Τοποθέτηση ετικέτας: Μαραθώνιος
- Αυτό το θέμα έχει 378 απαντήσεις, 58 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 10 μήνες πριν από τον χρήστη Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
4 Νοεμβρίου 2016 στις 10:36 #13036spyΣυμμετέχων
@sotos-marathon: Σωτηρη εμένα σίγουρα θα με φτάσεις … διότι δεν έχω πρόθεση να πιεστω ιδιαίτερα!Θα τρεξω βάσει της διάθεσης μου … με ζώνη καρδιακών παλμων, όπως πέρσι … κι ο,τι βγει … καλοδεχούμενος!!!Εσύ είσαι σε εξαιρετική κατάσταση … δωσ’του να καταλαβει …!!!
4 Νοεμβρίου 2016 στις 11:03 #13038taziΣυντονιστήςΚαλημέρα, εχει συμβει κατι ελαφρως περίεργο, υπαρχει εξηγηση βεβαια αλλα δεν ειναι του παροντος. Η ουσία ειναι οτι ειμαι γραμμενος και στο μαραθωνιο και στα δυο πενταρια, πρωινο και απογευματινο. Εγω θα τρεξω το απογευμα οποτε περισσεύουν δυο εγγραφες. Οποιος θελει ας στειλει σήμα.
4 Νοεμβρίου 2016 στις 11:09 #130394 Νοεμβρίου 2016 στις 11:17 #13041Manos DrakopoulosΣυμμετέχωνΔεν το γνώριζα το gorun.gr , από τον Zach το άκουσα πρώτη φορά εχτές και χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινε μέλος σήμερα!
@bougasgeorge Απόλυτα σεβαστή η άποψη του @tazi σχετικά με την προσέγγιση του αγώνα από τον πίνακα του Πολλιά, ΑΛΛΑ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια.
Ο πίνακας σου προτείνει περάσματα με βάση τον επιθυμητό μέσο ρυθμό αγώνα και όχι με βάση τις ικανότητες που μπορεί να έχεις και εξηγούμαι!
Το να επιλέξει κάποιος π.χ μέσο ρυθμό 6’/km όταν ξέρει ότι στο Βερολίνο θα μπορούσε να πάει με 5’50” είναι μια ρεαλιστική και όχι μια τυχαία επιλογή.
Από τις προπονήσεις σου όλο αυτό το διάστημα το 4:30 μπορεί να είναι πιο εύκολο από ότι φαντάζεσαι! Το ρεκόρ 10αριου σου στην προετοιμασία λίγες εβδομάδες πριν κατά τη διάρκεια ff long run νομίζω το αποδεικνύει.
Όπως και να έχει φυσικά η προσέγγιση πρέπει να είναι συντηρητική στην αρχή και έως το 32k, γιατί με αυτό τον τρόπο το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να μην καταφέρεις να τρέξεις όσο γρήγορα φανταζόσουν το 10αρι αλλά πάλι να είσαι αρκετά γρήγορος για να επιτύχεις το στόχο που έθεσες εξαρχής.
Η άποψη μου για τον πρώτο μαραθώνιο είναι enjoy the ride και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν, 99% η προπόνηση θα βγει και στις 13/11!!Ραντεβού από κοντά σύντομα!!
4 Νοεμβρίου 2016 στις 11:25 #130434 Νοεμβρίου 2016 στις 11:33 #13044sotos-marathonΣυμμετέχωνΣπυρο να σου πω την αληθεια εχθες μολις ειδα το μπλοκ μου νευριασα…με 3.21 στην Θεσσαλονικη 3ο μπλοκ?βεβαια δεν ξερω τι χρονο δηλωσε ο coach..εν παση περιπτωσει τωρα οπως το σκεφτομαι με εχει πεισμωσει το ολο θεμα και στην τελικη οτι ειναι να γινει θα γινει… Σευχαριστω πολυ Σπυρο για την εμψυχωση!!
4 Νοεμβρίου 2016 στις 11:44 #13046taziΣυντονιστής@manos_drakopoulos Μανο, σωστη η παρατηρηση σου, γι αυτο και εκανα.την.επισημανση στην αρχη οτι θεωρουμε πως ο αθλητης προπονειται με σκοπο να επιτυχει επιδοση αντιστοιχη της ικανοτητας του τη δεδομενη στιγμη. Αν προχωρησω και αλλο, μπορω να πω οτι ο πινακας συνεχιζει να εχει την ιδια λογικη και σε σημαντικα καλυτερες επιδοσεις, που φανταζομαι οτι ο αθλητης για να τις πετυχει θα πρεπει να τα δωσει ολα. Αποδεκτης του πινακα δε πρεπει να ειναι ο δρομεας εξαιρεση αλλα η νορμα.
