Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 976 έως 990 (από 1,028 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Με τα Fastwitch 5 & 6 έχω γράψει πολλά χλμ, από τα αγαπημένα μου παπούτσια. Βέβαια, δεν ξέρω τι εξέλιξη είχαν στις δύο τελευταίες εκδόσεις.
    Το μικρό medial post μην σε απασχολεί, δεν το παίρνεις καν χαμπάρι. Ούτως ή άλλως, ο υπόλοιπος αφρός είναι σκληρός, οπότε δεν κανει ιδιαίτερη διαφορά σε αίσθηση.
    Το ίδιο ισχύει και για το ΝΒ 1500, επίσης πολύ καλή επιλογή.
    Επίσης, δες και το Skechers Gorun 5. Με τον εσωτερικό πάτο είναι up-tempo μοντέλο, αν τον βγάλεις, μπαίνεις άνετα και σε στίβο.
    Τον τελευταίο καιρό, όταν πάω να επιλέξω τι θα φορέσω και δεν έχω κάτι για τεστ, το χέρι μου πάει κατευθείαν σε αυτό. 😉

italian
    Συμμετέχων

Σ’ευχαριστώ πολύ, για άλλη μια φορά ήσουν λίαν κατατοπιστικός και πρόθυμος να μας κατατοπίσεις !!!

Το Skechers GoRun 5 το σκεφτόμουν κ’εγώ, το είχα δοκιμάσει σε μια έκθεση, όταν το φέρουν στο εκπτωτικό τους μάλλον θα το ξαναμελετήσω ! 😉

Elda
    Συμμετέχων

Mια που αναφερθηκε το αγαπημενο μου type A, ξερει κανεις ( @echetlos ακουει?) γιατι μετα το type A6 τα επομενα μοντελα λεγονται σκετο type A, παροτι πανω στο παπουτσι στο τελευταιο μοντελο γραφει type A8?
    Συγκεκριμενα:
    type A6
    type A6

type A 6 αναφερεται με κενο, αλλα το παπουτσι πανω γραφει σκετο type A
    type A 6 αναφερεται με κενο, αλλα το παπουτσι πανω γραφει σκετο type A

type A αναφερεται, αλλα το παπουτσι πανω γραφει type A8
    type A αναφερεται, αλλα το παπουτσι πανω γραφει type A8

Tελικα το μεσαιο ειναι το type A7 που ομως ποτε δεν ονομαστηκε ετσι? Και το Α8 γιατι δεν το λενε Α8 αλλα σκετο type A? Εγω ειχα το πρωτο και τωρα εχω το δευτερο απο τις φωτο.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Πάντως πρέπει να αναγνωρίσω ότι η saucony κάνει φοβερούς συνδυασμούς με τις διχρωμίες και τριχρωμίες των μοντέλων της!
    Πραγματική δρομική ζαχαροπλαστική!

dimitrissss
    Συμμετέχων

Η αλήθεια είναι ότι παπούτσι Brooks και ωραία εμφάνιση είναι συνήθως 2 έννοιες ασύμβατες 😛

italian
    Συμμετέχων

Να απαντήσω εγώ @elda; Λοιπόν, είχα διαβάσει ότι η σειρά είναι η εξής:

Type A6 -> Type A (7) -> Type A8

Ουσιαστικά το Type A σκέτο, είναι το Type A7.

Vicky
    Συμμετέχων

Καλορίζικο Μανώλη το Breakthru. Οταν θα αρχίσεις να το τρέχεις γραψε μας τις εντυπώσεις σου…

Thanassis Priskos
    Συμμετέχων

Τα Breakthru 3, τα τρέχω αδιάλειπτα απ’ τον Νοέμβριο…Έχω συμπληρώσει πάνω από 1250 χλμ με αυτά, σε άσφαλτο και τσιμέντο και είναι ακόμη σαν καινούργια. Στέκονται με επάρκεια τόσο στα longs, όσο και σε πιο γρήγορα tempo τρεξίματα (αίσθηση συμπαγής και μάλλον σκληρή, με σίγουρα καλή απορρόφηση). Προσωπικά, θεωρώ πως προορίζονται κυρίως για heel strikers (σε αντίθεση με τα Kinvara που το στοιχείο τους είναι το mid). Σίγουρα δεν μου ταιριάζουν όσο τα Kinvara, που τα θεωρώ παπούτσι ιδανικό για τις ανάγκες μου, ωστόσο τα Breakthru έχουν αποσπάσει, χωρίς αμφιβολία, τον σεβασμό μου…Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα, ειδικά την παρούσα περίοδο που η τιμή της 3ης έκδοσης είναι και ιδιαίτερα προσιτή, αφού ήδη έχει βγει ο διάδοχος…

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία μου αγορά και νομίζω πως το GAS (Gear Acquisition Syndrome) αρχίζει να κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή έχω:
    – Ένα ζευγάρι Nike Pegasus 34 με 500χλμ για τα easy/long runs
    – Ένα ζευγάρι Adidas Boston Boost 6 με 700χλμ για τα tempo και LTP runs (και τον 1 ημιμαραθώνιο που έχω τρέξει)
    – Δύο ζευγάρια Nike Zoom Streak 6 με ελάχιστα χιλιόμετρα για fast track workouts και αγώνες 5-10χλμ (μην με ρωτήσετε γιατί είναι δύο και κυρίως μην με κρίνετε γι’ αυτό!:)

έχει νόημα αυτή τη στιγμή η αγορά των Nike Zoom Fly; Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει/συμπληρώσει τα Boston στα γρήγορα runs και ενδεχομένως το Streak σε κάποια 10άρια.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

“I don’t need new shoes”, said no one ever…

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Μωρέ όντως, no one ever said that, γι’ αυτό ρωτάω εσάς, τη φωνή της λογικής 🙂

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Τα ZF κάνουν και για tempo τρεξίματα και για 10άρι και ακόμη και στον στίβο μπαίνουν. Και βέβαια, είναι κορυφαία για ημί.
    Σίγουρα δεν κάνουν για ελεύθερα, όπως π.χ. τα Boston.
    Προσωπικά, θεωρώ ότι χωρούν στο rotation άνετα, ακόμη και για να δεις κάτι εντελώς διαφορετικό.
    Πάντα με την προυπόθεση ότι θα σου ταιριάξουν…

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Να τη η φωνή, η φωνή της λογικής! Πάμε λοιπόν στο θέμα fitting. 45 φοράω στο Pegasus, 45 και 45.5 στα Streak. Στο review σου λες νομίζω ότι παίρνουμε το κανονικός μας μέγεθος, οπότε λέω λοιπόν να τσιμπήσω το 45άρι από τη Nike και στη χειρότερη το επιστρέφω.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Τώρα που ξαναβλέπω το σχόλιό σου, δεν μιλάς για το fitting αλλά μάλλον για το δρομικό “προφίλ”. Ε νομίζω ότι θα το υποστηρίζω το παπούτσι, τι στο καλό; Εδώ κι ένα slow motion video σε pace 3.30-3.40/km
    https://photos.app.goo.gl/3sw0Keb6mkHj5baA3

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@sotiris_diamantopoulos Όχι, δεν μιλάω για fitting, παρόλο που δεν είναι σπάνιος ο ερεθισμός από το κολάρο.
    Μιλάω για το αν η πλήρης ακαμψία του forefoot θα αρέσει στη μηχανική σου.
    Αλλά και πάλι, ένας μόνο τρόπος υπάρχει να το μάθεις αυτό. 😉 😛

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 976 έως 990 (από 1,028 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.