Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 14ος μαραθώνιος Θεσσαλονίκης

14ος μαραθώνιος Θεσσαλονίκης

• Αυτό το θέμα έχει 146 απαντήσεις, 34 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη italian.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 121 έως 135 (από 147 συνολικά)
  • Συντάκτης
    big-blue
    Συμμετέχων

Εγώ θα σταθώ εδώ:
    ”Συνεχιζω λοιπον, ξεροντας οτι μετα τα νερα του 22.5 υπαρχει φωτογραφος, φτιασιδονομαι και παιρνω ποζες για φωτο. ”
    🙂

Όντως, όπως το λέει ο Τάζι είναι, αυτή η αίσθηση… το να μη θέλεις να έρθει τόσο κοντά το τέρμα, αφού βλέπεις πως βγαίνει ρεκόρ και όσο πάει, τόσο καλύτερα πας…

savinio
    Συμμετέχων

Καλησπέρα και απο εμένα και συγχαρητήρια για των αγώνα και τα πολλά PB.

Μετά τον ΑΜΑ του Νοεμβρίου και το 3:46 αποφάσισα ο επόμενος σταθμός στα 2 χρόνια που τρέχω να είναι η Θεσσαλονίκη.
    Ξεκίνημα προετοιμασίας ακολουθώντας με μικρές αλλαγές και δικές μου προσθήκες το πρόγραμμα του coach @iwannhs-vafeiadhs έχοντας και τον πίνακα με τους ρυθμούς (μικρός θησαυρός) για τις απαραίτητες προσαρμογές με στόχο το 3:30.

Η προετοιμασία πήγε πολύ καλα όπως και το test στον ημι της Αθήνας που έδειξε πως ο στόχος ήταν εφικτός. Μπαίνοντας στο tapering 2 εβδομάδες πριν τον αγώνα ένας πονόλαιμος αλλά και έντονο μπούκωμα με ανάγκασαν να χάσω ένα long run αλλά και οι προπονήσεις να βγαίνουν με κακή ψυχολογία και απίθανα υψηλούς σφυγμούς.

Φτάσαμε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο και συνάντησα και τον φίλο Χρήστο που είπαμε να πάμε μαζί τον αγώνα τουλάχιστον για το πρώτο 10άρι. Ο καιρός ιδανικός το πρωί του αγώνα και εγώ να σκέφτομαι πώς θα ανταποκριθεί το σώμα αλλά και το μυαλό ή αν όλη η προσπάθεια είναι μάταιη.

Ξεκίνημα και το πρώτο 10άρι στο 5:00, δεύτερο δεκάρι 4:55 και τρίτο στο 4:50. Όλα πήγαιναν ρολόι με την ψυχολογία να έχει ανέβει. Κάπου εκεί έδιωξα τον λαγό που φαινόταν σε πολύ καλή κατάσταση και συνέχισα μόνος. Μετά το 36 λόγω ενός πόνου στο στομάχι αλλά πιο πολύ λόγω μυαλού περπάτησα την τελευταία μικρή ανηφόρα και μετά προσπαθούσα να κρατήσω ένα normal ρυθμό. Τερμάτισα με τα παιδιά μου που περίμεναν στη Νίκης σε 3:32:30 πολύ χαρούμενος για το PB αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε.

Από τροφοδοσία 7 gels + 4 saltsticks ένιωσα ενεργειακά γεμάτος σε όλο τον αγώνα

Παπούτσι το NB Beacon που με πήγε πολύ ανάλαφρα και χωρίς κανένα πρόβλημα στα πέλματα.

Συμπεράσματα:

– Πολλά από τα συμπτώματα και τις σκέψεις που έχουμε στο tapering δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
    – Τα LR κοντά στο ρυθμό αγώνα αλλά και το πολύ μικρό διάλλειμα στις διαλλειματικές και στα cruise intrvals κάνουν διαφορά
    – Το να τρέχεις με κάποιον φίλο που είστε στους ίδιους ρυθμούς είναι πολύ σημαντική ψυχολογική υποστήριξη

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι

savinio
    Συμμετέχων

Καλησπέρα και απο εμένα και συγχαρητήρια για των αγώνα και τα πολλά PB.

Μετά τον ΑΜΑ του Νοεμβρίου και το 3:46 αποφάσισα ο επόμενος σταθμός στα 2 χρόνια που τρέχω να είναι η Θεσσαλονίκη.
    Ξεκίνημα προετοιμασίας ακολουθώντας με μικρές αλλαγές και δικές μου προσθήκες το πρόγραμμα του coach @iwannhs-vafeiadhs έχοντας και τον πίνακα με τους ρυθμούς (μικρός θησαυρός) για τις απαραίτητες προσαρμογές με στόχο το 3:30.

