Τοποθέτηση ετικέτας: Μαραθώνιος
- Αυτό το θέμα έχει 378 απαντήσεις, 58 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη
Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
20 Απριλίου 2016 στις 11:14 #5631
spy
Συμμετέχων…εχεις δικιο, εγω δεν το προσεξα!Τις ανηφορες παντως της κλασσικης (και γνωριζω οτι δεν σου προσφερω καμια βοηθεια μ’αυτο που γραφω) … πρεπει να τις τρεξει καποιος πολυ -πολυ συντηρητικα, και μ’αυτο εννοω τουλαχιστον 20″ πιο αργα απο το μεσο του ρυθμο ανα χλμ η 45″ πιο αργα απο τον ταχυτερο του ρυθμο στον αγωνα (ανα χλμ) … για να υπαρχουν δυναμεις στο τελος … διοτι η αποτομη κατηφορα κυριολεκτικα σε “σκοτωνει”!Σ’ολους τους αγωνες ειμαι υπερ ( και το κανω) του positive split για πολλους λογους, κυριως ψυχολογικους, αλλα η κλασσικη ειναι υπουλη διαδρομη, που μονο με negative split …βγαινει ωραια και καλα … οποτε το ζητουμενο ειναι η συντηρηση δυναμεων στο πρωτο μισο! Τωρα φυσικα αν τρεχεις με πονους … τα παντα δυστυχως ανατρεπονται!!!
20 Απριλίου 2016 στις 11:40 #5633NikDim
ΣυμμετέχωνΚαλά επειδή είναι σαν να ακούω τον εαυτό μου και μετά την αποτυχία στη Θεσσαλονίκη έχω αγχωθεί, για δώστε μου λίγες πληροφορίες παραπάνω γιαυτό το 2Q πρόγραμμα? Τι σημαίνει, ότι ουσιαστικά “τρέχεις” το πρόγραμμα δύο φορές? Ουσιαστικά είναι σαν να προετοιμάζεσαι για ένα Μαραθώνιο τον Ιούλιο πχ και συνεχίζεις για τον Νοέμβριο? Μου φαίνεται βαρύ!
20 Απριλίου 2016 στις 12:52 #5636xipolitakos
ΣυμμετέχωνΚαι το αλλο που εχω παθει ειναι οτι εχω γινει marathon junkie και δεν μπορω να περιμενω αλλον ενα χρονο για να ξανατρεξω μαραθωνιο και ελλειψει αλλου εγχωριου μαραθωνιου το φθινοπωρο με βλεπω παλι στην κλασικη το Νοεμβρη να τρωω τα μουτρα μου!!!
@Elda τέτοια θέλω να ακούω. 🙂20 Απριλίου 2016 στις 13:09 #5638Elda
ΣυμμετέχωνTι ακριβως θες ν ακους Χρηστο? Οτι με βλεπω παλι να τρωω τα μουτρα μου στην κλασικη??? 😛 🙂
20 Απριλίου 2016 στις 13:14 #5639NikDim
Συμμετέχων@Elda αφού έκανες το PB του Μέγα Αλέξανδρου στη Θεσσαλονίκη, θα κυνηγήσεις στην Αθήνα το sub 4:21 που έχεις κάνει, και θα το χαρείς τρώγοντας τα μούτρα σου, όπως όλοι.
“Life is a marathon, not hurry to cross the finish line, enjoy the ride!”
20 Απριλίου 2016 στις 13:33 #5640xipolitakos
Συμμετέχων@Elda το marathon junkie σχολίασα. 🙂
Με το που είπες αρχικά ότι θα τρέξω πάλι Μαραθώνιο ένα χρόνο μετά σκεφτόμουν …τι έπαθε; Από την άλλη λέω δεν μπορεί… θα της περάσει 😛Πέρα από την πλάκα τον Αυθεντικό τον βλέπω σαν μια πολύ καλή προετοιμασία, επιπρόσθετη προπόνηση, add-on, πες το όπως θέλεις, για τον επόμενο Ανοιξιάτικο (όπου και όταν…)
Άσε που θα έχει και ενδιαφέρον. Όπως είπε και ο @NikDim έχεις να κυνηγήσεις το sub 4:21 και …να μην φας τα μούτρα σου (λέω εγώ).
Γιατί να χάσεις το πανηγύρι; 🙂20 Απριλίου 2016 στις 13:36 #5641Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΚαλά, δεν είναι για 4:21- η Μαρία…
Άσε που θα έχει και ενδιαφέρον. Όπως είπε και ο @NikDim έχεις να κυνηγήσεις το sub 4:21 και …να μην φας τα μούτρα σου (λέω εγώ).
20 Απριλίου 2016 στις 13:39 #5643NikDim
ΣυμμετέχωνΝάτα – νάτα, τέτοια φιτίλια βάζετε και “τρώμε τα μούτρα μας”!
