- Αυτό το θέμα έχει 1,532 απαντήσεις, 155 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 ημέρες, 19 ώρες πριν από τον χρήστη
dimitris.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
13 Οκτωβρίου 2021 στις 17:36 #124248
Nikos Pilikas
Συντονιστής@sir-tem-on-orx-2 Αν το παπούτσι σου αρέσει, είναι το καλύτερο.-
Υπάρχουν πάντως πολλές άλλες επιλογές, ιδίως στα 140€.15 Οκτωβρίου 2021 στις 10:11 #124259theolvs16
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα σε όλους!
Θα ήθελα την γνώμη σας για παπούτσια για τον ΑΜΑ. Στοχεύω για χρόνο γύρω στο 3:40:00 οπότε γρήγορο δεν με λες. Είμαι 1.80 82 κιλά και έχω τρέξει άλλη μια φορά στον ΑΜΑ. Την προηγούμενη έτρεξα με Pegasus Turbo 1 και ομολογώ πως τα πόδια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση στο τέλος του αγώνα δεδομένων των συνθηκών.
Πιστεύετε ότι αξίζει να επενδύσω σε ένα πιο εξειδικευμένο-αγωνιστικό παπούτσι ή να προτιμήσω κάποιο -top end- performance trainer?
Νομίζω δεν θα κερδίσω τίποτα από τα υπερπαπούτσια που κυκλοφορούν.
@Echetlos ως τώρα έχω αγοράσει 4 παπούτσια με βάση τα review σου και όλα μου έχουν κάτσει κουτί. Τώρα για προπόνηση έχω τα NB prism και τα floatride 3. Αν και πολύ καλά daily trainers είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι ασφαλής επιλογή για τόσο μεγάλο αγώνα.
Στον τελευταίο ημι που έτρεξα ζήλεψα κάτι adios pro 2 που είδα.(Νίκο σε ευχαριστώ που μου έδωσες ξανά την δυνατότητα να έχω πρόσβαση στο site)
15 Οκτωβρίου 2021 στις 10:20 #124260Nikos Pilikas
Συντονιστής@theolvs16 Καλημέρα, συντρέχτη.
Κι όμως… θα δεις διαφορά με κάποιο super shoe. Π.χ. για το Vaporfly, κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος ερασιτέχνης ωφελείται περισσότερο από τους γρήγορους. Κι αυτό που διεπίστωσες με το Turbo, δηλαδή τα φρέσκα πόδια, θα το δεις ακόμη περισσότερο με το VF.
Και το Adios Pro 2 είναι φοβερό παπούτσι. Δεν θα έλεγα ότι σου “δίνει” όσο το Nike, στους πιο αργούς ρυθμούς όμως, πάει πολύ πιο εύκολα και φυσικά.ΥΓ: Τι με ευχαριστείς, το αντίθετο…
Παίδες, δυστυχώς οι τεχνικές μου γνώσεις σχετικά με το site και το wordpress είναι πολύ περιορισμένες. Το παλεύω όσο μπορώ αλλά θέματα πάντα (θα) προκύπτουν.15 Οκτωβρίου 2021 στις 12:41 #124262Nestoras Katsios
Συμμετέχωνχαιρετώ την παρέα μετά από αρκετό καιρό!
Μετά από μακρά αποχή από συστηματικό τρέξιμο (2 μικρά παιδιά πλέον και αυξημένες εργασιακές υποχρεώσεις), κατάφερα να τρέξω ξανά συστηματικά τους τελευταίους μήνες, έχασα κάπου 8 κιλά προσεγγίζοντας πλέον ξανά το racing weight μου, και στα 41 μου πλέον αισθάνομαι ξανά αυτή τη δίψα για δρομικούς αγώνες μετά από 4 χρονιά αποχής. Πήρα λοιπόν το θάρρος και δήλωσα στο Νυχτερινό Ημί της Θεσσαλονίκης (αλήθεια, πόσο άβολο που τον έβαλαν Κυριακή αντί για Σάββατο), με στόχο κάποιο pr (1,24′ το ρεκόρ από ημί της Αθήνας το 2017). Έχω χάσει εντελώς εξελίξεις στο θέμα παπούτσι, και συνεχίζω από το 2013 σταθερά με boston και adios boost, και προσπαθώ να κάνω catch-up με τις τεχνολογικές εξελίξεις, Η ερώτηση μου είναι, για μία επίδοση σε ημί στο 4’/χμ (ή και λίγο κάτω), αξίζει η αναβάθμιση σε κάποιο vaporfly, alpha fly ή adios pro (είμαι φαν της adidas, τί να κάνουμε).15 Οκτωβρίου 2021 στις 13:24 #124263Nikos Pilikas
Συντονιστής@nestoras_katsios Καλώς τον Νέστορα!
Φυσικά και αξίζει η αναβάθμιση σε κάποιο από τα νέας τεχνολογίας μοντέλο. Άλλα κόλπα.
Αν πας σε Adios Pro όμως, το ν2, όχι το ν1 (δε νομίζω να το έβρισκες κιόλας).16 Οκτωβρίου 2021 στις 21:46 #124270Blackdog
ΣυμμετέχωνΔιαβάζουμε πολύ συχνά για φαρδιά και στενά πόδια, υπάρχει κάποια μέτρηση για να καταλάβει κάποιος αν πρέπει να πάει σε wide ας πούμε;Επειδή είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις σε κατάστημα να τα δοκιμάσεις αν κάποιος έχει ιδέα τι μέτρηση μπορούμε να κάνουμε για να κατατοπιστούμε στο πλάτος/φάρδος του ποδιού θα βοηθούσε!