Η προετοιμασία πήγε πολύ καλα όπως και το test στον ημι της Αθήνας που έδειξε πως ο στόχος ήταν εφικτός. Μπαίνοντας στο tapering 2 εβδομάδες πριν τον αγώνα ένας πονόλαιμος αλλά και έντονο μπούκωμα με ανάγκασαν να χάσω ένα long run αλλά και οι προπονήσεις να βγαίνουν με κακή ψυχολογία και απίθανα υψηλούς σφυγμούς.

Φτάσαμε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο και συνάντησα και τον φίλο Χρήστο που είπαμε να πάμε μαζί τον αγώνα τουλάχιστον για το πρώτο 10άρι. Ο καιρός ιδανικός το πρωί του αγώνα και εγώ να σκέφτομαι πώς θα ανταποκριθεί το σώμα αλλά και το μυαλό ή αν όλη η προσπάθεια είναι μάταιη.

Ξεκίνημα και το πρώτο 10άρι στο 5:00, δεύτερο δεκάρι 4:55 και τρίτο στο 4:50. Όλα πήγαιναν ρολόι με την ψυχολογία να έχει ανέβει. Κάπου εκεί έδιωξα τον λαγό που φαινόταν σε πολύ καλή κατάσταση και συνέχισα μόνος. Μετά το 36 λόγω ενός πόνου στο στομάχι αλλά πιο πολύ λόγω μυαλού περπάτησα την τελευταία μικρή ανηφόρα και μετά προσπαθούσα να κρατήσω ένα normal ρυθμό. Τερμάτισα με τα παιδιά μου που περίμεναν στη Νίκης σε 3:32:30 πολύ χαρούμενος για το PB αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε.

Από τροφοδοσία 7 gels + 4 saltsticks ένιωσα ενεργειακά γεμάτος σε όλο τον αγώνα

Παπούτσι το NB Beacon που με πήγε πολύ ανάλαφρα και χωρίς κανένα πρόβλημα στα πέλματα.

Συμπεράσματα:

– Πολλά από τα συμπτώματα και τις σκέψεις που έχουμε στο tapering δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
    – Τα LR κοντά στο ρυθμό αγώνα αλλά και το πολύ μικρό διάλλειμα στις διαλλειματικές και στα cruise intrvals κάνουν διαφορά
    – Το να τρέχεις με κάποιον φίλο που είστε στους ίδιους ρυθμούς είναι πολύ σημαντική ψυχολογική υποστήριξη

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι

Kostão
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια για τους τερματισμούς σε όλους και όλες. Από αυτά που γράψατε βλέπω μαζικό κύμα PR. Τσουνάμι. Και μερικοί γνωστοί και φίλοι που κοίταξα τα αποτελέσματά τους επίσης τα κατάφεραν καλά. Φαίνεται είναι η χρονιά μας. Πιστεύω ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ.
    Το δικό μου πείραμα πήγε καλά, στο 10ρι έκανα 38:32(ρεκόρ 17″), έχοντας καλή αίσθηση προς το τέλος και μετά από καιρό κάνοντας το τελευταίο χιλιόμετρο πιο γρήγορα από τα προηγούμενα. Αργότερα, στο 5ρι κράτησα ικανοποιητικό ρυθμό και τερμάτισα λίγο μετά τα 19 λεπτά. Στο ενδιάμεσο έφαγα λίγο, φόρεσα κάλτσες και παντόφλες oofos και επέλεξα να μην κάνω μασάζ στον τερματισμό. Τα συμπεράσματά μου είναι ότι να τρέξεις και τους δυο αγώνες στα κόκκινα είναι πολύ ενδιαφέρον, θα έλεγα διασκεδαστικό, λόγω του γρήγορου ρυθμού που τρέχεις. Το πεντάρι βέβαια, λόγω της κούρασης δεν το ευχαριστήθηκα τόσο, ενώ στο 10ρι ήταν από τις λίγες φορές που δεν μου έρχεται να κλάψω στο τέλος, και κινήθηκα σε ρυθμούς που μέχρι πέρσι ήταν μη εφικτοί. Η συνολική αίσθηση της ημέρας ήταν σαν να έχω τρέξει κάτι περισσότερο από ημιμαραθώνιο.
    Καλή αποκατάσταση στους μαραθωνιοδρόμους.

TAKISSS
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια σε όλους και απο μένα. Η δικιά μου παρατήρηση είναι οτι ή οι μαραθωνοδρόμοι στην Ελλάδα προπονούνται καλύτερα ή προπονούνται σωστότερα ή προπονούνται αποδοτικότερα ή όλα μαζί. Προσωπικά ευχαριστώ πολύ για όλα τα χρήσιμα άρθρα, πίνακες, προγράμματα, κλπ, τον “ΚΟΟΥΤΣ” όπως τον αποκαλείται γιατι προσωπικά δεν τον ξέρω και δεν με ξέρει.

