Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 901 έως 915 (από 1,509 συνολικά)
  • Συντάκτης
    GeorgeKap
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους,
    Δοκίμασα κι εγώ, κυρίως λόγω των προσφορών της Nike, tempo και invincible καθώς ψάχνω ένα λίγο πιο γρήγορο long run shoe.
    Προσωπικά βολεύτηκα περισσότερο με το πάτημα του τέμπο. Το άλλο (invincible) μου φάνηκε πολύ dead σαν πάτημα. Μεγάλη απορρόφηση αλλά μικρή επιστροφή ενέργειας και φοβάμαι ότι σε ένα 30αρι πχ θα καταλήξει να κουράζει περισσότερο.

Echetlos
    Συντονιστής

@georgekapousi Τελικά όλα είναι εντελώς υποκειμενικά, ό,τι και να λέμε…
    Προσωπικά, δεν έχω δει μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας απ’ όση του ZoomX, ιδίως στο Invincible. Δεν μιλάω απαραίτητα για efficiency, αυτό είναι άλλη κουβέντα, αλλά σχετικά με το ότι το βρίσκεις dead, Γιώργο.

Το Tempo όλοι λένε πως πάει πολύ καλά όταν ανοίξεις ρυθμό, όχι όμως και στα αργά.

GeorgeKap
    Συμμετέχων

Ίσως παίζει μεγάλο ρόλο η γεωμετρία στο πώς τα αντιλαμβανόμαστε. Σε ρυθμούς γύρω στο 4:20 και παρακάτω, αν πατάς τα pods το τέμπο σε σπρώχνει μπροστά και πλαστική πλάκα δίνει μία αίσθηση ακαμψίας. Βέβαια δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά από πχ 200 χιλιόμετρα χρήσης που η πλάκα θα μαλακώσει (αν μαλακώσει).
    Έχεις την αίσθηση ότι ρολλαρεις πιο αβίαστα.
    Το invincible από την άλλη, είναι σαν να χτυπάς γροθιά σε ένα μαξιλάρι. Ίσως κάνει την ίδια δουλειά πιο αθόρυβα βέβαια.
    Μου έκανε επίσης εντύπωση στο τέμπο πως στο περπάτημα συμπιεζοταν μόνο η φτέρνα, και σου έδινε την αίσθηση παπουτσιού με αρνητικό drop 😂😂. Φαντάζομαι τι θα συμβαίνει στο άλφα, που δεν το έχω τρέξει ποτέ

p.m.
    Συμμετέχων

Ας γραψω κι εγω τη μικρη εμπειρια μου με τα invincible : πεταω μαζι μ αυτα ! Εκπληκτικη επιστροφη ενεργειας και μηδενικη κουραση, ακομη και μετα απο βαρια προπονηση.
    Το μονο μειονεκτημα, με ενοχλουν λιγο στον αριστερο αστραγαλο, εξωτερικα….τι να πω, αβυσσος το ανθρωπινο σωμα !
    Καλη χρονια σε ολους, με υγεια και πολλα γλεντια ! 😁

tse89
    Συμμετέχων

ως αντικαταστάτη του speed για κΘημεριμερινές προπονησεις ποιο προτείνετε μεταξύ magicspeed,speed 2,speed 1 και nb rc v2(ξερω ειναι πιο αγωνιστικό αλλα απο οτι διαβαζω και άνετο)!!
    γενικά κοιτάω μονο ακμαπτα παπούτσια με πλάκα να μην λυγίζουν εύκολα εως καθόλου…

tse89
    Συμμετέχων

ή και αυτό New Balance FuelCell TC αλκα εχει carbon πλακα να μη λυγάει;

giorgosgr
    Συμμετέχων

Σήμερα μου ήρθαν τα tempo άλλο ένα παπούτσι της nike απογοήτευση όπως ήρθαν έφυγαν ,πολύ σκληρό πάτημα για τα γούστα μου. Πλέον από nike μόνο vaporfly θα αγόραζα ξανά και περιμένω να δω τι θα κάνουν με το νέο τούρμπο , τα speed 1 και 2 με κάλυψαν απόλυτα φοβερά παπούτσια ελπίζω εκεί στην Νικε να διαβάζουν τα σχόλια μας και να αξιοποιήσουν καλύτερα τον καλύτερο αφρό της αγοράς zoomx

TAKISSS
    Συμμετέχων

Καλημερα και καλή χρονια και απο μένα!!! Ξερει κανένας ή αν εχει τρεξει με το Asics Dynablast 2? Για τεμπο σε ρυθμους 4:10 με 4:30 το θέλω. Μοιάζει με το Νovablast 2?

Odysseas
    Συμμετέχων

Καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία να χουμε!
    Επειδη εχω μπλοκάρει λίγο, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει… Ψαχνω παπούτσι για long run για να αντικαταστησω τα Reebok FE2 και symmetros που χρησιμοποιω τελευταία. Θελω καταρχάς να έχει σταθερο πατημα κι γιαυτό το Reebok FE3 δεν με βολεψε καθολου. Επισης να εχει καλη προστασια στα μεταταρσια λογω ευαισθησίας, αλλα οχι πολυ χαμηλο drop… Δισταζω απο 9-10 να πεσω σε 4-5… Θελω επισης να μην ειναι πολυ βαρυ κι αργο. Τα long run τα κανω μεταξυ 4:50-5:10…πολλα ζηταω ε; 😂… Δοκιμασα προσφατα το hoka clifton και μου φανηκε πολυ ανετο στο ποδι αλλα φοβαμαι μηπως ειναι αργο καθως επισης κι το χαμηλο του drop… Δοκιμασα επισης και το suacony speed 2 το οποιο μπροστα μου φανηκε η σολα στενη και με προβληματιζει μηπως δεν ειναι αρκετα σταθερο οπως θα το ηθελα…

Εχω διαβασει 2-3 φορες τις κρητικες του Νικου και τα σχολια στο forum αλλα δεν μπορω να ξεμπλοκαρω…
    Αν μπορειτε να βοηθησετε θα σας ειμαι ευγνώμων!

