- Αυτό το θέμα έχει 1,666 απαντήσεις, 165 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 μήνες, 1 εβδομάδα πριν από τον χρήστη Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
4 Αυγούστου 2022 στις 17:50 #126482Nikos PilikasΣυντονιστής
Άκουσα ότι σου δίνουν μαζί και ένα κουπόνι για 10 φυσιοθεραπείες αχιλλείου.
Προφανώς δεν ενδείκνυται για τους heel strikers…
4 Αυγούστου 2022 στις 20:05 #126483skandiΣυμμετέχωνΥπαρχει καποιο μαγαζι στην Αθηνα που μπορουμε να δοκιμασουμε το RC Elite?
10 Αυγούστου 2022 στις 17:48 #126497KonstantinosΣυμμετέχωνΚαλησπέρα,
Υπάρχουν γνώμες για το Hoka Clifton 8? Ένα υποτίθεται δημοφιλές παπούτσι, χωρίς όμως την τελευταία τεχνολογία στο υλικό της σόλας. Δικαιολογεί τα πάρα πολλά θετικά σχόλια που υπάρχουν? Ανάμεσα τους διαβάζω περιστασιακά και για κάποια θέματα εφαρμογής, αντοχής, κλπ. Το εξετάζω, ο αρχάριος, για LRs και Μαραθώνιο, χαμηλής επίδοσης ~6km+/min. Αν εξαιρέσουμε τα supershoes, αποτελεί η όχι μια εξαιρετική πρόταση στην τιμή του?
Ευχαριστώ.10 Αυγούστου 2022 στις 19:36 #126498AlkisΣυμμετέχωνΝομίζω ότι ο αφρός του πλέον είναι εντελώς παρωχημένος.Το original Clifton υπήρξε το αγαπημένο μου παπούτσι αλλά αφενός και σε κάθε επανέκδοση το κάνανε χειρότερο(βαρύτερο, κακή διαπνοή,πιο σκληρό πάτημα) αφετέρου έχουν περάσει πολλά χρόνια και πλέον υπάρχουν πολλά και καλύτερα παπούτσια κατά την γνώμη μου.
Θα το χρησιμοποιούσα για περπάτημα,αλλά όχι για τρέξιμο αφού δεν προσφέρει κάποιο (boost)η σόλα του.10 Αυγούστου 2022 στις 21:34 #126499KonstantinosΣυμμετέχωνΕυχαριστώ για το σχόλιο.
Ίσως στην κριτική παίζει ρόλο και η εμπειρία που έχει κάποιος με ανώτερης κατηγορίας παπούτσια. Πάντως το έχω δει αρκετά και έξω στο δρόμο, πολλές φορές σε μεγαλύτερης ηλικίας αθλούμενους.11 Αυγούστου 2022 στις 02:50 #126500AlkisΣυμμετέχωνΣίγουρα το φοράνε πολλοί σε όλο τον κόσμο αφού πρόκειται για ένα παπούτσι θρύλος που στην αρχική του μορφή ήταν πρωτοποριακο .Τώρα πλέον όμως θα πρέπει να ανανεωθεί ριζικά.
Ξέχασα να αναφέρω ότι λόγω της σύνθεσης του αφρού(EVA)μετά από 400,500χιλιομετρα η σόλα κάθεται εντελώς.Θεωρω ότι αν κάνεις συστηματικά αρκετά χιλιόμετρα είναι κρίμα να δώσεις 130 ευρώ για ένα παπούτσι που θα σού κρατήσει λίγο καιρό.
Στα συν του ότι είναι πάρα πολύ σταθερό.11 Αυγούστου 2022 στις 20:43 #126503harris_vakΣυμμετέχωνΠρόσφατα αγόρασα 3 ζευγάρια hoka, εν όψει Σπάρταθλον.Δύο Clifton 8 κ ένα Rincon 3. Σχετικά με τα Clifton 8 στην αρχή με ενοχλούσαν στα μεταταρσια. Έπειτα από 300 περίπου χλμ το παπούτσι σταμάτησε να μ ενοχλεί.Η απορρόφηση κραδασμών που προφέρει είναι απίστευτη,οπως κ η σταθερότητα.Ετρεξα κ στο Κρονιο Πέρασμα 70km μ αυτά κ τα πόδια μου ήταν εντελώς ξεκούραστα. Για μαραθώνιο θα πήγαινα σε μοντέλο με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αλλά για υπεραποστασεις τα θεωρώ μονόδρομο.
Θεωρώ ότι μπορείς να βρεις αρκετά καλύτερο παπούτσι για μαραθώνιο.Τα Clifton στην καλύτερη προσφορά μπορείς να τα βρεις λίγο κάτω από 100€.
Ενα εντελώς διαφορετικό παπούτσι επίσης που αγόρασα είναι τα reebok energy 4, σε τιμή προσφοράς 50€-60€ τα προτείνω με κλειστά μάτια.- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 4 μήνες πριν από harris_vak.
11 Αυγούστου 2022 στις 20:52 #126507Nikos PilikasΣυντονιστής@konstntinos Κάποτε το Clifton αποτελούσε τον ορισμό του softness. Το ν1 ήταν παπούτσι-σταθμός, κόντρα μάλιστα στην εποχή του.
Πλέον είναι απλά ένα μαλακό παπούτσι ανάμεσα σε άλλα, εξίσου μαλακά ή και μαλακότερα. Σίγουρα δεν αποτελεί την κορυφαία επιλογη (κατ’ εμέ), δυσαρεστημένος όμως δεν θα μείνεις. Ιδίως αν δεν έχεις φορέσει πολλά μοντέλα για να συγκρίνεις. Κι είναι και πολύ σταθερό.Προσοχή μόνο στο χαμηλό drop, αν δεν έχεις ξανακατέβει τόσο.
