Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 526 έως 540 (από 1,028 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Echetlos
    Συντονιστής

@panosdimi Εννοείται πως αξίζει.
    Πιο performance το Zante, προπονητικό το Bora.
    6mm και 4mm drop αντίστοιχα, οπότε μια σχετική προσοχή χρειάζεται στην αρχή, αν δεν είσαι συνηθισμένος.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Λοιπόν, ξεκίνησα με τα asics cumulus 17 σαν προπονητικό και ήταν όλα καλά. Όταν τα άλλαξα λόγω φθοράς πήγα στα cumulus 18 όπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα με το δεξί μου πόδι (shin splints). Μετά από κάποιο καιρό και αφού έχω δοκιμάσει να τρεχω με χαμηλοτερο drop (brooks pure connect) έχει κάπως μετριάσει το προβλημα και σκέφτομαι να κινηθώ προς New Balance 1080v7. Θα άξιζε τον κόπο μια τέτοια κίνηση για προπονητικό παπούτσι? Ευχαριστώ πολύ!

Echetlos
    Συντονιστής

@nikosathinaios Παρόλο που κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνήθως δεν ευθύνεται το παπούτσι για κάποιον τραυματισμό (κι ας είναι ο πιο εύκολος “υπεύθυνος”). Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μετάβαση σε μοντέλο με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, με εκείνο που τρέχαμε απροβλημάτιστα τόσο καιρό.
    Οπότε δες μήπως έχει αλλάξει κάτι στις προπονητικές σου συνήθειες αυτό το διάστημα.
    Από εκεί και πέρα, αν τρέχοντας με το χαμηλό drop του Connect, άλλαξες και το πάτημά σου προς midfoot, ή έστω ελαφρύτερο heel striking, αυτό να ξέρεις αποφορτίζει αρκετά τις κνήμες.

Το 1080 είναι ένα πολύ καλό κι απορροφητικό παπούτσι, παρεμφερές του Cumulus αλλά εντελώς διαφορετικό από το PC.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

@Echetlos…Νικόλα αλήθεια δεν εχω ακουσει την αποψη σου για τα Cumulus….Μηπως τα εχεις επικυρηξει επειδη ειναι ( ήταν;;;) τα αγαπημενα του Kalogeridis;;;;; εμενα να σου πω την αληθεια με εχουν ψιλοβολεψει…στην αρχηπιστευα οτι ηταν η αιτια για τις φουσκαλες αλλα αυτες εμφανιζοταν και με nike kai adidas….αρα ειναι το ποδι….

Echetlos
    Συντονιστής

Διονύση, δεν τα έχω φορέσει ποτέ μου, οπότε δεν έχω άποψη.
    Αλλά αφού σε έχουν βολέψει εσένα, όποια άποψη κι αν είχα, περιττεύει! 😉

dimitrissss
    Συμμετέχων

Μετά από 3 χρόνια και αφού μετά από καμιά 800ριά χιλιόμετρα έγινε παπούτσι all day για τη δουλειά, το λάστιχο AHAR ξεκόλλησε από τη σόλα του GT-2000 2. Θα κηδευτεί πλήρης ημερών 😛

diazz
    Συμμετέχων

καλήμερα ξέρει κάποιος ποια είναι ι διάφορα ανάμεσα στο Brooks GHOST 10 και στο LAUNCH 4 ?

Echetlos
    Συντονιστής

@diazz To Ghost 10 μόλις κυκλοφόρησε, στην Ευρώπη είμαστε ακόμη στο Ghost 9.
    Γενικότερα, σε σχέση με το Launch, είναι πιο απορροφητικό και προστατευτικό, ένα “παραδοσιακό” προπονητικό παπούτσι.
    Το Launch 4 είναι το performance μοντέλο της εταιρείας, όντας αρκετά πιο ελαφρύ και “άμεσο” στο πάτημα αλλά με επαρκές cushioning συγχρόνως.
    Εξαρτάται τι ψάχνεις.

