Τοποθέτηση ετικέτας: παπούτσια
- Αυτό το θέμα έχει 1,027 απαντήσεις, 87 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη
Vasilis Giannaris.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
17 Νοεμβρίου 2016 στις 22:06 #13853
Nikos Pilikas
Συντονιστής@dimitrissss Ναι ρε συ, από πάνω δεν τολμάς να τα κοιτάξεις!
23 Νοεμβρίου 2016 στις 16:25 #14186georgeb
ΣυμμετέχωνΤέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, είχα ζητήσει τα φώτα σας (κυρίως του @echetlos) για επιλογή παπουτσιού σε αντικατάσταση μοντέλων του στυλ Kayano και adrenaline. Τελικά είχα καταλήξει και πήρα το LunarGlide 7 , με το οποίο και έτρεξα στον ΑΜΑ, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.
Ταυτόχρονα είχα αγοράσει σε πολύ καλή τιμή και το Zante, για το οποίο όπως μου είχατε πει, η απότομη μετάβαση σε αυτό από Kayano κλπ δεν ενδέκνυται. Για τον λόγο αυτό τα δοκίμασα λίγο αργότερα, αφού είχα ήδη συνηθίσει τα LunarGlide, αρχικά σε 4 easy των 6 km έκαστο. Μόνο στα πρώτα 2 τρεξίματα, είχα κάποιες μικρές ενοχλήσεις στους αχίλλειους, οι οποίοι εξαφανίστηκαν στα επόμενα 2.Έτσι ανέβασα σιγά σιγά τα km και έκανα άλλα 5 τρεξίματα (2 των 8km, 1 των 10 km και 2 των 15km), συμπεριλαμβανομένων ρυθμού και interval (3 Χ 4000 μ). Δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με τις προπονήσεις αυτές, οι οπίες έγινα σε διάστημα περίπου του 1 μήνα. Είχα αρχίσει πλέον σοβαρά να σκέφτομαι να τρέξω τον ΑΜΑ με αυτά και οπότε στις 23/10 εκανα ένα LR 25 km με αυτά για να τα δοκιμάσω και σε μεγαλύτερη απόσταση. Το αποτέλεσμα ήταν να έχω έντονους πόνους στα μεγάλα δάκτυλα και των 2 ποδιών από τα μέσα περίπου της προπόνησης. Δυστυχώς δεν σταμάτησα έγκαιρα, καθώς ήθελα να ολοκληρώσω την προπόνηση, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να έχουν πρηστεί τα δάκτυλα και να πονάνε αρκετά. Ευτυχώς έχασα μόνο μία προπόνηση λόγω πόνου, αλλά τα δάχτυλα ήταν φανερό ότι είχαν αιμάτωμα, με αποτέλεσμα 1 μήνα μετά να είναι ακόμα μαύρα. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά με τα Zante, καθώς με βάση αυτά που μου είχατε πει αρχικά, αλλά φοβόμουν και άλλα έπαθα. Το παπούτσι το ένιωθα σφικτό αλλά άνετο στο πόδι, οπότε θέμα μεγέθους δεν τίθεται. Το toe box πάλι άνετο μου φαινόταν καθώς μπορούσα και κινούσα μέσα τα δάχτυλα χωρίς πρόβλημα για ξεμούδιασμα.
Σκέφτομαι να τα ξαναβάλω, αρχίζοντας πάλι από μικρές αποστάσεις. Τι μπορεί να έφταιγε?23 Νοεμβρίου 2016 στις 18:36 #14192Nikos Pilikas
Συντονιστής@bougasgeorge Γιώργο, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι να σε ενόχλησε το ιδιαίτερα ανασηκωμένο toe box. Ίσως να “τοποθετούσε” τα δάχτυλα σε θέση που τα κούραζε.
