Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 12ος Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος" – 2017

12ος Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος" – 2017

• Αυτό το θέμα έχει 112 απαντήσεις, 29 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη mashine.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 76 έως 90 (από 113 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Elda
    Συμμετέχων

@stratus, Χρηστο, 4 imodium???
    Στις παρενεργειες αναφερονται: Από το πεπτικό σύστημα: δυσκοιλιότητα και / ή φούσκωμα, πόνος ή δυσφορία στην κοιλιά, ναυτία, έμετος, ξηροστομία; σπανίως – ειλεός. Από το κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα: κούραση, υπνηλία, ζάλη. Δεν το αποκλειω καθολου ολα αυτα που ενιωσες να οφειλονταν στα χαπια. Γι αυτο και μετα τον αγωνα ησουν καλα, περασαν προφανως οι παρενεργειες.

Οσο για τα τζελακια, απο τη στιγμη που λες οτι ειχες βαρια ποδια απο την αρχη , αποκλειεται να εφταιξαν τα 5 τζελ τα οποια πηρες πολυ αργοτερα.

Yiannis
    Συμμετέχων

Για εμένα που έκανα το πρωινό 10άρι στη δροσούλα άνετος κ ωραίος, η αντίθεση με τον καύσωνα που έκανε μετά τις 11 που περίμενα τη σύζυγο να τρέξει τα 5κμ. ήταν τεράστια. Οι αθλητές που τερμάτισαν μαραθώνιο σήμερα έστω κ με μικρή απόκλιση απ το στόχο τους σήμερα, έχουν καταφέρει έναν επιπρόσθετο άθλο απ΄αυτόν που είναι ο μαραθώνιος έτσι κ αλλιώς. Νίκησαν κ την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας που εγώ που καθόμουν κ περίμενα, με κούρασε.
    Συγχαρητήρια σε όλους.

tazi
    Συντονιστής

Συγχαρητηρια @giannis Ευτυχως να λες που αναγκαστικα εριξες ρυθμο, αν πιεζες εκει και δε θα τα πηγαινες τοσο καλα, και θα σου εβγαινε απο τη μυτη ο αγωνας.
    Σπουδαια επίδοση, την επόμενη φορα ευχομαι να πιεις απο το δισκοποτηρο!

Skakinen
    Συμμετέχων

Αυτη η σταση βεβαια μου κοστισε σχεδον ενα δεκαλεπτο και πια ολα ηταν ανευ ουσιας,τα ψιλιπαρατησα και ψιλοπερπατησα με φυσιολογικο αποτελεσμα το 3.14

@Stratus

Χρήστο μήπως θα πρέπει να κάνεις διαφορετική ανάγνωση του αγώνα; Νομίζω μάλιστα ότι δεν είναι τόσο αυθαίρετη όσο φαίνεται αρχικά.
    Αν το προσεγγίσουμε με τη γλώσσα των αριθμών έχουμε:
    3:14 μείον δεκάλεπτη στάση = 3:04
    3:04 μείον περπάτημα (χαμένα 2 λεπτά) = 3:02
    3:02 μείον πόνος γοφού και κακή ψυχολογία (χαμένα 2 λεπτά)= 3:00

Μήπως λοιπόν δεν ήσουν και τόσο εκτός στόχου αλλά ουσιαστικά (ηθικά) είναι σαν να έκανες το sub3 ή έστω το 3:00;
    Θα μου πεις ότι στα αποτελέσματα φαίνεσαι με το 3:14 αλλά οι αναποδιές είναι στο πρόγραμμα ειδικά στον Μαραθώνιο.

