Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 267 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@angelos_t Καλωσήρθες, Άγγελε.
    Μια χαρά κάνει το Novablast, άσε τι σου λένε. Και μπορεί να σ’ αρέσει και περισσότερο από το Nimbus.

Kostakos
    Συμμετέχων

Καλησπερα Άγγελε
    Να ρωτήσω κάτι;
    Χωρίς παρεξηγηση, αυτά που γράφεις μου φαίνονται λίγο αταιριαστα
    Τρέχεις στο 07:30 τα αργά σου και μετά δυο λεπτά πιο γρήγορα στο 05:30 ;
    Κατά τη γνώμη μου είναι πολυ μεγάλη η “απόσταση” στα τρεξίματα σου
    Επίσης, μέσα σε οχτώ μήνες βγάζεις εκτός τα nimbus με δυο προπονησεις την εβδομάδα;
    Συγγνώμη που το λέω αλλά μάλλον κάτι λάθος κανεις ή κατάλαβα εγώ λάθος

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Λογικά ειναι αυτά που γράφει ο Άγγελος, και εμένα πάνω από 1:30 λεπτό διαφορά έχουν τα γρήγορα (3:30) με τα αργά (5:00-5:10). Σε πιο αργούς ρυθμού λογικό είναι να πάει και στα 2 λεπτά.
    Επίσης με 2 μεσοβδόμαδες + 1LR (σύνολο 3 προπονήσεις/εβδομάδα), 96 προπονήσεις το 8μηνο, με 10Κ μέσο όρο/προπόνηση μιλάμε για 960km. Έπρεπε ήδη να είχε 2ο παπούτσι και να έκανε rotation.

Επί της ουσίας τα novablast μια χαρά πάνε σε αργό ρυθμό. Και τα Boston12 αν τα βρείς σε καλή τιμή. Και τα invisible, αρκεί να μην σε ενοχλήσουν στα γόνατα

Kostakos
    Συμμετέχων

Αριστείδη αυτό που μου κάνει εντυπωση είναι ότι γράφει πκεον κάνω δυο την εβδομάδα
    Και το 7 να πεσει σε πέντε μου φαίνεται κάπως
    Αν μπορει στο πέντε γιατί όχι το έργο σε 5:30 ;
    Επίσης, είναι και 70 κιλά όπως γράφει άρα μου φαίνεται περιεργο γιατί να αλλάξει παπουτσια
    Φυσικά η αίσθηση είναι του καθενός…
    Δεν κάνω τον έξυπνο απλά έχω απορία

Panos Geos
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλη την δρομική παρέα!

Είμαι αρχάριος δρομέας, ξεκίνησα το συστηματικό τρέξιμο τον προηγούμενο Δεκέμβριο μετά από έναν αγώνα 10χλμ που έτρεξα απροπόνητος και με ακατάλληλο παπούτσι (ο χρόνος για τα 10χλμ που έκανα ήταν 59:40). Από την άλλη, γυμνάζομαι εδώ και πολλά χρόνια (κολύμπι, ποδήλατο, γυμναστήριο, πολεμικές τέχνες, κ.α.), οπότε η σχέση μου με το τρέξιμο περιοριζόταν σε 3-4 φορές την εβδομάδα από 20-25 λεπτά, ως ζέσταμα, στο γυμναστήριο.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο λοιπόν, μετά από τον αγώνα, έφτιαξα ένα προπονητικό πλάνο με 4-5 προπονήσεις την εβδομάδα (μετά από πολύ διάβασμα για τους τύπους προπονήσεων, ρυθμό, στόχο, κτλ.) με σκοπό να τρέξω τον ημιμαραθώνιο στην Αθήνα. Οι προπονήσεις μου περιλαμβάνουν διαλειμματικές, στοχευμένα τέμπο, προοδευτικά, μεγάλα τρεξίματα, εύκολα τρεξίματα, τρεξίματα σε ρυθμό ημιμαραθωνίου, και φυσικά ενδυνάμωση.

Οι χρόνοι μου πλέον έχουν βελτιωθεί αρκετά (για τα δικά μου δεδομένα). Τρέχω τα 10 χλμ χαλαρά σε ρυθμό 5:00, τα 1000μ περίπου σε 4:45, και τα μεγάλα τρεξίματα μου είναι 15-20χλμ σε 5:30/5:40. Οπότε, ίσως να στοχεύω σε ένα ρυθμό ημιμαραθωνίου 5:15/5:20; Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιώ είναι τα Αdidas SL2 (για διαλειμματικές και τέμπο κυρίως) και τα Νovablast 4 (για μεγάλα και εύκολα τρεξίματα). Εδώ να αναφέρω επίσης ότι είμαι 1,75, 70 κιλά.

Η ερώτηση μου λοιπόν αφορά τα παπούτσια για ημιμαραθώνιο. Να χρησιμοποιήσω κάποια από αυτά (SL2, Novablast 4) ή να αγοράσω κάποια άλλα όπως τα Boston 12, Novablast 5, Speed 4; Θα με βοηθούσαν περισσότερο; Ποιό παπούτσι είναι άραγε καταλληλότερο για ημιμαραθώνιο στο ρυθμό που στοχεύω;

Σας ευχαριστώ και καλά τρεξίματα!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@panagiotisgeorgantas Καλημέρα, Παναγιώτη.
    Το race pace σου και η συγκεκριμένη διαδρομή, απαιτούν ένα μοντέλο που θα σου προσφέρει κυρίως άνεση και προστασία. Είναι δύσκολος ημί και πιθανώς να κάνεις και λάθη, λόγω απειρίας, στην διαχείριση των ανηφοροκατηφορών. Εγώ θα πήγαινα με το Novablast.

