- Αυτό το θέμα έχει 1,532 απαντήσεις, 155 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 ημέρες, 20 ώρες πριν από τον χρήστη
dimitris.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
2 Αυγούστου 2022 στις 11:22 #126460
geomaz
ΣυμμετέχωνΩωωωω… Χαχαχα!!
Ποτε λες να κυκλοφορήσει αυτό Νίκο;
Το 22 ή 23 πιστευεις;2 Αυγούστου 2022 στις 13:31 #126461Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΛογικά στο 2ο μισό το ’23.
FF tUrbo και από κάτω Blast+. Άγνωστο αν θα έχει πλάκα.2 Αυγούστου 2022 στις 14:24 #126462naftony
ΣυμμετέχωνΕκεί που έχεις ψιλοκαταληξει σε παπούτσι για καθημερινό και long run (ride 15), τσουπ… έρχεται νέα βόμβα (novablast) και πάλι απο την αρχή. Επίσης για το νέο asics glideride 3 βλέπω πολύ καλές κριτικές. Μήπως να τα πάρω όλα και να ησυχάσω ;
2 Αυγούστου 2022 στις 15:39 #126463Nikos Pilikas
Συντονιστής@tonykyr Δεν ξέρω τι είναι το GR3 αλλά το Novablast είναι ίσως το πιο σύγχρονο (uptempo) trainer τη αγοράς.
2 Αυγούστου 2022 στις 16:03 #126464naftony
ΣυμμετέχωνΠεριμένουμε λοιπόν το review με αγωνία. Το novablast 1 εξαιρετικό, αλλά σε αποστασεις άνω του ημιμαραθωνίου μου φαινόταν λίγο κουραστικό, ίσως λόγω βάρους ή αστάθειας, δεν ξέρω. Το nova 3 μπορεί να είναι αυτό που θέλω
2 Αυγούστου 2022 στις 16:49 #126465Konstantinos
ΣυμμετέχωνΜετά τις αρχικές εντυπώσεις του Διαχειριστή και επιθυμώντας να εκμεταλλευτώ τις εκπτώσεις για παπούτσι για τον ΑΜΑ, δοκίμασα σε κατάστημα το Novablast 3. Διέκρινα μια αστάθεια πίσω που με αποθάρρυνε, ίσως φταίει ότι δεν έχω φορέσει αντίστοιχο παπούτσι στο παρελθόν. Το ίδιο συνέβη και με το (2) και τότε κατέληξα στο Glideride 2, πολύ σταθερό, χωρίς να το μετανιώσω μέχρι στιγμής. Το ίδιο, εκτός απροόπτου, θα γίνει τελικά και πάλι με το GR3, αφού διαβάζω ότι βελτιώθηκε όπου έπρεπε. Αυτό που πιθανώς παίζει ρόλο είνα ότι δεν με απασχολεί πολύ ο uptempo ρυθμός, αλλά το αργό και νωχελικό τρέξιμό μου για να καλύψω αποστάσεις από 20 έως 42. Και η μαμά εταιρεία για μεγάλες αποστάσεις το προσανατολίζει.
2 Αυγούστου 2022 στις 16:51 #126466Nikos Pilikas
Συντονιστής@konstntinos Οποιοδήποτε μαλακό παπούτσι το πας νωχελικά, θα είναι ασταθές πίσω.
Οπότε σοφή επιλογή το GR, Κων/νε.2 Αυγούστου 2022 στις 17:26 #126467Alkis
ΣυμμετέχωνΈλεγα ότι δύσκολα θα ξεκολλήσω από το invisible αλλά με τόσα καλά καινούργια παπούτσια…Να έρθει και το more v4 της New balance και μετά ότι αποφάσισει…..ο Νίκος 😁
3 Αυγούστου 2022 στις 14:50 #126468dimitris
ΣυμμετέχωνΝίκο το novablast 3 σε σύγκριση με το invincible είναι πιο μαλακό πιστεύεις;
3 Αυγούστου 2022 στις 15:00 #126469Nikos Pilikas
Συντονιστής@papos Όχι, δεν είναι, Δημήτρη. Ούτε και αντίστοιχη επιστροφή ενέργειας έχει. Βασικά δε θεωρώ ότι υπάρχει παπούτσι <40mm μαλακότερο από το Invincible. Είναι όμως αρκετά κοντά το Asics και μάλιστα, με πιο κοντρολαρισμένη συμπεριφορά. Το Invincible έχει αποδειχθεί “too much” για αρκετούς, είτε σαν αίσθηση είτε στον τρόπο που χρεώνει τα πόδια, λόγω softness.
Το ΝΒ3 δεν έχει “εάν και εφόσον”.
