Τοποθέτηση ετικέτας: παπούτσια
- Αυτό το θέμα έχει 317 απαντήσεις, 62 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 ημέρα, 4 ώρες πριν από τον χρήστη
Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
5 Μαρτίου 2025 στις 21:05 #132957
Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΣήμερα παροπλιζω το under armour velocity elite 2, με πλάκα και 985 χλμ… μου έδωσε κάποιες ενοχλησεις στα τελευταία 2 τρεξίματα και μάλλον ήρθε η στιγμή του. Όταν το αγόρασα (2 ζευγάρια) στα 140€ κοιτούσα συγχρόνως ένα rebel και ένα novablast! Τελικά ήταν τέλειο για τα πάντα… το δεύτερο ζευγάρι το έχω για αγωνιστικό. Πλεον οσο δε βγαίνει σε αναλογη προσφορά, παιζω με boston 12 στα quality και mach 6 στα ελεύθερα και long!
6 Μαρτίου 2025 στις 12:58 #132961vaguras
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα στην παρέα,
νεός εδώ στην κοινότητα και τρέχω συστηματικά περίπου δύο χρόνια και περίπου τους τελευταίους 10 μήνες με καθοδήγηση προπονήτη. Σε λίγες ημέρες αν όλα πάνε καλά, θα τρέξω τον πρώτο μου μαραθώνιο, στην Μεσσήνη, και στόχος προφανώς ο υγιής τερματισμός. Το ερώτημα που έχω να θέσω είναι αν χρειάζεται να αγοράσω ένα νεό παπούτσι (ίσως να είναι αργά χρονικά βέβαια τώρα, αλλά σαν σκέψη υπάρχει καιρό) και να μην τρέξω με τα προπονητικά μου. Εξηγούμαι λοιπόν: Τρέχω 3 φορές την εβδομάδα και τα tempo ή τις διαλειμματικές τα κάνω με ΝΒ fuelcell propel v4, τα οποία μου είναι πολυ καλά για το πόδι μου, ενώ τα long γίνονται με Mizuno Skyrise 4. Δυσκολέυομαι γενικά να βρώ έυκολα παπούτσι αφού έχω φαρδύ πέλμα και φηλό κουτουπιέ οπότε κάποιες μάρκες που βγάζουν στενή φόρμα παοπουτσιου τις έχω αποκλείσει τελείως. Συγκεκριμένα κανένα asics δεν μου κάθεται καλά (έχω δοκιμάσει τα πάντα και σε 47 μου είναι θεόστενα, ενω φοράω 45,5 με 46 σε άλλες εταιρείες). Το ίδιο πρόβλημα και με saucony. Πιο πολύ το πόδι μου εχει ταιριαξει με New Balance, Mizuno και Brooks. Ρωτάω λοιπόν αν θα κερδίσω κάτι παραπάνω σε θέμα άνεσης για τον μαραθώνιο, αγοράζοντας ένα ζευγάρι με περισσότερο cushioning. Να αναφέρω ότι έτρεξα το Σεπτέμβρη με τα Skyrise 4 στο 30αρι της λίμνης των Ιωαννίνων και γενικά ήμουν οκ μετά τον αγώνα, αλλά σκέφτομαι ότι αλλό 30, άλλο 42. Επίσης λόγω μιας πρόσφατης ίωσης στο Peak του προπονητικού προγράμματος, έχασα τις μεγαλύτερες σε διάρκεια προπονήσεις οπότε δεν έφτασα το 30αρι σε όγκο Long run για να δω πως ανταποκρίνονται τα παπουτσια μου. Να αναφέρω ότι πέρα απο τον τερματισμό ο πιθανός χρόνος είναι μεταξυ 4:15 και 4:25 άρα ένας ρυθμός 6:05-6:20 ανά χιλιόμετρο. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
7 Μαρτίου 2025 στις 08:07 #132964Nikos Pilikas
Συντονιστής@vaguras Καλώς τον.
Προφανώς και θα ωφεληθείς από το περισσότερο cushioning. Άσε που μετά από κάποια ώρα, ούτε κι αυτό δεν θα σου φτάνει! 😛
Δες το Mizuno Neo Zen. Δεν έχεις πολύ χρονικό περιθώριο όμως για να το τεστάρεις πριν τον αγώνα.7 Μαρτίου 2025 στις 09:13 #132965vaguras
ΣυμμετέχωνΝίκο σε ευχαριατώ για την πρόταση! Δοκίμασα τις προάλλες και το fly 6 της Nike και μου φάνηκε αρκετά άνετο, αλλά επειδή έχει πλάκα δεν ξέρω πως θα είναι για έναν μαραθώνιο και μάλιστα τον πρώτο μου ever…
Επίσης εχω δεί το NB 1080 v14 που μου φάνηκε πολύ μαλακό, μου θύμισε το invincible 2 που ειχα όταν πρωτοξεκίνησα, αλλά γενικά ήταν άνετο. Τέλος είχα δει και το rider 28 της mizuno που μου έκατσε άψογα στο πόδι μου, μάλλον πρέπει να ξαναπεράσω απο το κατάστημα της στο κολωνάκι μπας και βγάλω άκρη.
