα δεν παρατηρώ.Ατομο να φοράει 47αρι δεν έχω κάποιον.Μπορώ να βρω κάπου τους πάτους από το e speed στο ίντερνετ η αν ξέρετε κάποιους παρεμφερεις(εννοώ σε βάρος και κατασκευή). Θα το έβαζα σήμερα σε ένα long που εχω αλλά εκτός της ενόχλησης που φοβάμαι πιστεύω ότι θα με κουράσει καθώς από περιέργεια το ζυγιζα με τους πάτους από το πι&φι και από 267 γραμμάρια καταλήγει στα 346)😬😬 οπότε είμαστε για πάτους.

Echetlos
    Συντονιστής

@babis001 Τι εννοείς, Μπάμπη; Ότι ο άλλος ο πάτος έχει 80γρ. διαφορά από τον stock; Από μολύβι είναι;

Babinovski01
    Συμμετέχων

Καταλήγει 320 θυμόμουν λάθος αλλά και πάλι δεν είναι μικρή η διαφορά από πριν.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από Babinovski01.
    Echetlos
    Συντονιστής

@swimer Δεν έχει μεγάλη διαφορά στο πλάτος του toe box το Shift από το Speed. Μετά είναι καθαρά θέμα μήκους.
    Αν υποθέσουμε ότι στα αργά τρεξίματα δεν ενοχλεί ο έξτρα χώρος και βάλεις και πιο χοντρή κάλτσα, λογικά θα είσαι οκ με το 43.

καλημέρα, από το endorphin speed No42,5, το οποίο είναι εφαρμοστό και το χρησιμοποιώ σε 5-8χλμ με fartlek, στο endorphin shift για πιό μεγάλα κομμάτια, έχεις την άποψη να περάσω στο Νο 43;

Apostolis Vitzi
    Συμμετέχων

Κάποιοι ήδη τα χαίρονται

Babinovski01
    Συμμετέχων

@mrtolis86 Δεν ξέρω εάν ισχύει αλλά κάποιοι γράφουν για περισσότερο bounce και από τα alphafly 😵😵

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από Echetlos.
    Apostolis Vitzi
    Συμμετέχων

@babis001 Απ’ ότι φαίνεται έχει όλο το πακέτο για να ανταγωνιστεί τα Alphafly και Next%, όταν βγει μαζικά στην αγορά θα έχουμε και περισσότερο feedback. Δεν περίμενα πάντως να βγάλει 2 διαφορετικά μοντέλα ανάλογα με τον τύπο του διασκελισμού και του στυλ τρεξίματος (δηλαδή για να αυξήσεις την ταχύτητα σου αν βασίζεσαι στο να αυξάνεις το μήκος του διασκελισμού σου ή στον αριθμό των βημάτων σου). Α ρε Asics πόσα λεφτά για παπούτσια να δώσουμε πια χαχα.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από Apostolis Vitzi.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από Apostolis Vitzi.
    Allex
    Συμμετέχων

Από ότι έχω καταλάβει από τα σχόλια σας εδώ μέσα το endorphin speed είναι κάτι εφάμιλλο του Pegasus Turbo 2;

Για προπόνηση μαραθωνίου, ποια 3 παπούτσια θα διαλέγατε για το rotation σας;

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 2 μήνες πριν από Allex.
    Babinovski01
    Συμμετέχων

Εγώ αυτήν την στιγμή χρησημοποιω turbo 2 e speed και vaporfly.Το vaporfly μια φορά την βδομάδα και αν σε 5αρια περισσότερο.Στο turbo 2 έχω βρει την χαρά μου. Πραγματικά το παπούτσι είναι οδοστρωτηρας για εμένα τα κάνει όλα και μαζεύει τα χιλιόμετρα πιο γρήγορα και από τα 3 επειδή το Φαραώ 4/6 μέρες προπόνησης. Στο e-speed προσπαθώ να βρω κάτι εφάμιλλο αλλά έως τώρα δεν μπορώ λόγω ενοχλήσεων.Θα περιμένω να βγει και το mach 4 και να δω κάποιες απόψεις για τα deviate nitro ώστε να έχω άλλο ένα για ενναλαγες με το turbo.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 451 έως 465 (από 1,406 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.