big-blue
    Συμμετέχων

Συμφωνώ με τον Διονύση για το Στράτο. Στράτο γιατί 4 χάπια; μαζεμένα;
    Βίκυ μπράβο σου. Το είχες νομίζω, από ενέργεια έμεινες. Τα τρία τζελ είναι παρά πολυ λίγα για έναν τετράωρο μαραθώνιο. Εκτος κ αν καταναλώνεις σαν τον Κούρο.
    Σπύρο καλά τα λέει η Μαρία, πας να το κάψεις το εργαλείο. Ωστόσο όντως το ότι κατεβαίνεις για πλάκα το 3:20 με οποιεσδήποτε συνθήκες λέει πολλά.
    Ο 57χρονος έκανε σούπερ χρονο!
    Σας ζηλεύω όσους τρέξατε σημερα, εγώ την έβγαλα με διαλειμματική σε χωμάτινο ταρτάν νυχτιάτικα, χωρις φώτα, ετσι για να θυμηθώ την περσινή μου ήττα στον Μεγαλέξανδρο:)

stratus
    Συμμετέχων

@tazi Νικο δεν παρασυρθηκα ,τουναντιον με το φοβο του ασθματος πηγα αρκετα ηρεμα στην αρχη.Το ξερουμε ολοι οτι ο μαραθωνιος ειναι περιεργο φρουτο,αλλα δεν μπορω να δεχτω στο 18 τα ποδια μου να ειναι σε αυτη την κατασταση,εχοντας τερματισμο στο 20αρι του Σδυα 4 λεπτα γρηγοροτερα με ποδια εντελως χαλαρα,χωρις ταπερ και χωρις σταγονα νερο σε μια πολυ ζεστη ημερα οπως ηταν στον αγωνα του Σδυα

@elda
    Μαρια το πρωι μολις πιω καφε επισκεπτομαι τα ιδιαιτερα δωματια.Χθες αυτο δεν εγινε στο ξενοδοχειο,αλλα πολυ αργοτερα στην Πελλα και αγχωθηκα μηπως δεν ηταν πληρης η δουλεια :-),ετσι ειχα την “πανεξυπνη” ιδεα να παρω τοσα immodium

@skakinen
    Ετσι οπως τα γραφεις δεν εχεις και πολυ αδικο.Δυστυχως ειμαι πολυ της ψυχολογιας,πολλες φορες απογοητευομαι ευκολα ακομα και στην καθημερινοτητα μου
    ΥΓ Παντως θα ψαξω το θεμα με τα τζελ ,διοτι στην προετοιμασια εβγαλα 29αρια σχεδον σε marathon pace,αρκετες φορες,χωρις ουτε ενα τζελ με τα ποδια να βρισκονται σε εξαιρετικη κατασταση.

spy
    Συμμετέχων

…καλημερα σας!

@tazi
    : …Νικολη, οσον αφορα στη γυναικα μου δικαιουμαι πολυ-πολυ μικρο μεριδιο της μεγαλης επιτυχιας της, διοτι προπονηθηκε με προγραμμα που της ειχα σχεδιασει εγω (τρομαρα της) … ενω πριν τον αγωνα ειχαμε αναλυσει την τακτικη που θα ακολουθουσε και χαραξει αναλυτικο πλανο με περασματα για εναν στοχο 4:35, που ειχε προσδιοριστει βασει των επιδοσεων της στις προπονησεις, οποτε το 4:39 για μενα ηταν κατι αναμενομενο και σημασια μεγαλη εχει οτι χαρηκε η ιδια πολυ τον αγωνα, τερματιζοντας σε πολυ-πολυ καλυτερη κατασταση απο μενα !!!Σε οποιον αλλον ελεγε οτι ακολουθουσε τις οδηγιες και τις συβουλες τις δικες μου … της ελεγαν να κανει ακριβως τα αντιθετα … Φαινεται λοιπον οτι στα δρομικα η τεχνογνωσια μου δεν χαιρει εκτιμησης (διολου δεν με ενοχλει αυτο) … οποτε ως αντισταθμισμα φροντιζω τουλαχιστον να εχω μια αξιοθαυμαστη σταθεροτητα στις επιδοσεις σε ενα συμπαθητικο επιπεδο, που απεχει φυσικα πολυ απο τις “ταζαρτειες” επιδοσεις … που πολλοι (κι εγω!) θα επιζητουσαν!
    Οσον αφορα στον ηλιο, προτιμω μια ημερα ηλιολουστη με χειροτερη επιδοση στο μαραθωνιο … παρα μια συννεφιασμενη δροσερη και βροχερη ημερα που με προδιαθετει αρνητικα!Ασε που δεν επικαλεστηκα ως δικαιολογια τον ηλιο … ουτε φταιει ο ηλιος που αφυδατωθηκα …!Απλα, συνειδητα αποφασισα να τρεξω χωρις καπελακι, διοτι δεν μ αρεσει (ειμαι και πολυ περιεργος!!!) και στο δευτερο μισο που ο ηλιος ηταν συνεχεια κοντρα με ταλαιπωρησε !Αν εβρεχε … ολοι θα ελεγαν οτι γλυστρουσαν οι δρομοι … και δεν μπορουσαν να τρεξουν …!Παρ οτι επινα πολλα νερα … στην υδατανθρακωση πριν και κατα τη διαρκεια του αγωνα μαλλον εκανα λαθη! Για μενα προσωπικα οι 3 ημερες πριν τον αγωνα με τις μακαροναδες και τα νερα ειναι η χειροτερη φαση της περιοδου προετοιμασιας ενος μαραθωνιου !Σκετος εφιαλτης…!!!

