- Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 166 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 ημέρες, 14 ώρες πριν από τον χρήστη
Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
21 Νοεμβρίου 2020 στις 15:12 #120149
aRiSTiDiS
Συμμετέχων@giorgos-grig σε ποιο σημειο σου έκαναν πληγη?
Εμένα Νικο @echetlos δεν ειναι απλά θεμα “αίσθησης” να νοιωθω π.χ. την φτέρνα “ξεκλειδωτη”.
Μου διαλυουν τα νυχια, και στα 2 ποδια, στα δαχτυλα 2-3-4!!!
Σαν να τραβιεται το νυχι προς τα πανω, και κανει αιματωμα απο κατω. Αυτο το αιματωμα διογκλωνεται και τα νυχια πετανε προς τα πανω, αρα στο επομενο τρεξιμο γινονται ακομα χειροτερα. Αναγκαζομουνα να βαλω hansaplast γυρω γυρω για να μην τριβονται στο πανω μερος!!!Δεδομενου οτι (i) δεν συνεβαινε στην αρχη, (ii) συμβαίνει και στα 2 ποδια, (iii) δεν απαιτουνται πολλα km για να συμβει, ακομα και στα 15k, ενω παλιά έκανα και 30ρια χωρις κανένα προβλημα (iv) συμβαινει μονο στα Turbo2 και οχι στα 1
Νομιζω οτι φταιει το upper τους, που είναι πιο λεπτο και πηρε μονιμη παραμορφωση μετά απο τα 700-1000km (βλ φωτο απο κάτω) αφηνοντας ελαχιστο υψος στα δαχτυλα και επισης ειναι και πιο σκληρο απο μεσα (στο 1 ηταν πιο αφρώδες), άρα ειναι πιο εχθρικο προς τα δαχτυλα.
http://prntscr.com/vncxlpΟποιαδήποτε αλλη εξήγηση δεκτη. Αλλα προσωπικα αν πάρω Turbo2, θα ξερω οτι μετα από καποια km (αρκετά ευτυχώς) θα μου δημιουργησουν προβλημα
21 Νοεμβρίου 2020 στις 15:23 #120150Nikos Pilikas
Συντονιστής@aristidi Σε πιστεύω, Αριστείδη. Προσωπικά το ένοιωθα πολύ μπόλικο, έχοντας και πιο στενό πόδι. Κι όχι μόνο πίσω.
Απ’ την άλλη όμως, το γενικότερο feedback δεν του προσάπτει κάτι περισσότερο από την χαλαρή φτέρνα.
Κι αυτό που λες με το παραμορφωμένο ύφασμα στα δάχτυλα, συμβαίνει με πολλά παπούτσια (π.χ. το Razor είναι έτσι by default).
Απλά δεν ταιριάξατε, συμβαίνει…21 Νοεμβρίου 2020 στις 15:38 #120151pseiras
ΣυμμετέχωνΗ πρώτη φορά που είχα και εγω μαυρισμένα νύχια (δύο στο δεξί και ένα στο αριστερό) ήταν με το τουρμπο 2 σε ένα 20αρι και σχετικά νωρίς , πριν κλεισω 100 χιλ.
Δεν έδωσα σημασία γιατί έριξα το φταίξιμο σε εμένα γιατί δεν είχα κόψει σύριζα τα νύχια.
Βέβαια μετά έκοψα τα τούρμπο για αποστάσεις άνω των 15χιλ οπότε προφανώς και δεν μου ξαναπαρουσιάστηκε.21 Νοεμβρίου 2020 στις 15:47 #120152Hadabis
ΣυμμετέχωνΈχοντας τρεξει καμία 40 χιλιόμετρα έχω φαρδύ πόδι και γεμίζει γενικά το παπούτσι εύκολα και στη φτερνα κλειδώνει. Αυτό που αντιμετώπισα ήταν τη δεύτερη φορά έβγαλα μια φούσκα κάτω από το μεγάλο δάχτυλο. Μπορεί να ήταν τυχαίο βέβαια δεν ξέρω σίγουρα θα δείξει στα επόμενα τρεξίματα.
Πάντως ως τώρα πολύ ευχαριστημένος βέβαια σήμερα τα πόδια που ήταν ξεκούραστα ξεχνιομουν συνεχώς και ανέβαζα Ρυθμό άθελά μου.21 Νοεμβρίου 2020 στις 17:17 #120153giorgosgr
Συμμετέχων@aristidis και παιδες μην το ψαχουμε και εμενα στο δευτερο και τριτο δαχτυλο και στα δυο ποδια μου εβγαλε φουσκες και μου μαυρισε τα νυχια και να μου τα εδιναν τζαμπα δεν θα τα επαιρνα και ειμαι αυτος που εχω πει τα καλυτερα για το turbo 1 .
