Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 961 έως 975 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    petransfhp
    Συμμετέχων

Μα φυσικά και το ερώτημα που μας βασανίζει είναι εάν το AlphaFly 2 , θα είναι καλύτερο από το Vaporfly next%2 , εάν πρέπει να περιμένουμε την έλευση του πριν προχωρήσουμε σε κάποια αγορά super shoes distance racer . Σίγουρα θα είναι βελτιωμένο όσον αφορά την σπιρτάδα , προφανώς για αυτό φορέθηκε από τον Goat στο Τόκιο , ίσως βέβαια να ήταν και ένα καλό promotion από την Nike. Τέλος πάντων αναμένουμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Νίκο καλησπέρα
    Μου χτύπησε newsleter απο reebok κ είδα έχει βγει νέο floatride 4 k floatride energy 4

Έχεις προγραμματίσει κάνενα review?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@giorgos-pliakos Γεια σου, Γιώργο.
    Το FE4 έχει ίδια σόλα με το 3. Το Floatride 4 δεν ξέρω τι είναι.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@echetlos και όποιος έχει εμπειρία σε ZF:
    Έχετε άποψη για το ZF4 για καθαρά προπονητικό? Επειδή είχα κάποια πονάκια στα δάχτυλα-πιο ψηλά από τα μετατάρσια- με έχει βολέψει το ZF2 (των 1400χλμ) ακριβώς γιατί ειναι άκαμπτο σε εκείνο το σημείο, μέχρι να σβήσει ο πόνος. Έχει τρέξει κανείς με το ZF4? (Το review του ZF3 το έχω διαβάσει, δεν το είχα τρέξει ποτέ)

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@aristidi Αν και δεν είμαι φαν της σόλας του (δεν έχει αλλάξει από του ν3), μια χαρά θα σε βολέψει ως προπονητικό λογικά.
    Καμμία σχέση πάντως το πάτημά του με του ZF2.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ Νίκο, αγοράσθηκαν για το αργό συνεχόμενο με 96€
    Πιθανώς να υπήρχαν καλύτερες επιλογές με αυτή την τιμή, αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω κάποιο άλλο που μπορεί να είχε το flex point του εκεί που πονάω.

Babinovski01
    Συμμετέχων

Προσωπικα το μοναδικό παπούτσι που φόρεσα (έχω φορέσει αρκετά δρομικά μοντέλα) και δεν μου άρεσε έστω λίγο. Χωρίς να γνωρίζω 100% γιατί δεν μου αρέσει ίσως είναι το μεγάλο βάρος του μόνο στο κάτω μέρος σε συνδιασμο με την σκληρότητα του αφρού.Έχω ένα ζευγάρι εδώ και 1 μισή χρόνο και είναι ακόμα με 60 χιλιόμετρα.

mitsubae
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην παρέα.
    Μετάβαση απο Brooks Ravenna 10 σε New Balance Fuelcell Prism V2.
    Πάρα πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα, καμία ενόχληση στη μετάβαση απο το ένα στο άλλο και πάρα πολύ καλή τιμή νομίζω (65 ευρώ)

Dionysis_Zaglis
    Συμμετέχων

Μέσα στον Αύγουστο διάβασα, The king is back!

https://news.nike.com/news/nike-pegasus-turbo-next-nature-official-images-release-date

Στέλιος
    Συμμετέχων
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Για όσους αναρωτιούνται για το sizing του Reebok Floatride Energy 4, το παπούτσι εξακολουθεί να είναι μακρύ, οπότε παίρνετε ό,τι και στο ν3 ή τα παλαιότερα.
    Άρα, παραγγέλνοντας σε EU, κατεβαίνετε ένα ολόκληρο νούμερο. 1/2 λόγω έξτρα μήκους και 1/2 λόγω αναντιστοιχίας του EU sizing με την συνήθη αρίθμηση των υπολοίπων εταιρειών.
    Π.χ. κάποιος που κανονικά φοράει 43/US9.5/UK8.5/27.5cm, εδώ πάει σε 42/US9/UK8/27cm.

Επιπλέον, όσοι είστε άνω των 50, το να βρείτε το νούμερό σας, είναι και μία καλή εξάσκηση για το μυαλό. Το συστήνουν κι οι γιατροί.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikos79 Το Arahi είναι αρκετά σταθερό και πολύ προστατευτικό. Αρκετά ελαφρύ επίσης, για την κατηγορία.

