Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 106 έως 120 (από 159 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Stelios
    Συμμετέχων

Σήμερα ψάχνοντας παπούτσια για τον μικρό βρήκα τα New Balance SC elite V4 σε τιμή που δε γινόταν να μη τα πάρω.
    Πήρα ένα νουμερο μικρότερο αλλά δε με ενόχλησε ιδιαίτερα, έτσι και αλλιώς έλεγα αν δε τα τρέξω θα τα βάζω έξω μιας και είναι πραγματικά το πιο όμορφο παπουτσι που έχω δεί και χρωματικά και σχεδιαστικά, το χρώμα είναι το γαλάζιο.
    Έγινε η πρωτη προπονηση και οφείλω να πω πως με εντυπωσίασαν.
    Δεν εχουν την ταχυτητα, ουτε την αλλαγή που στο ρυθμό που έχουν τα υπόλοιπα του είδους αλλά είναι ότι πιο ευκολο και ανετο έχω βάλει από super shoe.
    Λίγο ασταθές στη φτέρνα αλλά όχι τπτ ιδιαίτερο (εδώ τρέχαμε με prime x) .
    Δεν το έχω δοκιμάσει σε ταχυτητες άνω του 5/χλμ αλλά σε εναλλασσόμενο που δοκίμασα παει μια χαρά και σε ρυθμό αρκετά κάτω του 4 /χλμ. Θεωρώ πως ειναι καταπληκτικό παπουτσι για ultra.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@hypnox Ο Peba είναι το ίδιο μαλακός με τον παλιό;

Stelios
    Συμμετέχων

@echetlos
    Νίκο η πιο κατάλληλη λέξη που θα ταίριαζε είναι το διαφορετικός. Δεν μου φάνηκε τόσο μαλακός όσο ο παλιός να σου πω την αλήθεια. Δεν είναι βέβαια σκληρός σε καμία περιπτωση ο αφρός.
    Σήμερα έβαλα τα PX1 και έτσι έχω μετρό σύγκρισης. Πολυ πιο εντυπωσιακό το PX , τρομερό cruiser το NB . Το Adidas με κούραζε μετά από αρκετά χιλιόμετρα, στο NB δε νομίζω να έχω τέτοιο θέμα, είναι φυσικά και πιο ελαφρύ αν και θεωρείται γενικά “βαρύ” Στο είδος του.
    Δεν υπάρχει πλεον το κανάλι που υπήρχε στη σόλα. Βασικά υπάρχει αλλά 1ον αρχιζει μετά την Καμάρα και 2ον από τη στιγμή που ο αφρός είναι πιο πυκνός (ή έτσι νοιώθω) δεν λειτουργεί όπως το προηγουμενο μοντέλο με την συμπίεση και απογείωση. Ίσως φταίει και το πατημα μου βέβαια ή και το βάρος μου.
    Σε γενικές γραμμές για να το πω όσο πθο μπακαλίστικα μπορώ, δεν θα σε ενθουσιάσει για να πεις wow πετάω αλλά όσο το δουλευεις τόσο σου αρέσει. Σε χρόνους μέχρι 2:50 παει παρά παρα πολυ άνετα και ξεκούραστα. Από εκεί και κάτω προτιμας κάτι λίγο πιο ελαφρυ και με πιο γρήγορη επαναφορά για να βοηθήσει στο turn over.
    Τουλάχιστον εγώ.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 εβδομάδες, 1 ημέρα πριν από Nikos Pilikas.
    MikeTrailRunner
    Συμμετέχων

Καλημέρα σας,ψάχνω για ένα προπονητικό κυρίως για διαλλειματικές σε ρυθμούς γύρω στο 4 min/km.Προηγουμένως είχα τα VF2 που με βόλεψαν απίστευτα.Κοιτούσα τα Cielo x1 που είναι κυρίως racer και τα endorphin speed 4.Τι θα μου προτείνατε?Σας ευχαριστω!

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 εβδομάδες, 3 ημέρες πριν από MikeTrailRunner.
    Chris Rose
    Συμμετέχων

MikeTrailRunner από αυτά που έχω δοκιμάσει προσωπικά Adidas Takumi Sen(το 10, εγώ έχω δοκιμάσει το 8), Asics Μagic Speed(4 έχω το 2). Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε πολύ καλές τιμές τα Saucony endorphin Speed 4, Puma Fast FWD Nitro Elite(έχω το Fast R που είναι το αντίστοιχο για μαραθώνιους και μοιάζουν πολύ). Αν δεν θέλεις carbon plate Adidas Evo SL το οποίο δεν ξέρω αν το βρεις όμως, γιατί έχουν κυκλοφορήσει ελάχιστα μέχρι τώρα και επίσημα βγαίνει τον Μάρτιο. Το NEW BALANCE SC Pacer φαίνεται ότι κάνει επίσης για τη δουλειά αλλά είναι ακριβό για προπονητικό και δύσκολο να το βρεις( η ΝΕW BALANCE δεν το έχει). To Cielo X1 έχει καλές κριτικές αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@miketrailrunner Μιχάλη, αν είσαι ευχαριστημένος από το VF, για εμένα δες το ν3.
    Το Cielo είναι πιο cruiser.

