Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 916 έως 930 (από 1,367 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Echetlos
    Συντονιστής

@tonykyr Ευχαριστούμε, Αντώνη.

Το RC μού ξέφυγε όλο αυτό το διάστημα. Κάθε φορά που αποφάσιζα να το πάρω, κάτι άλλο έβγαινε μπροστά μου.

Alkis
    Συμμετέχων

Γεια σας παιδιά είμαι ο Άλκης και γράφω και εγώ την γνώμη μου για αυτό το υπέροχο παπούτσι της New balance RC elite v2
    Συμφωνώ με τον φίλο που έγραψε ότι είναι παπουτσαρα. Έχοντας και το Nike alpha fly θεωρώ ότι ο fuelcell είναι πολύ πιο βελούδινος και απορρόφητικος αφρός από τον zoom x ,και σε γενικές γραμμές το παπούτσι είναι πολύ πιο άνετο δίνοντας μια μοναδική αίσθηση απαλότητας. Κάποιες φορές βγαίνουν παπούτσια που απλά αλλάζουν τα δεδομένα της εποχής,όπως ήταν το OG Clifton, αργότερα η nike με το vaporfly…
    Δεν ξέρω αν το RC elite είναι ένα τέτοιο παπούτσι πάντως αξίζει σίγουρα η εμπειρία μαζί του και εύχομαι Νίκο να το αξιολογήσεις στο άμεσο μέλλον!

Echetlos
    Συντονιστής

@demetris Στην καμάρα ήταν οι φουσκάλες;

Ένα από τα σχόλια στο βίντεο είναι δικό μου. Δεν πρόκειται να επιστρέψω ξανά σ’αυτή την εταιρεία τα πόδια μου υπέφεραν… Με όποιον έχω συζητήσει για τα Hoka το πρώτο πράγμα που ακούω είναι οι φουσκάλες, τραγικός σχεδιασμός

demetris
    Συμμετέχων

@echetlos Πιο μπροστά στο κότσι. Τρίβεται η περιοχή πολύ έντονα μετά από κάποια χιλιόμετρα. Δοκίμασα διάφορες λύσεις γιατί δεν ήθελα να πάνε χαμένα καινούρια παπούτσια και κατάφερα κάπως να αντιμετωπίσω το πρόβλημα αλλά μου άφησε πολύ κακή εμπειρία. Γενικότερα το Clifton 7 δεν ήταν αυτό που περίμενα πολύ περίεργο παπούτσι.

Echetlos
    Συντονιστής

@demetris Δεν ξέρω πρόσφατα, έχω να φορέσω Clifton από το v5, αλλά παλιά ο εσωτερικός πάτως τσάκιζε πολύ απότομα μπροστά από την καμάρα και δημιουργούσε τριβή και φουσκάλα. Είχε επισημανθεί από πάρα πολλούς. Διορθωνόταν εύκολα με την αλλαγή πάτου, πάντως.

dimitris
    Συμμετέχων

Εγώ δοκίμασα να βγάλω τον πάτο εντελώς, να βάλω δεύτερο πάτο πάνω στον δικό του… Τίποτα! Αν ψαχουλεψεις τα hoka από μέσα εκεί που ενώνεται το upper με το midsole θα δεις ότι έχει σαν χειλάκι το midsole!

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 1 μήνα πριν από dimitris.
    demetris
    Συμμετέχων

@echetlos Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αλλάξω πάτους και πράγματι η κατάσταση βελτιώθηκε αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.

@papos
    Αυτό που λες ισχύει και δυστυχώς γίνεται αντιληπτό μόνο έπειτα από μια διάρκεια τρεξίματος αφού έχει πιεστεί ο αφρός. Το πρόβλημα εμφανίζεται μετά το μισάωρο σε εμένα. Δοκίμασα κι εγώ με διπλούς πάτους(!) αλλά λίγο που στριμώχνονταν τα πόδια, λίγο που παραήταν απορροφητικά και σου έτρωγαν πολλή ενέργεια τελικά το εγκατέλειψα.
    Τώρα πλέον που έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα και έχουν ανοίξει λίγο σε εφαρμογή και ο αφρός έχεις κάτσει ίσως να είναι ιδανική λύση για να παρατείνω τη ζωή τους! lol

Πάντως είναι να απορεί κανείς που μετά από τόσα παράπονα η εταιρεία επιμένει να βγάζει τα παπούτσια με αυτό το πρόβλημα το οποίο έχουν πάρα πολλοί δρομείς με διάφορα μοντέλα της(google reddit hoka blisters)…

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 1 μήνα πριν από demetris.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 1 μήνα πριν από demetris.
    Hadabis
    Συμμετέχων

Δεν είχα κανένα θέμα με τα Clifton 6 όπως και με τα Mach 4. Μονό πρόβλημα με τα Clifton ότι έκατσε μετά τα 500 χιλιόμετρα τα Mach 4 πάλι αντέχουν καλύτερα.

