Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 586 έως 600 (από 628 συνολικά)
  • Συντάκτης

Γνωρίζει κάποιος να μας πεί τι drop έχει το challenger. Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostastsoumaridis Με 8άρι μοιάζει σαν αίσθηση.

Blackdog
    Συμμετέχων

Μερικά σχόλια για το SPEED5, νομίζω ότι πιο ισορροπημένο υπάρχει έξω σε παπούτσι. Δεν ξέρω γιατί έχει περάσει απαρατήρητο αλλά τα κάνει όλα πάρα πολύ καλά! Έφτιαξε το toebox και δεν την πληρώνουν τα φαρδία πέλματα, κορυφαία διαπνοή, σταθερότατο, πολύ καλό το λάστιχο στη εξώσόλα (σημείο που θεωρώ ότι υστερούσαν και το speed4 και το pro4) και νιώθω ότι η επιστροφή ενέργειας προσεγγίζει supershoe! Μοναδικό αρνητικό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι ίσως ότι δεν ανταποκρίνεται τόσο άμεσα σε μια αλλαγή ρυθμού. Για όποιον επιλέγει ένα παπούτσι για όλα θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Θα ήθελα να ακούσω και καμία ακόμη άποψη, ευχαριστώ

George Provo
    Συμμετέχων

@blackdog. Συμφωνώ, καταρχην εχοντας σχετικα φαρδυ πέλμα..ειχα λιωσει 2 ζευγαρια V3, το v4 δε μου εκατσε καθολου στο ποδι αν κ το πατημα ηταν πιο “αγωνιστικό”, αλλα το v5 νομιζω ειναι τοπ. Επίσης συμφωνω για το θέμα της διαπνοης και της σταθεροτητας. Εχω κάνει 200 χλμ και ειναι σουπερ, με βόλεψε πολυ κυρίως για διαλ/κες (3.45-4.00) κ tempo (4.20-4.50). Σε easy ημουν οκ, σε 25ρι long μου παραφανηκε ζωηρό (κατι που δεν ειναι κακό βέβαια). Γενικά το παπουτσι σε σπρωχνει να πας γρηγορα. Φοβερη ανταπόδοση, καπου στο 70% (βασει του εγκριτου cut in half)..για μένα ειναι πολυ κοντά στο Pro 4 σα πάτημα κ ανταπόδοση (για τη σολα του οποιου επισης συμφωνω, εμφανισε νωρις μικρη φθορα). Παντως ανετα φοριεται κ για αγωνιστικό απτον μέσο ερασιτέχνη..

Κώστας Σκοτίδης
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην κοινότητα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στον @echetlos.Βρίσκομαι σε γκάλοπ για το επόμενό μου racing supershoe.Αυτή τη στιγμή είμαι κάτοχος του metaspeed SKY PARIS φορτωμένο με 500 καθαρά αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ανάμεσα σε Adios Pro 4, Deviate Nitro Elite 3 και Metaspeed SKY TOKYO ή και EDGE TOKYO τι θα προτείνατε για μαραθώνιο σε pace 3:45avg? Στις διαλλειματικές το cadence μου κυμένεται από 200 μέχρι 220 βήματα το λεπτό, επίσης είμαι 1,75 62 κιλά και είμαι overpronation runner αν αυτά βοηθάνε στην επιλογή. Δεκτή κάθε άλλη πρόταση, ευχαριστώ!

theolvs16
    Συμμετέχων

Καλησπέρα Κώστα! Χωρίς να πλατιάσω και με βάση τα χαρακτηριστικά σου (χαμηλό βάρος, υψηλό cadence) θα σου πρότεινα το Metaspeed Edge Tokyo μόνο και μόνο γιατί έχει καλύτερο transition σε σχέση με το Sky. Ωστόσο καλύτερα να ακόυσεις τον γκουρού @echetlos

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@skot Ευχαριστώ για τις ευχες, συντρέχτη!
    Τα Tokyo δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά αν πας σε κάποιο εκ των δύο, θεωρητικά σου ταιριάζει το Edge.
    Μεταξύ των AP4 και Puma, το πρώτο έχει πολύ μαλακό πάτημα αλλά υστερεί σε σταθερότητα. Το Elite είναι κατ’ εμέ από τα πιο ισορροπημένα και ευκολα super shoes. Δεν σε βοήθησα και πολύ, ε; 😛
    Αν πάντως ειοσαι ευχαριστημένος με το Sky Paris, πήγαινε στο Tokyo.

