Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 1,028 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Kostas L.
    Συμμετέχων

@echetlos εννοειται οτι θα το τσεκαρω ,σε ευχαριστω . @diazz ξεκινησα και εγω περιπου τετοιο καιρο περυσι με kayano νομιζοντας οτι εχω πλατυποδια αλλα ηταν περισσοτερο η κινηση του αστραγαλου και οχι η καμαρα του ποδιου .Μετα απο πολυ ψαξιμο αλλα και πελματογραφηση συν τον πειραματισμο διαπιστωσα οτι τα kayano ηταν το αντιθετο απο αυτο που χρειαζομουν καθως προστατευουν το πελμα απο την εσωτερικη καταρευση ενω εγω ειχα κ εχω μικρης μορφης υπερπρηνισμο (supination) δηλαδη προσγειωνομαι με την εξωτερικη πλευρα του πελματος και καταληγω στο μεσο. Η φθορα λοιπον στην σολα ηταν στην εξω πλευρα του ποδιου. Μην μακρυγορω και πολυλογω – δοκιμασε οπου βρεις κατα την δικη μου μικρη εμπειρια – saucony triumph iso 2 ,ουδετερα μεν με αναπαντεχη στηριξη ομως , nimbus 18 τα λογια περιττα και αν εισαι ελαφρυς adidas ultra boost .

diazz
    Συμμετέχων

180cm 84 κιλα
    εαν μπορώ θα τα δοκιμάσω εαν και απο την δοκιμή στο καταστημα δεν καταλαβαίνεις πολλα

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@diazz Ναι, δεν διαφωνώ, ρητορική ήταν η ερώτηση… 😉
    Όχι, μικρές διαφορές έχουν, το δε 9 έχει κι ελαφρώς χαμηλότερο βάρος.

diazz
    Συμμετέχων

θα τα δω τι θα κανω ισως τα inspire 12 η κατι σε nike pegasus να ηταν καλύτερα

Kostas L.
    Συμμετέχων

@diazz ναι οντως εχεις δικιο δεν καταλαβαινεις και πολλα , νομιζω εισαι ομως στο καλυτερο μερος οπως και εγω για να μαθουμε , @echetlos θα συμφωνησω ,απλα η πελματοφραφηση και η φθορα ση σολα σου αποκλειουν τα προφανη .

diazz
    Συμμετέχων

η ανάλυση κινήσεις που κάνουν σε καταστήματα και σου προτεινουν παπουτσι δεν ειναι ο καταλληλος τροπος να εισαι σιγουρος τι ακριβως θελεις

Kostas L.
    Συμμετέχων

δεν εχω τις απαιτουμενες γνωσεις για να συμφωνησω ή να διαφωνησω αλλα πιθανολογω οτι σε σχεση με την πελματογραφηση στο ιατρειο με τον γιατρο διπλα σιγουρα ειναι πιο ”μπακαλιστικο”

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Να επισημάνουμε 2-3 πράγματα…

Τα συνήθη στάδια κατά την προσγείωση και απογείωση του ποδιού, είναι τα εξής: η πρώτη επαφή με το έδαφος γίνεται κατά κύριο λόγο με το εξωτερικό μέρος της φτέρνας. Κατόπιν, το πέλμα πρηνίζει, κλίνει προς τα μέσα δηλαδή, ούτως ώστε να “πέσει” επάνω στην καμάρα και να απορροφηθούν οι κραδασμοί. Η δε απογείωση γίνεται φορτίζοντας κυρίως το εξωτερικό εμπρόσθιο μέρος του ποδιού.
    Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεστε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε μεγαλύτερη φθορά στην σόλα, εξωτερικά της φτέρνας και των μεταταρσίων. Είτε κάποιος πρηνίζει λίγο, είτε πολύ, είτε καθόλου.
    Άρα Κώστα, η φθορά δεν αποκλείει τα προφανή αλλά τα επιβεβαιώνει. Δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη πληροφορία, εν ολίγοις.
    Για το δε πελματογράφημα και το ύψος της καμάρας, ως ένδειξη, δεν μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ.

