- Αυτό το θέμα έχει 1,666 απαντήσεις, 165 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 μήνες, 2 εβδομάδες πριν από τον χρήστη Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
13 Ιουλίου 2023 στις 14:23 #128917Nikos PilikasΣυντονιστής
@hypnox Ε πες και κάτι παραπάνω… Με το τσιγκέλι θα σ’ τα βγάζουμε..?!? 😀
13 Ιουλίου 2023 στις 17:00 #128918SteliosΣυμμετέχων@Echetlos
Το παπούτσι θα το παρομοίαζα με λιμουζίνα που μπορεί να πάει πολύ γρήγορα όταν θέλει.
Το επάνω μέρος είναι σαν του metaspeed sky+ απλά λιγο πιο δεμένο.
Τα κορδόνια χωρίς να είναι κακά, ειναι πολυ λεπτά και δεν συνάδουν με την ποιότητα του παπουτσιου. Lockdown με lace lock που κάνω παντα εγώ, μια χαρά.
Μέγεθος, ορισμένοι λένε πως είναι μακρύ… Εμένα μου φάνηκε λιγότερο μακρύ από το nova blast 2 όποτε TTS.
Το παπούτσι αν δε το ξέρεις τότε ορκιζεσαι πως έχει plate μέσα. Είναι άκαμπτο αν προσπαθήσεις να το πιέσεις.
8 αρι drop με 45/37 το οποίο κάτω έχει ένα στρώμα ff blast+ και όλος ο υπόλοιπος αφρος είναι ff turbo δλδ ο αφρος των Metaspeed αλλά χωρίς plate . Στη σολα έχει τη σχεδίαση του novablast αλλά το trampoline effect τώρα προέρχεται από τον αφρό.
Τώρα στο τρέξιμο… ΠΕΤΑΕΙ….δεν έχει την επιστροφή ενέργειας του Prime x αλλά δεν είναι και πολυ μακριά. Επίσης απύθμενο το βύθισμα (εντάξει είμαι και 69 κιλά) και ρολαρει πολυ πιο δρομικα στο ποδι. Η κίνηση γίνεται αβίαστα και ξεχνάς ότι το φοράς.
Το τρομαχτικό με το superblast που δεν ξέρω πως το έκαναν είναι 1) το βάρος, (250 γρμ σε 44 η US 10) και 2) το ποσο σταθερό είναι.
Χωρίς υπερβολή είναι το πιο σταθερό παπούτσι που έχω βάλει ποτέ. Εχθές σε 300αρι στάδιο με 4 διαδρομές που σημαίνει πολυ κλειστές στροφές σε ρυθμό 3:40-3:50 δεν πλαγιασε ποτε μα ποτε το ποδι μου… Προσπαθουσα πραγματικά να το κάνω να γυρίσει έστω και ελάχιστα και δεν τα κατάφερα.
Συνοπτικά κάνει τα πάντα, ξεκίνησα με 5/χλμ και έτρεχα από 4:20 έως 3:30. Δε με προβληματισε πουθενα και σε κανένα ρυθμό.
Δε το δοκίμασα σε long αλλά νομίζω πως θα έτρεχα μαραθώνιο άνετα με αυτό.
Αν αξίζει τα λεφτά του; για εμενα δεδομένου πως μπορείς να κάνεις τα παντα με αυτό, να σου έχει ξεκουραστα τα ποδια οπως το prime x ,να έχεις τέτοια σταθερότητα και να τρέξεις και αγώνα τα αξίζει. Ο κόσμος λέει γιατί τόσα λεφτά αφου δεν έχει plate , δε σκέφτεται όμως πως είναι ευκολο να κάνεις snappy και γρήγορο ένα παπούτσι αν πεταξεις στον αφρό ένα plate για να σταθεροποίησει το super foam. Το δυσκολο ειναι να φτιάξεις ένα τέτοιο παπουτσι χωρίς plate και το suberblast είναι ένα πολυ γρήγορο, απορροφητικό, ελαφρυ και σταθερό παπουτσι.