Dionysis_Zaglis
    Συμμετέχων

καλημέρα σε όλους! Παρά τη θετική εμπειρία που είχα με τα rebel 2, καθώς θεωρώ ότι είναι ίσως το μοναδικό παπούτσι που κούμπωσε τόσο καλά στο πόδι μου, εν τούτοις μου σκίστηκαν πολύ εύκολα στο εσωτερικό τους, εκεί που ενώνεται η σόλα με το ύφασμα. Και στα 2 πόδια! Ξέρω ότι δεν είμαι και ο πιο φυσιολογικός άνθρωπος σε πάτημα όταν τρέχω αλλά δεν δικαιολογείται τόσο σύντομα. Έχει τύχει αυτό και σε κάποιον άλλον;

Κώστας Σκοτίδης
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην παρέα…Έχουμε καμιά γνώμη για το saucony freedom 4?Είδα ότι “φοράει” τον pwrun PB!!!

roukounas
    Συμμετέχων

Δεν θα ειχα προσεξει το σκισιμο στα NB Rebel V2 αν δεν το ελεγε ο φιλος, ειμαι στα ~550 χλμ, τωρα ποτε το επαθε θα σας γελασω.
    Απο το Βουλγαρικο e-papoutsia τα ειχα παρει παντως.
    rebel v2

Echetlos
    Συντονιστής

Εντάξει, είναι τρομερά λεπτό το ύφασμα… Βάλτε και το ότι το πόδι έχει παραπάνω κίνηση λόγω της πολύ μαλακής σόλας, οπότε στρεσάρει επιπλέον το σημείο.

Dionysis_Zaglis
    Συμμετέχων

@roukounas Eμένα σκίστηκαν λίγο πιο μπροστά, αλλά τα έφτιαξε ένας τσαγκάρης βάζοντας τους λίγο δέρμα από μέσα, το έραψε πάνω, και κόλλησε στη σόλα το υπόλοιπο. Και μόλις με 4 ευρώ. Το θετικό είναι ότι δεν το νιώθω καθόλου στο πόδι, και δεν φαίνεται κιόλας σαν ραμμένο. Εγώ έχω το λευκό – πορτοκαλί από το Cosmossport

big-blue
    Συμμετέχων

Εκεί περίπου (και όχι μόνο) μου σκίστηκαν εμένα τα Reebok forever energy 2, στα 500Κ. Νωρίς για εμένα. Μετά και το σκάσιμο της σόλας που μου έγινε στα energy 3, θα το σκεφτώ πολύ αν θα τα ξαναπάρω, αν και στο πάτημα-ειδικά το 3-ήταν φοβερά.

Καθηγητής
    Συμμετέχων

καλησπέρα σε όλους, παρακαλώ στην ανοχή και στη βοήθειά σας!
    Απασχόλησα και τον ευγενέστατο και αμεσότατο και εξαιρετικά κατατοπισμένο echetlos στο facebook σχετικά, ήθελα και από τους υπόλοιπους μία άποψη.

Ξεκίνησα το τρέξιμο πριν 18 μήνες περίπου. Από τότε κατέβηκα περίπου 15 κιλά (στεγνός μετά από 12άρι και βάλε), ενώ άλλαξε η ζωή μου, ο τρόπος που σκέφτομαι, η στάση μου απέναντι στον αθλητισμό και στην οικογένειά μου σε αυτό το θέμα, καθώς όλοι εμπλέκονται πλέον ενεργά.

Ήμουν παντελώς άσχετος στο θέμα. Όμως εμπνεόμουν και μελετούσα άρθρα σχετικα. Κανένα όμως δεν με κατατόπιζε, αφού αφορούσε στον καθένα ατομικά και όχι στην περίπτωσή μου. Η οποία σχετίζεται ξεκάθαρα με την επιλογή του κατάλληλου παπουτσιού κάθε φορά, αφού επιλέγω , μάλλον, πιθανότατα, ένα λιγότερο ακατάλληλο ή αταίριαστο παπούτσι κάθε φορά, το οποίο με πάει μεν ενα βημα παραπέρα, αλλά δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω και το παπούτσι μαζί με το πόδι “χαλούν”.

