Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Συμπληρώματα διατροφής

Συμπληρώματα διατροφής

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 49 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@big-blue Για να κρατήσεις “όγκο”, χρειάζεται να προσθέσεις μυικό ιστό, ο οποίος όμως είναι βαρύτερος του λιπώδους που συγχρόνως θα χάνεις με την δρομική προπόνηση και την προσεγμένη διατροφή.
    Οπότε, ή παίρνεις “μυικά” κιλά, διατηρώντας ή και αυξάνοντας το συνολικό βάρος ή το μειώνεις χάνοντας αναπόφευκτα και όγκο.
    Είναι πολύ λεπτή η ισορροπία, θέλει στόχευση και συνδυασμούς για να το πετύχεις, Ηλία.

big-blue
    Συμμετέχων

Κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου.
    Σκέφτομαι πως θα μπορούσα να χάσω 2-3 κιλά λίπους ακόμα κ να τα αντικαταστήσω με 1 κιλό μυϊκής μάζας ας πουμε. Μπακαλίστικα το λεω, είναι ώρα για προπόνηση:)

Skakinen
    Συμμετέχων

Το Δεκέμβρη του 2016 ήμουν 85kg και μετά από πρόγραμμα σε διαιτολόγο και ελάχιστο γυμναστήριο έφτασα στα 78kgr τον Μάιο (τόσα είχα βάλει στόχο, που είναι το άνω όριο θεωρητικά για κάποιον στο ύψος μου).

Δεν υπάρχουν όρια βάρους ανά ύψος. Αυτά είναι ξεπερασμένα. Δίνουν μια πολύ, πολύ αδρή εκτίμηση. Αν τα παίρναμε στα σοβαρά θα έπρεπε όλοι οι μετρίως ή και αρκετά μυώδεις (δεν μιλάω για bodybuilders) να θεωρούνται υπέρβαροι. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ. Αυτό είναι ένας από τους πολλούς δείκτες υγείας, ευεξίας, όπως θέλετε ονομάστε το.

chrisbat
    Συμμετέχων

θα επανεκκινήσω το θέμα και θα ζητήσω άποψη για την δικιά μου διατροφή.
    είμαι 83κιλά, 172εκ και κάνω 3 απογευματινές προπονήσεις μετά απο 8-9 ωρες δουλειάς επίβλεψης με 40 χλμ οδήγησης και 1 Long run καθε σαββατο πρωι μαζί με τα οικογενειακά τρεξίματα.
    για πρωινό τρωω δημητριακά βρώμης με κομμάτια σοκολάτας ή ψωμί με μέλι/μαρμελάδα, δεκατιανό μια μπανάνα ή άλλο φρούτο ή τοστ γαλοπούλα/κασέρι ή κουλουρι.
    μεσημεριανό οτι είναι μαγειρεμένο και μετα τις καθημερινές προπονήσεις μου θα φάω καμια μπανανα, μπορει και λίγο σοκολάτα ως γλυκάκιας ή κανα μπισκοτάκι με τον ελληνικό καφέ. αν νιωθω κάπως θα πιω μια ταμπλέτα electolytes της myelements ή καμια vitamin force της Naturalia. τις μέρες που νιωθω τα πόδια μου βαριά θα πιω 243mg πιντολικό μαγνήσιο forte solumag. απο φαγητό θα φάω καμια ώρα πριν κοιμηθώ οτι έχει μαγειρεμένο η γυναίκα μου το μεσημέρι ή κανα τοστακι γαλοπούλα/κασέρι ή φρούτο.
    πριν τα Long run τρωω ελαφρή πρωινό, μέσα στο τρέξιμο ξεκίνησα τα saltsticks ανα 50-60 λεπτά και οταν τελειώσω τρώω και πίνω οτι βρω μπροστά μου !!!
    απο φαγητό εκτός των μακαρονάδων που ζητάω να φαω πεμπτη-παρασκευή δεν μπορώ να αλλάξω πολλά!
    η εβδομαδιαία διατροφή πιάνει όλη την γκάμα απο οσπρια, ψαρια, κρέατα, κοτόπουλο, σαλάτες, φρούτα, δημητριακά και δεν μπορώ να επιβάλω τα δικά μου με δυο μικρά παιδια στο σπίτι.
    τωρα όσο αφορά τα συμπληρώματα διατροφής που καταναλώνω και με τον τρόπο που τα καταναλώνω κάνουν δουλειά ή τσάμπα τα παίρνω.
    τι λέτε με όλα αυτά ;;

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@chrisbat δεδομένου ότι έχεις μια πλήρη διατροφή, τα συμπληρώματα διατροφής τύπου βιταμίνες μάλλον μικρή αξία έχουν. Ιδανικά θα βόλευε στην επόμενη εξέταση αίματος που θα κάνεις να δεις και τα επίπεδο μαγνησίου, βιταμίνης D, και κάποιων άλλων που έχουν αναφέρει εδώ διάφοροι. Πρόσεξε λίγο το θέμα της πρωτεΐνης. Θέλεις σίγουρα μετά το τρέξιμο, καθώς και το βράδυ πριν τον ύπνο ειδικά τις μέρες που έχεις τρέξει. Για πριν τον ύπνο βολεύει κάτι σε γιαούρτι ή γάλα λόγω της κασεΐνης που περιέχουν. Εναλλακτικά πας σε σκόνη πρωτεΐνης.