Όσον αφορά την ανάλυση σε διάδρομο, όντως δίνει κάποιες ενδείξεις. Έχει βέβαια διαφορά από το να τρέχεις στον δρόμο, όπου το σώμα σου καλείσαι να το “προωθήσεις” προς τα εμπρός, ενώ στον διάδρομο, απλά να κρατηθείς επάνω του.

Αυτό όμως που θέλω να τονίσω, γι’ αυτό και παρέθεσα και το link, είναι πως ασχέτως του τρόπου που πατάμε, ένα ουδέτερο μοντέλο είναι σχεδόν πάντα το κατάλληλο. Ακόμη και γι’ αυτούς που έχουν “χαρακτηριστεί” (αυθαίρετα) ως overpronators, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

sotfireman
    Συμμετέχων

Δεν κάνεις κανα σεμινάριο με θέμα τα παπούτσια μπας και ξεστραβωθούμε εμείς οι τυφλοί… 🙂

Kostas L.
    Συμμετέχων

@echetlos κρατώ σημειώσεις ! Παρεπιμτοντως, για 1.87 115 κιλά η New balance ποιο μοντέλο παρέχει επαρκώς?

Kostas L.
    Συμμετέχων

Συμφωνώ με τον sotfirenan , σεμινάρια ουσίας .

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@sotiris Χαχαχα… Εδώ είμαστε και θα τα λέμε, Σωτήρη. Κι αν σε κάτι μπορώ να βοηθήσω, με μεγάλη μου χαρά! 🙂

@diazz
    Το Inspire δεν είναι και πολύ διαφορετικό από το Paradox. Αν θες να παραμείνει σε Mizuno, δες το Rider. Ναι μεν ουδέτερο μοντέλο αλλά αρκετά σταθερό.

@kostaslouzis
    To premium cushioned της ΝΒ είναι το 1080. Πάντως, στην περίπτωση σου θα κοιτούσα και το Enigma της Mizuno.
    Επειδή είσαι πιο βαρύς, χρειάζεσαι μια σταθερή και πιο άκαμπτη πλατφόρμα. Ιδιαίτερα μαλακούς αφρούς, τους συμπιέζεις πολύ περισσότερο, κάτι που κάνει το πάτημά σου πιο ασταθές, επιβαρύνοντας περισσότερο τις αρθρώσεις σου.

Kostas L.
    Συμμετέχων

@echetlos έτσι εξηγείται η απουσία πόνου στα γόνατα με το άκαμπτο Nimbus σε σχέση με triumph clifton και ultra. Σοβαρά πάντως, αν είχες ένα δικό σου κατάστημα τουλάχιστον specialty running ή εργαζοσουν σε ενα εγώ φίλε θα ερχόμουν από Καλαμάτα αποκλειστικά για τα παπούτσια μου εκεί.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostaslouzis Πολύ πιθανόν, Κώστα. Ακόμη και με το Clifton που είναι αρκετά άκαμπτο, το ότι το πόδι βυθίζεται μέσα στον μαλακό αφρό, δεν βοηθάει, κατά την γνώμη μου.
    Απλά, εδώ να σημειώσουμε κάτι: ένας νέος δρομέας θα αντιμετωπίσει αρκετούς πόνους, ενοχλήσεις ή δυσφορία και κόπωση. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις προσαρμογές που καλείται να κάνει το σώμα στη νέα δραστηριότητα και όχι απαραίτητα στα παπούτσια, όπως πολλές φορές νομίζουμε.
    Η σωστή προπόνηση, η αποφυγή των υπερβολών, όπως και το να ακούμε το σώμα μας, είναι αυτά που θα μας κρατήσουν μακρυά από τις κακοτοπιές.

Μιας και είπες για running specialty store, πριν περίπου ένα χρόνο το είχα ψάξει πολύ σοβαρά. Το κόστος όμως της επένδυσης ήταν τεράστιο, το δε κέρδος αρκετά χαμηλό. Οπότε το κρατάμε ως χόμπυ… 😀

Kostas L.
    Συμμετέχων

@echetlos πηγαίνω σε πασίγνωστη αθλητική αλυσίδα με τα ελάχιστα που γνωρίζω και συνήθως ξέρω περισσότερα από τους πωλητές… χρειάζονται σοβαροί γνώστες είναι η υγεία μας δεν είναι παίξε γέλασε

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 1,028 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.