Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 301 έως 315 (από 366 συνολικά)
  • Συντάκτης
    theok
    Συμμετέχων
    geomaz
    Συμμετέχων

Πραγματι με αυτο το puma fast r nitro elite 3, σιγουρα η εταιρεια εχει καταφερει να δημιουργησει μεγαλη αισθηση αν οχι χαμο χαχ!
    Ενας σημαντικος λογος αποτελει οτι το δειγμα εδω δεν ειναι οπως στην περιπτωση της nike ενας μικρος αριθμος ατομων, αλλα αποτι φαινεται πολυ μεγαλυτερο. 15+50 ατομα + διαφοροι γνωστοι youtubers που δεν γνωριζουμε εαν συμπεριλαμβανονται στα 50 αυτα ατομα ή αποτελουν επιπλεον συμμετοχες στο project μελετης

Επισης σοκαριστικο ειναι οτι αυτη την φορα το οφελος ως προς την δρομικη οικονομια δεν ειναι σε σχεση με ενα παραδοσιακο αγωνιστικο αλλα σε σχεση με τους ”βασιλιαδες”-τα καθιερωμενα ως τα κορυφαια αγωνιστικα super shoes οπως το alphafly 3, το adios Evo Pro 1, το cielo x1 2.0 κ.α. που νομιζαμε οτι το οφελος απο εδω και περα θα ειναι μικρο εαν και εφοσον καποιο νεο μοντελο καταφερνε να εχει.

Ενα αλλο ενδιαφερον σημειο αποτελει οτι με βαση την δημοσιευση των αποτελεσματων εν αντιθεσει με ολα τα υπολοιπα αγωνιστικα στην περιπτωση των puma ολοι ειδαν καποια βελτιωση ως προς την δρομικη τους οικονομια.
    Πχ εαν καποιος δει το διαγραμμα των αποτελεσματων της εργομετρησης δειχνει οτι στα υπολοιπα καποιοι ειχαν καλα αποτελεσματα πχ με τα alphafly3 σε σχεση με τα adidas evo pro 1, ομως καποιοι αλλοι παλι παρουσιαζαν περισσοτερη δρομικη οικονομια με τα adidas evo pro 1 σε σχεση με τα alphafly 3. Προσοχη τωρα..:ΟΛΟΙ ομως ειδαν περεταιρω βελτιωση σε σχεση με οποιο απο τα προηγουμενα και εαν φορουσαν οταν εβαλαν τα συγκεκριμενα puma…

Τελος ενα απο τα διαφορα ατομα που παρακολουθησα ειναι και η Meghan των γνωστων Believe in the run.
    Ετρεξε στον διαδρομο της εργομετρησης με το αγαπημενο τη αγωνιστικο, αυτο με το οποιο προπονειται εδω και καιρο και τρεχει σε αγωνες.
    Αυτο δηλαδη οχι μονο που ταιριαζει στην μηχανικη της αλλα επιπλεον που το σωμα της το εχει μαθει και μπορει να βγαζει οτι καλυτερο απο αυτο το παπουτσι.
    Bαζει μετα για πρωτη φορα το puma και η εργομετρηση της δινει 2.5% περισσοτερη δρομικη οικονομια (2 45 με το alphafly3 και 2 42 εκτιμηση μαραθωνιου με το puma fast r) ε….πως γινεται τουλαχιστον να μην σε ιντριγκαρει κατι τετοιο!!

Υ.Γ Οι κεραταδες μας ειχαν αφησει στο ”σκοταδι” ολο αυτο το διαστημα και εμεις λεγαμε οχι το cielo x1 2.0, οχι κατσε να δουμε και το νεο adidas prime X3 strung, οχι να δουμε και το ταλλο που ερχεται…Και…και..και.. ξαφνικα τωρα παρτα απο εκει που δεν το περιμενες!

theok
    Συμμετέχων

Σωστή η ανάλυση σου.
    Σίγουρα τράβηξε την προσοχή και τώρα μένει να δούμε αν θα φανεί κάτι αξιοσημείωτο σε Βοστώνη και Λονδίνο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ωραία τα γράφει ο Γιώργος.
    Το μόνο που παρατήρησα στα βίντεο και ίσως αποτελεί θεματάκι, είναι ότι στους περισσοτέρους φαινόταν λες και το παπούτσι έχει αρνητικό drop, λόγω των ξεχωριστών μερών της σόλας.

Ενδεικτικό πάντως της εξέλιξης, είναι ότι δύο εταιρείες (Saucony, Puma) που χρησιμοποιούσαν Peba, τον άλλαξαν για κάτι που προφανώς είδαν ότι αποδίδει καλύτερα.

vpier
    Συμμετέχων

Καλημέρα σας και χρόνια πολλά. @echetlos επειδή κουράστηκα να ψάχνω το superblast 2, καταλαβαίνω ότι λόγω κόστους δεν το στοκάρει η εταιρεία. Είμαι μεταξύ λοιπόν των παρακάτω:
    – Adidas EVO SL
    – New Balance Rebel
    – Novablast 5

Ποιο προτείνεις για all around παπούτσι; Δεν θα παίξω φέτος με διαφορετικά παπούτσια ανά τύπο τρεξίματος.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vpierrakos Χρόνια πολλά!
    Evo SL, χωρίς πολλή σκέψη.

vpier
    Συμμετέχων

@echetlos σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου.

