Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 136 έως 150 (από 181 συνολικά)
  • Συντάκτης
    George Provo
    Συμμετέχων

Καλημέρα!! Ήμουν εθισμένος στα speed 3 και στο πολύ μαλακό τους πάτημα (έλιωσα 2 ζευγάρια και ήμουν στο κλικ να πάρω και τρίτο), αλλά ”κατάλαβα” ότι αν θέλω να βελτιωθώ περαιτέρω, έπρεπε να πάω σε κάτι λίγο πιο σκληρό (όχι πολυ σκληρό) και σίγουρα πιο responsive. Αυτό θα συμβούλευσα κ για σένα, που έχουμε κ σχετικά παρόμοιους χρόνους. Δοκίμασα διάφορα μοντέλα. Αρχικά απογοητεύτηκα από το speed 4, που μάκρυνε μπροστά αρκετά και μου φάνηκε, επίσης, σα να χαμήλωσε λίγο, γενικά δε μου άρεσε σαν αίσθηση. Clifton και mach x, μου φάνηκαν βαριά και αρκετά σκληρά και σκέφτηκα να δοκιμάσω για πρώτη φορά adidas, με το μοντέλο boston 12. Το παπούτσι είναι εξαιρετικό. Έχει το ιδανικό πάτημα, για να μεταβείς από πολύ μαλακούς αφρούς σε κάτι ενδιάμεσο σαν αίσθηση, αποκλείοντας το άλλο άκρο (σκληρό πάτημα ή carbon plate). To δοκίμασα μέχρι στιγμής σε LR (στο 5’15) και tempo (4’25-4’40) και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Έχει πολύ καλή ανταπόδοση, είναι σταθερό (continental σόλα) και άμα κλειδώσεις στο ρυθμό σου, βγαίνει άνετα η προπόνηση. Μάλιστα μετά από καμιά 100 χλμ μαλακώνει και 1 κλικ, κάτι που μου άρεσε. Μόνο μείον, το κολάρο που θα το ήθελα λίγο πιο εφαρμοστό στον αστράγαλο, όχι ότι το πόδι μου κολυμπάει μέσα, αλλά έτσι θα το ήθελα εγώ. Το συστήνω ανεπιφύλακτα για tempo και LR, ειδικά κάτω από 120€, που είναι τώρα η τιμή του! Απλά για σένα, θα έβαζα αστεράκι/ερωτηματικό για το αν θα σε βολέψει για τα γρήγορα κομμάτια σου, βάσει των χρόνων που έγραψες, γιατί για εκεί ίσως θες κάτι ελαφρύτερο, τύπου takumi sen. (Εγώ για τις διαλ/κες μου στο 3΄15-3’30 έχω άλλο ζευγάρι πάντως).

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@thanasisbez Και τα τρία είναι κατάλληλα γι’ αυτό που θες και τους ρυθμούς.
    Το Hoka είναι μακράν το πιο εντυπωσιακό και fun απ’ όλα.
    Πιο “ήσυχο” και στρωτό το ΝΒ, κάπου στην μέση το Puma και πολύ ελαφρύ.

@vpierrakos
    Το εύρος ρυθμών που ζητάς, δεν βγαίνει μόνο με ένα μοντέλο.

vpier
    Συμμετέχων

@echetlos τι θα πρότεινες για αντικατάσταση του Saucony ES3? Επίσης καταλαβαίνω το ότι δεν υπάρχει ένα μοντέλο για όλους τους ρυθμούς αλλά εξαιτίας του ότι ταξιδεύω αρκετά πηγαίνω με ένα παπούτσι αναγκαστικά.

Σκεφτόμουν κάτι χωρίς κάποια πλάκα (carbon ή nylon) γιατί νομίζω ότι με το Nike Pegasus Turbo 2 δεν είχα ποτέ την ίδια καταπόνηση που έχω με το Saucony ES3.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 μήνα, 3 εβδομάδες πριν από vpier.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vpierrakos Προσωπικά θεωρώ ότι το Speed 3 δεν πάει και πολύ γρήγορα αλλά οκ.
    Θα μπορούσες να δεις το Superblast. Χωρίς πλάκα αλλά δουλεύει σαν να έχει. Φοβίζει ο όγκος του για

vpier
    Συμμετέχων

@echetlos διάβαζα μόλις τώρα το review για τα Asics Superblast 2 & Νew Βalance Fuelcell Rebel v4. Ποιό θα έλεγες ότι είναι πιο versatile και πιο κοντά στα δικά μου θέλω;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Το Superblast. Χάνει λίγο όσο αυξάνει ο ρυθμός, λόγω βάρους και όγκου, αλλά είναι πολύ ποιοτικότερος ο Peba έναντι του FuelCell. Πολύ πιο φρέσκα πόδια και τρομερά σταθερό.
    Το Superblast ανήκει στα super trainers. Εκεί υπάρχει και το Neo Vista. Απίστευτα άνετο και bouncy σε αργούς και μέτρίους ρυθμούς, κοιτάζει εύκολα και προς κατώφλι μεριά.
    Η κατηγορία του Rebel είναι τα up tempo trainers. Πιο παραδοσιακά και με νορμάλ ύψος μοντέλα. Εκεί βλέπεις και τα Mach 6/SL2.