diazz
    Συμμετέχων

ευχαριστώ πάρα πολύ

giannislari7
    Συμμετέχων

Κακλημέρα στο forum .
    Ήρθε ο καιρός για νέα αγορά παπουτσιού το οποίο θα μας συνοδεύσει κατά κύριο λόγο μέχρι και την Αθήνα στις περισσότερες προπονήσεις μου, μια και η ευαισθησία στις πατούσες δεν μου επιτρέπει και πολλά πειράματα. οι αναζητήσεις έχουνε πάρει φωτιά οπότε θα ήθελα και τη βοήθεια σας κυρίως για 2 από τα 3 μοντέλα κα΄θως το 3ο το έχω και απλά σκεφτομαι τν επαναγορά του, αλλά το νέο πάντα φαντάζει πιο ωραίο.
    Το 1ο είναι το cumulus 18 στα 78Ε . Είχα το 16 μου έβγαλε τα χιλιομετράκια του γενικά τίμιο παπουτσάκι . Τα comment που διαβάζω για το 18 δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά . θα ήθελα μια βοήθεια μιας και βλέπω ότι έχει παίξει εδω μέσα και για τ νούμερο φυσικά.
    2ο Adidas Supernova 68E έιχα αγοράσει 2 Glide 7 τα βγάλανε τα χρήματα τους διαβάζω έχει αλλάξει σχεδόν σ όλα.
    3ο Το γνώριμο μου Triumph Iso2 85Ε . H aλήθεια είναι πως θα ήθελα μια αλλαγή αν κ το Saucony με έβγαλε ασπροπρόσωπο.
    Ευχαριστώ Πολύ . Φυσικά δεχτές και νέες προτάσεις

Echetlos
    Συντονιστής

@argyroulisgiannis Γεια σου, Γιάννη!
    Προσωπικά, θα επέλεγα το Glide 8. Ίδιο ουσιαστικά με το G7, το βρίσκεις σε καλή τιμή και βγάζει και πάρα πολλά χλμ, όπως θα γνωρίζεις.
    Ρίξε μια ματιά και στο Pegasus 33.

georgeb
    Συμμετέχων

@echetlos Νίκο την βοήθεια σου λίγο 🙂
    Σαν μέγεθος το Kinvara 8 ειναι το ίδιο με το Κ7 ή θα πρέπει να ανέβω μισό νουμερακι? Ρωταω γιατί στο review αναφέρεις ότι το Κ8 έχει ελάχιστα πιο στενή γραμμή.
    Θεωρείς ότι για μαραθώνιο που το θέλω , θα με καλύψει από cushioning ή να πάω στο Freedom ?
    Έχω πολύ λίγο διάστημα το Κ7 και μου αρέσει πολύ (έχω κάνει μέχρι 15Κ ), αλλά αν δεν κάνω μεγαλύτερο LR δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν θα με καλύψει στο μαραθώνιο.

Echetlos
    Συντονιστής

@bougasgeorge Ελάχιστα στενότερο toe box Γιώργο, όχι τόσο όμως για να ανέβεις νούμερο.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου…
    Κατά την δική μου άποψη, σχεδόν ο καθένας μπορεί να τρέξει με το παπούτσι που του αρέσει, αρκεί να δώσει το απαιτούμενο διάστημα για τις όποιες προσαρμογές.
    Αυτό που συνηθίζω να λέω σε όσους έχουν ανάλογες επιφυλάξεις, είναι να το σκεφτούν ως εξής: οι μυοσκελετικές προσαρμογές που χρειάστηκαν για να γίνει κάποιος δρομέας, ξεκινώντας από το μηδέν, είναι ασυγκρίτως περισσότερες και μεγαλύτερες από αυτές που απαιτούνται για να πάει κάποιος π.χ. από το Ride στο Kinvara. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω…
    Συν τοις άλλοις, το Kinvara έχει αρκετό cushioning, μην το φοβάσαι. Περισσότερο τσέκαρε αν σε ενοχλεί το 4άρι drop.
    Το Freedom βέβαια είναι αρκετά πιο απορροφητικό, με άλλης “ποιότητας” πάτημα.
    Έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου, κάνε δοκιμές.

georgeb
    Συμμετέχων

@Echetlos Ευχαριστώ πολύ Νίκο για την απάντηση. Ναι καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Δε νομίζω ότι θα έχω θέμα με το drop καθώς έχω τρέξει αρκετά με τα zante και δε νομίζω ότι υφίσταται τόσο μεγάλη διαφορά (όπως έχω δει και με τα λίγα χλμ που έχω τρέξει με το Κ7).
    Τι εννοείς όταν λες για το freedom ότι έχει άλλης ποιότητας πάτημα?

Echetlos
    Συντονιστής

Γενικότερα το full Everun έχει χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις στον απλό EVA.
    Πολύ rebound (κυρίως), ομοιογενές cushioning από εμπρός μέχρι πίσω και μια μαλακιά, γλυκειά αίσθηση απορρόφησης, χωρίς όμως να είναι mushy.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 526 έως 540 (από 1,028 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.