- Αυτό το θέμα έχει 112 απαντήσεις, 29 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη
mashine.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
2 Απριλίου 2017 στις 21:18 #48150
Elda
ΣυμμετέχωνΣπυρο, εγω πιστευω οτι μπορει να σε χρεωσε και το 50αρι της Ψαθας. Σου το ειχα πει κιολας αν θυμασαι, οτι αν πας για PB και μαλιστα σε τετοια επιπεδα το 50αρι μολις 1.5 μηνα πριν συνηθως χρεωνει, πού να προλαβει το ερμο το σωμα μας (στις ηλικιες που ειμαστε και χωρις αθλητικη υποδομη) να αναρρωσει απο τον ενα αγωνα ωστε να ειναι ετοιμο για το επομενο τοσο γρηγορα? Και ειδικα ενα 50αρι στο οποιο εσκισες!
Αντε, ξεκουρασου τωρα, κρατα τα θετικα της προετοιμασιας και η ανταμοιβη θα ερθει την επομενη φορα. Καλα να μαστε του χρονου να συντρεξουμε στο Ναυπλιο επιτελους!
2 Απριλίου 2017 στις 21:23 #48156tazi
Συντονιστής@spy Σπυρο αφου το.λες, αφυδατωθηκες. Ο φακεν ηλιος σου την εκανε, κρατα το.για τον επομενο, μπορει να μην εκανες ρεκορ ομως εγραψες χρονο, σε καταλαβαινω, αλλα αν το δεις πιο ψυχραιμα λαι απο αποστασπρςπει να εισαι ικανοποιημενος
2 Απριλίου 2017 στις 21:25 #48160tazi
ΣυντονιστήςΟσο γι αθτο που λεει η Μαρια, ουτε συζητηση βεβαια…, αλλα ακουει ο μπαγασας;
2 Απριλίου 2017 στις 21:27 #48164tazi
Συντονιστής@kargas Συμφωνω απολυτα με οσα λεει ο Νικος, εξαιρετικη επιδοση για πρωτο μαραθωνιο σε αυτη την ηλικια, ελπιζω και ευχομαι να συνεχισεις
2 Απριλίου 2017 στις 21:50 #48172tazi
Συντονιστής439 η γυναικα σου Σπυρο αυτη ειναι το πουλεν της οικογενειας, συντομα θα σε περναει μου φσινεται😁
2 Απριλίου 2017 στις 21:52 #48174Etien
ΣυμμετέχωνΣυγχαρητηρια σε ολους σας παιδια !! Σημασια εχει η συμμετοχη πρωτιστως , που δεν ειναι και ασημαντο αυτο ε;!!!
Μπραβο σας !!Ευχαριστω .
2 Απριλίου 2017 στις 21:54 #48176tazi
Συντονιστής@vicky Και εγω νομιζω οτι φαγητο και υποψιαζομαι και το νερο σου κανανε τη δουλεια, μπραβο.παντως, δεν ειναι καθολου λιγο αυτο που καταφερες. Συγχαρητηρια
2 Απριλίου 2017 στις 21:57 #48178Vicky
ΣυμμετέχωνΣας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Άρα καλά εκανα και το συνέχισα….με φόβισε αρκετά ότι και μετά τον αγώνα ήμουνα για ένα τέταρτο χάλια. Μετά όμως συνήλθα. Αν ήταν κάτι που θα μπορούσα να το επαναλάβω συντομα για να το βελτιώσω, θα έπαιρνα την απόφαση να σταματήσω. Κάνω όμως έναν μαραθώνιο το χρόνο……για αυτο δεν σταματησα…
Νίκο εκανα εργομέτρηση δέκα μέρες πριν τον αγώνα…μου ειπε για τρια τζελακια οπως και πηρα….μου ειπε επισης οτι τον ρυθμο τον εχω αρκει να μην ειναι αντιξοες οι συνθηκες (ηλιος, αερας)…και να μην παρασυρθω επιλεγοντας γρηγοροτερο ρυθμο στην αρχη…κατι που δεν εκανα.
Mashine στις ανηφόρες τον εριξα τον ρυθμο….2 Απριλίου 2017 στις 22:00 #48180Giannis-g
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα,
θα ήθελα να επισημάνω ότι μετά το τέλος του αγώνα,σε συζητήσεις με
γνωστούς αλλά και με δρομείς που δε τους γνώριζα,η πλειοψηφία
διαμαρτυρόταν για τέτοιου είδους συμτώματα (μυικά) από τα οποία
δε ξέφυγα ούτε εγώ.Από το 7-8km αρχισαν να σφίγγουν οι γάμπες και
σταδιακά μέχρι το 30 οι τετρακέφαλοι.Εκεί κατέβασα ταχύτητα(κατά
5-10sec/km) όχι συνηδειτά απλώς δε με πήγαιναν τα πόδια.Σφίγγοντας
τα δόντια έφτασα ως το τέλος και το έσωσα.Για την ιστορία είχα
θέσει έναν στόχο κάπου ανάμεσα στο 3:03-3:08(ανάλογα τη μέρα) και
βγήκε ένα 3:06:45(29) με ημί 1:32,οπότε όλα καλά.
Ο καιρός ήταν όντως των άκρων,από υπερβολική υγρασία και ψυχρούλα
μετατράπηκε σε καμίνι στο δεύτερο μισό και εκεί μάλλον έπρεπε να
γίνει αναπροσαρμογή τροφοδοσίας.