Υ. Γ. Θεωρώ πως θα βγάλει άνετα 400-450 αποδοτικά χιλιόμετρα πριν κάτσει λίγο ο αφρος. Μετά μπορεί να φτάσει μέχρι και 600+ απλά θα χάσει σε απόδοση λίγο.13 Ιουλίου 2023 στις 17:44 #128919Nikos PilikasΣυντονιστήςΈτσι όπως το περιγράφεις μου είχε φανεί κι εμένα, που το είχα τρέξει 3′ σε διάδρομο. Σα να ειχε πλάκα.
Δεν μου είχε φανεί τόσο squishy όσο λες αλλά το πήγαινα αργά.
Σε μπελάδες μ’ έβαλες…13 Ιουλίου 2023 στις 17:53 #128920SteliosΣυμμετέχωνΔεν είναι squishy . Πιο πολυ μου θυμίζει ο αφρος light strike pro και όχι zoomx.
Θέλει και σπάσιμο καμια 30αρια χλμ. Δεν το λες μαλακο το παπουτσι , ουτε σκληρό, είναι ισορροπημένο και πολυ απορροφητικό και λόγο βάρους και σταθερότητας μπορεί να παει γρήγορα.
Περίμενε γιατί πεφτουν οι τιμές. Εγώ το πηρα 157.13 Ιουλίου 2023 στις 18:38 #128921Nikos PilikasΣυντονιστήςΑ οκ, επειδή έγραψες ότι το βύθισμα είναι απύθμενο. Λάθος κατάλαβα.
Λογικό άλλωστε, δεν θα μπορούσε να δουλέψει σαν plated αν είχε μεγλάλη συμπίεση.Είχα εξ αρχής (κι έχω) ένα 30% στο sportistas αλλά πάντα το προσπερνούσα το Superblast, για κάποιον λόγο.
15 Ιουλίου 2023 στις 09:13 #128929FotisLvΣυμμετέχωνΚαλημέρα σε όλους, ασχολούμαι τα τελευταία δύο χρόνια πιο εντατικά με το τρέξιμο, με στόχο να κατέβω Αθήνα για τον 1ο μου Μαραθώνιο στον οποίο αρχικά θέλω να τερματίσω και μετά να επιτύχω και το στόχο που έχω βάλει (3:30 ώρες). Οπότε οι προπονήσεις γίνονται γύρω από αυτούς τους ρυθμούς. Αυτή την στιγμή μέρος της καθημερινής προπόνησης βγαίνει με το Nike Vaporfly 2 (tempo-διαλειματικες)-δεν ξέρω αν κάνω καλά! Θα ήθελα ένα δεύτερο παπούτσι το οποίο θα μπορώ να χρησιμοποιήσω και σε LR. Είμαι ανάμεσα σε Adizero Adios 8, Adizero Boston 12 και Saucony Speed 3. Θα ήθελα την γνώμη σας περί αυτών ή ακόμα και άλλη πρόταση σε ανάλογο budget. Ευχαριστώ πολύ!
- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 6 μήνες πριν από FotisLv.
15 Ιουλίου 2023 στις 09:58 #128931Nikos PilikasΣυντονιστήςΚαλωσήρθες, Φώτη.
Το αν πρέπει να κάνεις όλες τις ποιοτικές προπονήσεις σου με super shoes, είναι μεγάλη κουβέντα.
Οπότε ας πούμε ότι καλώς επιλέγεις να πας σε κάποιο μοντέλο με πλαστική πλάκα. Παίρνεις τα δυναμικά χαρακτηριστικά της, χωρίς όμως την μηχανική βοήθεια και τις ιδιαιτερότητες της carbon.Το Speed 3 είναι ίσως η κορυφαία επιλογή. Γνωστές οι αρετές του.
