Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 14ος μαραθώνιος Θεσσαλονίκης

14ος μαραθώνιος Θεσσαλονίκης

• Αυτό το θέμα έχει 146 απαντήσεις, 34 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη italian.
Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 136 έως 147 (από 147 συνολικά)
  • Συντάκτης
    giorgostatsis
    Συμμετέχων

22 φωτο σε πακετο 20 €
    Απο τα τζελάκια παντως πιο φθηνες axaxa
    Στην γραμμή ταρματισμού δεν βγάζανε;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@giorgostatsis Γιώργο, γιατί δεν σου βγήκε πιστεύεις;

giorgostatsis
    Συμμετέχων

Νίκο ίσως επειδή τα συνολικά χλμ που εκανα ανα βδομάδα κ ιδιαίτερα τα long να ηταν λίγο πιο….λίγα απ’ότι έπρεπε, βέβαια όμως εκανα πιο “ποιοτική” προπόνηση σε σύγκριση με τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον, αφου τωρα στα γεροντάματα τον ρυθμό 4:40 τον εκανα οπως πριν 2 χρονια το 4:55….
    Εκανα πολλά στις προπονήσεις στο 4:30 και ολα μου τα long απο 5:10 εως 5:20 το πιο αργό, το μεγαλύτερο 26 χλμ και γενικά σε ολο το διάστημα είχα αίσθηση κούρασης οταν επρεπε και ακόμη ημουν πολύ φρέσκος κ ξεκούραστος την ημέρα του αγώνα.
    Βασικά πιστεύω οτι ο φταίχτης είναι η….ηλικία (axaxaxa) και κάπως το…κίνητρο, πιο πολύ τελικά απολαμβάνω το διάστημα της προετομασίας παρα τον…αγώνα ενα πράμα!
    Με τίποτε δεν θελω να κάνω ομως μεγάλα long, ειδικά τωρα που ειμαι -5 κιλά απο τα τελευταία χρονια απολαμβάνω πιο πολυ ενα πρόγραμμα με πιο πιοτικα χλμ αλλα λιγότερα και 2 με 3 φορες την βδομάδα γυμναστήριο για στήθος, πλάτη κλπ

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ρωτάω επειδή θυμάμαι που ανέφερες κατά καιρούς ότι όλα πήγαιναν καλύτερα από ποτέ. Κρίμα…
    Προσωπικά πάντως, θεωρώ σωστή επιλογή τα μέχρι 2.5h LRs. Είχαν καθόλου MΡ μέσα;

giorgostatsis
    Συμμετέχων

Νίκο σε 8 εβαλα και ρυθμο μαραθωνιου κ σε δυο ημι (ΣΔΥΑ & ΑΘΗΝΑΣ), ειδικα στον πρωτο 16 χλμ
    Ασχετα ομως με αυτα τωρα πρεπει να κρατηθω στα κιλα που ειχα πριν, 4 μερες τωρα το εριξα στο φαγοποτι + ολιγον οινοπνευμα λογω Μπαρτσελονα, Λιβερπουλ, Αγιαξ…..

big-blue
    Συμμετέχων

Γιώργο κ μένα τα Lr μου ήταν έως 2,5 ώρες σε ρυθμούς 5:10-5:30. Για 3:15 κλασσικού ήταν η προπόνηση, άρα μια χαρά ήταν ο ρυθμός σου, μη σου πω κ γρήγορος.
    Τώρα ίσως να είναι κ τα μεγάλα κομμάτια ΜΡ μέσα στα μεγάλα τρεξίματα που δεν (δεν) έβαλες. Από 8k έως και 23Κ σπαστά (σε δυο κομμάτια με 500μ-1Κ διάλειμμα) βάζω εγώ.
    Βασικό βέβαια είναι η όρεξη (δεν το λέω αλλιώς:)) την ώρα του αγώνα, στα δύσκολα. Εγώ φέτος την είχα λίγοτερο από κάθε άλλη φορά, σαν να βαρέθηκα τη διαδρομή. Μήπως να δοκιμάσεις σε άλλη διαδρομή, αφού ειδικά η Θεσσαλονίκη είναι βαρεμάρα