Από φτηνιάρικα του 50αριού που προμηθεύτηκα και παραλίγο να χάσω….τον αστράγαλο, επένδυσα στα Vomero 15 (διαβάστε αλλού παλαιότερη αναφορά μου), και, ήταν το πρώτο παπούτσι , στο οποιο συνειδητοποίησα μόνος μου, πως τα παπούτσια έχουν ημερομηνία λήξης! Έκανα με δαύτα σχεδόν…700-800 χλμ και νόμιζα πως έφταιγα εγώ όταν άρχισαν να πονούν από τα γονατα μέχρι…κι εγώ δεν ξέρω τί! Τελικά έπρεπε να αλλαχτούν πολύ νωρίτερα, ό,τι έγραψε ο echethlos σχετικά με χαρακτηριστικά απόδοσης σε άρθρο του τα επιβεβαιώνω λόγω δρομικής εμπειρίας πλέον.

Όταν άλλαξα τα Vomero 15 πέρασα στα Mizuno Wave 2 Marathon Anniversary 25, τα οποία απλά ήταν…άλλο παπούτσι! Τα φόρεσα και μέσα σε 250μέτρα…..εξαφανίστηκαν πχ οι πόνοι στα γόνατα, ενώ μέσα σε 2-3 προπονήσεις βρισκόμουν χωρίς κόπο 2,5-5′ λεπτά κάτω στο 60λεπτο προπόνησης στην ίδια διαδρομή μεικτής κλίσης, πάντα σε άσφαλτο.

Τα Μιζούνο “άντεξαν” στο πόδι μου κοντά 2 μήνες και περίπου 500 χλμ, αφού όπως και στα Vomero 15 προς το τέλος τους…λυνόντουσαν διαρκώς τα κορδόνια, είχε ανοίξει ως προς τη σταθερότητα και το δέσιμο του παπουτσιού από πάνω η γλώσσα και δεν καθόταν καλά, ενώ, σε προπονήσεις μετά τα 8-10 χλμ κούραζε τα πόδια, αισθανόμουν πως η σόλα είχε γίνει εξαιρετικά μαλακή! Αφήστε δε το γλίστριμα στην άσφαλτο ακόμα και…με λίγο σάλιο στο έδαφος…

Έπειτα από αναζήτηση και διάβασμα αλλά και επικοινωνία με echethlos κατέληξα στα Novablast 2, 46άρι νούμερο με 30cm.

Άλλο παπούτσι, είναι για να το φοράς και να κάνεις πυγμαχία…με γάντι το παπούτσι! Σιδηρογροθιά! Από την πρώτη στιγμή που το φόρεσα νόμιζα πως βιδώθηκαν τα πόδια μου κάθετα στο έδαφος, εκεί που…πλανιόντουσαν στα προηγούμενα 2, ακόμα και όταν ήταν σχετικά καινούρια! Ασύλληπτα σταθερό, μονοκόμματο πάτημα, γροθιά στην άσφαλτο, πανέμορφο, μα πολύ σκληρότερο τόσο από τα Vomero 15 όσο και από τα παραπάνω Mizuno. Αν αύξανες ταχύτητα, όλα οκ! Το θέμα ειναι πως στα πρώτα 3-5 χλμ χαλαρής προπόνησης ήταν και είναι σκληρά (ακόμα σκληρότερα τώρα μετά από περίπου 500 χλμ). Δεν μαλακώνουν δηλαδή σε σχέση με τα άλλα αλλά σκληραίνουν! Εδώ ακριβώς θα ήθελα τη βοήθειά σας. Αποκωδικοποιώ σωστά την αίσθηση σε σχόλια σχετικά με το παραπάνω παπούτσι?

Η ενόχληση στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού , ειδικά μετά από 10-14 χλμ προπόνησης (δεν ξεπερνώ ποτέ τα 12-15 χλμ 3-4 φορές την εβδομάδα) δεν λέει να ξεπεραστεί, τα 75άρια Voltaren τα παίρνω αραιά και πού και ξεπερνώ την ενόχληση, η οποία επανέρχεται, δεν ξέρω τί να κάνω! Θεωρώ πως είναι θέμα σκληρότητας και κραδασμών παπουτσιού.

