Τοποθέτηση ετικέτας: παπούτσια
- Αυτό το θέμα έχει 266 απαντήσεις, 56 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 ημέρα πριν από τον χρήστη
Stelios.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
9 Οκτωβρίου 2024 στις 14:06 #131764
Vassilis38
ΣυμμετέχωνKαλησπέρα Νίκο,ψάχνοντας κάτι για γρήγορα long χωρίς carbon/nylon πλάκα αλλά με peba μια προφανής αλλά λίγο ακριβή επιλογή δείχνει το superblast 2.
Υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο ; Επίσης έχεις άποψη για το topo specter 2; Δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση.9 Οκτωβρίου 2024 στις 14:37 #131765Nikos Pilikas
Συντονιστής@vassilis38 Δεν το ξέρω το Topo αλλά λένε τα καλύτερα. Peba έχει.
Θα μπορούσες να δεις Mach 6 ή SL2.9 Οκτωβρίου 2024 στις 15:20 #131766Nikos Pilikas
Συντονιστής@koug Τα πάντα είναι θέμα του τι έχεις συνηθίσει.
Για εμένα κάνει άνετα. Αλλά έχω τρέξει αμέτρητα LRs με τα Boston πριν το ν10, οπότε πώς να μην μου κάνει ένα μοντέλο με +12mm;
Αν απ’ την άλλη τρέχεις π.χ. με Invincible, τότε μάλλον θα το βρεις σκληρό. Cushioning πάντως έχει επαρκέστατο.
Αντικειμενικά όμως, με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι μοντέλο που προορίζεται για να τρέχεις αργά επί δυόμισι ώρες.Καλησπέρα,ερώτηση τον φίλο,Νίκο,κατά την άποψή σου Νίκο το boston 12 κάνει για long;;;
11 Οκτωβρίου 2024 στις 11:34 #131789Nikolas
Συμμετέχων16 Οκτωβρίου 2024 στις 08:41 #131833George Provo
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα παιδιά! Ψάχνοντας για daily trainer χωρίς πλάκα, μεταξύ NB και hoka. Θα ήθελα απόψεις για rebel v4, 1080 και hoka mach 5 ή 6. Έχω δοκιμάσει και σα πάτημα τα nb και μου άρεσε το μαλακό πάτημά τους, αλλά δε ξέρω πόσα χλμ θα αντέξουν. Τα hoka δεν τα δοκίμασα καθόλου. Επίσης, έχω βρει τα mach5 95€, ενώ ΄τα υπόλοιπα όλα σα πιο καινούργια μοντέλα είναι κοντά στα 140€ και πάνω. Αξίζει η διαφορά?
16 Οκτωβρίου 2024 στις 09:47 #131835Odysseas
Συμμετέχων@georgeprovo, αυτον τον καιρο χρησιμοποιω κυριως τα rebel v4 και 1080v12 ενω μολις δυο βδομαδες πριν απεσυρα το mach 5 μετα απο 1100 χιλιομετρα.
Το 1080v12 σε σχεση με τα αλλα δυο ειναι αρκετα πιο στιβαρο, βαρυ και σταθερο, με οχι τοσο μαλακο πατημα, αλλα το χρησιμοποιω σε μεγαλα τρεξιματα και τα ποδια μου ειναι τοσο φρεσκα μετα σαν να μην ειχα τρεξει! Σε σχέση με το Clifton 9 που χρησιμοποιουσα περυσι τετοια εποχη, το 1080 το βρισκω πολύ πιο ξεκουραστο.Από την άλλη το rebel εχει μεγαλυτερο εκτόπισμα, σε ωθει να πας πιο γρήγορα, ειναι μαλακό και το χρησιμοποιω σε πιο μικρα και γρηγορα τρεξιματα. Μια φορα το εβαλα σε long run και με κουρασε. Λογω του μαλακου αφρου παρολο που ειναι φαρδυ παπουτσι δεν ειναι τοσο σταθερο όσο το 1080. οσο για την αντοχη του, μεχρι στιγμης εχω κανει περιπου 250χλμ και δεν ειδα να χανει την ιδιοτητα του.
Το Mach 5 οπως ειπα και παραπανω το απεσυρα προσφατα μετα απο 1100 χλμ και θα το κρατουσα κ αλλο αλλα ημουν ενα ταξιδι στο εξωτερικο και επειδη απο τα ψωνια δεν ειχα χωρο στην χειραποσκευη, το παρατησα εκει. Αλλιως πιστευω αλλα 200χλμ τα ειχε, και με τον αφρο ζωντανο και σε καλη κατασταση!