Elda
    Συμμετέχων

@big-blue, Ηλια, αυτο με τη βαρεμαρα της διαδρομης το ειχα νιωσει το 16, οταν τελειωσε ο αγωνας ενιωσα οτι δεν ηθελα να ξανατρεξω στη Θεσσαλονικη, σα να εκλεισε ενας κυκλος, ειχα πει μεσα μου τελος με τη Θεσσαλονικη, δε νομιζω να μπορεσω να ξανατρεξω εδω καλα, εχω βαρεθει πλεον. Ε, το 17 πηγαινα για Ναυπλιο, τον Ιανουαριο τραυματιστηκα στο γονατο και δεν ετρεξα πουθενα και το 18 ετρεξα Ναυπλιο δε μου βγηκε και σε 4 εβδομαδες επεστρεψα στον τοπο του εγκληματος. Φετος η Θεσσαλονικη ηταν μονοδρομος γιατι ηταν ο πιο μακρινος μαραθωνιος εντος συνορων (δεν υπολογιζω τα Χανια λογω διαδρομης και ζεστης) στο μικρο διαστημα προετοιμασιας που ειχα μπροστα μου. Ευτυχως μου βγηκε καλα φετος και αναθερμανθηκαν οι σχεσεις μου με τη διαδρομη. Και του χρονου εκει.

giorgostatsis
    Συμμετέχων

Ηλία βαρεμάρα διαδρομής δεν ειχα καθόλου στον αγώνα, η μοναδική περίπτωση να μου ερχότανε ας πούμε άρνηση ηταν η ζέστη αλλα ειδικά φέτος ο καιρός για τα δεδομένα κας εδώ ηταν σχεδόν τέλειος!
    Οσο για έξω πήγα το φθινόπωρο του “17 Βουδαπέστη με μεγάλη παρέα κ ειχε 25 βαθμούς με υγρασία, ειχα κάνει προετοιμασία για 3:40 περίπου κ τον έκανα φυσικά πιο χαλαρά 4:20 axaxaxa
    Μου ειπαν καλά λόγια για την διαδρομή στο Ρότερνταμ, ισως πάω, μαραθώνιο με δύσκολο στόχο στα όρια μου φθινόπωρο δεν ξαναδοκιμάζω, δεν μπορώ καθόλου την καλοκαιρινή προετοιμασία με υψηλή ένταση, το εντελώς αντίθετο είμαι τον χειμώνα, δεν μπορώ τα….αργά!

!!

Elda
    Συμμετέχων

Βγηκαν χθες τα επισημα αποτελεσματα μετα απο 3+ εβδομαδες και οι τερματισαντες ηταν 1284 εναντι 1556 περισυ, επιστροφη στα επιπεδα του 2014 περιπου. Πολυ πολυ κριμα για ενα μαραθωνιο που πραγματικα προσφερεται για ρεκορ, γινεται σε μια πανεμορφη πολη, εχει καλες παροχες κατα τη διαρκεια του αγωνα, προθυμους και συμπαθεστατους εθελοντες (πολυ περισσοτερο απο αλλες διοργανωσεις), πανεμορφο τερματισμο και υστερει σε 2 βασικα σημεια, τον κοσμο και τη χρονομετρηση. Ειναι και ο δρομος βεβαια αλλα δε νομιζω πως η πλειοψηφια αυτων που επιλεγουν να μην ξανατρεξουν τη Θεσσαλονικη το κανουν λογω της κακης ποιοτητας ασφαλτου, προσωπικα ελαχιστα με εχει ενοχλησει τις 6 φορες που εχω τρεξει εκει.