21 Νοεμβρίου 2020 στις 20:06 #120155mashine
ΣυμμετέχωνΠαίδες μην είστε θύματα και κολλημένοι με την nike…Αγοράστε και κανένα Stan Smith!
22 Νοεμβρίου 2020 στις 22:00 #12016523 Νοεμβρίου 2020 στις 00:06 #120168mashine
Συμμετέχων@aristidi Pureboost(330gr) και τώρα αναβαθμίστηκα σε UB(296gr) ολα τα τρεξίματα 410-340.
23 Νοεμβρίου 2020 στις 04:58 #120169Road-Runner
ΣυμμετέχωνΑκριβώς το ίδιο πρόβλημα κι εγώ με μαυρισμένο και παραμορφωμένο πλέον το 2ο νύχι από το turbο 2. Δεν φαντάστηκα ότι το έκανε και σε άλλους αλλά οτι ήταν δικό μου θέμα. Κρίμα και κατά τα άλλα μου έκανε για τα πάντα!
23 Νοεμβρίου 2020 στις 07:40 #120170aRiSTiDiS
Συμμετέχων@echetlos Νικο βλεπεις γρηγορα γρηγορα μαζευτήκαμε 4 fan του Turbo με ακριβώς το ιδιο προβλημα. Και λογικα αυτο το προβλημα βγαίνει στα μεγάλα τρεξίματα και όσο η παραμορφωση του παπουτσιου μεγαλωνει.
Το νυχι “τριβεται” στο πανω μερος και μαυρίζει, χωρις να ειναι θεμα μεγέθους. Απο κατω σχηματιζεται αιματωμα, που ανασηκωνει το νυχι, και στο επομενο τρεξιμο ειναι ακομα χειροτερα, μεχρι που σταματας να τρεχει με αυτά, ή βαζεις hansaplast γυρω γυρω.
Tο Razor ειναι μαλακο απο μεσα? Αν βαλεις το χερι σου απο μεσα και το πιασεις σε εκεινο το σημειο τί αισθηση δινει? Το Turbo1 ηταν μαλακο λογω του αφρώδους, το 2 το λες και γυαλοχαρτο να λιμαρεις να νυχια!
@mashine Πάνο πόσο τα πηρες τα UB? Λογικα δεν έδωσες τα 180€. Τα βρίσκω 106€. Αν βόλεψαν εσένα στα “αργά” σου, που έχεις “αερινο” πατημα, αξίζει να δοκιμασθουν23 Νοεμβρίου 2020 στις 09:27 #120171Nikos Pilikas
Συντονιστής@aristidi Μα σ’ το είπα και πριν Αριστείδη, σε πιστεύω. Όπως και τα άλλα παιδιά. Κι η εξήγησή σου μοιάζει λογική.
Απλά, σ’ ένα μοντέλο τόσο δημοφιλές, που το έχουν τρέξει αμέτρητοι δρομείς, δε γίνεται να μην υπάρξουν και “αστοχίες” σε κάποιους. Στην δρομική μου παρέα, 6-7 άτομα τρέχουν τα LRs με το Turbo, συν μαραθώνιο, χωρίς να τους έχει βγάλει σχετικό πρόβλημα. Αλλά έτσι γίνεται με όλα τα μοντέλα.
Όπως και να ‘χει, το θέμα εφαρμογή δεν είναι απλή υπόθεση, ιδίως όταν πρόκειται για μεγάλα τρεξίματα. Εκεί, ή σου κάθεται το παπούτσι ή δεν σου κάθεται, τέλος. Το αφήνεις και ψάχνεις το επόμενο, καλώ ή κακώς. Όλο αυτό που περγράφεις, είναι μεγάλη ταλαιπωρία για να συνεχίζεις να επιμένεις.Μην σε παρασύρει ο @mashine, ο τύπος είναι ψυχοπαθής. Θα δεις που σε λίγο θα τρέχει και με Yeezy.
Επειδή το έχω το UB PB και το έχω τρέξει δύο φορές, μια χαρά είναι η σόλα του, καμμία σχέση με το ζελέ πριν το 19. Απλά είναι πολύ βαρύ και με ανεπαρκές upper.