@big-blue
    : Ηλια περσι αν δεν κανω λαθος ειχες γραψει για τα προβληματα και τις δυσκολιες της διαδρομης (συνεχεις ανηφοροκατηφορες, κακο οδοστρωμα κλπ) και θυμαμαι να επιμενω πολυ απολυτα οτι αυτος ειναι ο ταχυτερος μαραθωνιος στην Ελλαδα!Ζητω συγγνωμη … ειχα αδικο και αναθεωρω τις αποψεις μου !Αν εξαιρεσω το χαμογελο, την προθυμια και τον αλτρουισμο των εθελοντων … δυστυχως αυτος ο αγωνας δεν μου αφησε καλες εντυπωσεις!Αρκετες ανηφορες, κακη ασφαλτος (τρεχω ανυποδητος … και χθες με τα ΝΒ πονεσαν τα πελματα μου), σκοτωμενα ζωα στην ακρη του δρομου (ακομα και μικρο προβατακι ειδα) … απεραντες κουραστικες ευθειες πυρωμενες απο τον ηλιο … νομιζω οτι δεν θα τον ξανακανω αυτον τον αγωνα … και θα προτιμω το Ναυπλιο για επιδοση, ιδιαιτερα τωρα που εγινε η τροποποιηση στη διαδρομη!

@Lion: Κωσταντινε ευχαριστω πολυ !Ειμαι λιγο στενοχωρεμενος … αλλα για μενα παντα παιζει ρολο κι η προσπαθεια που κανει καποιος για την υπερβαση … και κει παιρνω αριστα (χωρις να θελω να περιαυτολογησω)!

@Skargas: …πολλα συγχαρητηρια!Τετοιες επιδοσεις στη πρωτη μαραθωνια προσπαθεια ειναι αξιοθαυμαστες … ποσω δε μαλλον οταν αυτες πραγματοποιουνται σε πιο προχωρημενη ηλικια !Παραδειγμα προς μιμηση …!!!