Βίκτωρ
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας, θα ήθελα σας παρακαλώ να με προτείνετε το επόμενο μου παπούτσι. Αυτή τη στιγμή έχω το saucony shift 2 με περίπου 1100χλμ. Τρέχω μόνο σε άσφαλτο με pace 04:20-05:00 με προπονήσεις 12-15χλμ και εννοείται προσπαθώ να ανεβαίνω και σε χρόνο και σε χιλιόμετρα. Επίσης για να μη δημιουργηθεί ορθοπεδικό πρόβλημα μετά από πόσα χιλιόμετρα καλό είναι να αποσύρουμε το παπούτσι!

Σας ευχαριστώ πολύ.

chrisbr
    Συμμετέχων

Καλησπερα, μιας και εχω απογοητευτει απο την ελλειψη νουμερων για το superblast 2, νικο ποιο supertrainer ή αλλο παππουτσι προτεινεις με παρομοια χαρακτηριστικα με αυτα του superblast 2?

Theodoros
    Συμμετέχων

Καλησπέρα Νικόλα, καινούργιος στην κοινότητα και θα ήθελα μια πρόταση για νέο παπούτσι που θα βγάλει την προπόνηση για ημιμαραθώνιο (και όχι μόνο).
    Λοιπόν προσωπικά στοιχεία: 51χρ 1,92 96κλ και το 10αρι 53′ PB
    Προσωπικά προσανατολίζομαι στο 1080v14.
    Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και περιμένω απάντηση!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@viktorpapadas Μετά από Shift των 1100χλμ, ό,τι και να πάρεις θα σου φανεί όνειρο!
    Καλύτερες προτάσεις από το Shift υπάρχουν αμέτρητες. Για να μην σε μπερδέψω, δες μεταξύ των Mach 6, Rebel 4 και SL2.

@tirogalian
    Ξαναφορτώνει σύντομα SB2 η αγορά. Ήδη το misterrunning έχει στοκ.

@theo09
    Πολύ καλό το 1080. Στην κατηγορία του μπορείς να δεις και τα Nimbus, Triumph. Ίσως λόγω κιλών να σου είναι σταθερότερα αυτά.

Βίκτωρ
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Νίκο να είσαι πάντα γερός! Ωστόσο επειδή δε γνωρίζω πότε είναι καλό να αποσύρουμε τα υποδήματα;

Theodoros
    Συμμετέχων

Σ’ευχαριστώ πολύ Νίκο και μια διευκρίνιση ακόμη θέλω όσον αφορά το nimbus.Αξίζει να περιμένω 1-2 μήνες το 27,με την όποια τιμή κυκλοφορήσει και ότι καινούργιο μας “φέρει” ή να πάω στο 26; Υπ’οψιν ότι το 1080ν14 το βρίσκω έως και 161€ στο runner store… αξίζουν;
    Για το triumph δεν το συζητάω γιατί τα θεωρώ πιο ευαίσθητα από τα άλλα δύο,έχω τα 21 μου τρύπησαν με λίγα χλμ πίσω στην φτέρνα και τα έχω για περπάτημα… και συνεχίζω την προπόνηση μου με τα τίμια cumulus 24.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@viktorpapadas Δεν υπάρχει απάντηση, Βίκτωρα. Εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντές. Το είδος του αφρού, την επιφάνεια που τρέχεις, το βάρος και την μηχανική σου, το πόσο αφήνεις την σόλα να “ξεκουραστεί” και άλλα. Οπότε, πήγαινέ το με την αίσθηση. Αν δεις ότι πλέον δεν συμπεριφέρεται όπως πριν ο αφρός ή σου δίνει ενοχλήσεις, μάλλον ήρθε η ώρα του.

@theo09
    To νέο Nimbus θα έχει έναν ελάχιστα πιο μαλακό FFB+ Eco αλλά και +2mm επιπλέον ύψος. Πόση διαφορά θα κάνουν αυτά, δεν το ξέρω.
    Προσωπικά προτιμώ το ΝΒ, αρκετά πιο ζωντανό πάτημα. Απλά μήπως ο σωματότυπός σου θέλει κάτι πιο στιβαρό. Α, είναι και το Glideride Max, για δες το.

Βίκτωρ
    Συμμετέχων

Ωραία τέλεια με κατατόπισες πλήρως, το ευχαριστώ είναι λίγο!!!

StelTheo
    Συμμετέχων

Καλημερα,ειμαι νεος στο χωρο του τρεξιματος και θα ηθελα μια βοηθεια.Καταρχην ειμαι αρκετα βαρυς στα 90κιλα κ τρεχω 3-4 φορες την εβδομαδα σ αργους ακομα ρυθμους(7:30/km-8:30/km).εχω στην κατοχη μου το pegasus40 το οποιο ειναι αρκετα καλο για την ωρα.Το θεμα μου ειναι οτι δυστυχως χωρις δοκιμη,βλακωδως θα ελεγα αγοαρασα μεσω ιντερνετ το Hoka clifton 8.Ενω μολις το φορεσα ηταν τελειο,στην πρωτη προπονηση κ ουτε καν 3 χλμ δεν ειχα κανει αρχισε να με διαλυει η καμαρα του παπουτσιου.Ειανι ηπερυψωμενη κατι το οποιο δεν το ηξερα ουτε τελικα ταιριαζει στο ποδι μου γιατι ηταν λες κ ετρεχα πανω σε μια πετρα στν καμαρα του ποδιου μου..Οπως καταλαβαινεται τα εχω στο κουτι τους και καθονται.Η ερωτηση λοιπον ειναι,επειδη μου αρεσε το πατημα της Hoka αλλα οχι το συγκεκριμενο μοντελο,εχετε να μου προτεινετε καποιο αλλο μοντελο Hoka με ποιο ουδετερη η παραπλησια στα pegasus καμαρα??

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 136 έως 150 (από 181 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.