MikeTrailRunner
    Συμμετέχων

σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

SO7
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και χρόνια τρέχω με τα speed,speed 2 και 3. Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά ακόμα έχουν θεματακι με το βρεγμένο έδαφος. Συμφωνείτε? Υπάρχει εναλλακτικο παρόμοιο παπούτσι? Με έχει βολεψει φουλ. Να σημειώσω ότι το pace μου δεν είναι κάτι το τρομερό.. σε ημιμαραθώνιο είμαι στο 5+ περίπου

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@so87 Βασικά όλα τα παπούτσια έχουν θέμα στo βρεγμένο, λιγότερο ή περισσότερο.
    Πλην Adidas και Puma. Οπότε σε αυτές το αντίστοιχο Speed είναι τα Boston 12 και Deviate Nitro 3.

SO7
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ!

George Provo
    Συμμετέχων

@so87 Καλημέρα.. ήμουν (και παραμένω) λάτρης των speed 3. Ήμουν εθισμένος σε αυτά έχοντας λιώσει 2 ζευγάρια και ήμουν στο κλικ να πάρω και 3ο ψάχνοντας για προπονητικό, καθώς η v4 δε μου έκατσε (μου φάνηκε μάκρυνε πολύ το παπούτσι). Θέμα με βρεγμένο τερέν δεν είχα τόσο μεγάλο, αλλά όταν άρχιζα να κατεβάζω τους χρόνους μου πχ διαλ/κες κάτω από 4’30, η αίσθηση ήταν ασαφής (όπως σωστά είχε περιγράψει ο Νίκος σε παλιότερο ποστ μου). Αν θες να βελτιωθείς, και αθλητικά (να δυναμώσει πόδι που καλοέμαθε στο μαλακό πάτημα του speed) αλλά και αγωνιστικά (να κατεβάσεις χρόνους) συστήνω κάτι πιο ‘’σκληρό’’. Εγώ πήγα στα boston 12, που σου πρότεινε ο Νίκος και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Σίγουρα πιο σκληρό πάτημα από τα saucony, αλλά η σταθερότητά του και φυσικά το grip του (σόλα continental) είναι ασυναγώνιστα. Επίσης έχει για το βάρος του και αρκετή επιστροφή ενέργειας. Σε πάει άνετα σε tempo, LR και κάποια κομμάτια σε στίβο. Το προτίμησα σε πρόσφατο ημι στη Θες/νικη και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ειδικά στο τέλος που το ζόρισα, μου έδινε αυτή την ώθηση που ήθελα για να πετύχω τον στόχο μου (PB). Από τιμή τώρα που κατέβηκε στα 100-120€ είναι vfm.

SO7
    Συμμετέχων

@george Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση. Θα πάω να τα δοκιμάσω γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω φορέσει ποτέ. Με πείσατε πάντως και οι 2!

George Provo
    Συμμετέχων

Καλημέρα, στην ομάδα! Ενδιαφέρομαι για αγωνιστικό μαραθωνίου!! Για ρυθμό 4’30-4’40. Κάνω 5 προπονήσεις/βδομάδα και έχω boston 12 για tempo, salomon phantasm cf για διαλ/κες και ride 17 για όλα τα υπόλοιπα. Καταρχήν είμαι φαν της saucony, έχοντας λιώσει 2 ζευγάρια speed v3 και σκέφτομαι να πάρω το pro. Η v3 του pro, μου έκατσε καλά σα νούμερο, μου φάνηκε πανάλαφρο μεν αλλά ίσως κάπως ασταθές. Το 4 πιο ‘’σταθερό’’ σα πάτημα, αλλά πολύ μακρύ σαν αίσθηση. Οι τιμές πλέον είναι πολύ κοντά 175 το 3 και 200 το 4 και δε ξέρω αν αξίζει η διαφορά. Σημ. έχω φαρδύ πόδι. και έχω κανονικό πάτημα. Επίσης έχω διαβάσει εξαιρετικές κριτικές για το adios pro ενώ θα ήθελα να μάθω αν κανείς έχει εμπειρία από το skechers speedbeast ή το salomon phantasm s lab 2 !!
    Ευχαριστώ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@georgeprovo Κατ’ αρχάς δεν ασχολείσαι με τα Skechers και Salomon, Γιώργο.-
    Σχετικά με τα Pro 3/4, εγώ βρίσκω καλύτερο το καινούργιο αλλά άλλοι το παλιό. Και τα δύο όμως είναι εξαιρετικά μοντέλα, οπότε win-win.
    Για το νούμερο, κάνε το εξής: έχε μαζί σου λεπτές και χοντρές κάλτσες, ζήτα όλα τα πιθανά νούμερα και κάτσε με την ησυχία σου και κάνε δοκιμές και συνδυασμούς.

George Provo
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ θερμά!!Σε ευχαριστώ διπλά και για το ride 17, ένα πολύ υποτιμημένο daily trainer που δεν είχα καν υπόψη και τελικά πήρα, καθώς το είχες προτείνει παλιότερα σε άλλο φίλο της σελίδας. Ειδικά στην τιμή που το πήρα 105€ θεωρώ ότι είναι vfm. Σταθερό, με επιστροφή ενέργειας και ωραίο, όχι μαλακό πάτημα! Ταιριάζει κουτί και στο ”φαρδύ” μου πόδι! Να σαι καλά!!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 106 έως 120 (από 159 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.