@mashine
    : …Πανο ευχαριστω πολυ!Πεισματαρης ειμαι, πολυ επιμων … παντα επικεντρωμενος στο στοχο και παντα με συνεπεια στη προσπαθεια που απαιτειται για την επιτευξη του … ισως αυτο να με κανει “racer”! Απο την αλλη ειμαι ξεροκεφαλος … δεν υπακουω σε κανονες που θεωρω, μπορει και λανθασμενα, οτι δεν μου ταιριαζουν και δεν μ αρεσουν … και φυσικα δεν πειθαρχω ποτε σε οτι ειναι προσχεδιασμενο προς υλοποιηση…!Ζωνη καρδιακων παλμων σεν φορεσα (για το γουρι!!!), διοτι ουτε περσι στο 3:15 του Ναυπλιου φορουσα … και ναι παρ οτι ετρεξα για δευτερη φορα (η πρωτη ηταν στα 50 χλμ στη Ψαθα) με συμπιεστικες καλτσες απο το 32ο χλμ και μετα οι γαμπες εσφιγγαν … αλλα οταν τρεχω συνηθως βρισκω τροπους και τα βολευω αυτα …!Στο τελος ουτε που θα το ελεγα οτι εσφιξαν λιγο οι γαμπες μου!Πηρα μονο δυο saltsticks ,ενα στο 10ο κι ενα στο 20ο … και 4 τζελακια … με το τελευταιο στο 27,5 … !Υπολογιζα να παρω κι αλλο ενα στο 35, αλλα η διαδικασια μου φανηκε μεγαλη και πολυπλοκη … και το αφησα!Ισως φταιει κι αυτο …!

@Elda
    : …Mαρια σε σενα ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστω … τιποτα αλλο !

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Σπύρο μη ξεχνάς ότι η απόκλιση είναι ελάχιστη από το στόχο σου , και αυτό ακριβώς σε στεναχώρησε… παρηγορήσου με το γεγονός ότι ο παρμακης είχε 4+ λεπτα αποκλιση από τον στόχο του. Και στην κακη σου μερα εισαι τρένο.

than
    Συμμετέχων

Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλες κ όλους για τον τερματισμό σας!
    Λίγο πιο προσωπικά τώρα:

@stratus
    Χρήστο αυτά που περιέγραψες (με αποκορύφωμα τη διαφορά στο feeling μετα το 20αρι του σδυα κ το πέρασμα του χθεσινού αγώνα) περισσότερο σε κάψιμο κ κούραση παραπέμπουν, παρα σε οτιδήποτε άλλο… Είχες κ την αναποδιά με τα εντερικα, ήρθε κ εδεσε… Ανασύνταξη κ στην επομενη απόπειρα πιστεύω θα το πετύχεις το sub3. Είσαι απο τις περιπτώσεις δρομέων που ο μαραθωνιος σε εχει αδικήσει κ σου “χρωστάει” μια πολυ καλη επιδοση.

@spy
    Σπύρο πρέπει να σε χρέωσε πολυ η Ψάθα (γενικα τον τελευταιο χρονο ειχες ζοριστει αρκετά)… Πάντως δεν ειναι λιγο πράγμα να έχεις “ανετα” το 3:15-3:20. Συνέχισε το δρομικο σου ταξιδι, ετσι όπως σου αρέσει, ξεροκεφαλα κ αντιδραστικά!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Καλημέρα σας!

Προσωπικά πέρασα ένα υπέροχο διήμερο! Καλή παρέα, καλός καιρός και πολλές βόλτες το Σάββατο χωρίς άγχος αφού δεν συμμετείχα στο…μεγαλο μαραθώνιο! Κυριακή πρωί ξύπνησα και ετοιμαστηκα στα γρήγορα αφού δεν είχα να σκεφτώ μήπως ξέχασα τα τζελακια, τη ζώνη, το πλάνο του αγώνα κλπ.

Έτρεξα στα 10 χιλιόμετρα και όντας εντελώς απροπονητος τους τελευταίους μήνες, δεν έθεσα κάποιον συγκεκριμένο στόχο πέραν της χαράς της συμμετοχής. μόνο την υστατη ώρα, για να έχω να ασχολούμαι κυρίως, αποφάσισα να… Κυνηγησω το sub50! Ωστόσο απ ότι φάνηκε το σώμα δεν ξεχνάει τόσο εύκολα κι έτσι το τελικό 48:13 μάλλον πολύ άνετο θα το χαρακτήριζα αφού δεν πίεσα σχεδόν ποτέ στον αγώνα, παρά μόνο στα δύο τελευταία χιλιόμετρα που τρελάθηκα και βαρουσα διαλειμματικη χαχα! Μετά τον αγώνα, ένιωθα σαν να μην έχω τρέξει..

