- Αυτό το θέμα έχει 1,666 απαντήσεις, 165 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 μήνες πριν από τον χρήστη Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
27 Οκτωβρίου 2022 στις 19:48 #127190ΛάμπροςΣυμμετέχων
Τι διαφορά είναι αυτή που κάνουν τα παπούτσια ρε παιδιά… Τον τελευταίο χρόνο κάνω όλες μου τις προπονήσεις με Nike Pegasus 37 και Brooks Glycerin 18 και πάντα ζορίζομαι στα κάπως πιο γρήγορα. Είπα λοιπόν να δοκιμάσω κάτι ξεχασμένα και σχεδόν αχρησιμοποίητα Saucony Virrata 2 και το αποτέλεσμα με άφησε άφωνο. Από τα ανοίγματα ακόμη η διαφορά ήταν τεράστια. Στα δε 800άρια πήγα πολύ άνετα 14” και 3 παλμούς κάτω σε σχέση με την τελευταία φορά που έκανα την ίδια προπόνηση στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η αίσθηση γενικά δεν είχε καμιά σχέση με αυτή που είχα σε παρόμοιες προπονήσεις με τα παπούτσια που προανέφερα. Θα έλεγα πως είχα ξεχάσει πως είναι να τρέχεις!
Για την ιστορία, γιατί περί ιστορίας πρόκειται, τα Saucony Virrata 2 κυκλοφόρησαν κάπου το 2014, ήταν σούπερ επιθετικά και στο minimal πνεύμα της εποχή τους, με βάρος 180γρ. και πιθανώς 4 drop με 20mm-24mm (γράφω πιθανώς, γιατί πολλά review έδιναν το drop στα 4mm αν και η εταιρεία στην ετικέτα του παπουτσιού γράφει μηδέν).1 Νοεμβρίου 2022 στις 08:01 #127203ANDREASΣυμμετέχωνΔιαβάζω πολύ καλές κριτικές για το asics Noosa tri 14 το οποίο το παρουσιάζουν σαν το αντίπαλο του hoka mach 5. Λένε μάλιστα ότι υπερέχει στο σύνολο σαν παπούτσι έστω και οριακά. Ποια είναι η γνώμη σας;
2 Νοεμβρίου 2022 στις 22:17 #127217OdysseasΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλους! Φίλος αγόρασε προχθές τα speed 3 για τον ΑΜΑ και μολις με 10 χιλιόμετρα στο στιβο εμφανισαν την φθορα που βλεπετε στην φωτο. το καφε γδαρσιμο που βλεπετε στα πλάγια δεν ειναι χρωμα η βρωμια, ειναι σαν ξεφλουρισμα…
τα πηγε στο κατάστημα που τα πηρε και του ειπαν πως θα στειλουν φωτογραφια στην εταιρια για να τους πουν αν θα δεχτουν την αντικατασταση τους. το προβλημα ειναι οτι ο φιλος μου βιαζεται για να τα στρωσει για τον ΑΜΑ. Ειναι φυσιολογικη αυτη η φθορα με μολις 10χλμ σε στιβο; το εχετε ξαναδει; Αν δεν του τα αλλαξουν υπαρχει περίπτωση να μην αντεξουν μεχρι τον ΑΜΑ;- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 1 μήνα πριν από Odysseas.
2 Νοεμβρίου 2022 στις 22:26 #127219Nikos PilikasΣυντονιστήςΦταίει η σχεδίαση της εξώσολας, που το λάστιχο δεν καλύπτει την κόγχη. Προφανώς είναι και heavy heel-striker ο φίλος, οπότε και να του το αλλάξουν, πάλι θα ξαναγίνει.
