Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 931 έως 945 (από 1,367 συνολικά)
  • Συντάκτης
    aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@sir-tem-on-orx-2
    To μόνο που θα γράψω (γιατί τα υπόλοιπα έχουν αναλυθεί στα αντίστοιχα reviews των παπουτσιών που ανέφερες) είναι ΜΗΝ αγοράσεις Invincible με 170€, πονάω μόνο που το διαβάζω! Άν έχεις σκοπό να τα αγοράσεις ψάξε λίγο και θα τα βρείς εύκολα κάτω από 130€ (εγώ τα είχα αγοράσει 130€ το πρώτο ζευγάρι και 100€ το δεύτερο).

Καθηγητής
    Συμμετέχων

προτείνεις κάτι σχετικά? με τους τραυματισμούς τί να κάνω? ενδέχεται να οφείλονται στο παπούτσι και στην παλαιότητά του?
    ευχαριστω

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Τί να σου πώ, εμένα το Invincible με βόλεψε και με γλύτωσε από πόνους που είχα στο πέλμα, όντας πολύ μαλακό και ομοιμορφίζοντας την πιέση από κάτω. Άλλους όμως δεν τους βολεύει, γιατί τους ζορίσει στα γόνατα. Όλα τα αργά μου και και τα long τα κάνω με αυτό (μιλάμε για 80% των προπονήσεων δηλαδή).
    Αντίθετα τό Nova, που εσένα σου φάνηκε σκληρό και σταθερό, εμένα μου φάνηκε μαλακό και πολύ ασταθές στις στροφές και σε ανωμαλίες οδοστρώματος.

Καθηγητής
    Συμμετέχων

τελικα ειναι θεμα αισθησης και ταιριάσματος! Εγώ βρίσκω το Nova όχι απλά σταθερό στις στροφές και σε σπριντ-γρήγορους γύρους διαλειμματικών , ειδικά σε σύγκριση με το Vomero 16 και το Mizuno Wave 2, με τα προηγούμενα έπεφτα, που λένε, αποφεύγοντας απλά ένα χαλίκι! Αλλά μαλακό το Nova, δεν το λές. Μονοκόμματο, μασίφ, πολύ σφιχτό και σταθερό ναί, πιστεύω πως αν φορέσω το Invisible θα έχω τεράστια θέματα με τη σταθερότητα μετά λόγω συνήθειας από το Νόva και μετάβασης σε ένα πολύ μαλακότερο παπούτσι, σύμφωνα με τις αναλύσεις του forum σας. Χρειάζομαι κάτι μαλακό και απόλυτα σταθερό και σφιχτό για ρυθμό 45-47 λεπτά τα 10χλμ για έναν ερασιτέχνη δρομέα μεικτών σε κλίση και μεσαίων αποστάσεων σε άσφαλτο…

p.m.
    Συμμετέχων

@sir-tem-on-orx-2 μιλωντας εκ πειρας για τα invincible ειναι εξαιρετικα μαλακα και εκπληκτικης σταθεροτητας.
    Ωστοσο, προερχομενη απο solarboost adidas, παπουτσια δηλαδη πολυ χαμηλοτερα, τα κατεβασματα στις κατηφορες εγιναν λιιιγο πιο αργα, λογω του οτι “βουλιαζει” παραπανω το ποδι.
    Δεν εχουν δηλαδη αυτο το τιναγμα των πιο λεπτοσολων παπουτσιων. Οι διαδρομες μου ηταν/ειναι μονο ανηφοροκατηφορες ασφαλτου (το γυρισα σε ορεινο περισσοτερο).
    Για ευθειες και πιο αργα long ειναι απιστευτα.
    Δε θα τα προτεινα, εν ολιγοις, σε καποιον που θελει γρηγορα κατεβασματα.
    Κατα τ αλλα, εξαισια παπουτσια !
    Α και εννοειται οχι 170 €!!

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 1 μήνα πριν από Echetlos.
    Dionysis_Zaglis
    Συμμετέχων

@sir-tem-on-orx-2 Καλημέρα και καλές διαδρομές! Θα ήθελα να σου προτείνω μόνο για το πρόβλημα των δικεφάλων να κάνεις ένα καλό αθλητικό μασάζ και να εστιάσεις στα ισχία σου. Μπορεί να έχει πιαστεί ο απιοειδής και να κάνει αντανάκλαση ο πόνος στον δικέφαλο. Σου μιλάω ως παθών που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα και το ξεπέρασα με μασάζ και με ιατρικό βελονισμό.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 1 μήνα πριν από Echetlos.
    dpap147
    Συμμετέχων

Γνώμη μου είναι ότι οι πόνοι στα πόδια τις περισσότερες φορές δεν έχουν να κάνουν με τα παπούτσια αλλά με τον χιλιομετρικό όγκο και την ένταση της προπόνησης. Μήπως πρέπει να “ξαναδείς” τον προπονητικό προγραμματισμό σου;;
    Και μια πρόταση για μαλακό και σταθερό παπούτσι: NB 1080.

