Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Τοποθέτηση ετικέτας: 

• Αυτό το θέμα έχει 266 απαντήσεις, 56 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 ημέρα πριν από τον χρήστη Stelios.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 211 έως 225 (από 267 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@blackdog Πολύ πιο σφιχτό το MS και σχεδόν μόνο performance χρήση.
    To Mach είναι φανταστικο παπούτσι!

Theodoros
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους, Νίκο επανέρχομαι για να σε ευχαριστήσω για την πρόταση του 1080, αγοράστηκε τον Δεκέμβρη και ήδη έχει γράψει 300χλμ, όντως πάρα πολύ καλό για μένα και επίσης για να σε ρωτήσω αν πρέπει να κάνω ένα rotation στην προπόνησή μου αγοράζοντας ένα άλλο μοντέλο με κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά,πιό γρήγορο ίσως ή πιό σκληρό,δεν ξέρω γι’αυτό και απευθύνομαι σε σένα, ευχαριστώ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@theo09 Ναι, βέβαια. Και για να παρατείνεις την ζωή του κάθε μοντέλου αλλά και για να ενεργοποιείς διαφορετικούς ιστούς. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το rotation γυμνάζει το πόδι και προλαμβάνει τραυματισμούς.

Theodoros
    Συμμετέχων

@echetlos πρόταση Νίκο;
    Σου είχα γράψει σωματότυπο και χρόνους αν θυμάσαι και οι προπονήσεις μου είναι για ημιμαραθώνιο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@theo09 Για κάτι πιο γρήγορο, θα μπορούσες να δεις το Mach 6.

George Provo
    Συμμετέχων

Καλημέρα στην ομάδα. Θα ήθελα κάποιες προτάσεις, καθώς σκέφτομαι να αντικαταστήσω το boston 12, καθαρά λόγω χιλιομέτρων. Αρχικά να ρωτήσω κάποιους κατόχους στα πόσα χλμ το άλλαξαν και επιπλέον με ποιο μοντέλο/εταιρεία? Να διευκρινίσω ότι κάνω 5/7 προπονήσεις/βδομάδα και έχω το ride 17 για καθημερινά και LR, το boston για tempo (από 4’20- 4’45) και κάποια γρήγορα κομμάτια, το salomon phantasm cf μόνο για διαλ/κες (κάτω από 4’00) και το Saucony Pro 4 για αγωνιστικό. (Επίσης έχω σχετικά φαρδύ πόδι και κανονικό πάτημα, No 46). Στόχο μαραθωνίου έχω για τον προσεχή Μ. Αλέξανδρο να πέσω κάτω από το 3:20. Ευχαριστώ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@georgeprovo Mach X 2 ή Speed 4.

George Provo
    Συμμετέχων

Τα hoka είναι ”καημός μου” για να πάρω κάποια στιγμή 1 ζευγάρι, αλλά θέλω σίγουρα τη wide version, γιατί με την κλασική έχω θέμα στο κότσι. Θα το ψάξω! Ευχαριστώ πάντως Νίκο! και θα σου ξαναπώ ευχαριστώ για το Ride 17, που πρότεινες εσύ και μέχρι στιγμής βγαίνει workhorse για τα δικά μου πόδια/προπονήσεις!!

theolvs16
    Συμμετέχων

Καλησπέρα! Μετά από αρκετά χλμ μέσα σε στίβο με τα streakfly ψάχνω κάτι για να τα αντικαταστήσω. Με ενδιαφέρει να κάνω αποκλειστικά διαλλειμματικές μέσα σε ταρτάν. Από 800αρια μέχρι και 2-3000. Δεν με ενδιαφέρει απαραίτητα να έχει carbon. Τα 800αρια τα κάνω με ρυθμό γύρω στο 3:45.
    Το rotation μου τώρα έχει novablast 4, Adizero SL2, Nike Streakfly, Superblast 1 (περιμένω να έρθει και το 2 αυτές τις ημέρες), New Balance RC Elite V3
    Τι επιλογές έχω;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@theolvs16 Εγώ θα πήγαινα στο Takumi.

theolvs16
    Συμμετέχων

@Echetlos στο μυαλό μου είσαι! Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!

George Provo
    Συμμετέχων

@echetlos καλημέρα, επανερχόμενος στη χθεσινή μου ερώτηση για αντικατάσταση του boston 12, για το evo SL, τι λες? Θυμήθηκα και ξαναδιάβασα το review σου και ομολογώ ότι με έπεισες αρκετά. Παραείναι μαλακό ή μη responsive για tempo μεταξύ 4’15-4’45??

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 εβδομάδες, 6 ημέρες πριν από Nikos Pilikas.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@georgeprovo Για εμένα δεν είναι ένα αντικειμενικά γρήγορο παπούτσι. Πολύ μαλακό μπροστά και στρεβλώνει. Προφανώς είναι συνάρτηση και του πώς πατάς. Κάποιος που δεν βάζει πολλή δύναμη και πάει περισσότερο “ρολαριστά”, θα το χειριστεί καλύτερα. Είναι όμως ελαφρύ και προδιαθέτει.
    Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν αντίθετη άποψη από την δική μου, οπότε μην δίνεις και τόση βάση σε αυτό που γράφω περί ταχύτητας. Σαν trainer, όλοι συμφωνούμε ότι είναι κορυφαίο.

George Provo
    Συμμετέχων

Εναλλακτικά το MIzuno neo Vista?

Stelios
    Συμμετέχων

Εχθές δοκιμάστηκε πρωτη φορα το metaspeed sky paris σε μεγάλο τέμπο.
    Προσωπικά το βρήκα σχετικά δύσκολο παπούτσι. Τα θετικά του… Είναι τρομαχτικά γρήγορο, όσο το πας θα πάει και όσο πιο πολυ το πιέσεις τόσο πιο άνετα πάει. Άπειρο cushioning, βάρος λες και δε φοράς τίποτα, πραγμα που βοηθάει πολυ στη συχνότητα και το ρολάρισμα.
    Στα αρνητικά του, είναι αρκετά ασταθές.
    Σαν αίσθηση τώρα, όντως θυμίζει αρκετά το alphafly 1 , ακόμα και στην πιεση στην Καμάρα του ποδιού αλλά αρκετά πιο γήινο το bounce του.
    Δεν είναι μαλακός ο αφρος του αλλά έχει τρομερά γρήγορη επαναφορά.
    Είναι λίγο παραξενο στο ποδι, ενώ ανέβηκα νουμερο με χτυπησε στο μικρό δάχτυλο και με ζόρισε στον αχίλλειο. Πιθανόν λόγω προπόνησης στο στάδιο και στροφών γιατί γενικά τρέχω με διάφορα drop και αλλάζω συχνά. Θεωρώ πως φταίει η αστάθεια του στην ταχυτητα και οι στροφές.
    Αυτό που με προβληματιζει είναι αν μετά το 30 θα το νοιώσω να φλατάρει (συνηθίζουν τα ποδια την αίσθηση).
    Δοκίμασα στο ένα ποδι το metaspeed και στο άλλο το alpha fly 1 και η διαφορά ήταν παραπανω απο αισθητή σε bounce. Λογικά θα δοκιμάσω σε μαραθώνιο για πρωτη φορα το Nike το οποίο το ειχα μόνο για αγώνες τριάθλου.
    Θα γίνουν test πάντως ανάμεσα σε alpha v1, metaspeed, NB και adios pro.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 211 έως 225 (από 267 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.