Παρ’ όλα αυτά, η φθορά είναι αισθητική, έχει ξυστεί απλά η μπογιά. Έτσι ήταν και στα δύο 4%. Δεν επηρεαζόταν όμως η λειτουργία της σόλας, ούτε και προχωρούσε παραμέσα το “σκάψιμο”.3 Νοεμβρίου 2022 στις 09:26 #127221OdysseasΣυμμετέχωνευχαριστώ Νίκο! Κάτι αντίστοιχο αλλά μετά απο πολλά χλμ και σε μεγαλύτερο βαθμο είχε παθει και με τα Kinvara, ενώ με τα Reebok FFE όπως και Adidas Boston, Adios, SL20 που φορούσε πιο παλιά παρα τα πολλα χλμ, πάνω από 1000, δεν είχε τετοιο θέμα
3 Νοεμβρίου 2022 στις 10:28 #127222weathermanΣυμμετέχωνΚαλημέρα. Αγόρασα πρόσφατα τα Salomon Phantasm, τα βρήκα προσφορά(75Ε) στο misterrunning. Είναι θεωρητικά ανταγωνιστικό του Saucony Speed και του Asics Magic Speed. Γενικά είναι ένα παπούτσι με μέτριο και σκληρό upper. Επειδή δεν υπάρχουν δομικά στοιχεία στο upper και επειδή το κολλάρο στον αχίλλειο είναι υποτυπώδες, το πόδι κλειδώνει μέσα στο σφιχτό και σκληρό upper. Παρόλα αυτά δεν ενοχλεί στο τρέξιμο, το πόδι κουμπώνει απόλυτα χωρίς προβλήματα. Μέσα στον αφρό υπάρχει μία πλαστική πλάκα(TPU Energy Blade) που καλύπτει τα 2/3 του ποδιού και καταλήγει μπροστά στα δάχτυλα σε τρεις λαβές. Στο τρέξιμο είναι αρκετά καλό, ελαφρύ, γρήγορο και εξαιρετικά κοντρολαρισμένο. Μάλιστα, αν κάποιος πατάει κέντρο ή μπροστά το τρέξιμο είναι απολαυστικό και το παπούτσι τον ωθεί να πάει γρήγορα. Δεν είναι ένα από τα super racer, αλλά με δεδομένη τη χαμηλή τιμή του το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για ένα αγωνιστικό μοντέλο, το Phantasm αποτελεί τίμια επιλογή.
https://www.misterrunning.com/en/salomon-phantasm-mens-running-shoes-alloy-lunar-rock-l41610400.html
4 Νοεμβρίου 2022 στις 21:20 #127234Nikos PilikasΣυντονιστήςΈχει κανείς το Speed 3;
Στο μπλε χρώμα μού μοιάζει σχεδόν μισό νούμερο μικρό στο μήκος. Δεν το έχω τρέξει βέβαια.4 Νοεμβρίου 2022 στις 23:10 #127237GreTsi31Συμμετέχων@echetlos σήμερα δοκίμασα τα pro 3 και τα speed 3. Δεν ξέρω πιο μπλε λες. Εγώ δοκίμασα ένα στρογγυλά και τιρκουάζ κορδόνια και μου φάνηκε μεγάλο σε σχέση με το Pro. Και τα δυο 45
4 Νοεμβρίου 2022 στις 23:21 #127239Nikos PilikasΣυντονιστήςΕεεε;
Εγώ δοκίμασα ένα στρογγυλά και τιρκουάζ κορδόνια
4 Νοεμβρίου 2022 στις 23:37 #127240GreTsi31ΣυμμετέχωνΌντως. Autocorrect φταίει. Το speed που δοκίμασα ήταν μπλε. Και τα κορδόνια του δεν ήταν τα συνηθισμένα. Ήταν στρογγυλά πολύχρωμα κάπως. Απλά ρώτησα αν εννοούσες αυτό το χρώμα.
4 Νοεμβρίου 2022 στις 23:52 #127241Nikos PilikasΣυντονιστής5 Νοεμβρίου 2022 στις 00:33 #127242GreTsi31Συμμετέχωνhttps://saucony.veto.gr/saucony-endorphin-speed-3-mens-shoes-s20756-65/ αυτό το χρώμα δοκίμασα
- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 1 μήνα πριν από GreTsi31.
5 Νοεμβρίου 2022 στις 20:27 #127246ΚαθηγητήςΣυμμετέχων[url=https://postimg.cc/9rDCGCVy][img]https://i.postimg.cc/9rDCGCVy/IMG-20221104-151410.jpg[/img][/url]
[url=https://postimg.cc/nXdrn0H1][img]https://i.postimg.cc/9f27tnKs/IMG-20221104-143613.jpg[/img][/url]Καλησπέρα σε όλους σας.