Αν πάντως κάποιος το κοιτάει, στο ΡΒ πας μισό νούμερο κάτω.23 Νοεμβρίου 2020 στις 17:36 #120178mashine
Συμμετέχων@aristidi και λοιποί το UB20 PB το οποίο έχω (οπως και ο αγαπητός φίλος Νίκος-τα δικά του είδα και ζήλεψα!) δεν έχει καμμία σχέση με τα προηγούμενα UB.Το boost είναι σφιχτό δεν βουλιάζεις ,εχει ανάδραση αλλά συχρόνως είναι και προστατευτικό.Νομίζω ότι λειτουργεί από <420 σε πιο αργά κοπανιέσαι.Οντως πας σε 1/2 κάτω σε νούμερο ,το upper είναι μια χαρά, στο πρώτο τρέξιμο είχα ένα θέμα μια μια φουσκάλα κάτω απο τον αστράγαλο από τις ραφές τις γλώσσας με το πλαινό μέρος.Εβαλα πιο χονδρή κάλτσα και το τσαλάκωσα λίγο να μαλακώσει και μάλλον είναι οκ (δεν ξαναενόχλησε).Οκ δεν αξίζει 180 αλλά στα 75< είναι πολύ καλή επιλογή αφού θα βγάλει >1000χλμ.Οποιος θέλει μαξιλαράκια και να βουλιάζει μέσα ας κοιτάξει αλλού.Οποιος θέλει ένα allaround με αγωνιστικές προδιαγραφές ας το δει.Το βάρος δεν λέει και τίποτα (τρεχω με παπούτσια 150γρ ως 330γρ) μέχρι ρυθμό 340 σε συνεχόμενο .Για πιο γρήγορα υπάρχουν άλλα.Πιο οικονομικό είναι το sl 20 αν σου ταιριάξει.Το RC2 είναι και αυτό μια επιλογή αλλά για γρήγορα μόνο.
@echetlos Με προκαλείς να κάνω προεγγραφή για τα καινούργια Yeezy?Πρόσεξε γιατί θα σου στείλω τον λογαριασμό :p23 Νοεμβρίου 2020 στις 19:42 #120181Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΣε αυτό που λέει ο Πάνος έχει δίκιο κι είναι σημαντικό για να μην μπερδευτεί κανείς.
Καμμία σχέση με μαλακό πάτημα, πολύ στιβαρή σόλα. Θυμίζει Everun.
Τα δύο πλαστικά στηρίγματα στα πλαινά τη φτέρνας, συγκρατούν τον αφρό και δεν τον αφήνουν ν’ απλώσει. Ακριβώς το αντίθετο από τα μοντέλα πριν το 19, δηλαδή.23 Νοεμβρίου 2020 στις 21:09 #120182389 PAP
ΣυμμετέχωνΈχω του 19…αν εξαιρέσεις το βάρος και τον όγκο πισω το παπουτσι δεν είναι κακο …
24 Νοεμβρίου 2020 στις 13:54 #120186TAKISSS
ΣυμμετέχωνΝα ρωτησω και εγω κάτι μιας και με τρώει αυτη την περίοδο να πάρω τα vaporfly next%. Τρέχω με αρκετά παπουτσια όπως τα τουρμπο2, τα pegasus 35, τα kinvara10, τα reebok floatride, τα nike streak, mizuno wave rider 19,20,21…. Το παπούτσι που αντιπάθησα με το πρώτο τρέξιμο, το 2018, ηταν τα nike zoom fly flyknit με την πλάκα όπως τα vaporfly αν δεν κάνω λάθος. Ετρεχα όμως τα τέμπο μου στο 5:30 και πάταγα πολύ φτέρνα. Δεν τα μπορούσα καθόλου. Σαν να ρόλαρα με δύο βάρκες στα πόδια μου. Τα έβαλα στην άκρη και τα ξαναέβαλα σε προπόνηση κατα τύχη πριν λίγο καιρό σε ένα τεμπο που είχα και έπαθα πλάκα. Εχω αλλάξει και το πάτημά μου, πατάω εμπρός και μέση, κάνω και τα τέμπο στο 4:10. Θέλω να πώ οτι το συγκεκριμένο παπούτσι μου ταιριάζει σε αυτούς τους ρυθμούς. Μήπως τα Vaporfly next% θέλουν και αυτά τίποτα ρυθμούς μαραθωνίου στο 4:00 και κάτω και άντε να τους πιάσεις αυτούς? Δηλαδή κάποιος που πάει για μαραθώνιο 3:30 θα του ταιριάξουν?
ΥΓ. Τα τουρμο2 εμένα μου έχουν καθίσει τέλεια σε όλες τις προπονήσεις. Απο κομμάτια, τέμπο, λονγ 30αρια, τα πάντα εντος και εκτος σταδίου, διάδρομο. Εχω κάνει περίπου 900χλμ και ακόμα έχουν. Στο δεξί μόνο μετακινείται η γλώσσα απο την μία μεριά αλλα δεν με ενοχλεί καθόλου. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.