Το θέμα βέβαια είναι ότι το άργησα αρκετά να αποφασίσω για νέο παπούτσι, λόγω ότι ήρθε και εκείνη η ίωση που με ταλαιπώρησε περίπου δύο εβδομάδες και με έβαλε σε αμφιβολίες αν θα προλάβω να ανακάμψω, έτσι σκεφτόμουν ότι ίσως να μην πάω καθόλου στον αγώνα. Τελικά μπορεί η αγορά να γίνει αργότερα αν δεν προλάβω τώρα, καλά να είμαστε και να τρέχουμε…7 Μαρτίου 2025 στις 09:42 #132966Nikos Pilikas
Συντονιστής@vaguras Το ZF6 δεν θα σε βολέψει σε τέτοιους ρυθμούς. Το 1080 είναι πολύ καλό αλλά δεν έχει άνετη γραμμή. Για το Rider δεν έχω άποψη αλλά αποκλείεται να είναι καλύτερο από το Zen.
8 Μαρτίου 2025 στις 20:08 #132970Gregory
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλους! Έχετε πληροφορίες για τα Hoka cielo X 2 που βγήκαν ;; Πριν από λίγο τα είδα σε τυχαία αναζήτησή.
11 Μαρτίου 2025 στις 14:40 #133021Panos Geos
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα στην παρέα,
Τι παπούτσια προτείνετε για αγώνες 5/10 χλμ σε ρυθμό περίπου 4:30;
Σας ευχαριστώ!11 Μαρτίου 2025 στις 14:57 #133022buitre
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλη την κοινότητα. Ξεχασμένο (τρία χρόνια) καινούργιο ζευγάρι ghost 14 στην ντουλάπα. Είναι ασφαλές για τρέξιμο ;;; Γενικά πόσο εύκολα “χαλάνε” τα αποθηκευμένα παπούτσια στα ράφια των καταστημάτων;;;
Σας ευχαριστώ
11 Μαρτίου 2025 στις 15:00 #133023harris_vak
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλη την παρέα! Οι συμβουλές σας πολύτιμες ,ειδικά του Νίκου, που τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Θέλω παπούτσι για υπεραποστάσεις προστατευτικό ,αλλά ελαφρύ σχετικά γύρω στα 250γρ μιας και είναι στα 66-67 κιλά. Θα τρέξω στο Σπάρταθλον και μετά από την τραυματική που είχα πέρυσι με τα Clifton 9 ,στην κυριολεξία με τσακισανε (με χτυπούσαν εξ αρχής στα μετατάρσια),προσπαθώ να πειραματιστω από νωρίς ώστε να βρω κάτι που μου ταιριάζει.Το 2022 είχα τρέξει Σπάρταθλον με τα Clifton 8 ,ομοίως το 2023 έτρεξα τον Ολύμπιο Δρόμο και έμεινα ενθουσιασμένος.
16 Μαρτίου 2025 στις 13:39 #133028Stelios
ΣυμμετέχωνΈνα update σχετικά με το Asics metaspeed sky Paris.
Ενώ αρχικά σε με ενθουσίασε, μετά από 30 χιλιόμετρα το παπουτσι ήταν πολυ καλυτερο.
Αρχικά μαλάκωσε ελάχιστα ο αφρος οπότε υπάρχει περισσοτερη συμπίεση και το drop πάει πιο πολυ σε 6αρι.
Εκανα εχθές έναν ημι και ήταν άψογο. Είναι τρομερά γεμάτο μπροστά και έχει ένα χαρακτηριστικό pop που όντως φέρνει σε alpha fly αλλά αρκετά πιο ομαλά.
Το δυνατό του σημείο είναι φυσικά το βάρος.
Θεωρώ πως είναι ιδανικό για τον αυθεντικό. Στην ανηφόρα λόγω βάρους, και αφρου το παπουτσι εκτοξέυεται. Το ίδιο ένιωθα και με το alpha fly 1 , ειδικά αν πατας μπροστά. Απλά το Asics λόγω πιο πυκνού αφρου και μικρότερης συμπιεσης είναι πιο γεμάτο μπροστά από το AF1.
Δεν έχει κάτι που θα σε κάνει να πεις wow πέραν του βάρους του (ίσως την αστραπιαία επαναφορά) αλλά με κάποιο παράξενο τρόπο που δεν έχω καταλάβει τα κάνει όλα σωστά και γρήγορα. Είναι λες και πηρες ένα συμβατικό παπουτσι και το έκανες τρομερά γρηγορο. Όσο του δίνεις θα σου δίνει.