Παραπάνω 2 φώτος χίλιες λέξεις! 6 ζευγάρια εδώ και 1,5 χρόνο που μετασχημάτισαν έναν αξιοπρεπή ερασιτεχνισμό σε πρωτοφανείς προσδοκίες και σταθερή, συστηματική βελτίωση και πρόοδο στο τρέξιμο μεσαίων αποστάσεων.
Έκλεισα 30 ώρες με τα νέα μου “μωρά”, ένα ζευγάρι black orange Asics Novablast 3, 47 μέγεθος, 30cm.
Τα πήρα μέσω haeven of brands μέσα σε 2 24ωρα με αρκετό τρέξιμο, αλλά τα πήρα! Στα 135 Ε .
Σύντομες εντυπώσεις, έπειτα και από σχετική συζήτηση με τον μέντορα Νίκο:
Το παπούτσι είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ, εξαιρετικά εντυπωσιακό σε σχήμα, χρώμα και σχέδιο. Σοβαρός, ώριμος σχεδιασμός και εξαιρετικό το δέσιμο με το μαύρο και το πορτοκαλί. Δεν χορταίνω να το βλέπω, να το φοράω και να το…καθαρίζω! Τραβάει τα βλέμματα δε σε κάθε περίπτωση στους γνώστες.
Πολύ πιο ελαφριά αίσθηση σε σχέση με το Nova 2! Νομίζεις πως δεν έχει καμία σχέση σε αίσθηση, εφαρμογή, βάρος, ελαστικότητα κτλ. Ο σχεδιασμός της σόλας προς τα έξω μοιάζει μεν, αλλά μέχρι εκεί!
Έκανα δύο ήρεμα τρεξίματα 10-12 χλμ το καθένα χτές και σήμερα, πάντα σε άσφαλτο. Τα συμπεράσματά μου μέσα από το πρίσμα ενός ερασιτέχνη δρομέα, συγχωρέστε την ημιμάθειά μου, από εσάς μαθαίνω, εξαιτίας σας υπάρχω και βελτιώνομαι, ή, έστω, σταματώ να χειροτερεύω ως ασχολούμενος με το τρέξιμο.
1) Πολύ ελαφρύ το υλικό στο πάνω μέρος του παπουτσιού. Το φοράς και δεν χρειάζεται να το δέσεις πολύ, εφαρμόζει πολύ καλά, δεν υπάρχουν πόνοι από το δέσιμο, που συχνά είχα σε καινούρια παπούτσια στα πρώτα 100-150χλμ. Δεν δείχνει να χαλαρώνει το κορδόνι, είναι όμως σχετικά μακρύ, δεν ξέρω πως θα είναι μετά από άνοιγμα του παπουτσιού μετά από 200-300 χλμ. Γενικά είχα ανέκαθεν προβλήματα με όλα τα παπούτσια μετά από αρκετές εκατοντάδες χλμ. καθώς τα κορδόνια ακόμα και τέρμα σφιγμένα έδειχναν πολύ μακριά, χτυπούσαν αριστερά δεξιά και χαλαρωναν διαρκώς. Ελπίζω εδώ να μην έχουμε πρόβλημα. Η γλώσσα πολύ ελαφριά, δεν ενοχλεί, στο σφιχτό δέσιμο σχηματιζει μία μύτη στη μέση, δεν ενοχλεί, δεν ξέρω τι σημαινει αυτό.
2) Ποιοτικά δείχνει χαλαρό σε υλικά, ελαφρύ και , ειδικά στο μέρος πάνω από τα δάχτυλά, το ύφασμα δύσκολα θα αντέξει πολλά χλμ αν δεν προσέχεις χτυπήματα ή κάθε είδους κόγχες. Όμως ανταμείβεσαι σε ελαφριά αίσθηση κατά το τρέξιμο, εξαιρετικά άνετο!
3) Η σόλα ιδιαίτερα εύκαμπτη, ευαίσθητη αν πατήσεις κάτι μυτερό….
4)Δεν μπορώ να κρίνω ακόμα τη συμπεριφορά στο βρεγμένο, έτρεξα και τις 2 μέρες σε στεγνή άσφαλτο και πεζοδρόμια.