Ευχαριστώ για την βοηθεια!

Echetlos
    Συντονιστής

@odiodiodi Δες το Rebel 2, Οδυσσέα.
    Κι αν νοιώσεις ότι οριακά σου λείπουν mm μπροστά, θα μπορούσες να του βάλεις έναν πιο παχύ πάτο. Είναι πολύ λεπτός ο εργοστασιακός.

Odysseas
    Συμμετέχων

Σευχαριστω πολυ Νικο! Θα το ψαξω για να το δοκιμασω. Θα το παραγγελνα απευθειας αφου το βρισκω και σε καλη τιμη στο ιντερσπορτ αλλα θελω να δω πως καθεται στη φτερνα απο αυτα που διαβασα στο review σου!

Echetlos
    Συντονιστής

@periklis1987 https://gorun.gr/forums/topic/%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%81%cf%80%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%8e%ce%bd-3/page/60/#post-124778

Kαλημέρα σε όλους! Ξερουμε τη διαφορά εχει το Adidas adizero pro 2 από το adizero Prime X ; ; ; Εχει κανείς δοκιμάσει το Prime Χ να μας πει μια πρώτη εντύπωση;

big-blue
    Συμμετέχων

Χαιρετώ σας.
    Puma liberate nitro. Κάπου 180γρ!
    Το δοκίμασα σε ένα πενταράκι στο στίβο και μου έκανε εντύπωση το απίστευτο κράτημά του! Το παπούτσι γατζώνει κυριολεκτικά!
    Χτες, σε ένα δεκαράκι, μέσα στο ψοφόκρυο, ευχαριστήθηκα τρέξιμο παρόλο που τρέχω μια στις τόσες πλέον. Πολύ ελαφρύ, το καταλαβαίνεις, κλασσική περίπτωση που πρέπει να δώσεις στο παπούτσι για να πάρεις κάτι, δεν είναι για τεμπέλικο τρέξιμο. Όμως παρόλο το ελάχιστο βάρος του, δε θα το έλεγα σκληρό, το αντίθετο μάλιστα. Και από απορρόφηση είμαι ικανοποιημένος γι αυτό που περίμενα.
    Αυτά από εμένα, τα ουσιαστικά απ’ τον διαχειριστή:)

Κώστας Σκοτίδης
    Συμμετέχων

Πόσταρα στο κατάλληλο topic ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ…Διαγράψτε αυτό από δω!!

naftony
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας. Ένα μικρό feedback για τα παπούτσια που χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο (όλα New Balance, ούτε χορηγός μου να ήταν).
    – NB More V3 (750χλμ). Μικρή και ασήμαντη φθορά στη σόλα. Ο αφρός ίσως έχει κάτσει ένα τικ, αλλά με τόσο αφρό που έχει είναι ακόμα σούπερ και θα φτάσει πιστεύω τα 1000χλμ.
    – NB rebel V2 (450χλμ). Καμία φθορά σχεδόν στη σόλα και αίσθηση όπως στην αρχή, εξαιρετικό.
    Έγινα κάτοχος επιτέλους και 2 super shoes, το ΝΒ RC Elite V2 (στα δώρα δεν λέμε όχι) και του NB fuelcell TC, αγορά στα 104 ευρώ.
    – NB fuelcell TC (40χλμ). Σε αργούς ρυθμούς φαίνεται λίγο κουραστικό, ίσως λόγω ακαμψίας ή δεν έχει στρωθεί ακόμα. Μόλις όμως ανοίξεις ρυθμό, μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και γίνεται τραίνο, η κούραση εξαφανίζεται και νομίζεις ότι είναι άλλο παπούτσι. Θα επανέλθω.
    – ΝΒ RC Elite V2 (250χλμ). Παπουτσάρα, τι να λέμε τώρα. Χαμηλές πτήσεις, υψηλές πτήσεις και γενικά πετάς, είτε πας αργά είτε γρήγορα. Πολύ άνετο, πολύ μαλακό, ελαφρύ και ξεκούραστο όσα χλμ. και να κάνεις, ο αφρός σε πετάει μπροστά με ότι ρυθμό και αν πας. Σε ρυθμούς tempo και κάτω, μάλλον μπαίνει και η πλάκα στο κόλπο και πας σφαίρα, κλειδώνεις ρυθμό και δεν ξαναασχολείσαι. Επιπλέον έτρεξα τον ημι του Ευρώτα (ρυθμός 5:25) υπό σχεδόν συνεχή βροχή και δεν γλίστραγε καθόλου, βράχος. Από σταθερότητα δεν έχω κάποιο θέμα, παρόλο που δεν είναι το πιο σταθερό που έχω φορέσει, σίγουρα πιο σταθερό από τα Asics Novablast αλλά όχι όσο το Reebok energy. Τρομερό παπούτσι, αξίζει τα λεφτά του.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 901 έως 915 (από 1,509 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.