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας που βρεθήκατε στην Πέλλα και τα καταφερατε μια χαρά πάρα την αρκετή ομολογουμενως ζέστη.

Βίκυ ως τώρα ο μόνος μαραθώνιος που ήμουν εντός στόχου χρονικά ήταν ο πρώτος μου, όταν…το μόνο μου μέλημα ήταν απλά να τερματίσω!

Σπύρο μου ομολογώ πως στεναχωρεθηκα αρκετά που σε είδα έτσι στον τερματισμό. οι χρόνοι σου είναι απλησιαστοι από την πλειοψηφία των δρομεων, βάζω κι εμένα μέσα. Καταλαβαίνω βέβαια πως έκανες μια δυνατή προετοιμασία και μάλλον οι προπονήσεις σου ήταν για καλύτερο χρόνο, όμως στο μαραθώνιο όπως ξέρεις κι εσύ καλύτερα, υπάρχουν πολλοί ασταθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή σου. Το μόνο που θα σε συμβούλευα κι εγώ με τη σειρά μου είναι να προσπαθήσεις να ελέγξεις τις.. Δρομικες ορμες σου, αφού οι υπερβολές σίγουρα δεν βοηθούν στην επίτευξη νέων pb.

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι σε όλους! Εις άλλα με υγεία!

Kostão
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστώ για τις ευχές και τη θετική ενέργεια.
    Συγχαρητήρια για τις φοβερές επιδόσεις τους συναγωνιστές μας.

@spy
    είσαι σε καλό επίπεδο για να σε απογοητεύει το 3:16.
    Στα δικά μου, πήγαινα για κάτω από 3:30 χωρίς πολύ συγκεκριμένο στόχο, θα έπαιζα με το ρυθμό και τις σφίξεις μέχρι να δω ως που μπορώ να κατέβω.
    Αυτό έκανα, μέχρι ενός σημείου. Μετά τον Ημί σε 1:42:40 ενώ πήγαινα πολύ καλά και συντηρητικά, πήγα μαζί με άλλο δρομέα (ψιλοπαλιός, έμπειρος) και κολλήσαμε μαζί σε πολύ γρήγορους ρυθμούς (μέχρι και 4:16 πιάσαμε κάπου στο 30-31) με αποτέλεσμα στα τελευταία 3 χλμ να είμαι πολύ κουρασμένος και να παλεύω να κρατήσω 5 ρυθμό. Τελικός χρόνος 3:22:31 με negative split αλλά όχι ξεκούραστος στο τέλος. Δεν ήμουν δηλαδή για φωτογραφίες.
    Να πω τη γνώμη μου για τον καιρό. Εγώ είχα ενυδατωθεί μάλλον υπερβολικά με αποτέλεσμα να σταματάω για τουαλέτα. Έφτασα σε σημείο να μην πάρω νερό να πιω μετά το 25. Βέβαια, έχω συνηθίσει και από τις προπονήσεις μου να μην πίνω. Τζελάκια πήρα 3, μπορεί και να βοήθησαν, όπως και κάψουλες ηλεκτρολύτες. Εγώ δεν ένιωσα ζέστη χθες, ξέρω ότι εμένα μου στοίχισε το τρελό τρέξιμο από 21 ως 35, μάλλον όμως συνέβαλε. Τι να πω. Πάντως ο κάθε Μαραθώνιος μου εξελίσσεται σε περιπέτεια και σε συνεχής αναζήτηση μέχρι που μπορώ να αντέξω.
    Συμπέρασμα πρώτο, μάλλον ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και πάλι ξεπέρασα τα λάθη μου χωρίς “τραγωδίες”. Δεύτερο, δεν νοιώθω ότι είμαι και για πολύ παρακάτω σε χρόνο, δηλαδή ρυθμοί γύρω στο 4:40 για τόσα χιλιόμετρα είναι λίγο γρήγοροι. Τρίτο, μην πιστεύεις οποιονδήποτε βρίσκεις και σε παρασέρνει.
    Η καλύτερη υποδοχή στον τερματισμό ο γιος μου με αγκαλιά που κόντεψε να με ρίξει κάτω. Και η σύζυγος, που έκανε στο 10ρι 55 λεπτά απροπόνητη.
    Η διοργάνωση δεν με ενθουσίασε, παρότι Θεσσαλονικιός, δεν θα ήθελα να ξανατρέξω εδώ. Το πλεονέκτημα είναι ότι είναι γρήγορος. Μάλλον.
    Οι εθελοντές και διοργανωτές πολύ καλοί, αλλά μου έκανε εντύπωση που δεν είχε κόσμο στους δρόμους να μας εμψυχώσουν, ακόμα και στον τερματισμό δεν ήταν όπως το περίμενα.
    ΥΓ έχετε ακούσει το προαγωνιστικό γεύμα “πιτάκι” με μια κούπα βρώμης, 3 αυγά, τυρί και αλάτι; Το έκανα χθες.
    ΥΓ2 τα πόδια μου είναι πολύ καλύτερα από την πρώτη φορά. Κατεβαίνω σκάλες όλα κανονικά.

