Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,306 έως 1,320 (από 1,366 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Echetlos
    Συντονιστής

Τι είναι το SS2;

dimitris765
    Συμμετέχων

saucony speed 2

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@dimitris765 Έχοντας “λίώσει” τα SS1 & SS2 θα επέλεγα τα VF2 ξεκάθαρα για αγώνα. Πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα.

@alkis73
    και εμένα αυτό ακριβώς με προβλημάτιζε και δεν προτιμώ plate στις καθημερινές προπονήσεις. Να μαθαίνει να δουλεύει σωστά το πόδι + να παίρνεις το κάτι παραπάων τη μέρα του αγώνα. Τώρα αν κάποιος τρέχει 1-2 φορές την εβδομάδα, για fitness δεν έχει και τόσο σημασία αν θα βάλει παπούτσι με μηχανική υποβοήθηση ή όχι, οπότε ας το ευχαριστήθεί!

Echetlos
    Συντονιστής

@dimitris765 Για εμένα δεν τίθεται καν σύκριση: Vaporfly.

Echetlos
    Συντονιστής

20230127_143758

Lefteris
    Συμμετέχων

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Έχω δοκιμάσει αρκετά παπούτσια και για αγωνιστικά τα Alpha Fly με έχουν βολέψει απίστευτα.
    Η Nike έχει τα Tempo Next σε καλή τιμή (-40% ενώ αν διαλέξεις και ένα προϊόν από μία προωθητική που τρέχει έχει επιπλέον -25%) οπότε βγαίνει στα 90€.

Το έχει κανένας; Έχει παρόμοια εφαρμογή με Alpha;

Θεωρητικά είναι το προπονητικό αδελφάκι των Alpha με νάιλον πλάκα και react + ZoomX αφρό.
    Για tempo το σκέφτομαι.

AlexFocus
    Συμμετέχων
    Echetlos
    Συντονιστής
    Χαρης
    Συμμετέχων

Καλησπερα σας.
    Βρηκα κατα λαθος τη συγκεκριμενη ιστοσελιδα ψαχνοντας για παπουτσια.Αποσα εχω διαβασει, πραγματικα κανετε πολυ καλη δουλεια ειδικα για τους νεους στο χωρο.Οσο αφορα το ατομο μου ,ειμαι πρωην μπασκετμπολιστας ,ο οποιος λογω τραυματισμου και χειρουργειου στο γονατο(ρηξη χιαστου κ χονδρου) το εριξα στο τρεξιμο καθαρα για αποφυγη τραυματισμων μιας και οι πιθανοτητες μειωνονται σε σχεση με ενα ομαδικο αθλημα οπως το μπασκετ.Στο δια ταυτα για να μη σας κουραζω.
    Τα τελευταια χρονια τρεχω περιπου 3 φορες την εβδομαδα 5 εως 10 χλμ τη καθε φορα.Φετος μιας κ βρεθηκε η καταλληλη παρεα επεσε στο τραπεζι η συμμετοχη στο μαραθωνιο.Και καπου εδω θελω τη βοηθεια απο τους ειδικους εδω μεσα.
    Ψαχνω παπουτσια τα οποια θα εχουν τις παρακατω προδιαγραφες:

1)ΜΑΞΙΜΟΥΜ ανεση και cushioning μιας κ εχω κανει χειρουργειο στο γονατο οπως προειπα.
    2)Δε με ενδιαφερουν οι επιδοσεις, ουτε να ειναι ενα “γρηγορο” παπουτσι. Δε με ενδιαφερει κατι τετοιο παρα μονο η ανεση στο πατημα για αποφυγη καταπονησης στα ποδια και δη στο γονατο.
    3)Εχω ουδετερο πατημα ,ειμαι γυρω στο 193 ,87 κιλα με σχετικα αδυνατα ποδια.
    4)Δε με ενδιαφερει αν ειναι φτηνα ή ακριβα, αρκει να ειναι τα καταλληλα για το λογο που τα θελω.(3 φορες την εβδομαδα ,τα χλμ που τρεχω κ 1 φορα για το μαραθωνιο σε ταχυτητες περιπου 6 λεπτα /χιλιομετρο).Εννοειται οτι το τελευταιο 3μηνο πριν τον αγωνα θα ανεβασω και χλμ και θα γινει ενδυναμωση στα ποδια