Το Mach 5 για μενα ειναι αναμεσα στα 1080 και rebel (λιγο πιο κοντα στο rebel). Είναι ελαφρυ, μαλακο, αλλα οχι οσο το rebel και δεν εχει και το εκτοπισμα του. Σε γρηγορα τρεξιματα δεν με ενθουσιασε οσο το rebel. Απο την αλλη ειναι πιο σταθερο και το ειχα χρησιμοποιησει και σε καποια Long run πολυ ευχαριστα και ξεκουραστα.Από τα τρια αυτα αν ειχα να διαλεξω ενα θα επερνα το Mach 5. Ειδικα και που η τιμη του ειναι πιο χαμηλη επειδη ειναι πιο παλιο μοντελο
Οσο αφορα τα νουμερα, το 1080 το πηρα 45,5 το Rebel 46,5 και αν τα βαλεις διπλα-διπλα εχουν ακριβως το ιδιο μήκος.
Το Mach 5 το πηρα wide γιατι το κανονικο ηταν λιγο σφιχτο στο κοτσι και τα μεταταρσια παρόλο που δεν εχω φαρδυ πόδι.Οπότε πριν παρεις οποιοδήποτε αν εχεις την ευκαιρια καλο θα ηταν να τα δοκιμασεις
16 Οκτωβρίου 2024 στις 09:53 #131839Nikos Pilikas
Συντονιστής@odiodiodi Σε ποιο 1080 αναφέρεσαι, Οδυσσέα;
16 Οκτωβρίου 2024 στις 09:55 #131840George Provo
ΣυμμετέχωνΣε ευχαριστώ!! Κατατοπιστικότατος με εξαιρετική ανάλυση και επιτέλους βρήκα κάποιον που φοράει ίδιο Νο με εμένα και βρίσκει κάποια μοντέλα στενά στο κότσι!! Να είσαι καλά!!
16 Οκτωβρίου 2024 στις 10:02 #13184316 Οκτωβρίου 2024 στις 10:07 #131845Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςKαλά το φαντάστηκα γιατί το ν13 είναι εντελώς διαφορετικό παπούτσι. Μακράν πιο μαλακό, ενεργητικό και ελαφρύ. Υστερεί σε σταθερότητα βέβαια, σε σχέση με τα προηγούμενα 1080 που είναι πολύ στιβαρά. Και πιο στενή γραμμή.
16 Οκτωβρίου 2024 στις 15:00 #131848Dejan
ΣυμμετέχωνΝα πω και εγώ τη πίκρα μου. Τα Nike INF4 με ούτε 500km μάλλον βγαίνουν στην άκρη και παραμένουν μόνο για μικρά χαλαρώματα μόνο και μόνο για να μη γράφω χιλιόμετρα σε υποδήματα που μου ταιριάζουν καλύτερα. Μου δημιούργησαν αρκετά θέματα τα οποία φαίνεται να μετριάζονται από όταν τα αντικατέστησα ουσιαστικά με τα Novablast 4…
18 Οκτωβρίου 2024 στις 18:30 #131861Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΤον Αύγουστο πηρα με έκπτωση 140€ τα under armour velocity elite 2. Τα δοκίμασα σε 2-3 τρεξίματα και πήγα και πήρα άλλο ένα για back up. Tο πρώτο ζευγάρι μου έχει χαρίσει 595 χλμ ηδονής!!! Μιλάμε για ένα απίθανο παπουτσι. Στα κομμάτια είναι πριόνι χωρίς να υστερεί Στα μεγάλα. Σε λίγες μέρες θα μπει στο παιχνιδι το 2ο ζευγάρι για στρώσιμο για τον αγώνα. Μετά τον αγώνα θα ξαναμπεί στο κουτί του για ξεζουμισω το πρωτο ζευγάρι. Τα υπόλοιπα χλμ της προετοιμασίας βγήκαν με το boston 11 σε easy και μερικά long runs. Κρυφό χαρτί το mach 6 που βρήκα σε ευκαιρία τον Αύγουστο στη Βέροια και μου κλείνει πονηρά το ματι από την άκρη της ντουλάπας!!!