Αληθεια, ποσο δυσκολο θα ηταν να αναθεσουν τη χρονομετρηση σε μια αξιοπιστη εταιρεια οπως βλεπουμε να γινεται σε μικροτερους αγωνες? Μεχρι χθες, 22 μερες μετα τον αγωνα δεν ειχε ανακοινωθει λιστα τερματισαντων, μονο το χρονο μεμονωμενων αθλητων μπορουσε να δει κανεις, λιστα οχι, απαραδεκτο αυτο για μαραθωνιο που θελει να ονομαζεται διεθνης. Πώς θα εντοπισει καποιος τυχον λαθη ωστε αν επιθυμει να καταθεσει ενσταση στο προβλεπομενο χρονικο διαστημα? Χωρια τα λαθη που γινονται καθε χρονο με την υποτιθεμενη live μεταδοση των αποτελεσματων, βαλανε απο περισυ 4 ενδιαμεσα περασματα, περιμενε κι ο συζυγος να δει περασμα μου στο 30 μετα τον ημι, περιμενε, περιμενε, ευτυχως που ηξερε το μπαχαλο της χρονομετρησης και δεν ανησυχησε, ωσπου τελικα ειδε το περασμα μου στο 40 λιγο πριν με δει και live! Κι αυτο εγινε σε ολους, οχι μονο σε μενα. Μετα τον αγωνα εμφανιστηκαν και τα περασματα στο 30!

Επισης, ποσο δυσκολο ειναι να τοποθετηθουν 2-3 μπαντες σε καποια κομβικα και ερημα σημεια ωστε να εμψυχωνουν τους δρομεις που τρεχουν στο μεγαλυτερο διαστημα του αγωνα εντελως μονοι? Ακομα και ομαδες θεατων-εμψυχωτων θα μπορουσαν να μεταφερθουν με καποιο μεσο σε ορισμενα σημεια.

Πραγματικα λυπαμαι πολυ να βλεπω εναν τοσο αγαπημενο αγωνα αντι να αναβαθμιζεται να υποβαθμιζεται. Το μονο που ισως να τον σωσει και ν αυξησει τις συμμετοχες για του χρονου ειναι οι καλοι χρονοι και τα πολλα ρεκορ που σημειωθηκαν φετος κι αυτο φυσικα ηταν καθαρα θεμα τυχης μια και σε μεγαλο ποσοστο οφειλεται στον πολυ καλο δρομικο καιρο που εκανε. Αναρωτιεμαι αν προβληματιζεται κανεις απο τους υπευθυνους για την πτωση των συμμετοχων ή αρεσκονται να αθροιζουν τις συμμετοχες ολων των αγωνων και να μιλανε για νεα ρεκορ…

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Μέρες μετά, ας γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου από τον μικρό αγώνα των 10Κ.
    Ξεκίνησα προετοιμασία τον Δεκέμβρη αυξάνοντας για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, τις εβδομαδιαίες προπονήσεις μου από 3 σε 4!
    Προηγούμενο ρεκόρ 10Κ 48:59 στον ΑΜΑ 2017
    Από το 2017 μέχρι το Μάρτη 2019, των 90% των αγώνων μου 10Κ ήταν πάνω από 50 λεπτά
    Νέο Ρεκόρ στον Μέγα Αλέξανδρο 47:31
    Τεράστια επίδοση για μένα που ήρθε μετά από μια περίοδο πολλών δρομικών απογοητεύσεων!