4 Νοεμβρίου 2016 στις 11:57 #13047big-blueΣυμμετέχωνΈχουμε κάπου τα όρια σύμφωνα με τα οποία βγαίνουν τα γκρουπ; Περίπου δηλαδή γιατί νομίζω πως τα γκρουπ βγαίνουν με τη λογική τόσοι δρομείς ανά γκρουπ.
4 Νοεμβρίου 2016 στις 12:46 #13051OrcatattooΣυμμετέχωνΜόνο με τηλεφωνική επικοινωνία θα μάθεις τα όρια. Ξέρω οτι το 6ο για παράδειγμα είναι από 04:00:00 ως 04:15:00.
4 Νοεμβρίου 2016 στις 13:19 #13053manoleeΣυμμετέχωνΕμένα μου φαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον συγκεκριμένο πίνακα είναι ότι ζητάει το κομμάτι 20-25χλμ και 25-30 χλμ να είναι πιο γρήγορα απο τα προηγούμενα .Κοιτώντας περάσματα απο τους αγώνες προηγουμένων χρόνων από δρομείς υψηλού επιπέδου φαίνεται ότι είναι πρακτικά αδύνατο , ακόμα και για τους τοπ
Αν κάποιος το κάνει αυτό μάλλον θα σημαίνει ότι έχασε πολύ χρόνο στην αρχή και η επίλογη να ανοίξει στις ανηφόρες ή να κρατήσει σταθερό ρυθμό έχει παρα πολύ ρίσκο .
Οπως λέει και ο τάζι αν καποιος θέλει να κυνηγησει έναν χρόνο κοντά στο μαξ του τα split του πρέπει να είναι τα ανάλογα σε όλο τον αγώνα.Νομίζω είναι λίγο παρεξηγημένο το πόσο μπορεί κανείς να κερδίσει στο τελευταίο 10αρι
Μάνο καλωσηρθες κι απο δω4 Νοεμβρίου 2016 στις 14:25 #13056billantΣυμμετέχωνΑρα και τα δύο περσινά καλοφτιαγμενα κοριτσάκια του Fb που κανανε 3.25 χωρίς να ιδρώσουν (με το μετρο), θα ειναι και εκεινα 3ο block….Δωστε συστάσεις ….
4 Νοεμβρίου 2016 στις 14:25 #13057Kostas L.ΣυμμετέχωνΕύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο από εδώ μέσα Καλή επιτυχία και εξαιρετικές επιδόσεις ,ελπίζω του χρόνου να συμμετάσχω κ εγώ.
4 Νοεμβρίου 2016 στις 14:29 #13058billantΣυμμετέχων1η φορά μαραθωνιος και ΑΜΑ φυσικά ….9ο block- bib 14936….Ελπίζω να μην βαλαν τα στρατά στο 8ο….
4 Νοεμβρίου 2016 στις 14:34 #13059KostãoΣυμμετέχωνΕγώ μάλλον είμαι ο τελευταίος των τελευταίων αριθμός BIB 17770 ή κάτι τέτοιο, και εννοείται 10 block. Absolute beginner που έλεγε και ο Bowie. Σαν το τσοπανόσκυλο θα είμαι πίσω πίσω να μαζεύω τους δρομείς. Σκούπα.
Λόγω μιας σταθερής ενόχλησης θα ακολουθήσω συντηρητική στρατηγική ήδη έχω φτιάξει ένα σκονάκι με περάσματα ανάλογα με την υψομετρική του κάθε χιλιομέτρου, θα τα μάθω απ’έξω μου φαίνεται.4 Νοεμβρίου 2016 στις 15:23 #13062taziΣυντονιστής@bougasgeorge, @zakis, @manos_drakopoulos, @manolee, @big-blue
Παιδιά φαντάζομαι ότι σε αυτόν το πίνακα θα αναφέρεστε:
Αποψη μου είναι ότι αν ακολουθήσετε τα περάσματα που προτείνει ο παρακάτω έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε το στόχο σας, τον ειχα δεί πριν από μερικές μέρες στο fb και αν θυμάμαι καλά τον έχει φτιάξει ένας δρομέας από τη Κρήτη.
Ενα να ξέρετε, εάν είστε καλά προπονημένοι για την επίδοση που έχετα κατά νου, το πιθανότερο είναι να την πετύχετε.
Ασχετα βέβαια με το ποιον θα ακολουθήσετε εύχομαι πολύ και καλή επιτυχία!!
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.