Καλημέρα σε όλους, stability hoka για LR ποιο προτείνετε; τα τελευταία 10 χρόνια φοράω μόνο καγιάνο αλλά θέλω κάτι πιο οικονομικό και θα ήθελα να δοκιμάσω μια φορά hoka για την άνεσή τους γιατί αντιμετωπίζω κάποια χρόνια θέματα στους αστραγάλους μου εξαιτίας παλιών χειρουργείων

Manos
    Συμμετέχων

Καλημέρα σας,
    αγόρασα τελικά τα Pegasus 38 και έτρεξα για πρώτη φορά το 1/4 του Ποσειδώνιου Μαραθωνίου.
    Το μόνο που δεν με απασχόλησε στον αγώνα ήταν τα παπούτσια. Πολύ άνετα και με τέλεια εφαρμογή.
    Στο βρεγμένο οδόστρωμα λίγο τα φοβήθηκα, όχι ότι γλίστρησα, ίσως λόγω απειρίας.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Για όσους ενδιαφέρονται για το Reebok Energy X, κάποια πρώτα σχόλια σχετικά με το sizing.

Κατ’ αρχάς, το παπούτσι βγαίνει μόνο σε full US size, δηλαδή 6-7-8-9-10-11-12. Παραπάνω δεν έχει (!!!).
    Άρα σε EU, δεδομένης της αναντιστοιχίας της Reebok, πάει σε 37.5-39-40.5-42-43-44.5-45.5.

Η γραμμή είναι ελαφρώς μακρύτερη, όχι όμως όπως στα Energy. Πήρα αναγκαστικά τα κανονικά μου cm και η εφαρμογή με χοντρή κάλτσα είναι καλή. Σίγουρα έχει λίγο παραπάνω χωρό μπροστά, midfoot και πίσω όμως κλειδώνει άψογα και τελικά είσαι συνολικά οκ.
    Θεωρώ ότι το ίδιο θα ίσχυε και με μισό κάτω, πιθανώς με λεπτύτερη κάλτσα. Άρα, καλύπτεται κι αυτός που φοράει 46 κανονικά.

20220418_131858

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Mizuno Wave Rider 25

ΚΑλησπέρα, απλά παραθέτω την πρόσφατη εμπειρία μου με τα ολοκαίνουρια, όμορφα και σε πολύ ωραίο χρωματισμό Wave 25. Τα 25άρια αν και περσινό μοντέλο, ακόμα καλά κρατούν, το βρήκα και σε καλή τιμή στα 119 Ε από 170 ένα χρόνο πριν ακριβώς.

Το πρώτο που παρατήρησα έπειτα από 3-4 12άρια έως 16άρια σε άσφαλτο (πάντα), που έκανα για να τα στρώσω μέχρι και τον Ημί στο Ναύπλιο που συμμετείχα, ήταν η εξαιρετική διαπνοή, σχεδόν δεν…ίδρωνε το σοσόνι, όταν στα Novablast II και ιδιαίτερα στα Reebok Floatride Energy 3 η κάλτσα με το πόδι έκαναν μπάνιο…. Ειδικά στο Reebok!

Από εκεί και πέρα θετική εντύπωση άφησε η άνεση και πολύ θετική εντύπωση το γεγονός πως το παπούτσι αγκάλιασε όλο το πόδι από την πρώτη στιγμή χωρίς οποιοδήποτε πόνο σε δάχτυλο ή αλλού, όπως συνέβη τόσο με τα καινούρια, τότε, Novablast ΙΙ, όσο και κυρίως με τα Reebok! Το φόρεσα και απογειώθηκα με πολύ καλό χρόνο για τα δικά μου δεδομένα, χωρίς κανένα πρόβλημα!

Με την πάροδο των χλμ το πάτημα δεν αλλάζει προς το χειρότερο, δείχνει να βολεύεται ακόμα καλύτερα το παπούτσι, στον Ημί παρατήρησα πως με κρατούσε το παπούτσι απροβλημάτιστα , ειδικά εκεί προς το τέλος, που προσπαθούσα όπου μπορούσα να επιταχύνω με ταχύτητες κοντά στα 12-15 χλμ. Ξεκούραστο ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα, δεν ήθελα να το αποχωριστώ για να ξεκουράσω τα πόδια μου. Κανένα επίσης πρόβλημα με την πρόσφυση, βέβαια ο βασιλιάς Novablast II σε αυτόν τον τομέα δεν ξέρω αν πιάνεται και αν θα διαρκέσει στο καινούριο Mizuno αυτή του η ικανότητα και στις επόμενες 2-3 εκατοντάδες δρομικών χλμ.

Γενικά το παπούτσι έδειξε πως θα συνέχιζε χωρίς περιορισμούς ολόκληρο τον Μαραθώνιο, άνεση και αντικραδασμικότητα ήταν εμφανείς, επιστροφή ενέργειας επίσης, ειδικά σε πατημένα κομμάτια. Για ουδέτερο πάτημα.

Για την τιμή του πολύ καλό συνολικά, περισσότερα δεν επιτρέπει η ημιμάθειά μου να παραθέσω.

Ευχαριστώ για ανάγνωση.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 961 έως 975 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.