Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Σύνδρομο τριβής λαγονοκνημιαιας ταινίας

Σύνδρομο τριβής λαγονοκνημιαιας ταινίας

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 16 έως 20 (από 20 συνολικά)
  • Συντάκτης
    sotosdiam
    Συμμετέχων

Νικό όποτε με πιάνει (και συνήθως πλέον με πιάνει ψηλά στους γλουτιαίους και όχι χαμηλά στο γόνατο, όπως παλιά), κόβω την προπόνηση, τραβάω μερικά sets of single-leg (pistol) squats και στρώνει. Σε μένα μάλλον κοιμάται ο δεξιά γλουτιαίους οπότε με τα squats ξυπνάει, λίγο απότομα.

Echetlos
    Συντονιστής

@sotosdiam Εσένα στο δίνει στον τροχαντήρα, ε;
    Το νοιώθω ήδη πολύ καλύτερα, αν και πονάω πάρα πολύ στο σημείο που με πάτησε. Θα το δοκιμάσω αύριο.

Odysseas
    Συμμετέχων

Χρόνια τώρα παθών και μαλιστα τις τελευταίες μερες νιωθω να με πιεζει καπως παλι. Συνηθως θα με πιασει μια φορα τον χρονο και το αντιμετωπιζω με αποχη μονο 2 3 μερες, ενδυναμωση κυριως γλουτιαιων γιατι ο δεξιος ειναι καπως λιγοτερο ενεργος απο τον αριστερο και διατασεις.

Αυτο επισης που με εχει βοηθησει πολυ ειναι και το παρακατω strap το οποιο κι φοραω για κανενα μηνα καθε φορα που θα με πιασει

https://www.muellersportsmed.com/b2c-us/en/Open-Catalog/Par-partie-du-corps/Knee-Braces-%26-Sleeves/ITB-STRAP—OSFM/p/57927

sotosdiam
    Συμμετέχων

@sotosdiam Εσένα στο δίνει στον τροχαντήρα, ε;
    Το νοιώθω ήδη πολύ καλύτερα, αν και πονάω πάρα πολύ στο σημείο που με πάτησε. Θα το δοκιμάσω αύριο.

Να σου πω την αλήθεια, πριν με πιάσει οπουδήποτε η ταινία, αρχίζει και σφίγγει ο γλουτιαίος. Είναι πάντα ο δεξιός, όπως και πάντα η δεξιά ταινία ήταν αυτή που με ενοχλούσε, οπότε και επιβεβαιώνω τη σύνδεση ανάμεσα σε αδύναμο γλουτιαίο και ταινία. Επειδή το ξέρω το τραγούδι λοιπόν, με το που υποψιαστώ σφίξιμο ψηλά (και ξέρω και πότε να το περιμένω βασικά), παίρνω τα κουβαδάκια μου και πηγαίνω σπίτι για ασκήσεις και βάρη.

Πώς πάει το δικό σου; Δοκίμασες να τρέξεις;

Echetlos
    Συντονιστής

Δοκίμασα το Σάββατο, εμφανίστηκε στα 2.5Κ και σταμάτησα. Χθες, άρχισε να ενοχλεί στα 12.5Κ και επίσης σταμάτησα.
    Αν μπορούσα να ξαναπάω για μασάζ, πιστεύω θα ξεμπέρδευα. Πονάει όμως πολύ ακόμη όλη η πλάγια περιοχή του μηρού από το πάτημα, οπότε δεν την ακουμπάω.

Εμένα όταν σφίγγει ο γλουτιαίος, ο απιοειδής μού μπλοκάρει το ισχιακό και μένω στον τόπο. Κανονικό λουμπάγκο και αρκετά οξύ.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 16 έως 20 (από 20 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.