Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Συμπληρώματα διατροφής

Συμπληρώματα διατροφής

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 49 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

Εγω που τρώω τρια αυγουλακια βραστα+μπανάνα είμαι πολύ παράτερο; Δε ξέρω αρνούμαι προς το παρόν να πάω στην σκόνη αλλα προβληματίζομαι αραια και που αν πρέπει επειδη εχω δυνατή καθημερινότητα και ίσως θα ήταν πιο καλή η αποκατάσταση με whey. Δε ξέρω πραγματικά είναι από τα ζητήματα που ακόμα φοβάμαι. Τη σκόνη εννοω και οτιδήποτε μη φυσικό.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Μα κι οι πολυβιταμίνες, χημικό δεν είναι; Ο σίδηρος ή το μαγνήσιο που λαμβάνουμε έξτρα, σκεύασμα δεν είναι;
    Η πρωτείνη γάλακτος που περιέχει το κάθε σοκολατούχο γάλα, τι είναι;
    Το ασπράδι του αυγού είναι η κορυφαία τροφή για λήψη καθαρής πρωτείνης. Χρειάζεσαι όμως 5-7 αυγά για να πάρεις τα απαιτούμενα γραμμάρια πρωτείνης αμέσως μετά από μια επίπονη προπόνηση. Η ένα φιλέτο κοτόπουλου.
    Είναι εφικτό;

than
    Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω με τον Ιερεμία. Εφοσον δεν συντρέχει σοβαρος λόγος υγείας κ εφοσον καλυπτόμαστε απο την διατροφή (οσο μπορουμε βεβαια), γιατι να στραφώ στη χημεία?
    Ειναι και θέμα άποψης, παω μεχρι εκει που φτανω και που ειμαι καλα.
    Χωρις να κατακρινω βεβαια οσους παιρνουν φυσικα συμπληρωματα. Απλα δεν θελω.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Γκουντ μόρνινγκ. Διαβάζω για συμπληρώματα γλουταμίνης στα διάφορα sites των εταιρειών. Άλλοι λένε στις οδηγίες χρήσης να το πάρεις μετά την προπόνηση, άλλοι 1 με 2 ώρες μετά, άλλοι πριν φας, άλλοι πριν κοιμηθείς, άλλοι πριν μπιπ, τι wtf ισχύει τελικά;

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Δημητρη προσωπικα την γλουταμινη την βαζω μαζι με το μαγνησιο σε ενα ποτηρι νερο και το πινω λιγο πριν παω για υπνο.
    Την πρωτεινη δε αμεσως μετα απο την προπονηση που παντα ειναι πολυ νωρις το πρωι + το πρωινο μου.
    Ολα αυτα βεβαια τους μηνες οπου ο ογκος χλμ την εβδομαδα κυμαινεται απο 70 εως 90 χλμ..
    Τον υπολοιπο χρονο προσπαθω να παιρνω την πρωτεινη μεσα απο τις τροφες..πχ 4 αυγα μονο το ασπραδι με 3-4 φετες γαλοπουλα, κοτοπουλο και οτι αλλο εχει αναφερει και αναλυσει παραπανω πολυ σωστα ο Νικος!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dimitrissss Αν πούμε ότι θα την πάρεις μία φορά την ημέρα, αυτή να είναι πριν τον ύπνο.

manolee
    Συμμετέχων
    DaedraLord
    Συμμετέχων

Μετά από πολύ σκέχη αποφάσισα ότι μάλλον πρέπει να στραφώ προς κάποιο σκεύασμα γιατί κάθε φορά που τρέχω η κατάσταση ξεφεύγει και το τα πλευρά μου σχηματίζουν ένα μικρό Grand Canyon. Επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα γύρω από τα συμπληρώματα, όντας φίλος της όσο πιο υγιεινής διατροφής γίνεται είπα να ψάξω στο κομμάτι της διατροφής και τσουπ, πρώτο πρώτο το συμπλήρωμα.
    Για να γίνω πιο κατατοπιστικός στο τι θέλω, είμαι 1.80 και όταν ξαναξεκίνησα το τρέξιμο ήμουν 76 κιλά. Τώρα έχω πέσει στα 69. Τρεχω μέρα παρά μέρα και στο ενδιάμεσο κάνω γυμναστική ενδυνάμωσης με κάμωεις, τάβλα, καθίσματα και καμιά έλξη αν μπορώ να πάω στην παιδική χαρά του χωριού που έχει μονόζυγο. Κάποιες φορές μετά από αυτό κάνω και μιαμιση με δύο ώρες προπόνηση πολεμικών τεχνών.

Εκεί που είχα αρχίσει να χτίζω μυς, μόλις ανέβασα τα χλμ που τρέχω και περιστρεφόμουν γύρω από τα 10 σε ορεινά μονοπατια, ήτοι καμιά ώρα τρεξίματος, άριχαν τα κιλά να πέφτουν σαν τις στάλες της βροχής. Ανέβασα τις ημερήσιες θερμίδες στις 3000, αύξησα τα γεύματα, μπουκώνομαι και με ένα σωρό φρούτα ελέχω καλοκαιριού, έξτρα θερμίδες αυτές, αλλά παρόλα αυτά η ζυγαριά δείχνει πτώση, η οποία δυστυχώς δεν περιλαμβάνει το λίπος της κοιλιάς και των μηρών, αλλά τους μυς μου. Που να μην έτρωγα κιόλας. Δεν ξέρω βέβαια μήπως φταίει που οι περισσότερες πρωτείνες είναι φυτικής προελεύσεως, αλλά το θέμα είναι ότι πήρα την απόφαση να περάσω στα σκευάσματα.