Καθηγητής
    Συμμετέχων

καλησπέρα. η συγκεκριμένη ενόχληση επήλθε 24ώρες σχεδον μετα το τελευταίο μου tempo run στην ίδια διαδρομή, περίπου 12+χλμ άσφαλτο με ανηφόρες κατηφόρες κτλ. το παρατήρησα όταν πήγα την επόμενη μέρα να ανέβω σκαλιά . Τέλος πάντων είμαι 2 μέρες με voltaren 75mg 2 φορές τη μέρα, 3 φορές τη μέρα μυοχαλαρωτικό καθώς και 2 φορές τη μέρα έξτρα μαγνήσιο μέχρι να συμπληρώσω περίπου 5-7 μέρες. Εννοείται πολυβιταμίνη κάθε μέρα, πρωτείνη από κατάλληλα τρόφιμα, πολλοί χυμοί, μικρά γεύματα ανάμεσα στα γεύματα κτλ
    Έτρεξα την Παρασκευή αλλά και την Κυριακή με πόνο, δείχνει όμως να υποχωρεί εδώ και 2 μέρες, κάνω ασκήσεις χωρίς να ζορίζω γάμπα, ενώ γυμνάζω και το υπόλοιπο σώμα στατικά εδώ και 3 μέρες, το ίδιο και αύριο. Την Παρασκευή , δεν θα αντέξω άλλο, πρέπει να τρέξω. ΝΑ ΤΡΕΞΩ! προσεκτικές διατάσεις και θα προσπαθήσω να αποφύγω τα επικλινή εδάφη. Επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα θα τολμήσω τους πρώτους μου ημιμαραθωνίους, πρέπει να είμαι έτοιμος.

Κρατώ το Novablast II, παράγγειλα έπειτα από παραινέσεις του Νίκου τα Reebok Floatride Energy 3 στα 80 Ε

Ευχαριστώ όλους για ανταπόκριση

Echetlos
    Συντονιστής

275130042_10217908168769688_930185975906783142_n

giorgosgr
    Συμμετέχων

θα εχει κανονικο μαξιλαρι να αγκαλιαζει αχίλλειο ; αν δεν εχει για μενα θα εχει περιορισμενη χρήση και η γλωσσα η λεπτη που βλέπω σαν το 2 ;

Echetlos
    Συντονιστής

Έχω την εντύπωση πως θα είναι σαν των VF/AF/Streakfly, ένα πέταλο αφρώδους δηλαδή.

Echetlos
    Συντονιστής

Takumi Sen 8, σύντομα το review…

20220303_204253

giorgosgr
    Συμμετέχων

Κρίμα Νικόλα ,αν είναι έτσι δεν θα μπω στο κόπο να το αγοράσω καν,αυτή η εταιρία πρέπει να είναι αυτοκαταστροφικη δεν εξηγείται αλλιώς αντί να βελτιώνουν τα μοντέλα τα κάνουν χειρότερα προσωπικά βρήκα την υγειά μου με το speed και παρακολουθώ μοντέλα της puma μιας και βλέπω πολύ καλό λανσάρισμα.

harris_vak
    Συμμετέχων

Θα ήθελα να μου προτείνετε παπούτσια για μεγάλες αποστάσεις ,μέχρι στιγμής όσα ultra έχω τρέξει κούμπωσα πολύ καλά στα pegasus 38,σε μαραθώνιο και μικρότερα είχα κολλήσει στα pegasus turbo 1 και 2.Αυτά που λάτρεψα, αλλά πλέον δεν τα βρίσκω είναι τα vomero 14.Θέλω κάτι σχετικά ελαφρύ,μιας και είμαι 67 κιλα και σταθερό.Έχω και τα new balance propel v2,τα οποία τα βρίσκω αρκετά καλά,χωρίς να είμαι ενθουσιασμένος.Προσπαθώ να πειραματιστώ ενόψει Σπάρταθλον.

dimitris765
    Συμμετέχων

Καλημέρα για τα new balance fuell cell prism v2 τι αποψη έχετε;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 931 έως 945 (από 1,367 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.