Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

• Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 166 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 μήνες πριν από τον χρήστη Nikos Pilikas.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    sotosdiam
    Συμμετέχων

@jimmyschtz το είχα δοκιμάσει το glideride πέρσι, στην έκθεση του Μαραθωνίου. Πολύ χαρακτηριστικό το early rocker (καμπυλότητα), όντως νιώθεις ότι στέκεσαι στο μισό πίσω παπούτσι, ενώ στο μισό μπροστά πέφτεις. Πιθανόν να έχει ωραία αίσθηση το transition αν προσγειώνεσαι στο πίσω μέρος του πέλματος. Προσωπικά, με προσγείωση στο μέσο, στο τρέξιμο που δοκίμασα δεν κατάλαβα κάτι ιδιαίτερο. Πέρα από αυτό όμως, ωραία αίσθηση ως παπούτσι, ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό. Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις κάπου αν μπορείς, και ιδανικά τρέχοντας.

sotosdiam
    Συμμετέχων

@jimmyschtz γράφε καλύτερα εδώ, στο forum, παρά στον τοίχο ως ενημέρωση, γιατί εδώ μένει, ενώ ο τοίχος είναι ας πούμε εφήμερος. Αν μπεις κάποιος το βράδυ, δεν θα δει τι ειπώθηκε.
    Για το Pegasus 37 που ρωτάς, μπορείς να δεις και το review του παπουτσιού από τον Νίκο @echetlos στην ενότητα «Αξιολογήσεις». Ο βασικός λόγος που το πήρα εγώ ήταν ότι ήμουν ευχαριστημένος από το 35 και περίμενα να με βολέψει και το 37. Όντως, δεν έπεσα έξω. Διαφορετικό πάτημα, πιο μαλακό το 37, πιο βαθύ cushioning, δεν νιώθεις να τερματίζει δηλαδή μπροστά, αλλά και πάλι όχι κάτι εντελώς ξένο. Αν το παραγγείλεις από nike.com, μπορείς να το δοκιμάσεις, να το τρέξεις, κι αν δεν σου αρέσει να το επιστρέψεις εντός 60 ημερών χωρίς καμία επιβάρυνση.

Jimmys
    Συμμετέχων

@sotosdiam σ’ ευχαριστώ πολύ. Θα παραγγείλω λογικά τα pegasus 37 από Nike.com να τα δοκιμάσω…

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 6 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

workhorse
    noun /ˈwɝːk.hɔːrs/
    a person who does a lot of work, especially of a type that is necessary but not interesting.
    a machine that operates without failing for long periods, although it might not be very interesting or exciting.
    (Cambridge Dictionary)

20201115_183309

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 6 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    mashine
    Συμμετέχων

@echetlos workhorse? Φίλε στο ultraboost PB αναφέρεσαι;Το επιβεβαίωνω και εγώ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@mashine Άντε, και με Stan Smith…

mashine
    Συμμετέχων

@echetlos Πάει τώρα…Βρε γκουρού πές τα νωρίτερα…Αγόρασα τα superstar!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikos19 Καλημέρα, Νίκο.
    Εγώ θα φορούσα το AF. Ίσως και σε 5άρι ακόμη, παρότι παιδεύομαι κάθε φορά με την εφαρμογή.

@echetlos καλημερα μια υποκειμενικη ερωτηση θελω να σου κανω αφου εισαι ο μονος που ξερω που τα εχει τρεξει ολα η σχεδον ολα.Σε ενα αγωνα στοχο απο 10 χιλ και πανω ποιο θα φοραγες και γιατι μεταξυ alfafly,next,pro ,speed,hyperion elite,new balance rc η καποιο αλλο που μου διαφευγει αυτης της κατηγοριας ανεξαρτητα απο το κοστος αγορας.Σε ευχαριστω για την απαντηση και συνεχισε να μας εντυπωσιαζεις με τα εξαιρετικα reviews

Odysseas
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους,

να σας πω τις πρώτες μου εντυπώσεις για το Adidas SL 20 που μας παρουσίασε σε ένα σύντομο preview ο Νίκος σε προηγούμενο post.

Το παπούτσι έχει αρχική τιμή στην Ελλάδα 119 ευρω αλλά το βρήκα και το παρέγγειλα από το site Της Adidas στα 67 ευρώ. Η παράδοση από Γερμανία ήταν περίπου 5 μέρες.
    Το παπούτσι το πήρα κυρίως για γρήγορα κομμάτια στο στίβο μιας και τα μόνα παπούτσια που φοράω τα τελευταία 1-2 χρόνια παντού είναι τα Reebok Floatride Energy 1 και 2 και περιστασιακά ένα Brooks Launch 6.
    Το φόρεσα σε 3 προπονήσεις στον Στίβο της Γκραβας ο οποίος είναι μικρός (290μ εξωτερική) και το ταρτάν αρκετά μαλακό, κουραστικό συνήθως για τα πόδια.