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Καλημερα και καλη εβδομαδα!
    Συγχαρητηρια σε ολους για την συμμετοχη στον Μεγα ΑΛεξανδρο και καλη αποκατασταση ευχομαι!

@Spy
    , @stratus πολλα πολλα συγχαρητηρια!!! Σταθερες αξιες !! Ξερω οτι θα θελατε οπως ολοι μας κατι καλυτερο και καλα κανετε!! Και παλι ομως οι χρονοι σας ειναι για πολλα συγχαρητηρια!!!
    Μετα απο 20+ μερες ξαναγραφω…
    Δυστηχως μια ιογενης πνευμονια οπως ειχα γραψει πριν 20+ μερες δεν μου αφησε κανενα περιθωριο συμμετοχης στον Μεγα Αλεξανδρο.
    Σημερα λοιπον μετα απο 20+ μερες οπως εγραψα παραπανω ξεκινησα πολυ δειλα με ενα 40′ γρηγορο βαδην και 700μ πολυ χαλαρο jogging..
    Συνολο χλμ 4κμ200μ!! Ετοιμος για Σπαρταθλο!!

”Run smart..Run For Life”

than
    Συμμετέχων

Σωτο μην αγχώνεσαι καθόλου, το σωμα θυμάται. Σε κανα 20ήμερο θα είσαι ξανά οπως κ πριν. Ευκαιρία να χτυπήσεις εναν φθινοπωρινό μαραθώνιο (εξωτερικού 😉)!