Ακουω γνωμες και θα επιλεξω με βαση τη δικη σας εμπειρια επι του θεματος, μιας και ηδη πολλοι απο εσας εχετε δοκιμασει παρα πολλα μοντελα παπουτσιων.
    Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 μήνα, 1 εβδομάδα πριν από Χαρης.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 μήνα, 1 εβδομάδα πριν από Χαρης.
    dpap147
    Συμμετέχων

Καλησπέρα. Θα ξεκινήσω από το σημείο 4): Με 25χλμ τη βδομάδα δεν τρέχεις μαραθώνιο. Αν το επιχειρήσεις μάλλον θα πάθεις κάτι και στο άλλο γόνατο…
    Πολύ φιλικά στο λέω… δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο. Αν αποφασίσεις να αναπροσαρμόσεις την προπόνησή σου μετά μπορείς να κάνεις έρευνα για το κατάλληλο παπούτσι (είναι βήμα δεύτερο δηλαδή) και να είσαι σίγουρος ότι θα λάβεις από εδώ μέσα τις καταλληλότερες απαντήσεις (παθών!).

Χαρης
    Συμμετέχων

Καταρχας σε ευχαριστω για τη συμβουλη ,αλλα εξυπακουεται οτι θα ανεβασω χλμ και φυσικα θα κανω και ενδυναμωση στο γυμναστηριο.Απλα εγραψα οτι δε μενδιαφερουν οι επιδοσεις, παρα μονο ο τερματισμος χωρις τραυματισμους.(Αυτα για την επιλογη παπουτσιων)

Echetlos
    Συντονιστής

@harmim Χάρη, καλωσήρθες. Έτσι, να πληθαίνουμε οι πρώην μπασκετμπολίστες.

Προσωπικά θα πρότεινα κάτι που να μην είναι υπερβολικά μαλακό, για να έχει και μια σταθερότητα. Την χρειάζεσαι στην περίπτωσή σου.
    Δες Saucony Triumph και Shift, Asics Nmbus 25 και GlideRide 3, NB 1080, Brooks Glycerin.
    Το καλύτερο είναι να βρεις ένα κατάστημα που να έχει και διάδρομο να τα δοκιμάσεις.

Χαρης
    Συμμετέχων

Το μοναδικό που γνωρίζω με διάδρομο, είναι στο Golden hall,αλλά δεν Έχει Nb.Ξερετε κ κάποιο άλλο κατάστημα (με διάδρομο) να μου προτείνετε?
    Διαβάζω καλά σχόλια για τα Nb και θα ήθελα να τα δοκιμάσω. TΑ Triumph τα έχω τρέξει κ είναι ικανοποιητικά.Στη παρούσα φάση είμαι κάτοχος nimbus 24, αλλά διαβάζω πολύ καλά σχόλια για τα υπόλοιπα που προτείνετε, με σκέτη σόλα αφρου χωρίς gel κ θα ήθελα να πάω σε μια τέτοια λυση

Echetlos
    Συντονιστής

Το Outrun στην Μαρίνα του Φλοίσβου έχει διάδρομο και τα πάντα από μοντέλα.
    Ούτε και το Nimbus 24 έχει Gel, παρά ελάχιστο.
    Για κάποια απ’ αυτά που αναφέρω, υπάρχουν και reviews.

Χαρης
    Συμμετέχων

Ναι,τα έχω διαβάσει κ είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα κ σε ευχαριστούμε.. Με τη πρωτη ευκαιρια θα παω Φλοίσβο να τα τσεκάρω. ΣΕ ευχαριστώ πολυ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,306 έως 1,320 (από 1,366 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.