Panos Geos
    Συμμετέχων

Καλημέρα, Νίκο.
    Σ’ ευχαριστώ για την απάντηση/συμβουλή.
    Φαντάζομαι, αναφέρεσαι στο Novablast 4 το οποίο ήδη έχω και όχι στην αγορά του νέου μοντέλου (Novablast 5).

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@panagiotisgeorgantas Aν δεν έχει πολλά χλμ μέχρι τον αγώνα το ΝΒ4, πας με αυτό. Αλλιώς παίρνεις το ΝΒ5, καλύτερο κατ’ εμέ.

Angelos Tsirtsis
    Συμμετέχων

Καλημέρα και συγγνώμη καθότι το αρχικό μήνυμα ήταν ελλιπές.
    8 μήνες πριν ξεκίνησα να τρέχω χαλαρά έως 5χλμ, χωρίς κάποιο πλάνο. (70kg, 44 ετών)
    Μου άρεσε στην πορεία οπότε διάβασα, βρήκα παρέα που τρέχει και τους τελευταίους 4 μήνες προσπαθώ να κάνω δύο προπονήσεις τις καθημερινές και ένα long run το Σ/Κ.
    Το 5:00 θα το πιάσω σε intervals, κοντά στο 6.00 το tempo.
    Long runs έχω αρχίσει να ανεβάζω χιλιόμετρα τα τελευταία 4 σ/κ, 12, 13, 14 και 15χλμ τα τελευταία. Ο ρυθμός είναι στο 7:00 για να καταφέρω να κρατώ τους παλμούς χαμηλά καθότι πρώτη φορά σε τέτοιες αποστάσεις. Εκεί λοιπόν κάπου μετά το 12ο χλμ νιώθω τα πόδια βαριά και να πιάνονται εξ’ου και η σκέψη να αλλάξω τα Nimbus με κάτι πιο ταιριαστό σε εμένα (κιλά – ρυθμό) για τα long runs μου (δε νομίζω να προσπαθήσω 20+ χλμ για καιρό ακόμα).
    Εντελώς ενδεικτικά σε δύο αγώνες έχω συμμετάσχει, 27.00 σε 5χλμ, 1.02.00 σε 10χλμ.
    Στόχοι μου είναι η άσκηση, η συμμετοχή σε events με παρέα, η πρόοδος ως κίνητρο για τη συνέχεις, τα 21χλμ του ημιμαραθωνίου, ίσως και τα 30 του Ioannina Lake Run.
    Συνεπώς σαν rotation σκεφτόμουν τα Deviate Nitro 2 που ήδη έχω για intervals κι άλλες γρήγορες προπονήσεις, κάτι καινούριο για τα long run και βλέπουμε καθώς προχωράμε και προοδεύουμε. Σαφώς θέλω να δώσω τη δέουσα σημασία στο κατάλληλο παπούτσι και στην προστασία των ποδιών.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@ilias_pritsas Γεια σου, Ηλία.
    Όχι, δεν θα σε βολέψει επ’ ουδενί το ZF6 σε αυτούς τους ρυθμούς. Όπως και οτιδήποτε με πλάκα. Στο ξεκίνημά σου επίλεξε ένα απλό προπονητικό μοντέλο.

Νίκο καλησπέρα είμαι νέος στο χώρο του τρεξίματος… Στο 1ο μήνα…ασχολία με το ποδόσφαιρο και απόφοιτος τεφαα…
    Αναμένω το fly 6 για αργό ρυθμό μέχρι στιγμής ανάμεσα στο 8 και στο 9.30..
    Ακούω το σώμα μου και προσπαθώ να χτίσω την ζώνη 2 όσο πιο καλά μπορώ για να αρχίσω προοδευτικά να ανεβαίνω…
    Θα με βοηθήσει το παπούτσι;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@alexvalkanos Είναι τεράστιο το εύρος που ζητάς.

Καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση για ένα ζευγάρι παπούτσια για όλες τις προπονήσεις ποίο προτείνεται; Για ρυθμούς από 3:30 εως 4:30 λεπτά στις διαλειμματικες και έως 5:30 στα long run…

Blackdog
    Συμμετέχων

@alexvalkanos πάρε Superblast2 θεωρώ σε καλύπτει σε όλα αυτά που ζητάς ίσως με εξαίρεση τα πολύ γρήγορα κομμάτια καθώς είναι κάπως ψήλο(όχι ότι δεν τα έχει)

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Μια άλλη επιλογή που καλύπτει εμενα, ειναι το under armour velocity elite 2. Carbon plated… κάποια στιγμή το έβγαλαν σε προσφορα 50% και χτύπησα 2 με 280€. Πουπουλο, εκκρηκτικο και combo!!! Το εντυπωσιακό είναι ότι το πιο χρεωμενο, έχει 940 χλμ και έχει ακόμα να προσφέρει!!!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Αρχικά πήρα ένα ζευγάρι, το έβαλα σε τριών τύπων προπονήσεις, long,tempοειδες και διαλειμματικη και πήρε 10/10! Πήγα και πήρα στα καπάκια και 2ο…

Blackdog
    Συμμετέχων

Έχει κανείς άποψη για τα Magicspeed 4; Σε σχέση με endorphinspeed4 ας πούμε μια σύγκριση; Θα κοιταγα και machx2 αλλά με φοβίζει το κολάρο.
    Γενικά ψάχνω σε αυτή την κατηγορία…

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 267 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.