Vicky
    Συμμετέχων

Καλημέρα.
    Όπως διαβάζω εδώ, αλλά και μιλώντας με πολλούς φίλους και γνωστούς διαπιστώνω ότι έγιναν πάρα πολλά PB. Πιστεύω ότι την διαφορά την έκανε ο καιρός.. προπονημένοι-ες ήμασταν ….αλλά η δροσιά έπαιξε τον ρόλο της.

@big-blue
    , @echetlos, @elda, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια…

Elda
    Συμμετέχων

@skaratatis, Συγχαρητηρια Σαββα, 14 λεπτα κατω στο επιπεδο αυτο ειναι τεραστια βελτιωση! Ειδες που σου ειπα οταν με προσπερασες μπραβο που ξεκινησες αργα? Και ασε τους αλλους να βαρανε στην κατηφορα του 1ου χλμ!

@Vicky
    , οπως τα λες για τον καιρο, το σκεφτομουν κι εγω, επισης αυτο που παρατηρησα ηταν οτι για πρωτη φορα σε μαραθωνιο δεν ειδα καθολου (εμφανως τουλαχιστον) καρφωμενους δρομεις, ακομα κι αυτοι που περπατουσαν καλα εδειχναν, στον ημι των Τρικαλων η εικονα ηταν πολυ χειροτερη λογω ζεστης.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Έχουμε καταντήσει να αποκαλούμε τον φυσιολογικό καιρό, εξαιρετικό, μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν κακός.

savinio
    Συμμετέχων

@elda Μαρία σε ευχαριστώ πολύ. Να ξέρεις πως πήρα ψυχολογία που σε είδα στον αγώνα αλλά και από το σχόλιό σου την Παρασκευή. Πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα σου. Η στρατηγική και τα περάσματά σου σεμιναριακά.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Παρών και εγώ, εκπροσωπώντας το forum στα 10Κ (χαχαχα….καλά διαβάσατε, κάποιος πρέπει να το κάνει και αυτό…όλοι μαραθώνιο πια!!!). Στόχος μου ήταν ένας και συγκεκριμένα να τρέξω στη Μακεδονία, στην Θεσσαλονίκη μας, σε Γη Ελληνική και να το κάνω όσο πιο καλά μπορώ σαν φόρο τιμής! Για να μην πολυλογώ, τα κατάφερα και μάλιστα καλά για τα δικά μου δεδομένα, κάνοντας και PB μετά από 1.5 χρόνο αποτυχιών, πισογυρισμάτων, απογοητεύσεων! Το αφιερώνω στην Μακεδονία μας!
    Μετά το τερματισμό μου, βρέθηκα για 2 ώρες, περίπου στο 41Κ του Μαραθωνίου, αλλά δυστυχώς δεν σας ήξερα φυσιογνωμικά για να μπορέσω να φωνάξω στον καθένα από σας! Συγχαρητήρια σε όλους σας!

14MA

Elda
    Συμμετέχων

Μερικες φωτογραφιες μεχρι να βγουν οι επισημες μπορειτε να βρειτε εδω:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100024810323491&sk=photos&collection_token=100024810323491%3A2305272732%3A69&set=a.405647676938906&type=3

Skargas
    Συμμετέχων

@Elda Στο ling με τις φωτό, βρήκα όλους μου τους φίλους, μα καμιά δική μου! Οπότε περιμένουμε τις επίσημες!
    Βρήκα όμως κάπου αλλού αυτήν, όπου στηρίζω ένα φίλο μου, μετά τον τερματισμό του, ο οποίος έκανε προσωπικό ρεκόρ κατά 10 λεπτά, και κάτι η υπερπροσπάθεια, κάτι η συγκίνηση, ήταν έτοιμος να καταρρεύσει!!!

Ο σημερινός Μαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη σε 40 μοναδικές εικόνες!

Η δέκατη φωτό, και είμαι, ο εκ δεξιών!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

πολλά συγχαρητήρια σε όλες/όλους για τον αγώνα και τα ρεκόρ σας! θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί τρέχοντας ή έστω σαν θεατής να σας χειροκροτήσω αλλά δυστυχώς δεν.. ίσως την επόμενη φορά!

@giorgostatsis
    τι μου θυμίσατε τώρα.. θα βάλω τα δυνατά μου για το comeback! Νίκο αν βλέπεις το φόρουμ, πολλά χαιρετίσματα κι από εμένα!

Elda
    Συμμετέχων
    Χρήστος Ιωαννίδης
    Συμμετέχων

Βγήκαν στο energy photos .
    Βάζοντας το bib σου.
    5€ η μία!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 121 έως 135 (από 147 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.