ΥΓ: Δεν βλέπω πίτσα στο πρόγραμμα και ανησυχώ! Πού είναι η πίτσα; Ποιος ο λόγος να κάνουμε τόσα χιλιόμετρα αν δεν τρώμε λίγη πίτσα;

chrisbat
    Συμμετέχων

Σωτήρη και η πίτσα καταναλώνεται!!
    Με μέτρο όμως λόγω χολιστερινης 😉

chrisbat
    Συμμετέχων

τώρα που ο εβδομαδιαίος βουνίσος όγκος χιλιομέτρων θα αυξάνει, σίγουρα θα αρχίσω να νιώθω και το σώμα μου πολύ κουρασμένο, αδύναμο και τους μυς να πονάνε!

για να προλάβω κοιτάω διάφορες ”φόρμουλες” πρωτεϊνης, γλουταμίνης κτλ αλλά θέλω να δοκιμάσω vegan.
    χωρις ορούς-στερεά και κρέμες γάλακτος, κρεατίνη, κασεΐνη, λακτόζη, λεκιθίνη αυγου, ζελατίνη ζωικής προέλευσης κτλ.
    θέλω καθαρή προτεϊνη φυτικής προέλευσης!! εχει να προτείνει κάποια κανείς και να έχει αποτελέσματα;

Periklis
    Συμμετέχων

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής: Ως τώρα δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου κάτι σχετικό με τη προστασία των αρθρώσεων. Ειναι απαραίτητο;
    Και αν είναι, υπάρχει κάποιο που χρησιμοποιείτε κι εσείς άφοβα να προτείνετε;
    Δηλ απλά το παίρνεις από κάποιο κατάστημα με είδη συμπληρωμάτων κτλ η πρέπει να στο γράψει κάποιος γιατρός.
    Ενημερωτικά, τρέχω εβδομαδιαία γύρω στα 35χλμ συνολο. Δεν έχω ως τώρα κάποιο σύμπτωμα αλλά φοβάμαι κυρίως για πρόληψη μελλοντικά μήπως χρειάζεται να πάρω κάτι; Ως τώρα τα μόνα που έχω χρησιμοποιήσει ως αθλητής είναι μαγνήσιο σε καθημερινή βάση (mag2) και gel όταν τρέχω κυρίως 15-20χλμ.

thesalos
    Συμμετέχων

πιστευω οτι ειναι μουφες.πεταμενα λεφτα.μακαρι με ενα χαπι να ειχαμε τετοια μεελοντικη προσστασια για τις αρθρωσεις.

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

Περικλή το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δυναμώσεις τους μύες που κρατάνε την άρθρωση του γονάτου.
    Εγώ που στο λέω δεν το έκανα ποτέ και το 2011 έκανα εγχείριση μηνίσκου και τώρα πάλι με ξαναενοχλεί το γόνατο.

nightmare
    Συμμετέχων

πιστευω οτι ενα καλο recovery drink αμεσως μετα την προπονηση βοηθαει παρα πολυ λογω οτι μπορει να δωσει αμεσα οτι χρειαζεται ο οργανισμος.

λογω οτι η διατροφη μου δεν ειναι οτι το καλυτερο, αν και προσπαθω να την βελτιωσω, παιρνω πολυβιταμινες.

τζελακια δεν χρησιμοποιω καθολου.
    ενεργειακο ποτο μονο οταν κανω ποδηλατο ή πριν απο αγωνα.
    extra ηλεκτρολυτες αραια και που το καλοκαιρι και επισης μετα απο αγωνα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Λίγο να το ψάξετε, θα δείτε ότι όλα τα συμπληρώματα για τις αρθρώσεις (γλουκοζαμίνη, χονδροιτίνη, MSM) έχει αποδειχθεί πως δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα.

Periklis
    Συμμετέχων

Παιδιά, ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Καλώς η κακώς ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα συμπληρώματα και μεχρι και σήμερα είμαι λίγο χύμα στο κύμα σε αυτά τα θέματα. Μέχρι το 2012 έκανα πρωταθλητισμό σε πολεμική τέχνη, προπονήσεις full 4 ωρες τη μέρα και δεν επαιρνα τιποτα. Τα μόνα θέματα που είχα στα πόδια ήταν και είναι στους τένοντες πισω από το γόνατο. Παρατήρησα ομως οτι με το τρέξιμο σταματάνε οι ενοχλήσεις! Για αυτό και το τρέξιμο το έχω εντάξει στη καθημερινότητά μου, το γουστάρω πολύ αλλά σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω ωστε να αποτρέψω τυχόν τραυματισμό στο μέλλον από τα πολλά χλμ που κάνω. Πολλά εννοώ για τα δεδομένα τα δικά μου.

Aρα, λέτε να μην ψαχτώ για καψουλες πχ αθρώσεων; Εchetlos τι λες εσύ; Πιστεύεις οτι δεν προσφέρουν κατι ε; Τι προτείνεις τότε;
    Δεν ειμαι της άποψης οτι ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να παρω κατι. Μακάρι να μην χρειάζεται τιποτα και απλά να πρεπει να ρεγουλάρω καθε τοσο τους ρυθμούς τρεξίματος. Είμαι 33 ετών, ως τώρα νιώθω δυνατός και ελπίζω απλά στο μέλλον να συνεχίσω έτσι, γι αυτό και το “ψάχνω” λίγο.

dimitris765
    Συμμετέχων

καλημερα έχει να προτείνει καποιος κανενα συμπληρωμα για αρθρώσεις μετά απο ενοχλήσεις που έχω στο γόνατο ή θα είναι πεταμένα λεφτά;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Πεταμένα λεφτά, Δημήτρη.
    Προφανώς αναφέρεσαι σε γλυκοζαμίνη, χονδροϊτίνη, msm, σωστά; Έχω ένα σωρό έρευνες που έχουν βρει από ελάχιστο έως κανένα όφελος.
    Ξεκίνα ενδυνάμωση, μόνο έτσι θα δεις διαφορά.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 49 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.