Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 316 έως 330 (από 366 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostaspirovolou Ποτέ δεν είχε 200€ το Evo SL, εξ αρχής στα 150 ήταν.

Kostakos
    Συμμετέχων

Ωχ αλήθεια;
    Ότι να’ναι κοιτουσα
    Άρα τι λες μεταξυ των δυο Νίκο;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostaspirovolou Δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσει.
    Είμαι απ’ ό,τι φαίνεται ο μοναδικός που δεν θεωρεί πως το Evo SL είναι ΚΑΙ αρκετά γρήγορο παπούτσι. Οπότε για performance χρήση εγώ θα επέλεγα το Speed. Βέβαια δεν ξέρω και για τι ρυθμούς μιλάς.

Μαρία
    Συμμετέχων

Νίκο ποιο παπούτσι θα πρότεινες για προπονητικό κατηγορίας endorphin speed? Ενώ έχω φορέσει όλα τα μοντέλα από το 1 μέχρι το 4 το τελευταίο να πω την αλήθεια ότι με απογοήτευσε . Πέραν του ότι άλλαξαν τον πάτο και είναι πολύ πιο σταθερός σε βρεγμένο, δε μου έδινε την αίσθηση που εδιναν τα προηγούμενα μοντέλα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@maria32 Αν σου άρεσε το ν3, λογικό να μην σου έκατσε το ν4.
    Απ’ την άλλη, το Speed δεν είναι προπονητικό μοντέλο κατά βάση. Αν θες λοιπόν ένα performance trainer, όπως κανονικά είναι το Speed, δες το Mach X 2. Αν πάλι θες ένα daily trainer, δες το Evo SL, το οποίο για τους περισσοτέρους είναι και performance.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Επειδή είναι βάσανο αυτό που συμβαίνει συνεχώς και που υπεύθυνος είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ ο Νίκος, ( @echetlos ), έχω να κάνω την εξής πρόταση! Να δημιουργήσουμε μια κοινή “τράπεζα” παπουτσιών , όπου όλα τα παπούτσια θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλους. Έτσι, κάθε φορά θα αποφασίζεις ποιο παπούτσι θες να φορέσεις, θα το δηλώνεις και θα το δανείζεσαι και μετά το τέλος της προπόνησης-αγώνα θα το επιστρέφεις!
    Ο καθένας μας θα συνεισφέρει με ό,τι παπούτσια έχει αυτή τη περίοδο!
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ να μου τρέχουν τα σάλια κάθε φορά που ο Νίκος κάνει παρουσίαση!

Μαρία
    Συμμετέχων

Θα πάω να δοκιμάσω το Mach αν και δεν έχω ξανά βάλει hoka τώρα τελευταία γλυκό κοιτάζω και το Cielo για αγωνιστικό

p.m.
    Συμμετέχων

Συντρεχτες καλησπερα και καλο μηνα !
    Ειμαι μεταξυ των adidas adios 9 και evo sl, καθως ηρθε η ωρα να αποσυρθει το takumi sen.
    Εχει κανείς εικονα μεταξυ των 2 που προανεφερα ; οπτικα τουλαχιστον φαινεται πολυ πιο απορροφητικο το evo sl.
    Θα ηθελα ενα παπουτσι προπονητικο, οχι τοσο γρηγορο οσο το takumi.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 εβδομάδες πριν από p.m..
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@p-m Διαφορετικά μοντέλα. Γρήγορο προπονητικό το SL, εντελώς performance το Α9. Πιο “ανόθευτο” κι απ’ το Takumi.

p.m.
    Συμμετέχων

Μμμμ καταλαβα, ευχαριστω Νικο ! Να παρω ενα sl2 να ξεμπερδευω ;;;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@p-m Είμαι μεγάλος fan του SL2 αλλά το Evo έχει πολύ πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά.

SteliosG88
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας. Αναζητώ ένα παπούτσι για daily training σε αντικατάσταση του hoka Clifton 9, στο οποίο έχω γράψει 800χλμ. Σκέφτομαι για Adidas sl2, NB propel, evo sl για το οποίο μπορείς να το βάλεις και σε race…

Kostakos
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα
    Να ρωτήσω κάτι θέλω όποιος φυσικά θέλει να μου πει
    Τι είναι το performance παπούτσι ;
    ¨Οσο για την ερώτηση Νίκο που αφορά ρυθμούς
    Αυτό που θέλω είναι να βγάλει προετοιμασία κατά κύριο λόγο σε άσφαλτο, όχι μέσα σε στάδιο, και ρυθμός 4:40 – 5:05
    Επίσης, έγραψε η Μαρία παραπάνω για το speed και είπες ότι λογικό να μη σου έκατσε το 4. Γιατί όμως αυτό ;
    Το ρωτάω γιατί έχω το 3

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@steliosg88 To Evo SL είναι από τις καλύτερες επιλογές.

@kostaspirovolou
    Performance είναι ένα παπούτσι που μπορεί να υποστηρίξει και πιο γρήγορους ρυθμούς.
    Δεν βουλιάζεις μέσα στην σόλα ή αν πάλι είναι πολύ μαλακή, ο αφρός επανέρχεται πολύ γρήγορα και δεν σε καθυστρεί (επιστροφή ενέργειας).
    Είναι ελαφρύ.
    Το forefoot σού επιτρέπει να περάσεις την ισχύ στο έδαφος.
    Άκαμπτο ή λιγότερο εύκαμπτο, ώστε να μην δαπανάται ενέργεια κατά την κάμψη της άρθρωσης μπροστά.
    Πιο στενή σόλα στο midfoot και πίσω, ώστε να μην καθυστερείς στο transition.
    Κλειστή εφαρμογή, για να μην “παίζει” το πόδι.
    Και άλλα…

Το Speed 3 ήταν πιο προπονητικό σαν αίσθηση.

PanDex
    Συμμετέχων

Καλό μήνα Κώστα, performance είναι το παπούτσι που ευνοεί γρήγορους ρυθμούς, έχει καλή επιστροφή ενέργειας και όσο περισσότερο το πιέζεις ανταποδίδει καλύτερα. Παλιότερα ήταν χαμηλόσολα για να έχεις γρήγορη επιστροφή ενέργειας και καλύτερη απόκριση από την άσφαλτο, πλέον με τα καρμπον έχεις επιστροφή ενέργειας από τις πλάκες και την ακαμψία. Συνήθως είναι κουραστικά στους αργούς ρυθμούς λόγω μικρότερης αιώρησης και μεγαλύτερης επαφής με το έδαφος> φόρτιση ποδοκνημικής. Στην πράξη ομως performance για έναν αργό δρομέα μπορεί να είναι όμως και ένα γρήγορο προπονητικό πχ το sl2.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 316 έως 330 (από 366 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.