Η προπόνησή μου και οι χρόνοι μου με τα Novablast κατέβηκαν και άλλο, πλέον όμως η επιστροφή αυτή ενέργειας έρχεται μόνο αν “ανοίξω” σε ταχύτητα πολύ, τα αισθάνομαι αρκετά σκληρά. Πως μπορώ να καταλάβω , ότι χρειάζονται αντικατάσταση? Εξακολουθούν να κρατούν καλά στο βρεγμένο, ίσως λίγο λιγότερο, αλλά ακόμα καλά, όμως έχουν αρχίσει εδώ και 100 περίπου χλμ να…λύνονται στα κορδόνια τους, ενώ, κάποιες φορές με σφίξιμο κορδονιών πονάει το πάνω μέρος του ποδιού, λές και το κόβει το κορδόνι.

Η προπόνησή μου περιλαμβάνει 2-3 διαλειμματικές την εβδομάδα με ασκησεις εδάφους και κάποια γρήγορα 200άρια ή 400άρια, δεν κάνω βάρη, που πολύ θα ήθελα να κάνω, ενδεχομένως να χρειάζομαι λάστιχα και γενικά βάρη για να δυναμώσουν οι δικέφαλοι στους μηρούς μου.

Το σώμα μου μεταμορφώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα, πολλά αυγά, ψάρια, μπάρες πρωτεϊνών, πολλές σαλάτες και χυμοί σε καθημερινή βάση, περιορισμένος υδατάνθρακας πχ μακαρόνια κτλ, 7 ώρες ξεκούραση την ημέρα και διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση.

Πλέον με περιμένουν 2 Ημιμαραθώνιοι μα…νά σου που εντελώς ξαφνικά από την περασμένη Πέμπτη το πρωί με ενόχλησε το ανέβασμα σκάλας χαμηλά στη δεξιά γάμπα, κάποιος τραυματισμός? Την περασμένη παρασκευή που έτρεξα ενα 15άρι πόνεσα αρκετά, αλλά δεν σταμάτησα, πείσμωσα, απλά κατέβασα τον χρόνο! Είμαι με μεσουλίντ 3 μέρες τώρα, χτές πάλι ξανάτρεξα μέτρια σε ταχύτητα, πάλι πόνεσα και “κλείδωσε” η γάμπα χαμηλά στην έκταση, σήμερα καλύτερα, δεν θα τρέξω, λέω να ξανατρέξω Τετάρτη αν και δεν κοιμάμαι από τις τύψεις!

Ουδέτερο πάτημα, όχι μεγάλο πέλμα, 76-79 κιλά.

Προσπαθώ να πεισθώ, αν και κατά πόσο θα πρέπει να αλλάξω ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ, ΧΤΕΣ παπούτσι και να το έχω έτοιμο μέχρι 13 και 20 Μάρτη που τρέχω.

ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ δώστε μου τα φώτα σας. Ο echethlon μου συνέστησε τα Invisible Nike, αλλά φοβάμαι την “πλεύση” του ποδιού μου μέσα στο παπούτσι καθώς και την υπερβολική τιμή, κοντά στα 170 Ε! Μα, είναι μαλακό το Novablast? Δηλαδή σκληρότερο, σφιχτότερο για να το πώ αλλιώς, ποιό θα ήταν? Βρέθηκα τα Χριστούγεννα στην Saucony στα σίδερα Χαλανδρίου και δοκίμασα, όσο περίμενα τα Novablast , κάποιο από τα Endorphin, δεν ήταν το Speed νομίζω. Έπαθα πλάκα με το πόσο μαλακή, φλούδα ήταν η σόλα, εντωμεταξύ την πίεσα με το χέρι και νόμιζα πως…θα σκίσει! Αναρωτιέμαι αν πατήσω πετραδάκι με ένα Saucony τί θα γινει! Όμως πανάλαφρο και εξαιρετικά ξεκούραστο!

Θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε σχετικά? Λατρεύω τις μεικτές σε κλίση διαδρομές και προπονήσεις, ανεβαίνω βουνά και γενικά εκεί έφτιαξα αντοχή, βελτίωσα χρόνους και τα συναφή. Πάντα σε άσφαλτο!

Σας ευχαριστώ θερμά. Βασίζομαι σε εσάς

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 916 έως 930 (από 1,367 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.