Καταρχάς το παπούτσι είναι πανάλαφρο και σου δίνει από την αρχή ώθηση να πας γρήγορα! Είναι κάπως άκαμπτο, ίσως επειδή δεν του έδωσα και χρόνο να σπάσει, αλλά από την πρώτη στιγμή το ένιωσα πολύ άνετο στο πόδι με εξαιρετικό κράτημα και αρκετά άνετο στα δάχτυλα. Στα πιο γρήγορα κομμάτια (2χιλιαρα στο 4:15) ένιωθα σαν να μην φοράω παπούτσι, ίσως επειδή δεν είμαι και πολύ συνηθισμένος σε γρήγορα παπούτσια, ένιωθα τα πατήματα μου πολύ σταθερά και γενικά ένιωθα πως μου δίνουν ρυθμό και στην ευθεία αλλά και στις πολύ κλειστές στροφές της Γκράβας (λόγω και του πολύ καλού κρατήματος τους). Πιστεύω πως είναι ιδανικό και για αγώνες μέχρι και ημί και ίσως και για μαραθώνιο για τους πιο εμπείρους.

Τέλος, είναι αρκετά διαφορετικά από τα Reebok FFE αλλά πολύ κοντά στα Brooks Launch… υπόψιν η πολύ μικρή μου εμπειρία στα παπούτσια, οπότε αυτά ξέρω, μ’ αυτά τα συγκρίνω 😊
    Η διαφορά σε σχέση με τα launch είναι πως τα SL20 είναι πιο ελαφριά και μαζεμένα, πιο γρήγορα κάπως πιο μαλακά και προστατευτικά μπροστά αλλά αντίθετα λιγότερο στην φτέρνα. Ενώ το drop τους είναι 10mm, δίνουν την εντύπωση πως είναι πιο χαμηλά, χωρίς όμως να νιώσω κάποια πίεση σε αχίλλειους-γαστροκνήμια.

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος, Νίκο σ’ ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!

Προσωπικά επειδή ένα παπούτσι δυσκολεύομαι να καταλάβω αν με βολεύει η όχι αν δεν κάνω 50-100χλμ, γι’ αυτό δεν παίρνω το ρίσκο με ακριβές επιλογές, αλλά προτιμώ λύσεις όπως το Reebok ή το SL20 τα οποία μπορείς να βρεις στα 50-60 ευρώ και συνήθως τα αλλάζω μετά από 700-800χλμ

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@odiodiodi Καλά χλμ, Οδυσσέα!
    Λογικά στην BF θα πέσουν και στο 50ρικο.

petransfhp
    Συμμετέχων

Μόλις χτύπησα για προπονητικά τα Pegasus 37 στα 58€
    από την Νike.
    Κωδικός BRIGHT30.

Hadabis
    Συμμετέχων

Πολύ καλή προσφορά και εγώ χτύπησα ένα παρόλο που μόλις είχα πάρει τα turbo 2. Κατάντια πιο πολλά παπουτσια από τη γυναίκα μου έχω με κράζει 😀

Κώστας Σκοτίδης
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην παρέα..Μπήκα και γω στην σελίδα της Nike,και με την ίδια λογική δλδ με τον κωδικό BRIGHT30 σε ήδη εκπτωτικά προιόντα,το epic react 1 το βρίσεις στα 57,5 ευρώ και το infinity run στα 78,5 ευρώ..Δεν είναι πολύ καλές περιπτώσεις,ειδικά το infinity?

giorgosgr
    Συμμετέχων

και τα 3 αυτα παπούτσια ειναι προσφορές ρισκάρεις παραγγέλνεις και τα 3 και οποια σου κάτσουν καλύτερα τα κρατάς ,εγώ αυτο θα κάνω.

nightmare
    Συμμετέχων

Καλησπερα παιδια.
    Τα sl20 αυτη τη στιγμη η adidas τα εχει 71,97.
    Ειμαι μεταξυ pegasus 37 και sl20 αλλά ακομα το σκεφτομαι.
    Χρηση all around μεχρι tempo.
    Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω pegasus 35(με 800+km τα οποια σκέφτομαι να τα αποσυρω σιγα σιγα),boston 8 και 1400v6.

Τι λέτε;

Ευχαριστω.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.