11 Αυγούστου 2022 στις 23:29 #126509KonstantinosΣυμμετέχων@Alkis
@harris_vak
@Echetlos
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.@harris_vak
Το FE4, μετά και το review του Διαχειριστή, το έχω ήδη για τις μικρές αποστάσεις. Στην τιμή αυτή, το πήρα και για τη σύζυγο 🙂12 Αυγούστου 2022 στις 09:51 #126510OdysseasΣυμμετέχωνΣχετικά με το Clifton 8, επειδή και γω πήρα πριν μερικούς μήνες ένα ζευγάρι για χαλαρά και μεγάλα τρεξίματα, συμφωνώ ότι το παπούτσι δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο σε τεχνολογία αλλά είναι πολύ σταθερό και ξεκούραστο, θα το σύγκρινα με το Brooks Ghost που είχα πολύ παλιά, με την μεγάλη διαφορά βέβαια στο drop.
Από κει και πέρα κάτι που ίσως πρέπει να προσέξεις, είχα σκοπό να το παραγγείλω online χωρίς να το δοκιμάσω ξέροντας το νούμερο μου στα Hoka, και τυχαία μια μέρα που είχα πάει στο Attica, πέρασα μπροστά από τον χώρο της Hoka και είπα να το δοκιμάσω και είδα πως μου ήταν αρκετά στενό στο ύψος των μεταταρσίων πιέζοντας ιδιαίτερα το κότσι στο μεγάλο δάχτυλο. Δεν έχω κότσι, ούτε φαρδύ πόδι, αλλά για κάποιο λόγο το συγκεκριμένο παπούτσι με πίεζε αρκετά. Ίσως με τον καιρό να άνοιγε, αλλά για να είμαι σίγουρος βρήκα στο Internet και σε καλή τιμή, γύρω στα 100 ευρώ, το νούμερό μου σε wide και το παρήγγειλα και πραγματικά έκατσε στο πόδι μου όπως πρέπει.
Σε σχέση με τον μαραθώνιο τελευταία φορά είχα τρέξει με το Rocket X, με την μηδαμινή εμπειρία που έχω σε παπούτσια, το συγκεκριμένο για μένα ήταν το κάτι άλλο! Το οποίο ακόμη φοράω μετά από 700χλμ και αντέχει μια χαρά παρόλο που είναι πανάλαφρο και φαίνεται ψεύτικο. Στην Ελλάδα νομίζω δεν το βρίσκεις αλλά στα γνωστά σαιτ του εξωτερικού βρίσκεται γύρω στα 100-110 ευρώ, που για carbon είναι πολύ καλά!
20 Αυγούστου 2022 στις 20:44 #126517runwalkerΣυμμετέχων@Odysseas
Να σας ρωτήσω για το Clifton 8 που αναφέρατε.
Όταν λέτε σταθερό, προφανώς είναι κατάλληλο και για άτομα με ευαισθησία στα γόνατα;21 Αυγούστου 2022 στις 10:30 #126518giannis dΣυμμετέχωντο clifton ειναι ουδετερο παπουτσι φιλε μου ,δεν εχει υποστηριξη
21 Αυγούστου 2022 στις 13:19 #126519Nikos PilikasΣυντονιστήςΕίναι αρκετά σταθερό όμως, λόγω φαρδιάς πλατφόρμας.
22 Αυγούστου 2022 στις 09:31 #126520OdysseasΣυμμετέχων@runwalker αυτό που λέει ο Νίκος και ο Γιάννης, είναι σταθερό στο πάτημα του λόγω της φαρδιάς του πλατφόρμας, όχι ότι έχει κάποια στήριξη στην καμάρα, δεν είναι stability.
Τώρα όσο αφορά τα γόνατα είναι μεγάλη συζήτηση αλλά το γεγονός ότι έχει φαρδιά πλατφόρμα και σταθερό πάτημα είναι σίγουρα θετικό για τα γόνατα.
Απ΄ότι βλέπω πάντως γενικά τα Hoka τα εμπιστεύονται πολλοί που έχουν πρόβλημα με τα γόνατα.
Αυτό που θέλει προσοχή με τα Hoka, αν τυχών υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή έστω και ευαισθησία στους αχίλλειους, είναι το drop, που ενώ στα περισσότερα παπούτσια που ξέρουμε είναι 8-12 χιλιοστά, όλα τα Hoka έχουν 4-5
22 Αυγούστου 2022 στις 15:47 #126523geomazΣυμμετέχωνΕχω τονίσει επανειλημμένα ότι σε πολλες περιπτωσεις τα χαρακτηριστικά που δίνουν οι εταιρείες ως προς το high stack και το drop… Είναι ότι να ναι και συχνά μακριά από την πραγματικοτητα.
Πχ το metaspeed sky+ πέρα από το απαράδεκτο γεγονός ότι καμιά σχέση δεν έχει με τα 39 χιλιοστά που δηλώνει η εταιρεία ( φτέρνα) διαπιστώνεται και το προφανες ( αυτό που φαινόταν και από το πλαι όπως το κοιτας.
Ότι πλησιάζει το μηδενικό drop).Να ναι καλά ο άνθρωπος που μπαίνει στην επίπονη αλλά διαφωτιστική διαδικασία η οποία είναι με τον πιο “επιστημονικό” τρόπο και που δεν επιδέχεται καμια αμφισβήτηση:
https://runrepeat.com/asics-metaspeed-edge-plus
https://runrepeat.com/asics-metaspeed-sky-plus
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.