Χθες έκανα 100άρια ανηφόρες και μετά ευθείες. Πήγαινε μια χαρά κι εκεί αλλά σ’ αυτούς τους ρυθμούς δεν βοηθούσε καθόλου το φαρδύ toe box.Νίκο το novablast 3 σε σύγκριση με το invincible είναι πιο μαλακό πιστεύεις;
3 Αυγούστου 2022 στις 17:28 #126470naftony
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σας. Νέο ανανεωμένο feedback για τα παπούτσια που χρησιμοποιώ:
– NB More V3 (1000 χλμ). Μικρή φθορά στη εξώσολα. Ο αφρός ακόμα ζωντανός, έστω για recovery. Κατάπιε ατελείωτα αργά χιλιόμετρα και τα πόδια πάντα σε καλή κατάσταση.
– NB rebel V2 (720 χλμ). Μικρή φθορά στη εξώσολα, καμία φθορά στο upper. O fuelcell έχει κάτσει ελαφρώς αλλά ακόμα θα βγάλει 100-150 χλμ. σίγουρα και βλέπουμε.
– NB fuelcell TC (640 χλμ). Σχεδόν ανύπαρκτη (!) φθορά στην εξώσολα και η αίσθηση σχεδόν όπως στην αρχή. Δεν με βόλεψε πολύ ως daily trainer, λόγω ακαμψίας είναι κουραστικό. Από marathon pace όμως και άνω αλλάζει χαρακτήρα και γίνεται απολαυστικό.
– ΝΒ RC Elite V2 (565 χλμ). Μικρή φθορά στη εξώσολα, αίσθηση όπως στην αρχή. Τι να πεις εδώ, ότι προπόνηση και να κάνεις, ακόμα και αν βαριέσαι του θανατά και δεν θες με τίποτα να πας για τρέξιμο, το φοράς και καταλήγεις με το χαμόγελο. Δεν είναι τόσο γρήγορο και επιθετικό όσο το vaporfly next που έχω δοκιμάσει, αλλά όποτε το τρέχω είναι σαν να παίρνω χαπάκι ευεξίας, τόσο πολύ μου αρέσει.
– Scechers razor + (120χλμ). Γίνεται ένα παπούτσι που δεν είναι super shoe να είναι γρήγορο, άνετο και πανάλαφρο και ταυτόχρονα ευγενικό με τα πόδια; Γίνεται. Αρκεί να βάλεις κορδόνια της προκοπής γιατί με αυτά που έχει η εφαρμογή χαλαρώνει ελαφρώς με την ώρα. Ειδικά σε ρυθμούς κατωφλιού πάει για πλάκα. Πολύ καλή επιλογή
3 Αυγούστου 2022 στις 17:44 #126471Alkis
ΣυμμετέχωνΈχω την αίσθηση ότι το επερχόμενο more v4 της New balance θα είναι φανταστικός καθημερινος προπονητής
Μέχρι τότε… μόνο invisible 😁4 Αυγούστου 2022 στις 15:07 #126479Lefteris
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα!
Φέτος σκοπεύω να τρέξω τον πρώτο μου Μαραθώνιο (ΑΜΑ). Οι καμπύλες με βγάζουν για ρυθμό 5:30 αλλά σκοπεύω να πάω πιο συντηρητικά.
Ψάχνω ένα παπούτσι να με βοηθήσει λίγο. Πήρα τα endorphin speed 3 αλλά μου ταιριάζουν καλύτερα τα Novablast 2 και τα Reebok Floatride X οπότε θα τα δώσω.
Είμαι λίγο ιδιότροπος στην εφαρμογή και τα παπούτσια που δοκίμασα και δεν με ενοχλούν είναι:
1. New Balance RC Elite V2
2. Adidas Prime X
3. Vaporfly Next 2 (εδώ ένιωσα μια μικρή ενόχληση στην καμάρα όπου το παπούτσι στενεύει πολύ και έχει λίγο ρίσκο)Με τον ρυθμό μου και με δεδομένο ότι είμαι 1,86 90kg (αρκετά από αυτά είναι μυικά) έχει νόημα να κοιτάω σε super shoes; Θα δω κάποιο όφελος;
ΥΓ: Πήρα τα Endorphin Tempus για recovery runs και τα θεωρώ πολύ αξιόλογα. Ελαφριά, πολύ σταθερά, έχουν ένα αισθητό bounce και δείχνουν ανθεκτικά.
4 Αυγούστου 2022 στις 15:41 #126480Nikos Pilikas
Συντονιστής@lefterisant Είναι ακόμη νωρίς για τέτοια απόφαση. Κάνε 1-2 LRs με καθένα από αυτά και δες ποιο σε διατηρεί σε καλύτερη κατάσταση.
Σαν σόλα, το VF υπερέχει σε μείωση της κόπωσης, με το Prime X να είναι κοντά. Υστερούν όμως σε σταθερότητα, οπότε πρέπει να το δεις κι αυτό. Το ΝΒ πάντως έχει το πιο “φυσικό” πάτημα απ’ τα τρία.4 Αυγούστου 2022 στις 17:40 #126481Λάμπρος
ΣυμμετέχωνΠροφανώς δεν ενδείκνυται για τους heel strikers…
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.