18 Οκτωβρίου 2024 στις 23:38 #131862Blackdog
ΣυμμετέχωνΕπειδή αναφέρθηκαν μοντέλα που χρησιμοποίησα πολύ στη τωρινή προετοιμασία για ΑΜΑ αναφέρω τα παρακάτω:
ΝΒ 1080v13, εξαιρετικά μαλακό-ξεκούραστο και υπάκουο αν αποφασίσεις να ανοίξεις, δυστυχώς υστερεί αρκετα σε σταθερότητα οπότε σε μεγαλύτερα τρεξίματα αυτό σε κουράζει. Αντόχή έχει γύρω στα 600-800 χλμ.
ΝΒ rebel v4, μακράν ότι πιο ωραίο έχω φορέσει χωρίς πλάκα. Τρομερά ελαφρύ, αποδοτικό και πολύ σταθερό. Άνετα βγαίνει λονγκ. Το μόνο μείον η διάρκεια του αφρού, δυστυχώς μετά τα 300 κάθεται αρκετά και δεν κάνει για πολλά πολλά.
Mach 5 είναι ένα παπούτσι που δεν θα σε δυσαρεστήσει πουθενά ούτε όμως και θα σε ενθουσιάσει κάπου τρομερά. Έχει αρκετά μεγάλη αντοχή (σε καμία περίπτωση για κάτι 1000 που διαβάζω παραπάνω). Το θεωρώ ιδανικό παπούτσι αν κάποιος θέλει να κάνει τα πάντα με ένα.Τώρα στρώνω το speed 4, μου αρέσει σε όλα τα γρήγορα πάρα πολύ και φαίνεται να έχει αντοχή o αφρός, μοναδικός αστερίσκος το απότομο κλείσιμο στο μικρό δάχτυλο που μετά το 1.5ωρο αρχίζει λίγο να με ταλαιπωρεί λίγο. Γι αυτό το φοβάμαι και στον ΑΜΑ.
Μόλις παρέλαβα SB2. Αν μείνω ευχαριστημένος μάλλον θα πάω με αυτό για κλασσική, αλλιώς με speed και ότι γίνει…
Είμαι 72kg και μέσος ρυθμός προπονήσεων 4:30min/Km
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 μήνες, 4 εβδομάδες πριν από
Blackdog.
20 Οκτωβρίου 2024 στις 11:08 #131870Chris Rose
ΣυμμετέχωνΈχω την πρώτη έκδοση του Velocity Elite. Τα αγόρασα σε έκπτωση ευτυχώς διότι-όπως τα περισσότερα παπούτσια όλων των εταιριών αυτής της κατηγορίας- δεν αξίζουν την αρχική τιμή τους. Ήδη με 250 χλμ δείχνουν σημάδια φθοράς στην εξωτερική σόλα. Μου αρέσουν για γρήγορες προπονήσεις, δεν δίνουν το κάτι πρόσθετο όμως για αγώνα. Για τα δικά μου πόδια τουλάχιστον δεν κάνουν με τίποτε για μαραθώνιο. Ωστόσο, επειδή η δεύτερη έκδοση όντως υπάρχει στα 140€, αξίζουν?Διαφέρουν σε σχέση με την πρώτη?
21 Οκτωβρίου 2024 στις 00:59 #131871Kalogeridis
Συμμετέχων@christostriadafillidis για το πρωτο δεν εχω εικόνα. Και στο v2 υπάρχει γρηγορη φθορά του rubberized της εξωσολας . Γύρω στα 300 χλμ το εμφανισε στα δικα μου. Σήμερα πιασαμε τα 630 χλμ , η φθορά συνεχιζεται χωρίς όμως να περιορίζεται η δυνατότητα του να αποδίδει απίστευτα σε ρυθμούς κατω του 4’30” (κομμάτια) αλλα και σε long runs που μεγάλο μέρος τους είναι κάτω του 5′. Σημερα πρώτη φορά τα ενιωσα λίγο πιο ξερά προς το τέλος του λονγκ, αλλα πιθανόν να είναι και από την μεγαλύτερη μου προσπάθεια (ανέβηκε ο συνολικός δεικτης κοπωσης) λογω δυνατού αερα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν βλέπεις οικειότητα στους ρυθμούς που ανεφερα, πιστευω οτι αξίζει να επενδύσεις. Για τα v1 που έχουν φθαρεί, μη μασάς, ξεζούμισε τα!!!
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 μήνες, 3 εβδομάδες πριν από
Kalogeridis.
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 μήνες, 3 εβδομάδες πριν από
Nikos Pilikas.
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 μήνες, 4 εβδομάδες πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.