Μια απορία: σε πολλά reviews λες πάτε με το νούμερο σας. Εδώ βλέπω ότι στα 29,5 cm πρέπει να πάω στο 47 και 1/3, ενώ συνήθως είμαι 46 με 46,5. Να πάω με cm;

George Provo
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, Χρόνια πολλά και χριστός ανέστη!
    Απλά να μοιραστώ την εμπειρία μου, από το endorphin pro 4 στον πρόσφατο μαραθώνιο της Θες/νικης. Καταρχήν το δοκίμασα νωρίτερα σε LR 1,5 ώρας με μισή ώρα τεμπο στο 4’40 και με κάλυψε πλήρως. Επίσης ήταν πολύ καλό σε 800ρια αλλά και σε 1 γρήγορο 5ρι στο 3’50. Μαλακό και με καλή ανταπόδοση.
    Στον αγώνα όμως, μετά το 30 ένιωσα ότι δεν έπαιρνα πίσω ότι έδινα. Ένιωσα ότι ήθελα κάτι πιο responsive και μάλλον πιο σκληρό. Οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας επειδή θέλω και να αντικαταστήσω το boston 12, που θεωρώ top tempo shoe (ήδη με700χλμ). Να κρατήσω το pro 4 για tempo προπονήσεις μεταξύ 4’00-4’30 και να ψάξω για άλλο αγωνιστικό ή δεν αξίζει γιατί δεν θα αντέξει αρκετά χλμ προπονήσεων, οπότε να ψάξω αλλού?
    Επίσης, θα ήθελα και προτάσεις για αγωνιστικό ή tempo παπούτσι (ανάλογα τι θα κάνω στο παραπάνω δίλημμα). Να σημειώσω ότι έχω σχετικά φαρδύ πόδι, ή τουλάχιστον όχι στενό. Σκέφτηκα το mach x2, που το βρήκα και σε καλή τιμή στον ιταλό, αλλά τα hoka είναι πιο στενά και διαβάζω και για το πρόβλημα στον αχίλλειο. Επίσης δοκίμασα το evo sl, αλλά ενώ μπροστά μου είναι καλό, στην καμάρα είναι απρόσμενα φαρδύ και δεν κλείδωνε καλά το πόδι μου, οπότε απορρίφθηκε. Στο rotation επίσης έχω το τιμιότατο ride 17 για all around.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vpierrakos Πάντα σύμφωνα με τα εκατοστά.

akourefto provato
    Συμμετέχων

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Καμία πρόταση για παπούτσια για αγώνα ultra σε άσφαλτο (μέχρι 80 χλμ),βάρους 67-68 κιλών (1,81 ύψος),με ουδέτερο πάτημα και ρυθμό πάνω από 6’-6’30’’;;;;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@akoureftoprovato Skyward ή Prime X.

akourefto provato
    Συμμετέχων

@nikospilikas ευχαριστώ πολύ!!

vpier
    Συμμετέχων

@echetlos σε ευχαριστώ πολύ. Ρωτούσα γιατί πήγα και τα δοκίμασα και προβληματίστηκα. Στα Endorphin Speed 3 είμαι 46 – 29,5 cm και βρίσκω λίγο μπροστά στο τρέξιμο στα γρήγορα κομμάτια. Δοκιμάζοντας εχθές το EVO SL σε 46 2/3 – 28,8 cm και μου φάνηκε οκ, με το 47 1/3 – 29,3 cm να είναι λίγο μεγαλύτερο, still ok όμως. Φταίει η φόρμα του παπουτσιού λες;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vpierrakos Τα cm που βλέπεις στο size chart της Adidas, αναφέρονται στο μήκος του ποδιού, όχι του παπουτσιού.
    Δες εδώ κανονικά, την τρίτη στήλη: https://runrepeat.com/size-charts/adidas

Kostakos
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλη την παρέα
    Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους
    Βλέπω μια προσφορά από την adidas για το Adizero EVO SL στα 150 ευρω
    Μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί μέχρι πριν από μια εβδομάδα ήταν περίπου στα 200
    Βάζω και το σύνδεσμο
    https://www.adidas.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-lifestyle_running?cm_mmc=AdiEmail_SNL-_-Other-_-20250423_20250423-ADIZERO-EVOSL-Ongoing-Launch_GR_April-_-Marketing-_-CTADesktop-_-dv:eCom-_-cn:Static_Newsletter-_-pc:Originals&cm_mmc1=GR&cm_mmca3=TC3OAJ13AT77R6ME&cm_mmca4=3702626&cm_mmc2=adidas-EMEA-eCom-Email-SNL-originals-None-GR-Static_Newsletter-Other-2504&af_reengagement_window=30d&is_retargeting=true&pid=sfmc&c=adidas-EMEA-eCom-Email-SNL-originals-None-GR-Static_Newsletter-Other-2504&af_adset=&af_ad=CTADesktop&af_channel=Static_Newsletter

Δε ξέρω αν είναι αληθινό ήγ κάποιο από τα γνωστά κόλπα….
    Αν τωρα είναι έτσι τα πράματα τι λέτε αυτό ή speed 4
    Πάνω κάτω στην ίδια τιμή
    Θα πάει καθαρά για ημέρα αγώνα (μαραθώνιο και ημί) αντέ και για κανα 15άρι σε στίβο για γούστα

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 301 έως 315 (από 366 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.