Καλή αποκατάστση σε όλους.2 Απριλίου 2017 στις 22:01 #48182Vicky
ΣυμμετέχωνΣτο φορμάρισμα ειναι αλήθεια δεν τα πηγα πολυ καλά….ημουνα και περιπου δυο εβδομαδες με διαφορες ενοχλήσεις…
2 Απριλίου 2017 στις 22:13 #48184Echetlos
Συντονιστής@giannis Συγχαρητήρια τσαμπιόνι, πολύ δυνατός!!!
Αυτό είναι ένα θέμα που έχουν οι ανοιξιάτικοι αγώνες, ιδίως όταν η αύξηση της θερμοκρασίας είναι σχετικά απότομη.
Το σώμα δεν έχει συνηθίσει ακόμη τον ζεστό καιρό και τον ήλιο, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερο αίμα για την αποβολή της θερμότητας, ενώ εμείς φυσικά θα το θέλαμε για το μυικό έργο.2 Απριλίου 2017 στις 22:13 #48188Echetlos
Συντονιστής@giannis Συγχαρητήρια τσαμπιόνι, πολύ δυνατός!!!
Αυτό είναι ένα θέμα που έχουν οι ανοιξιάτικοι αγώνες, ιδίως όταν η αύξηση της θερμοκρασίας είναι σχετικά απότομη.
Το σώμα δεν έχει συνηθίσει ακόμη τον ζεστό καιρό και τον ήλιο, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερο αίμα για την αποβολή της θερμότητας, ενώ εμείς φυσικά θα το θέλαμε για το μυικό έργο.2 Απριλίου 2017 στις 22:42 #48196stratus
ΣυμμετέχωνΝα γραψω και εγω τα δικα μου χαλια
Αφιξη στην Πελλα με μικρη κοιλιακη ενοχληση οποτε γινεται και η “καταθεση”.Ωραια λεω ξεμπερδεψαμε -:)
Ξεκινημα του αγωνα με μια μικρη ενοχληση απο την αρχη στη μεση,παροτι δεν ειχα καποιο προβλημα τελευταια.Περναει γρηγορα,αλλα ο πονος παει και στους δυο γοφους,ειδικα ο αριστερος πονουσε αφορητα.Απο το πεμπτο χλμ εχω ξανα κοιλιακες ενοχλησεις,παροτι ειχα παρει 4!! imodium.Παντως μεχι το 18 ειμαι εντοσ στοχων,αλλα απο εκει και περα ειδικα απο το 20 και μετα βλεπω οτι για μια ακομη φορα το sub3 θα χαθει και αποφασιζω να παω για ρεκορ διαδρομης.Το μισο το περναω σε 1.32 ,αλλα απο εκει και περα τα ποδια σφιγγουν και ο γοφος ποναει τρομερα.Μεχρι το 30 το ρεκορ διαδρομης ειναι ζωντανο,αλλα η κοιλιακη ενοχληση ειναι τρομερη και σε ενα βενζιναδικο,βρισκω τη σωτηρια.Αυτη η σταση βεβαια μου κοστισε σχεδον ενα δεκαλεπτο και πια ολα ηταν ανευ ουσιας,τα ψιλιπαρατησα και ψιλοπερπατησα με φυσιολογικο αποτελεσμα το 3.14
Οι προβληματσιμοι μου ειναι ο εξης.
Πριν 4 εβδομαδες τρεχω 20αρι σε 1.21.41 ανετα χωρις καμια πιεση ,χωρις ταπερ,εχοντας τρεξει 26αρι 3 ημερες πριν τον αγωνα.Σημερα περναω 20αρι 4 λεπτα αργοτερα και τα ποδια μου ειναι ετοιμα να σκασουν.Πως στο διαολο γινεται αυτο.Ο καιρος σημερα μεχρι το 25-26 ηταν πολυ καλος.Υστερα εβγαλε ζεστη.
Δευτερος προβληματισμος.Στις 3 το μεσημερι,αν εξαιρεσω το πονο στο γοφο,τα ποδια μου ηταν σαν να μην εχω τρεξει ουτε χλμ.Ακουγεται υπερβολικο αλλα ετσι ειναι.Αυτη τη στιμη τα νιωθω παναλαφρα,χωρις το παραμικρο πιασιμο.Για πειτε μου πως γινετατι?
Θα γραψω μα…α αλλα στους 3 πρωταους μαραθωνιους της δρομικης καριερας που ξεκινησα απο 3.14,3.06 και εφτασα στο 3.02 τρεχοντας αρρωστος επαιρνα 1-2 τζελ.Απο τοτε που ξεκινησα να παιρνω 5 τζελ εχω μονιμως τα ιδια προβληματα σε 3 μαραθωνιους.Ποδια βαρια απο τα πρωτα χλμ και μετα τον αγωνα ολα ειναι τελεια.Ακουγεται παλαβο,αλλα εγω αλλη εξηγηση δε βρισκω2 Απριλίου 2017 στις 23:00 #48200giorgostatsis
ΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια παιδιά σε όλους, οι “αποκλίσεις” βάσει της λογικής μας στο αγωνισμα του μαραθωνίου μάλλον έχει να κάνει τελικά μονο με ενα γεγονός….όλο και κατι θα μας συμβει…..42+ γ@μ#μ$ν@ χλμ ειναι αυτα…οχι 5 η 10..
2 Απριλίου 2017 στις 23:11 #48206tazi
ΣυντονιστήςΧριστο ξεκινησες για negative?. Μηπως παρασυρθηκες απο το πρωτο κατηφορικο χιλιαρι?
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.