- Αυτό το θέμα έχει 68 απαντήσεις, 14 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
13 Ιουνίου 2021 στις 13:31 #123308Nikos PilikasΣυντονιστής
Συγχαρητήρια και στο Πέτρο @petransfhp, αν και ο αγώνας προφανώς δεν του βγήκε.
13 Ιουνίου 2021 στις 22:22 #123313petransfhpΣυμμετέχωνΕυχαριστώ πολύ Νίκο.
Ήμουν πολύ καλά σήμερα και μπήκα στον αγώνα με έναν ενθουσιασμό, θέλοντας να κάνω την υπέρβαση. Πιστεύω πως δυσκολα θα κρατιόμουν αν ξαναέκανα τον αγώνα για ένα συντηρητικό πρώτο μισό.
Η ζέστη που επικρατούσε με διέλυσε μετά το 30 με αποτέλεσμα να πηγαίνω σε εναν ρυθμό αργό τζοκιν ώστε να τερματίσω.
Βέβαια ολοι επιρρεαστηκαν.Θα κρατήσω την 6η θέση της γενικής Κατάταξης, το 3:02:06,
και τον απίστευτο ρυθμό από το 14 έως το 30,
πέρασα 1:23 Ημιμαραθώνιο
Και 1:59 30αρι.
Μετα έπεσε υπερβολικά ο ρυθμός αλλά οι υπερβολές είναι που δίνουν ομορφιά στην ζωή!13 Ιουνίου 2021 στις 23:49 #123315KalogeridisΣυμμετέχωνΘα πω τις εντυπώσεις μου ως θεατής από τους φίλους μας.
Ο Πέτρος στα πρώτα χλμ ήταν απλά εντυπωσιακός. Από τη δική του αναφορά μετά τον τερματισμό, μου ανέφερε για τη ζέστη που κυριολεκτικά ήταν έξω από τα νερά μας. Φορούσα τεχνικό μπλουζάκι και πήγαινα από έξοδο σε έξοδο της Εθνικής για να παρακολουθώ όσο πιο τακτικά μπορούσα την εξέλιξη. Κάθε φορά που έβγαινα από το αυτοκίνητο στο πρώτο διλεπτο υπό σκιά ,ένιωθα δυσφορία. Πραγματικά τους εμψυχωνα από σεβασμό αλλά και από λύπη για αυτό στο οποίο υπέβαλαν τον εαυτό τους. Τεσπά, ο Πέτρος είναι έμπειρος δρομέας και θα πάρει όλα τα οφέλη του συγκεκριμένου αγώνα για μελλοντική χρήση!
Ο Βαφ ήταν για μένα η μεγάλη αγωνία ,λόγω της μικρής αγωνιστικής εμπειρίας στην απόσταση. 5 χρόνια ήταν πολλά … Οι δυνατότητες του βέβαια είναι όνειρο θερινής νυκτός για μένα , αλλά τη ζέστη που περίμενα , δεν ήξερα αν θα μπορούσε να τη διαχειριστεί μέσα στον αγώνα. Παρακολουθούσα βέβαια από τις πλατφόρμες τις προπονήσεις που έκανε σε συνθήκες ανάλογες ως προετοιμασία στο σώμα του για ανοχή σε θερμό κλίμα. Αλλά, άλλο το 26 της Αθήνας και άλλο των Χανίων. Μου έδειξε πως ο άριστος δρομέας δεν είναι μόνο ο πολύ καλά προετοιμασμένος , αλλά αυτός που είναι στρατηγός πάνω στις εκάστοτε συνθήκες ώστε να διαβάζει την κατάσταση του και να πορεύεται ανάλογα , και τέλος να δίνει το 101% και να παίρνει το Μαξ της κάθε μέρας!!! Από το 28-29 είχα αμφιβολίες βάσει εικόνας του. Είχε κάνει ένα καλό μπαμ και είχε μαζέψει 3-4 από το 16 που τον είχα δει τελευταία φορά. Πίστευα ότι θα σκάσει. Ήταν πολύ ζορισμενος. Αλλά ακόμα και έτσι συνέχισε να δίνει ( που το βρήκε το κουράγιο απορώ) και μάζεψε κι άλλες θέσεις για να πλασαριστεί στο βάθρο. Εντυπωσιάστηκα από το πείσμα του. Έχει κάμποσο. Σε νορμάλ συνθήκες , σε διαδρομή πιο επίπεδη , είναι για πολύ πιο κάτω.