Τα κλειδιά

• Διάβασμα της διαδρομής
    • Ανάλυση συγκεκριμένων σημείων από παιδιά που είχαν τρέξει τον συγκεκριμένο αγώνα παλαιότερα ( @sotiris_diamantopoulos , @vicky )
    • Έφτασα νωρίς στην εκκίνηση και είχα χρόνο για εξοικείωση, προθέρμανση κτλ) (είμαι άνθρωπος ψυχολογίας που γενικά το άγνωστο λίγο με τρομάζει)
    • Απόφαση τελευταίας στιγμής να ξεντραπώ και να πηδήξω κιγκλιδώματα για να βρεθώ στο πρώτο γκρουπ εκκίνησης που ήταν άνετα και να μην πάω στο δεύτερο (αν πήγαινα στο 2ο, ακόμα θα έτρεχα!)
    • Καιρός
    • Πείσμα να μην τα παρατήσω ακόμα και όταν ήμουν πολύ κουρασμένος κάπου στο 6ο χιλιόμετρο και λίγο με φοβήθηκα, μιας και ο λόγος που ανέβηκα θεσσαλονίκη δεν ήταν για να τρέξω οπωσδήποτε το συγκεκριμένο 10άρι (Δόξα το Θεώ, η Αθήνα έχει ένα σωρό δεκάρια) αλλά για τιμήσω και να φωνάξω για την Μακεδονία και την Ελλάδα. Εξάλλου αυτό “φώναζε” και η μπλούζα που είχα ετοιμάσει ειδικά για να τρέξω στον αγώνα αυτό

Κλείνοντας θα πω ότι ότι αν υπάρχουν πχ 10 παράμετροι που καθορίζουν την εξέλιξη ενός αγώνα μας, τότε στην Θεσσαλονίκη έτυχε και οι δέκα παράμετροι να είναι στο μέγιστο θετικοί για μένα, πράγμα σπάνιο για αθλητικό γεγονός!

Όσο αναφορά την διοργάνωση, γενικά δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο και ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την χρονομέτρησή μου, κατόπιν ενημέρωσης που τους εκανα, λύθηκε άμεσα!

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

italian
    Συμμετέχων

Συμμετείχα στον αγώνα των 10 χλμ. Η διαδρομή, ωραία & εύκολη κατάφερα να σπάσω το φράγμα των 45:00, που είναι και προσωπικό ρεκόρ.

Τα βασικότερα αρνητικά στοιχεία που βρήκα αφορούν στην διοργάνωση. Στα στοιχεία συμμετοχής που έστειλαν δεν ανέφεραν μπλοκ εκκίνησης, ενώ τελικά υπήρχαν δύο. Το πρόβλημα ήταν όμως ότι στο πρώτο μπλοκ, πέρα από κάποιες συμμετοχές με πολύ καλές επιδόσεις είχαν βάλει και τα άτομα των ομαδικών εγγραφών που αφορούσαν εταιρίες ή οργανώσεις, ανεξαρτήτως χρόνου, ενώ όλους τους υπόλοιπους μας είχαν στριμώξει σε ένα δεύτερο μεγάλο μπλοκ, στο οποίο όσο μπροστά και να πήγαινες δεν απέφευγες τα πολλά ζικ-ζακ. Η πλάκα είναι ότι είχαν αναθέσει τον έλεγχο σε δύο “υπεύθυνους”, εκ των οποίων ο ηλικιακά μεγαλύτερος είχε αναλάβει και τον ρόλο να τοποθετεί όσους ήθελε από το δεύτερο στο πρώτο μπλοκ, αστείες καταστάσεις…Άγνωστο πάντως παραμένει πόσα άτομα είχαν βάλει ανά μπλοκ και πως ακριβώς έκαναν τον διαχωρισμό. Πιστεύω ότι σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να ακολουθήσουν το μοντέλο της αντίστοιχης διοργάνωσης του μαραθωνίου της Αθήνας που λειτουργεί υποδειγματικά.

Στα αποτελέματα υπήρχαν επίσης πολλές παραλείψεις, το θετικό είναι ότι και σε μένα, αφού τους έστειλα μήνυμα, την άλλη μέρα συμπλήρωσαν τον χρόνο τερματισμού που έλειπε.

Θεατές υπήρχαν πολλοί λίγοι, αλλά δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κάποιος κάτι γι’ αυτό.

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 136 έως 147 (από 147 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.