Τέλος σε θέμα Durability δε νομίζω να είναι ότι καλύτερο αλλά ο χρόνος θα δείξει.16 Μαρτίου 2025 στις 18:11 #133029Nikos Pilikas
Συντονιστής@hypnox Σίγουρα είναι παπούτσι που θέλει ταχύτητα για να δουλέψει και να εκμεταλλευτείς την επιθετική του γεωμετρία μπροστά. Γι’ αυτό και όλοι οι γρήγοροι δρομείς που ξέρω, είναι ενθουσιασμένοι μαζί του.
Θυμάμαι μια φορά που φορούσα το πρώτο Next% σε tempo και μετά που είχα γρήγορα 200άρια (33″-34″), έβαλα το SL για να τα κάνω (το v1, το “ξερό”). Δεν υπήρχε περίπτωση να πάει εκεί το VF. Ενώ στην ίδια προπόνηση αργότερα με το πρώτο Sky, πήγαινε τρένο στα γρήγορα.16 Μαρτίου 2025 στις 18:31 #133030Stelios
ΣυμμετέχωνΝίκο δε ξερω τι έχουν κάνει ακριβώς αλλά ενώ δεν ενθουσιάζει αποδίδει τα μέγιστα.
Στο 1ο (το οποίο ήταν καλυτερο για εμενα από το sky+) είχες μια αισθηση και επαφή με το έδαφος έστω και ελάχιστη. Εδώ το Paris είναι γεμάτο αλλά είναι και πολυ πυκνος ο αφρός, απλά λόγω πυκνοτητας δεν βυθίζεται σχεδόν καθόλου το ποδι , σου γυρνάει αμέσως πιαω ότι δώσεις. Πολυ βασικό πως δε σε παει το παπουτσι αλλά σε βοηθάει να το πας εσυ.
Εντάξει το βάρος είναι αστείο και το καταλαβαίνεις στα πολλα χιλιόμετρα.
Είμαι πολυ περιεργος να δω πως θα είναι το type MZ2 που βγαζουν και είναι στα 108 gr. Προφανώς όμως δε θα το μάθω ποτε.
Περιμένω το adios pro 4 για να γίνει η συγκριση για τον Αλεξάνδρειο.-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 μήνα, 1 εβδομάδα πριν από
Nikos Pilikas.
17 Μαρτίου 2025 στις 22:09 #133033Kostakos
ΣυμμετέχωνΚαλησπερα σε όλη την παρεα
Δε ξερω αν γράφω σε λάθος σημείο, μιας και ο τίτλος γράφει σκόρπιες σκέψεις
Εκτός λοιπόν από την αγορά πείτε μου σας παρακαλω , αν φυσικά το κάνετε, με ποιον τρόπο πλένετε τα παπουτσια
Γιατί όσες φορές τα έχω βάλει πλυντήριο μετά δεν ξαναφοριουνται
Εκτός κι αν είναι ιδέα μου ότι έχουν γίνει πολύ σκληρά
Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω με ερωτήσεις περι αγοράς….18 Μαρτίου 2025 στις 15:59 #133034Chris Rose
Συμμετέχων@kostaspirovolou 60 ζευγάρια μέχρι τώρα τα πλένω σε πλυντήριο στους 40 βαθμούς και στις 400 στροφές κάθε 100 χλμ ή 100 μίλια(ανάλογα). Ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα ακόμη και μετά από 1000 χλμ είναι σαν καινούρια και δεν έχω αντιληφθεί να σκληραίνει ο αφρός
-
Nikos Pilikas.
18 Μαρτίου 2025 στις 16:04 #133035Chris Rose
Συμμετέχων@kalogeridis πως τα έφτασες σε τόσα χλμ.? Η v1 έχει 300 χλμ και στο πίσω μέρος της εξωτερικής σόλας έχει φανερή φθορά και ήδη από τα 150 χλμ. Η v2 έχει μόλις 44 χλμ(τα πήρα πρόσφατα) και ήδη έχει φθορά στο ίδιο σημείο. Δεν μπορώ να φανταστώ τα παπούτσια αυτά πως θα είναι στα 500 ή 600 χλμ. Υπόψην λόγω βάρους(62 κιλά) δυσκολεύομαι γενικά να χαλάσω παπούτσι. Ακόμη και όσα έχω βγάλει από rotation το έκανα για να τρέξω με καινούρια, επειδή τα βαρέθηκα ή επειδή δεν μου δίνει πλέον κάτι ο αφρός, όχι όμως λόγω φθοράς
-
Nikos Pilikas.
-
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.