Βέβαια, αυτό απέχει αρκετά από το να σου κάνει και αιμάτωμα, όπως περιγράφεις…
Αν σου άρεσαν ως γενικότερη αίσθηση, συμφωνώ να τα ξαναδοκιμάσεις σιγά σιγά. Άλλωστε, είναι μοντέλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνετα και για τις γρήγορες προπονήσεις σου, αν το πρόβλημα εμφανιστεί και πάλι αλλά μόνο σε μεγαλύτερα τρεξίματα.
Πάντως, όπως οι περισσότεροι θα έχουμε διαπιστώσει, θεματάκια ή και πόνοι από την εφαρμογή του παπουτσιού, μπορούν να βγουν για ανεξήγητους λόγους. Εσένα βέβαια ήταν θεματάρα!23 Νοεμβρίου 2016 στις 19:02 #14194georgeb
Συμμετέχων@Echetlos Νίκο το αιμάτωμα δημιουργήθηκε γιατί πήγα μέχρι τέλους τη προπόνηση (είχα άγχος να τη τελειώσω καθώς ήταν το τελευταίο LR με fast finish 5 km). Στο fast finish δεν ένιωθα καν τα μεγάλα δάχτυλα, καθώς είχαν μουδιάσει εντελώς. Το ξέρω ήταν βλακεία μου, αλλά…
26 Νοεμβρίου 2016 στις 19:24 #14302Nikos Pilikas
Συντονιστής@nikos19 Νικόλα, φυσικά και κάνουν αν σου αρέσουν και σε βολεύουν.
Όταν χαρακτηρίζουμε ένα παπούτσι ως γρήγορο ή αργό, εννοούμε κυρίως την αίσθηση που σου δίνει, τίποτα περισσότερο επί της ουσίας.
Ας υποθέσουμε ότι ένα παπούτσι προπονητικό (όπως το Pegasus), επειδή βουλιάζεις λίγο παραπάνω κι είναι πιο μπόλικο και άνετο, θα σου κόψει κάποια milliseconds όταν κάνεις πχ διαλειμματική (λέμε…). Ε και τι έγινε..;
Αν τώρα μου πεις ότι κάνεις τα κομμάτια σου στο 3:00, ε ναι, εκεί θα δεις διαφορά.
Τα κάνεις στο 3:00;Καλησπερα συντρεχτες Νικο εξαιρετικο rewiew γιατο ultra με βρισκει απολυτα συμφωνο η γνωμη σου πολυ καλο και μαλακο παπουτσι για καφε βολτα αλλα και για χρηση παντοφλας.Το pegasus 33κατα την γνωμη σου κανει για διαλειματικες η tempo προπονησεις γιατι μου αρεσει πολυ το πατημα του σε σχεση με το boracay που χρησιμοποιω εως τωρα.
29 Νοεμβρίου 2016 στις 12:43 #14431Nikos Pilikas
Συντονιστής@timothy Φυσιολογικά πας στο Kinvara.
Κι αν θέλεις κάτι ακόμη πιο performance, στο Fastwitch.Καλημερα σας,
Θα ηθελα τη συμβουλη σας σε θεμα αγορας παπουτσιων. Τα τελευταια 2,5 δρομικα χρονια ειμαι σταθερος πελατης της Saucony ( guide 7, ride 7, triumph 2 ) και θα ηθελα να αγορασω ενα παπουτσι για τα πιο γρηγορα κομματια, παλι της ιδιας εταιριας.
Αν εχετε καποιες προτασεις/ιδεες, με χαρα να τις ακουσω.Ευχαριστω πολυ
29 Νοεμβρίου 2016 στις 17:14 #14449timothy
ΣυμμετέχωνΤο kinvara ακουγεται καλη λυση, θα το δοκιμασω να δω πως ειναι. Σαν δευτερο παπουτσι το σκεφτομαι περισσοτερο.
Ευχαριστω @Echetlos3 Δεκεμβρίου 2016 στις 17:03 #14644Skargas
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σας,
Θα ήθελα τη γνώμη, σας για τα Asics Kinsei 6 .