Kostakos
    Συμμετέχων

Καλημέρα κι από εμένα
    να ρωτήσω κάτι φίλε blackdog
    Τι εννοεις δεν ανταποκρίνεται σε αλλαγή ρυθμού;
    Δεν το έχω φορέσει το παπούτσι αλλά από αυτά που γράφει ακριβώς από κάτω ο Γιώργος (Προβο) μια χαρά πάει σε 3.45-4.00 καθώς και 4.20-4.50
    Μάλλον εγώ δεν έχω καταλάβει οπότε δώσε μια βοήθεια εδώ

George Provo
    Συμμετέχων

@kostakos. Εμένα το παπούτσι με κάλυψε πλήρως σε διαλ/κες, tempo και easy για τους ρυθμούς που ανεφερα (δε το δοκίμασα σε recovery ενώ στα LR δε μου έκανε κλικ).. επίσης να αναφέρω. είμαι 1.85, 74 κιλά, με χρόνους ημι 1’28 και μαραθώνιο 3’18..

Blackdog
    Συμμετέχων

@kostakos εννοώ ότι σε προπονήσεις αλλαγής ρυθμού πχ σε ένα λονγκ που έχει γρήγορα κομμάτια ή τύπου fartlek δεν ανταποκρίνεται τόσο άμεσα από το αργό στο γρήγορο ή ανάποδα ή κάπως έτσι το νιώθω εγω. Δεν εννοώ ότι δεν έχει τους γρήγορους ρυθμούς, μια χαρά πάει. Ίσως το βάρος του να είναι αυτό που μου δίνει αυτή την αίσθηση δεν ξέρω… Γενικά πάντως μόνο θετικά βρίσκω και μπράβο στη saucony έκανε ουσιαστικές -μικρές μεν- αλλάγες. Απλά είμαστε σε μια εποχή που θέλουμε carbon για intervals, σουπερ κοσιον για easy κοκ και δεν δίνουμε προσοχή σε παπούτσια που κυριολεκτικά κάνουν τα πάντα και μάλιστα πολύ κοντά σε παπούτσια ειδικά.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 μήνες πριν από Blackdog.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Το Challenger είναι μεταξύ των Speed και Pro αλλά ανώτερο και από τα δύο. Και ως racer αλλά και ως performance trainer. 😉

Kostakos
    Συμμετέχων

Blackdog + Geoege Provo ευχαριστώ για την απάντηση
    Ρωτάω επειδή πολλά δυστυχώς δεν τα καταλαβαίνω , λόγω μικρής εμπειρίας, και θα μείνω στο τελευταίο που γράφεις(έχει ήδη αναφερθεί αλλά σε άλλο θέμα)
    Μήπως το παρακάνουμε με τις λεπτομέρεις και τελικά χάνουμε την ουσία ;
    Ναι καταλαβαίνω και δέχομαι ότι υπάρχουν εδώ μέσα πολλοί γρήγοροι και δικαίως θα κοιτάξουν το κάτι παραπάνω. Όμως , πλήν αυτών να δούμε και λίγο αυτό:
    <δεν δίνουμε προσοχή σε παπούτσια που κυριολεκτικά κάνουν τα πάντα και μάλιστα πολύ κοντά σε παπούτσια ειδικά>
    Και πάλι ευχαριστώ
    Καλημέρα σε όλους

swimer
    Συμμετέχων

Συντρέχτη Kostakos, οι λεπτομέρειες δε κοστίζουν σε πόνο,η ουσία θέλει κόπο και πόνο και στο τέλος του αγώνα, φταίει το toe box, φταίει η πλάκα που δεν έχει τόση επιστροφή, φταίνε τα κορδόνια, φταίει η σόλα που δεν ήταν continental….

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostaskalomoiris2000 Και πάλι το Bondi θα σου προτείνω, Κώστα.
    Σε πιο οικονομικό, δες το New Balance Kaiha Road.

Ψάχνω ένα παπούτσι για περπάτημα μόνο (και αν γίνεται οικονομικό) μιας και πολύ βαρύς τι έχεις να μου προτείνεις?
    Σου έχω ξαναστειλει και μου είπες το bondi9 αλλά σε είχα ρωτήσει και για τρέξιμο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Warp Speed: ταχύτητα στρέβλωσης (Star Trek).

20251218_201346

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 586 έως 600 (από 628 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.