Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,336 έως 1,350 (από 1,667 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Panos P
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους και καλή Σαρακοστή! Πρώτο μου ποστ, αν και σας διαβάζω καιρό 😀 Θα ήθελα την άποψη σας για επιλογή παπουτσιού. Τα κιλά μου πάνω κάτω στα 90, ύψος 1.82 και οι χρόνοι πάνω κάτω (5αρι)04:30/χλμ, (10αρι)04:40/χλμ, (ημι)05:00/χλμ , πάτημα πίσω. Κάτοχος asics nb3(500χλμ) (απόλυτα ευχαριστημένος) και είμαι στην αναζήτησή ενός παπουτσιού με σκοπό τον πρώτο μου μαραθώνιο (Μ.Αλέξανδρο) με στόχο 05:30/χλμ. Σκεφτόμουν για τα speed3 αλλά κολλάω στο αν κάνουν για εμένα εξαιτίας αυτών που διαβάζω δεξιά αριστερά ( λόγω βάρους και ρυθμού). Άλλες επιλογές τις οποιες κοιτάζω : δεύτερο ζευγάρι nb3, new balance 1080v12 / more v4, hoka Clifton 9. Κάθε πρόταση δεκτή! Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! 💪

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@papakip Πάνο, καλωσήρθες!

Εγώ θα πρότεινα SC Trainer. Εξαιρουμένου του βάρους του, το οποίο μοιάζει και χαμηλότερο τρέχοντας, όλα τα χαρακτηριστικά του είναι ιδανικά για τον μέσο ερασιτέχνη στα 42Κ. Θα έχουμε και πολύ σύντομα review.
    Τα Speed σίγουρα είναι επιλογή αλλά νομίζω πως θα βόλευε καλύτερα σε λίγο πιο γρήγορο ρυθμό.

Panos P
    Συμμετέχων

Καλώς σας βρήκα ! ! 😃😃
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση , εννοείς αυτά; ->

https://www.newbalance.gr/el/andrika/papoutsia/running/fuelcell-supercomp-trainer_165068/?skuid=165076

Αν ναι, από νούμερο πως πάνε; Γιατί τα 29cm (46 νούμερο στα novablast3) μου τα βγάζει στο 45αρι 🤔

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@papakip Ναι, αυτό.
    Σε όλες τις εταιρείες τα 29cm είναι 45, πλην ελαχίστων. Επειδή όμως η εφαρμογή και το sizing του Nοvablast δεν είναι ενδεικτική, θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις το SC, για να δεις ποια είναι τα πραγματικά σου εκατοστά.

Alkis
    Συμμετέχων

@papakip
    Εγώ έχω ανέβει μισό νούμερο στα SC και πάλι μου είναι οριακά.
    Το ίδιο και στα RC elite,και στα Rebel.
    Θεωρώ ότι είναι λίγο πιο κοντό το μήκος στα New balance.
    Τουλάχιστον στα συγκεκριμένα.

Panos P
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση γιατί με βάση τις οδηγίες των μεγεθών της εταιρίας θα κατέβαινα μισό νούμερο και δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης δοκιμής. Θα αναμένω το review και αν βολέψει κάποια δοκιμή για το νούμερο.

Lagoutieris
    Συμμετέχων

μεταξύ speed 1 (με 650χλμ) και energy X (με 70χλμ) ποια θα προτείνατε για τον ήμι της Αθήνας? σκοπός απλά ο τερματισμός, με +-6:30 pace. είναι η συμμετοχή σε τέτοια αποσταση

Lagoutieris
    Συμμετέχων

**η πρώτη συμμετοχή μου

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@georkagian Γιώργο, δες Nimbus 25, GlideRide 3, Triumph, Shift, Glycerin, 1080.

Καλησπέρα σε όλους
    Μετά από μεγαααααλη απουσία από τα δρομικα δρώμενα σήμερα έφτασε ο κόμπος στο χτένι που λέμε και επανεκκίνησα τον εγκέφαλο μου για να αθληθω . Έχοντας βάρος πολύ πάνω από το φυσιολογικό 116 με 1.80 ύψος ψάχνω παπούτσι για να αντικαταστήσω το triumph 16 που έχω. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ

Geor
    Συμμετέχων

@Echetlos ευχαριστώ για την απάντηση σκέφτομαι για το shift3 που βρήκα σε καλουτσικη τιμή στα 120 αλλά αυτό έχει 4 ντροπ ενώ το triumph έχει 10 μήπως με δυσκολέψει συν ότι δεν ξέρω και για απορροφητικότητα λόγω βαρους… Έχει και και το σύστημα πίσω στη φτέρνα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@georkagian Κοίτα Γιώργο, στα κιλά που έχεις αυτή την στιγμή, χρειάζεται μία στιβαρή βάση και όχι μία πολύ μαλακή. Αλλιώς θα συμπιέζεται υπερβολικά και θα προκαλεί στάθεια. Cushioning έχει πολύ το Shift, έτσι κι αλλιώς.
    Το drop τώρα, είναι υποκειμενικό. Μπορεί να σ’ ενοχλήσει, μπορεί να μην το καταλάβεις καν.

dimitris
    Συμμετέχων

Αν πλύνω στο χέρι τα invincible με fairy και βούρτσα, υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί – σκληρύνει ο pebax;

Chris Rose
    Συμμετέχων

dimitris όλα τα παπούτσια μου(και το invincible) τα πλένω σε ειδικό πρόγραμμα στο πλυντήριο(40 βαθμοί 800 στροφές)εδώ και χρόνια συνήθως κάθε 100 χλμ., και ουδέποτε είχα κάποιο πρόβλημα. Ούτε οι κόλλες φεύγουν, ούτε ο αφρός σκληρένει ούτε το πάνω μέρος έχει ποτέ πάθει κάτι.

dimitris
    Συμμετέχων

Ωραία Χρήστο. Σε ευχαριστώ πολύ

Για πείτε ρε παιδιά καμία ιδέα για παπούτσια. Τα θέλω για για πολύωρο αγώνα όπου ο ρυθμός θα είναι αργός 6 με 7 λεπτά το χιλιόμετρο. Ειμαι1.75 και 68 κιλά. Γλυκοκοιταω τα tiumph 20 να πω την αλήθεια αλλά τ αθεωρω λίγο βαριά. Σε προηγούμενο πολύωρο αγώνα είχα τρέξει με τα speed 2.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,336 έως 1,350 (από 1,667 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.