3 Δεκεμβρίου 2016 στις 18:19 #14648Nikos Pilikas
Συντονιστής@kargas Σάκη, δες κάτι άλλο καλύτερα…
Το Kinsei είναι ένα μοντέλο “υπερβολικό” σε όλα του. Σε βάρος, σε ακαμψία, σε σχεδιασμό, σε τιμή.
Δεν ξέρω καν αν θα έπρεπε αυτός ο δεινόσαυρος να θεωρείται δρομικό παπούτσι!3 Δεκεμβρίου 2016 στις 18:58 #14649dimitrissss
ΣυμμετέχωνΣε μια έκθεση άνθρωπος της Asics μου είχε πει ότι σκοπός του Kinsai ήταν να συνδυάσει όλες τις τεχνολογίες του Nimbus και του Kayano. Το αποτέλεσμα ήταν ένα βαρύ, άκαμπτο παπούτσι που κάνει για γυμνασμένους ανθρώπους των 100 κιλών.
3 Δεκεμβρίου 2016 στις 21:04 #14650Skargas
ΣυμμετέχωνΉμουν ανάμεσα σ’αυτά τα δύο, ASICS GEL-QUANTUM 360 – ASICS GEL-KAYANO 22 και ψάχνοντας, έπεσα πάνω στα Kinsei που δεν ήξερα τίποτα γι’αυτά.Ευχαριστώ για την ενημέρωση και τους δύο!
6 Δεκεμβρίου 2016 στις 10:21 #14720Sakis75
ΣυμμετέχωνΔεν θα ηταν ασχημο να δοκιμασετε και το Ghost 9 της Brooks,αν και χοντροπαπουτσα στην οψη δεν εχουν τετοια αισθηση οταν τα φορας , τα εχω μια βδομαδα και οτι αφορα σε μεγαλες αποστασεις τα παπουτσια ειναι σε αλλο επιπεδο,ενα μειονεκτημα εχω εντοπισει ειναι φαρδια στη μεση για οσους εχουν λεπτο ποδι ομως με λιγο σφιξιμο στα κορδονια ολα ερχονται στη θεση τους!!!
6 Δεκεμβρίου 2016 στις 10:24 #14721Sakis75
ΣυμμετέχωνΔεν θα ηταν ασχημο να δοκιμασετε και το Ghost 9 της Brooks,αν και χοντροπαπουτσα στην οψη , δεν εχουν τετοια αισθηση οταν τα φορας , τα εχω 2 βδομαδες και οτι αφορα σε μεγαλες αποστασεις τα παπουτσια ειναι σε αλλο επιπεδο,ενα μειονεκτημα εχω εντοπισει ειναι φαρδια στη μεση για οσους εχουν λεπτο ποδι ομως με λιγο σφιξιμο στα κορδονια ολα ερχονται στη θεση τους!!!
15 Δεκεμβρίου 2016 στις 13:42 #15066Roberto4Carlos
ΣυμμετέχωνΚοιτάζοντας τις έξω-σόλες παπουτσιών μιας εταιρίας (για παράδειγμα τυχαίο ας πάρω την Brooks) και συγκεκριμένα των
MEN’S ADRENALINE GTS 17
MEN’S TRANSCEND 3
MEN’S LAUNCH 3μου γεννήθηκε η απορία του τι διαφορετικό δίνει ο κάθε τύπος έξωσόλας.
Κάνουν πραγματικά διαφορά ή απλά βάζουν διαφορετικές σόλες για να διαφοροποιούν το μοντέλο;15 Δεκεμβρίου 2016 στις 14:35 #15067Nikos Pilikas
Συντονιστής@roberto4carlos Φυσικά και παίζει ρόλο στο πάτημα η εξώσολα, Μανώλη.
Cushioning, στήριξη, ανθεκτικότητα, ευκαμψία, σαφώς και “συμμετέχει” στην συνολική αίσθηση. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.