Dimitris Graikopoulos
    Συμμετέχων

Να μιλήσω και εγώ, ο πρωταρης! Άρχισα να τρέχω τον προηγούμενο Φεβρουάριο, και σημαδεψα τον χθεσινό μαραθώνιο σαν στοχο (γιατί χωρίς στόχο θα το είχα παρατήσει το τρέξιμο). Από όταν ξεκίνησα την προετοιμασία μου για τον αγώνα, σαν ρεαλιστικό πλάνο είχα τον τερματισμό όρθιος. Μετά από κάποια 10κ και προπονητικά 21κ, αναθεωρησα για τερματισμό σε κάτω από 4:40. Φτάνοντας στην περίοδο του φορμαρισματος, παθαίνω μια βάρβαρη γαστρεντερίτιδα και στα καπάκια βαρύ κρυολόγημα (ο βήχας ακόμα κρατάει) και με άφησαν εκτός προπονήσεων για 12 μέρες, οπότε ο στόχος αναθεωρείται πάλι, στο 5ωρο.
    Ξεκίνησα ήρεμα τον αγώνα, απολαμβάνοντας την δροσιά (παγωνιά θα έλεγα), γιατί ήξερα ότι αργότερα θα είχε ζέστη, και όλους τους υπόλοιπους να με περνανε. Λόγω αυξημένης κατανάλωσης γλυκογονου (3.5γρ/λεπτό σε αυτούς τους ρυθμούς), έτρωγα και έπινα (250ml έπινα περίπου) ότι μου έδιναν, και έτρωγα 2 chews ανά μισαωρο. Στο 21 είχα χρόνο 2:18 και χάρηκα ιδιαίτερα γιατί ένιωθα παρά πολυ καλά και δυνατος. Είχα ήδη σταματήσει για 2 pitstop βέβαια…τόσο νερό πρέπει να φύγει κάπως. Σκέφτηκα να πάω λίγο πιο γρήγορα στο 2ο μισό, αλλά θυμήθηκα την ζέστη που μου είπε ο Σάκης ο Αρναούτογλου, και έκατσα στα αυγά μου. Απο το 32 και μετά άρχισαν να σφίγγουν οι τετρακεφαλοι και να με πονάει το κεφάλι, ίσως λόγω της ζέστης (μην ξεχνάτε, έφτασα πιο αργά από εσάς εκει!) και της φωτοφοβιας στα μάτια. Στο 35 έπρεπε να σταματήσω για άλλο ένα pit stop, το οποίο διήρκησε 2 λεπτά! Από εκεί και πέρα, άρχισε το…δράμα στην κυριολεξία! Ανά 5 λεπτά βουρκωνα και ήθελα να πλανταξω στο κλάμα με λιγμους. Δεν ένιωθα κανέναν πονο πέρα από τους σφιχτους τετρακεφαλους, αλλά οτιδήποτε και αν έβλεπα η σκεφτόμουν, με έκανε να βάζω τα κλάματα. Έριχνα νερό στο κεφάλι, πάλι κλαμα. Ειδικά όταν μπήκα στην παραλία με τον κόσμο, μου ηταν πολύ δύσκολο να κρατήσω τα δακρυα. 20 μέτρα πριν τον τερματισμό που πήρα αγκαλιά τον γιο μου, τα άφησα να φύγουν με χαρά! Επίσημος Χρονος 4:39:59!
    Την ζεστή δεν την ένιωσα να με επιρρεαζει τοσο. Έχω τρέξει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και έχω υποφέρει περισσότερο. Ίσως η (υπερβολική, βάσει στάσεων για ουριση) ενυδάτωση να με βοηθησε.
    Ίσως ήταν η πιο δυνατή εμπειρία που έζησα ποτέ (γιατι ήταν και ψυχική, και σωματικη). Χάρηκα πολύ που κράτησα σταθερό ρυθμό σε ολόκληρο τον αγώνα, και δεν έπεσα στην παγίδα να φορτσαρω, αλλά και για το γεγονός πως σήμερα νιώθω απλά ένα βαρβάτο πιάσιμο στους τετρακεφαλους και κανέναν άλλο πόνο.
    Σειρά έχει ο κλασικός!

Echetlos
    Συντονιστής

@dimitris_graikopoulos Ωραίος, Δημήτρη! Πολλά συγχαρητήρια!!!
    Έπιασες τον στόχο και το βίωσες όσο πιο έντονα γινόταν, τι άλλο να ζητήσεις…
    Όσο για το φορτσάρισμα που είπες, αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι μιλάμε για ένα κέρδος της τάξης των 3′ στην καλύτερη, ενώ θα ρίσκαρες από μεγάλη ταλαιπωρία έως ακόμη και τον τερματισμό (μην σου φαίνεται απίθανο το τελευταίο).
    Αν νοιώθεις βαρβάτο πιάσιμο σήμερα, πού να δεις πώς θα είσαι αύριο… 😉

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 76 έως 90 (από 113 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.