Ο Νικόλας στην πρώτη σελίδα αναφέρεται σε ορό γάλακτος. Υποθέτω ότι θα τον αγοράσω από κάποιο κατάστημα με είδη γυμναστικής. Το θέμα όμως είναι, πώς τον επιλέγουμε; Ποιές εταιρείες προτείνονται ως πιο “υγιεινές”, πώς καθορίζονται οι δοσολογίες κι ένα σωρό ακόμη απορίες, για την ώρα πρόσληψης, την άσκηση κτλπ. Υπάρχει μήπως κάτι άλλο καλύτερο για κάποιον που δεν θέλει να γίνει ο The Rock, αλλά απλά να έχει μία κανονική γράμμωση και ουχί να πετάγονται τα κόκκαλά του δεξιά κι αριστερά;

big-blue
    Συμμετέχων

Δεν έχεις σκεφτεί να πας σε διαιτολόγο;
    Τα εχω πρόσφατα, έχασα 6,3κιλά απ´ τα οποία τα 6,1 ήταν λίπος!
    Και με ελάχιστο γυμναστήριο-βάρη, με το ζορι δυο φορες τη βδομαδα.
    Δες το, παιζουν ρόλο και οι συνδυασμοί των τροφών στην απορρόφησή τους

DaedraLord
    Συμμετέχων

Έχω πάει σε δύο μέχρι τώρα. Και οι δύο μου βάλανε περισσότερες θερμίδες και κυριώς υδρογονάνθρακες. Με βλέπω για ορό γάλακατος. Απλά πρέπει να κατέβω σε καμιά πολύ να μιλήσω με τον εκεί ιδιοκτήτη γιατί στο ίντερνετ διαβαζω μάλλον βλακείες. Αντιφάσκουν μεταξυ των.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@daedralord Ηλία, είναι αρκετά σύνθετο όλο αυτό…
    Κατ’ αρχάς, αν δεν κάνω λάθος, είσαι αρκετά μικρός, σωστά; Οπότε ξεκινάμε από το ότι ο μεταβολισμός σου είναι ήδη υψηλός λόγω ηλικίας και προσθέτουμε σ’ αυτό και την συχνή αερόβια άσκηση, σε βουνό μάλιστα, που είναι και πιο απαιτητική μυικά. Πού να έκανες και μεγαλύτερα τρεξίματα κιόλας…

Από εκεί και πέρα, το να πάρεις μια πρωτείνη, δεν κάνει κάτι από μόνο του. Χρειάζεται και το ανάλογο ερέθισμα, δηλαδή προπόνηση με αντιστάσεις για τον κορμό.

Επίσης, οι υδρογονάνθρακες δεν θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα, εκτός αν είσαι καλοριφέρ… 😛

DaedraLord
    Συμμετέχων

Πωω ρεζίλι έγινα. Είδες τι σου είναι η νύστα;
    Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος να υποθέσω ότι δεν αρκούν, έτσι; Παρότι δεν μου αρέσει το γυμναστήριο, ίσως το σκεφτώ μόλις ανοίξει μετά το καλοκαιρινό του διάλλειμα, γιατί δεν με βλέπω καλά. Εδώ σκέφτομαι να παρατήσω και το τρέξιμο, γαιτί οι απώλειες είναι τρομακτικές. Να μπορέσω ν α βάλω τουλάχιστον κάνα κιλό, πρωτού με αφήσουν και τα ρούχα μου 😛

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Είναι μικρό το ερέθισμα με τις ασκήσεις με το βάρος του σώματος, θέλει άλλα φορτία.
    Άλλωστε, αυτό είναι το “πρόβλημα” όλων των αντοχιτζήδων, αυτών τουλάχιστον που δεν θέλουν να “εξαυλωθούν”.
    Βάλε λιγο παραπάνω υδατάνθρακα, κατακρατάει υγρά (ένα μόριο υδατάνθρακα συνδέεται με τρία μόρια νερού κατά την σύνθεση του γλυκογόνου) και αυξάνει τον “οπτικό όγκο”, να το πω πολύ απλοικά.

big-blue
    Συμμετέχων

Καλά και ο Καμμένος έψαχνε για υδατάνθρακες στο Αιγαίο αλλά δεν είπαμε κουβέντα.
    (Προβλήματα που έχει ο Daedralord ε; Έχουμε γ…θεί να χάσουμε κανά κιλό…)

big-blue
    Συμμετέχων

Διαβάζοντας τα παραπάνω σκεφτόμουν τα δικά μου:
    Ύψος 176.
    Το Δεκέμβρη του 2016 ήμουν 85kg και μετά από πρόγραμμα σε διαιτολόγο και ελάχιστο γυμναστήριο έφτασα στα 78kgr τον Μάιο (τόσα είχα βάλει στόχο, που είναι το άνω όριο θεωρητικά για κάποιον στο ύψος μου). Έχασα πάνω από 6,5 κιλά με απώλεια σχεδόν 6,1 κιλά λίπους. Εκεί είμαι και τώρα παρόλο που είμαι σε φουλ προετοιμασία από 9/7, ενώ απ’ το Μάιο δεν κάνω πρόγραμμα διατροφολογικό, απλά ακολουθώ κάποιες συμβουλές.
    Να σημειώσω πως ”έχω μείνει μισός” όπως μου λένε όσοι έχουν να με δουν κανά εξάμηνο, όμως τα κιλά μου είναι σταθερά εδώ και 3 μήνες. Έχω χάσει κάπου 5-6cm σε όλο τον κορμό.
    Ερώτηση:
    Αν συνεχίσω πρόγραμμα διατροφής για απώλεια και άλλων κιλών (γλυκάθηκα…) σε συνδυασμό με βάρη αλλά και με το τρέξιμο που κάνω, υπάρχει πιθανότητα να κρατήσω τον όγκο μου, ή θα σουρώσω εντελώς; Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 49 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.