Ας πάμε με ρυθμό για 4h19 μέχρι το 32 και μετά ότι καλύτερο δεήσει ο Θεούλης!Μήν ξεχνάμε ότι γερνάμε και κατά μία χρονιά…
20 Απριλίου 2016 στις 13:44 #5645Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΝίκο, δεν σε ξέρω αλλά η Μαρία με, με δύο <4h στην Θεσσαλονίκη, εύκολα φλερτάρει με το ίδιο και για την Αθήνα. Με κανονική προετοιμασία, προφανώς.
Το ίδιο έυχομαι και για σένα, βέβαια...Νάτα – νάτα, τέτοια φιτίλια βάζετε και «τρώμε τα μούτρα μας»!
Ας πάμε με ρυθμό για 4h19 μέχρι το 32 και μετά ότι καλύτερο δεήσει ο Θεούλης!20 Απριλίου 2016 στις 13:57 #5646NikDim
ΣυμμετέχωνΜακάρι ο καθένας να πιάνει τους στόχους του. Απλά επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε πόσο αστάθμητος είναι ο Μαραθώνιος ειδικά της Αθήνας και κάθε χρονιά είναι πιο “βαριά” από την περυσινή (καταλαβαίνεις τι εννοώ) καλό είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση γιατί κάθε διαδρομή και χρονιά είναι διαφορετική.
Εξάλλου καλύτερο (θεωρώ προσωπικά) είναι να σπάσεις το ρεκόρ διαδρομής με πχ 4h12 παρά να κυνηγάς το 4h00 και να κάνεις τελικά 4h25!Παρεμπιπτόντως θα μπορεί να φαίνεται και η υπογραφή μου?
“Life is a marathon, not hurry to cross the finish line, enjoy the ride!”ΥΓ: Πληροφορίες για μένα μπορεί να σου δώσει ο συνονόματος @tazi
20 Απριλίου 2016 στις 14:01 #5647Elda
ΣυμμετέχωνThanks Νικο. Οντως αν συνεχισω οπως ειμαι τωρα (γιατι τις αλλες χρονιες αν και δε σταματουσα το τρεξιμο το καλοκαιρι, χαλαρωνα αρκετα) και βαλω και μερικες προπονησεις ταχυτητας που δεν εκανα μεχρι τωρα (αν βρω τη διαθεση και για ενδυναμωση ακομα καλυτερα), πιστευω οτι εχω τη δυνατοτητα για ενα sub 4 και στην Αθηνα. Εξαλλου οι χρονοι που εκανα στην Αθηνα ηταν λογω τυχαιων τραυματισμων και οχι κακης διαχειρισης, τοσο τυχαιων που την επομενη μερα ειχαν περασει. Και εννοειται οτι για να κανω παλι αξημερωτα LRs μεσα στο κατακαλοκαιρο πρεπει να εχω το κινητρο ενος καλου χρονου. Αλλιως ας μεινω στα παλαμακια καλυτερα.
20 Απριλίου 2016 στις 14:04 #5649Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΗ Μαρία πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία με στόχο έναν τουριστικό αγώνα. Στο επίπεδο που βρίσκεται με μια τίμια προετοιμασία χωρίς υπερβολές το 6’/ χλμ το έχει νεράκι. 9 λεπτά κάτω και ατσαλακωτη σε προετοιμασία και αγώνα είναι μεγάλη υπόθεση!
20 Απριλίου 2016 στις 14:11 #5650Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΌχι Νίκο, δεν γίνεται…
Παρεμπιπτόντως θα μπορεί να φαίνεται και η υπογραφή μου?
20 Απριλίου 2016 στις 14:15 #5652CHRISCROSS
ΣυμμετέχωνΦιλε nikdim εαν εχεις το βιβλιο του JACK και το εχεις μελετησει για να δεις που βρισκεσαι στους ρυθμους εκτελεσης των Q(quality)-ποιοτικων προπονησεων βαση vdot σε καθοδηγει αναλυτικοτατα για το πως να φτιαξεις το προγραμμα σου.Απλα βαλε εναν ρεαλιστικο στοχο στο pick των χιλιομετρων που θα φτασεις εβδομαδιαια και τα υπολοιπα τα φτιαχνεις βαση του πινακα.Για μενα ειναι ενα προγραμμα που γινεται τοσο δυσκολο οσο το φωρτωνεις χιλιομετρα.Προσωπικα θεωρω ΑΓΓΟΥΡΙ το προγραμμα FINAL 12 WEEKS
20 Απριλίου 2016 στις 14:26 #5653NikDim
Συμμετέχων@Echetlos Ok, no problem.
Ναι @CHRISCROSS όντως, και για να μη φύγουμε από το θέμα θα ψάξω αν όχι να ανοίξω θέμα για ετήσιο πρόγραμμα πχ προετοιμασία για ανοιξιάτικο Μαραθώνιο, αποθεραπεία και προετοιμασία για χειμωνιάτικο – φθινοπωρινό…
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.