Για το κλείσιμο φύλαξα τη Νεκταρία. Πίστευα πολύ ότι θα τα καταφέρει. Δεν ανησύχησα καμία στιγμή. Στο 7 μου είπε πως δε μπορεί να κόψει. Δικαιώθηκε σε κάθε της επιλογή! Ανέβηκε βάθρο ως 2η , ξεσκονισε το ατομικό της ( ο Βαφ το τσάκισε ) , και μετά τον αγώνα ήταν αέρινη. Σαν να μην είχε τρέξει! Κυριολεκτω… Αν πίεζε σε επίπεδο κοουτς θα είχε ή ακόμα καλύτερο ρεκόρ ( χωρίς κάποια μεταβολή στο βάθρο ) ή την εικόνα του κοουτς που με στεναχώρησε πολύ στο 39 (ανησύχησα) ή εγκατάλειψη. Ευτυχώς είναι σοφό κορίτσι!!! Η ένσταση μου ήταν η έλλειψη καπέλου και γυαλιών του ζεύγους, καθώς και το μαύρο σινγκλετ – μπούστου που επέλεξαν. Κάθε τι μετράει σε αυτές τις συνθήκες όταν κυνηγάς τη λεπτομέρεια. Πέρασα μια ονειρεμένη μέρα δίπλα τους και παραδέχομαι ότι δεν έχω τα κοχονια να πιέσω τον εαυτό μου τόσο πολύ ούτε σε ιδανικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε μαραθώνιο Χανίων 13 Ιουνίου. Όσοι τερμάτισαν έχουν τον απεριόριστο σεβασμό μου! Καλή αποκατάσταση και καλή επάνοδο!!!14 Ιουνίου 2021 στις 11:30 #123317HadabisΣυμμετέχωνΖεστή αφόρητη αϋπνία ένεκα άγχους λόγω πρώτου μαραθωνίου, συνηδητοποιησα χτες πόσο είχα υποτιμήσει τον μαραθώνιο ότι θα είναι κάτι απλό και εύκολο, άλλωστε “έχεις κάνει τόση προπόνηση νταξει λίγο πιο αργά θα πας και το χεις”. Το “θέλω να τερματίσω κατά από τέσσερις ώρες” έγινε αντε να τερματίσω, ( 4 ώρες έκανα τελικά). Επίσης μεγάλη βοήθεια εδώ στο σάιτ αν ψάξεις λίγο και παλιότερα ποστ για τροφοδοσία , προπονήσεις παίξανε μαγαλο ρολο. Η ανηφόρα στην αρχή τελικά δεν ήταν θέμα καθώς πρωί σκιά από δέντρα πέρασε νερακι.
14 Ιουνίου 2021 στις 13:54 #123318Nikos PilikasΣυντονιστής@hadabis Συγχαρητήρια, συντρέχτη!
Ο πρώτος είναι πάντα αναγνωριστικός, πόσω μάλλον με τέτοιες συνθήκες.14 Ιουνίου 2021 στις 14:30 #123319Steven TsokΣυμμετέχωνΠολλά συγχαρητήρια σε όλους για την προετοιμασία, τη συμμετοχή, τον αγώνα κάτω από τις δύσκολες συνθήκες και το αποτέλεσμα …. Πάμε για τα καλύτερα….
14 Ιουνίου 2021 στις 16:30 #123323SpyrosΣυμμετέχωνΑς ελπίσουμε το χρόνου να γίνει ο αγώνας στη φυσιολογική του περίοδο (αρχές Απρίλη). Δεν ξέρω πως θα ήταν αν πηγαίναμε μέχρι το Μάλεμε και επιστρέφαμε πίσω (όπως ήταν στις προηγούμενες διοργανώσεις), αλλά οι ανηφόρες στην αρχή δεν μου φάνηκαν κάτι το ιδιαίτερο (ήταν και πρωί, είχε κι ένα ελαφρύ αεράκι στρίβοντας νότια…). Το μεγάλο ζόρι ήταν, όπως αναφέρθηκε και από τους προηγούμενους, από το 32 και μετά: η ζέστη (27 βαθμοί στις γύρω στις 10…) έκανε τις μικρές ανηφόρες μέσα στην πόλη ακόμα πιο ζόρικες (ακόμα κι ο Σηφάκης σε μια συνέντευξη που έδωσε ανέφερε ότι ζορίστηκε μέσα στην πόλη).
Λίγο ζόρικο, λοιπόν, το ξεκίνημά μας ως μαραθωνοδρόμοι, αλλά καλά να είμαστε να συνεχίσουμε!
15 Ιουνίου 2021 στις 08:57 #123325aRiSTiDiSΣυμμετέχωνΜπράβο σε όλα τα παιδιά που έτρεξαν!
15 Ιουνίου 2021 στις 21:29 #123330 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.