5) Στα δικά μας τώρα:
-Εξαιρετικά άνετη και bouncy η σόλα. Νόμιζα πως φόραγα στο σπίτι μετά από πολύωρη χρήση παπουτσιών…μεταξωτές παντόφλες με αφρώδη σόλα. Άνετα το φοράς για περπάτημα, στην κυριολεξία δείχνει τεράστια τη διαφορά από τα κουρασμένα Wave 25 των απαιτητικών 1000χλμ που αντικατέστησε. Το φορούσα στο σπίτι και περπατούσα, έτρωγα, καθόμουν, σέρφαρα. Απίστευτο!
-ΚΑτά το τρέξιμο: Το παπούτσι σε σύγκριση με το 2 δείχνει πως ζητεί περισσότερη ταχύτητα από σένα για να σου δώσει και να σου επιστρέψει ενέργεια. Στα χαμηλά και χαλαρά ξεκινήματα στα πρώτα χλμ και μέχρι να επιταχύνω και να σταθεροποιήσω ρυθμό και να φτάσω τα τα 8+ έως 12+ χλμ δείχνει να μην βολεύεται, έχει και μία κλίση προς τα μέσα του ποδιού, σαν…αρνητικό κάμπερ στους τροχούς ενός αυτοκινήτου! Η σόλα ακούγεται δε χαρακτηριστικά στο πάτημα στην άσφαλτο, σε ακούν από τα 15 μέτρα να πλησιάζεις!
Πολύ άνετο, ξεκούραστο, κανένας κραδασμός σε πόδια, κάποιοι μικροπόνοι εξαιτίας των τελειωμένων προηγούμενων παπουτσιών τείνουν να εξαλειφθούν. Πραγματικά μπορείς να τρέξεις χωρίς κανένα πρόβλημα για τα πόδια σου για αρκετά χλμ, η σόλα δείχνει μετά τα πρώτα 4-5 να σκληραίνει και να ισορροπεί, ίσως να είναι ψευδαίσθηση και απλώς να βελτιώνεται πολύ η σταθερότητα , αφού μετά το 4ο χλμ ανεβάζω και κρατώ αρκετά γρηγορότερο ρυθμό. Πολύ άνετο φόρεμα και δέσιμο στο πόδι, το 2 ήταν σφιχτό επάνω μου, γενικά αυτό το 47άρι είναι κομμένο και ραμμένο για τα πόδια μου σε σχέση με το Nova 2 στο 47. Θέματα σταθερότητας δεν υπήρξαν, γρήγορα και απότομα ανοίγματα ή στροφές δεν έκανα, θέλω να δώ κι άλλα, θέλω να το δώ και σε βρεγμένο, αν και σπάνια τρέχω σε βροχή, πού να τη βρείς… Δείχνει περισσότερο αγωνιστικό και γρήγορο και λιγότερο προπονητικό, θεωρώ πως σε αγώνες με υψηλή και σταθερή μέση ωριαία ταχύτητα θα διαπρέψει για έναν αρχάριο και ερασιτέχνη, όπως εγώ.Συνοψίζοντας εξαιρετικά σταθερό, αλλά θέλει χλμ για να σου επιστρέψει, όσο γρηγορότερα, τόσο σταθερότερα και απροβλημάτιστα. Καταπληκτικό!
Ό,τι άλλο θέλετε με ρωτάτε, όλες οι εξειδικευμένες παρατηρήσεις του Νίκου επιβεβαιώνονται.
Σας ευχαριστώ για ανοχή και ανάγνωση του ερασιτεχνισμού μου.
Δικός σας,
Δαμιανός
6 Νοεμβρίου 2022 στις 10:12 #127248thodoris_tΣυμμετέχωνκαλημερα στην ομαδα, εχω μια ερώτηση, έχω βρει το vaporfly σε γυναικειο μοντελο σε πολυ καλη τιμη.ξέρετε αν υπάρχει διαφορα στο πλατος του παπουτσιου στην ίδια αντιστοιχια μηκους?
6 Νοεμβρίου 2022 στις 11:35 #127250Nikos PilikasΣυντονιστής@thodoristriantafillou Λογικά, όχι.
Αφού όμως το παίρνεις σπό το nike.com (σωστά;), έχεις δυνατότητα επιστροφής, ακόμη κι αν το έχεις φορέσει. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.