17 Οκτωβρίου 2021 στις 18:46 #124271Nikos Pilikas
Συντονιστής@blackdog Υπάρχει η γνωστή Brannock device, η οποία μετράει τα πάντα. Δεν την έχει όμως κανένα μαγαζί στην Ελλάδα.
Οπότε, μόνο εμπειρικά θα μπορέσεις να το καταλάβεις ή από το γενικότερο feedback.17 Οκτωβρίου 2021 στις 20:30 #124272Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΠρος όσους έχουν τρέξει και τις δύο εκδόσεις του Novablast:
Πώς σας φαίνεται το ν2 συγκριτικά με το πρώτο;19 Οκτωβρίου 2021 στις 11:15 #124279mitsubae
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα.
Για αντικαταστάτη των Brooks Ravenna 10 τι θα προτείναμε?
Βαρύ κορμί (99 κιλά) και τα θέλω για πολύ χαλαρές προπονήσεις (pace 6-7) max 10 χιλιομέτρων μέχρι να πέσω κανα δεκάρι κιλά…
Μετά το ξανασυζητάμε.
Τα Ravenna με βόλεψαν πολύ γιατί υπερπρηνίζω λιγάκι, όχι υπερβολικά.
Ευχαριστώ πολύ!-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 1 μήνα πριν από
mitsubae.
19 Οκτωβρίου 2021 στις 11:18 #124280p.m.
ΣυμμετέχωνΚαλημερα σε ολους !
Τρεχω σε ανηφοροκατηφορες ασφαλτου και αναρωτιεμαι ποιο να ειναι το καταλληλοτερο παπουτσι, το οποιο αφενος θα ειναι ανετο για αργο ανηφορας αφετερου θα αντεχει τις μεγαλες καταπονησεις στο κατεβασμα.
Οι ανηφορες ειναι αρκετα μεγαλης κλισης (δεν ξερω ποσης!)και η διαρκεια 1, 1.30 ωρα, σχεδον καθημερινα.
Μεχρι τωρα τρεχω με solarboost 19, παπουτσαρα, αλλα τα φτυσε!
Τι προτεινετε οι ειδημονες;;;
Υ.γ αγαπω nike – adidas εμφανισιακα 😀19 Οκτωβρίου 2021 στις 13:21 #124282Nikos Pilikas
Συντονιστής@p-m Καλωσήρθες, Αννέτα. 🙂
Θα μπορούσες να δεις κάποιο μεταξύ των Nike Pegasus, Brooks Ghost, Puma Velocity.
Πολύ μαλακό πάτημα έχουν τα max cushioning μοντέλα, όπως π.χ. τα Hoka, απλά συνήθως το drop είναι χαμηλό και δεν αποκλείεται να πρέπει να το συνηθίσεις.
Επίσης, το πιο απορροφητικό παπούτσι που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι το Nike Invincible.19 Οκτωβρίου 2021 στις 13:39 #124283Nikos Pilikas
Συντονιστής@mitsubae Δες το NB Vongo.
Μένοντας στην Brooks, υπάρχει πλέον και το Glycerin GTS. Παίρνεις το cushioning του Glycerin και το stability του Adrenaline. 😉19 Οκτωβρίου 2021 στις 15:35 #12428419 Οκτωβρίου 2021 στις 22:29 #124285p.m.
ΣυμμετέχωνΠαιδια και ακομη 2 ερωτησεις !
1. Γιατι δεν υπαρχει ιδιαιτερη εκτιμηση για τα ultraboost;;;; αντιλαμβανομαι οτι τα φορουν πααααρα πολλοι για βολτες και καμπαρντισματα (!) αλλα κοιτωντας τουλαχιστον τον αφρο, μου θυμιζει solarboost με τα οποια ειμαι υπερευχαριστημενη!
2. Για πρηνισμο με πατημα στην εξωτερικη πλευρα, τι θα προτεινατε; για αντρα με υψος 1.95 και 90 kg.
Νικο σ ευχαριστω κατ αρχας για τη βοηθεια σου κατα την εγγραφη, κατα 2ον για τις συμβουλες !19 Οκτωβρίου 2021 στις 23:20 #124286Nikos Pilikas
Συντονιστής@p-m Το UB μέχρι το 19 ήταν ένα βαρύ παπούτσι, με επιεικώς μέτρια εφαρμογή για τρέξιμο και ασταθές πάτημα. Το φορούσαν και μερικοί δρομείς αλλά δρομικό δεν ήταν.
Τα 19, 20 και 21 είναι σαφώς βελτιωμένα, η σόλα μια χαρά (αν και όχι πλέον μαλακή) αλλά υπάρχουν αμέτρητα μοντέλα που κάνουν την δουλειά μακράν καλύτερα. Και πολύ φθηνότερα, επίσης.
Ο Boost αφρός είναι πλέον ξεπερασμένος, ακόμη και από την ίδια την εταιρεία. Αν όμως εσένα σου άρεσε, είναι ο καλύτερος! 😉
Γιατί δεν ξαναπάς σε solar boost; Είναι στο 21 η σειρά πλέον. -
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 1 μήνα πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.