Το Boston 12 είναι πολύ καλό. Ισορροπημένο και ικανό ως trainer, αποκτάει εύκολα όμως ζωντάνια αν ανοίξεις. Κατ’ εμέ οι προπονήσεις που του ταιριάζουν περισσότερο είναι LRs με ρυθμό και προοδευτικά/εναλλασσόμενα τρεξίματα.
Το Adios 8 είναι πολύ πιο παραδοσιακό μοντέλο και απαιτεί περισσότερη δουλειά από τα πόδια. Σίγουρα καλύτερη επιλογή το Takumi.15 Ιουλίου 2023 στις 11:31 #128932FotisLvΣυμμετέχωνΚαλώς σας βρήκα κι ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, οπότε να πάω σε speed 3 και να αφήσω τα vapor μόνο για τους αγώνες, σωστά;
15 Ιουλίου 2023 στις 14:11 #128933Nikos PilikasΣυντονιστήςΦώτη, δεν θα έλεγα μόνο για τους αγώνες, θα μπορουσες και σε κάποιες πιο απαιτητικές προπονήσεις.
Απλά όχι τα πάντα με carbon plate.15 Ιουλίου 2023 στις 15:25 #128934FotisLvΣυμμετέχωνΚαι πάλι ευχαριστώ!
18 Ιουλίου 2023 στις 01:09 #128935BlackdogΣυμμετέχωνΚαλησπέρα γνωρίζουμε τίποτα για τα νέα brooks Hyperion;
18 Ιουλίου 2023 στις 17:08 #128936Chris RoseΣυμμετέχων22 Ιουλίου 2023 στις 09:50 #128938theolvs16ΣυμμετέχωνΚαλημέρα σε όλους. Μετά από το σχετικό review του Νίκου αγόρασα για τον ΑΜΑ (και γενικά για αγωνιστικό) το NB Elite V3. Έχω στόχο <4 ώρες και θέλω να πάω safe γιατί είχα ατυχίες τις 2 προηγούμενες φορές. Τώρα που ξεκινάω προετοιμασία θα έχω σε rotation ένα novablast 3 για τις καθημερινές προπονήσεις και ένα Speed 2 για τα LRs. Γενικά νομίζω είναι καλό πακέτο παπουτσιών για το επίπεδό μου. Αν αλλάζατε κάτι τι θα ήταν; Σκέφτομαι ότι ίσως χρειαζόταν κάτι εντελώς ουδέτερο για τα recovery αλλά από την άλλη το θεωρώ και υπερβολή.
Υ.Γ. Σταθερή αξία οι προτάσεις σου Νίκο. Δεν αγοράζω αν δεν διαβάσω τα review σου. Respect.
22 Ιουλίου 2023 στις 18:35 #128939Nikos PilikasΣυντονιστής@theolvs16 Να ΄σαι καλά συντρέχτη κι ευχαριστώ για την στήριξη, όπως και όλα τα μέλη.
Πληρέστατο το rotation, όλα versatile μοντέλα άλλωστε. Ακόμα και το Elite.
Καλή προετοιμασία να έχεις!23 Ιουλίου 2023 στις 13:07 #128942SO7ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα κ από μένα. Σχετικά αρχάριος και εγώ αλλά το παλεύω. Να διευκρινίσω πως ο ρυθμός τρεξίματος μου γενικά είναι στο 5:30. Περισυ έτρεξα πρώτη φορά μαραθώνιο και τερμάτισα στις 4,5 ώρες. Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν τα Saucony speed 2 k pro. Νομίζω με τα πρώτα ήμουν πιο ευχαριστημένος. Για αργό και καθημερινό τρέξιμο έχω τα zoom fly 4. Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο καλό? Είμαι ανάμεσα στα speed 3,zoom fly 5 και ASICS nimbus gel. Εννοείται είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις
- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 5 μήνες πριν από SO7.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.